Şimdi Ara

BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
495
Cevap
18
Favori
170.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Takdir edersiniz ki 1.6 E sinifi arac alanlar her zaman arabanin her masrafini sirkete masraf yazacak cok zenginler olmuyor. 520 degil de 540 alip ayni konu acilsa bir nebze haklsiniz derdim. Orta ust gelir grubuna mensup beyaz yakalinin da alabildigi bir arac olan 520'nin yakitinin dusunulmesi gayet dogal gorusumce.
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Ortalama 35 km hız nasıl İstanbul şehir içi verisi oluyor anlayamadım
  • şu an piyasada 130-170 bin tl arasında bir sürü 520i var ve bu fiyata şu an C sınıfı araç alınabildiği düşünülürse, yakıt tabiki önemli bir problem olarak karşımıza çıkacaktır.şu anda lpg firmaları artık karma sistem takmaya başladılar ve şu an takılan 520i f10 epey fazla, model yılı düştükçe daha da çok talep görecektir.
  • Bu arac agirligina, 0-100 hizlanmasina ki 8.7 saniyedir, 9,-12 lt arasi tuketim bedava... lt hesabi yapan adam tsi tdi vosvoslara binsin, bu araclar prestijli ust sinif araclar. Arkadan itisli, lux , konforlu sessiz bir arac,.gittiginiz yerde ozel davranilmasi hosunuza gidiyorsa bunlara takilmazsiniz.. Bircok devlet kurumu ile calisiyorum 5 serisi ile otoparka girince baskalarina yer yok dedikleri ozel yerlere yonlendiriliyorum mesela...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzergahım sebebiyle (sadece şehiriçi 14-16 lt. ortalama) 5.20i'yi sattım, 5.25d'ye geçtim, yakıta takılmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 4 Ocak 2019; 18:35:36 >
  • O zaman rakamlarla gidelim. Bu aracın yerine alternatif olarak alacağınızdan (artık hangi araç ile mukayese ediyorsanız) diyelim ki 4 litre fazla yaksın. Şu an için 25 kuruş eder. Yılda 20000 km yaparsanız, 5000 lira olur, ayda da kabaca 500 lira olur. Kritik soru; ayda 500 lira sizin için ne kadar önemli?

Yakıt mevzusu biraz psikolojik bizim ülkede, arabası 2 litre fazla yakan kendini kötü hissediyor nedense. Genel yaşam masrafınız içinde önemli bir yer tutmuyorsa çok takılmamak lazım. Sonuçta arabaya bağladığınız paranın sadece faizi bile ayda kaç bin lira, 500 lira yakıtın yanında lafı olmaz. Abi çok mu yakıyor diyene de he deyin geçin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ

Gölbaşı - harikalar diyarı arası. Arada armadaya girilip 1 saat bekleme yapıldı. Genelde yoğun ama durmayan bir trafik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kckilic K kullanıcısına yanıt
    Aracınız çok az yakmış, bir arızası olmalı, bir kontrol ettirin bence :))))

Şaka bir yana, aracınızın kıymetini bilin. Harika bir değer yakalamışsınız. Ben uzun yolda ort. 7.9 altını sanırım hiç göremedn sattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 24 Nisan 2019; 13:17:8 >
  • Bugün biraz daha kastım, golbasindan çevre yolu üzerinden optimum, oradan da Sincan fatih. Ama az basınca bu değer hemen artıyor :))  BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ

Bu da ayni yoldan geri geliş, bu sefer çevre yolu hızı 120-130 arasi  BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kckilic -- 5 Mayıs 2019; 20:56:53 >

• deniz 1985 D kullanıcısına yanıt
    Hay ağzına ve ellerine sağlık. Eklenecek hiçbir şey kalmamış 😀çok iyi açıklamışsın. 8.5 ortalamayı rüyasında görmüş heralde 1.6 520 i kullanıcısı 😀

•  BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzergah çok önemli, tampon tampona trafiğe öyle ya da böyle giriyorsanız büyük şehirlerde bu aracın standardı 13.5 lt ortalamadır. Şehirlerarası inişli/çıkışlı yolda bile 8 lt.altı zordur. Çoğunlukla rampa aşağı veya eğimsiz trafiksiz sabit bir yolda kullanıp da 5-6 lt. yaktırmak elbette mümkündür (sadece o anki sıfırlanmış değer ile), şehrin içine daldığınız anda o ortalama katlanıp yükselmeye başlar, öyle 7'lerde 8'lerde falan kalmaz. uzun yol sonrası hedefe şehrin beklediğiniz daha 3. trafik ışıklarında ort. 0.1 veya 0.2 artar. Tecrübe ile sabittir arkadaşlar. Güzergahım biraz daha rahat derseniz de yine aşağı yukarı 10 lt. civarında olacaktır. Her türlü karışık güzargahlarda kullanacağınız örneğin aylık bir periyodda 7-8 lt. ort. tutturacağına pek niyetlenmeyiniz ve aldanmayınız. Bırakın benzinlisini, dizelinde bile 7 lt. tutturmak için kastırmanız lazım. Sürekli uzun yolda kullanırsanız dizelinde 7 veya biraz altı tamamdır. Hepsi bu ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 28 Haziran 2019; 11:4:53 >

• tk152 T kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam maalesef bmw teknik verilerinde ortalama yakıt tüketimine 6,7 lt yazmış, ama şehir dışında bile bu değere ulaşamıyorsunuz. Şehir içi teknik verisi 8,7 lt demişler ama 12-13 ün aşağısı zor maalesef, uzun yolda 7-7,5 lt düşse bile dur kalk yaptığınız anda 10 lt nin üstüne çıkıyor. Ama tabi dizel motora göre vergi avantajı ve fiyat farkı az km yapanlar için hala benzinliyi makul kılıyor.

• Dogru zaten onun için kafama takmıyorum. 15 lt ortalama bile benim için makul. 2013 de sıfır aldım. 146000tl ye şimdi aracım 37409 km de. Şimdiye kadar tek arızası termostat arızasıydı.
     BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ

:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSkeletor -- 28 Haziran 2019; 18:11:28 >
  • redkid778 R kullanıcısına yanıt
    270 km yolculuk sonucu. Bmw 116D LCI 2016 model

320d efsane.

BMW 520i - 1600cc 170 hp YAKIT VERİLERİ
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.