Şimdi Ara

BMW 520i 2013 model için alcantara yerine deri kaplama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Alcantara döşemeli bir m paket 520i alıyorum, ancak alcantara sevmediğim için dakota deri kaplatmak istiyorum. Fakat orjinalliğin bire bir korunmasını istiyorum. Bununla ilgili global deri ile görüştüm, ancak söyledikleri hiçbirşeyin doğru olmadığını bizzat canlı canlı gördüğüm için onlara yaptırmayı düşünmüyorum. Bana,

1. En az 100 tane 520 yi alcantaradan dakotaya çevirdiklerini söylediler.. Referans deyince kem küm ettiler, hiçkimsenin iletişimini veremediler.

2. Telefonda 1 gün önce aracın tüm detaylarını (m paket vs) belirterek fiyat almıştım, gittiğimde farklı fiyat verdiler ve siz yanlış anlamışsınız dediler. Bunun üzerine telefonumdaki ses kaydını dinlettim (işim gereği tüm konuşmalarım kayıt altında), hmm öyle denmiş evet hık mık ettiler yine..

3. Tüm derileri bmw nin kendi fabrikasından uçakla getirdiklerini söylediler, sanayide ise bursadan aldıklarını söylüyorlar global derinin.. Hem siyah hem kahverengi dakota dan birer parça numune aldım ve bmw borusan istinye ye gittim. Orjinalinin üzerine koydum ve kıyasladım; orjinal bmw dakota derisi globalin dakota derisine göre daha büyük hareli, daha mat, ve daha kalın ve mukavemetli.. Kendimde üniversitede deri okuduğum için çok net söyleyebilirimki global derideki ürün sadece görsel olarak bir benzer ama özellikle mukavemet açısından oldukça farklı..

Ben alacağım aracın içini siyah dakota deri kaplatmak istiyorum. Daha önceden böyle kaplama yaptırmış olanlardan bilgi istiyorum. Olmazsa olmazım orjinallik.. Birebir fabrika çıkışlı gibi olacaksa bunu yaptırmak istiyorum. Ayrıca bu işlemin koltuk ısıtma ve koltuk hafızaya zarar vermesi söz konusu mu?

Bu gibi kaplamaları yapan şirketlerde forumda yazarsa sevinirim.. Maslak ta bu işi yapan bazı tanıdıklarıma da sorduğumda, birebir aynı deriyi bulmamın neredeyse imkansız olduğunu söylediler.. Ayrıca bulsak bile, döşeme aynı fabrikanınki gibi olmalı, sırıtmamalı...

Önerilerinizi bekliyorum.

• hocam selamlari bende 3.20d aracıma deri kaplatmak istiyorum aynı sizin gibi,

internette biraz araştırma yaptım,ama firmalarla yüz yüze konuşmuşluğum yok,altta linkini vereceğim firma iyi gibi

http://www.altinuc.com.tr/
  • Merhaba,

Lafa gelince orjinal diyorlar ancak gel gör ki git karşılaştır alakası yok..

Sözde sayısız araç yapmışlar yeni 520 lerden, referans telefon deyince hep hikaye..

Yaptıkları araçlarda hep eski model bmw, vw vs.. Eski aracı adam yaptırır tabi, o kesinki eskisinden iyi olacak, ama yeni araç yaptıklarını hiç sanmıyorum.

Heleki global deriye sakın bulaşmayın derim, gittim bana "yok şuan mustafa sarıgülün oğlunun arabasını yapıyoruz şuan falan" diye gösteriyor, adamın oğlu gidipte 2005 model araca mı biniyor, hiç sanmıyorum..

Ne referans var ne birşey.. Sanayide herkes Bursa dan deri aldıklarını söylüyor, ki ben Ege Üniv. Deri Müh mezunuyum, her ne kadar bu alanda çalışmasamda, ancak deriden illaki anlarım.. Orjinal bmw 520 dakota derisi ile bunların derisinin uzaktan yakından alakası yok.. Sadece üzerine attıkları finisaj benzer, ama o bile aynı değil..

Ben bu gidişle bu işten vazgeçeceğim ve gidip orjinal dakotalı araç alacağım.

• deri kaplatmak yerine ne kadara kaplanıyor bilmiyorum ama aracın bütün iç aksamını getirebilirsiniz

toplam 600-800€ arasında değişiyor ama ön arka koltuklar, kapı yanları vs istediğiniz renkte ebayden bakıp getirebilirsiniz. Hem orjinal ürünler, hemde işinizi riske atmazsınız türkiyede eğer 1500tl civarı yapılıyorsa bu deri kaplama yurt dısından direk koltukları getirmek daha mantıklı, hatta ön koltuklar genelde hafızalı ve ısıtmalı oluyor

ebay.com değilde ingiltere ve almanyaya bakın. abd den genelde türkiyeye yollamıyorlar

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-5-SERIES-E60-SALOON-LCI-M-SPORT-HEATED-LEATHER-SEATS-DOOR-CARDS-INTERIOR-/151248093621?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item233716c1b5

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-5-SERIES-E60-M5-Black-Leather-Interior-Electric-Active-Heated-Memory-Seats-/261484662625?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3ce1b34f61

http://www.ebay.co.uk/itm/Full-Set-Interior-Seats-Black-Leather-BMW-530d-M-E60-2007-/261486296845?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3ce1cc3f0d

http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E60-5-SERIES-LCI-BLACK-LEATHER-HEATED-SEATS-INTERIOR-07-ON-M-SPORT-/261468186866?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3ce0b7e8f2

türkiyeden boşu boşuna fazla fiyat vermeyin. en azından orjinal ürünler ve montajıda kendiniz yaparsınız çok basit. Kargo ise türkiyeyi işaretledim türkiyeye yolluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 13 Haziran 2014; 13:37:35 >

• Mantıklı değil, en mantıklısı orjinal kullanmam, çünkü aksi taktirde kapılardaki derilerden dolayı kapılarıda değiştirmek gerekecek ki, kapı değiştirmem asla.. 4 kapı değişmiş bmw yi satarken ne olursun bilemiyorum sonra :D
  • aykutanil A kullanıcısına yanıt
    kapı içinin değiştiğini nasıl anlıcaksınız, şaşe numarasını girip araç özelliklerine bakmadınız sürece iç aksamdaki değişikleri anlıyamazsınız. Türkiyedede forumdakilerin çoğu biliyormu bilmiyorum ama %80 bu işlerden anlamadıgından kimse anlamaz. Hatta gidin servise şaşe no yu vermeyin onlar bile anlıyamaz sonradan takıldını çünkü orjinal parça

Belki satarken eski döşemeleri geri takar sakar, karşı taraf araca ne oldunu hiçbir şekilde anlıyamaz. alpine müzik sistemi takılırken bile en basitinden kapının iç tarafı sökülüyor. Aracın dısındaki kapıda oynama yapılmıyor zaten.

Benim ön 2 koltuk ısıtma, elektrik ve hafızalı sonradan aldım 200dolara tanesi. Kimse çakmadı, şaşe dısında hiçbir şekilde anlıyamazsınız

şimdi ön göğüsü ekranlı hale getircem bende 3kasa var, yine aynı şekilde şaşeyi girmeden anlıyamazsınız. He ne olur, eğer cidden orjinal arıyan biri varsa önceki parçaları takarım, sonradan taktığım parçaları hurdacılara gidip sattığımda daha fazla para eder. Eski koltuklarımın tanesini 600tl den sattım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 14 Haziran 2014; 1:10:46 >

• bende merak ettim. acaba deri kaplama yaptırdınız mı? benimde bir kaç kişiden aldığım görüş ataşehir'de ki altın uç firması bu konuda başarılı imiş. bende 520i'ye deri kaplatmak istesem de araftayım. yaptırdıysanız sonuç nasıl oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2014 Bmw 3.20d Jant tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutanil

Merhaba,

Alcantara döşemeli bir m paket 520i alıyorum, ancak alcantara sevmediğim için dakota deri kaplatmak istiyorum. Fakat orjinalliğin bire bir korunmasını istiyorum. Bununla ilgili global deri ile görüştüm, ancak söyledikleri hiçbirşeyin doğru olmadığını bizzat canlı canlı gördüğüm için onlara yaptırmayı düşünmüyorum. Bana,

1. En az 100 tane 520 yi alcantaradan dakotaya çevirdiklerini söylediler.. Referans deyince kem küm ettiler, hiçkimsenin iletişimini veremediler.

2. Telefonda 1 gün önce aracın tüm detaylarını (m paket vs) belirterek fiyat almıştım, gittiğimde farklı fiyat verdiler ve siz yanlış anlamışsınız dediler. Bunun üzerine telefonumdaki ses kaydını dinlettim (işim gereği tüm konuşmalarım kayıt altında), hmm öyle denmiş evet hık mık ettiler yine..

3. Tüm derileri bmw nin kendi fabrikasından uçakla getirdiklerini söylediler, sanayide ise bursadan aldıklarını söylüyorlar global derinin.. Hem siyah hem kahverengi dakota dan birer parça numune aldım ve bmw borusan istinye ye gittim. Orjinalinin üzerine koydum ve kıyasladım; orjinal bmw dakota derisi globalin dakota derisine göre daha büyük hareli, daha mat, ve daha kalın ve mukavemetli.. Kendimde üniversitede deri okuduğum için çok net söyleyebilirimki global derideki ürün sadece görsel olarak bir benzer ama özellikle mukavemet açısından oldukça farklı..

Ben alacağım aracın içini siyah dakota deri kaplatmak istiyorum. Daha önceden böyle kaplama yaptırmış olanlardan bilgi istiyorum. Olmazsa olmazım orjinallik.. Birebir fabrika çıkışlı gibi olacaksa bunu yaptırmak istiyorum. Ayrıca bu işlemin koltuk ısıtma ve koltuk hafızaya zarar vermesi söz konusu mu?

Bu gibi kaplamaları yapan şirketlerde forumda yazarsa sevinirim.. Maslak ta bu işi yapan bazı tanıdıklarıma da sorduğumda, birebir aynı deriyi bulmamın neredeyse imkansız olduğunu söylediler.. Ayrıca bulsak bile, döşeme aynı fabrikanınki gibi olmalı, sırıtmamalı...

Önerilerinizi bekliyorum.

http://www.artcar.com.tr/ sahibi de bizim forumdan oldukça ilgili bir arkadaş

• darmadagan kullanıcısına yanıt
    Kaplatmadım... Açıkçası ben önceden hep deri kaplama araç kullandığım için alcantara kaplı aracı beğenir miyim bilemiyordum.. Açıkçası daha önceden vw de alcantara alan arkadaşlarım olmuştu ve onlarda pek beğenmemiştim. Ben m paket araç istediğimden alcantara araç aldım ve kullandıkça alcantara nubuk daha bir hoşuma gitmeye başladı.. Şuan kesinlikle kaplatmayı düşünmüyorum deri ile..

Eğer aracınız m paketse yani içi alcantara nubuk ise bence deri ile değiştirmeyin.. Ama eğer en baz kumaş koltuk modelini aldıysanız o zaman o risk göze alınıp denenebilir.. Fakat bu işi yapanların pek doğru konuştuğunu zannetmiyorum. Maslaktakine o zaman gittiğimde bana en az 100 tane bmw5 alcantara aracı deri kaplamaya çevirdiğini söylemişti, bu hiç inandırıcı değil.. Araştırdıkça daha da belli oluyor, keza yurtdışında alcantara çok yaygın, tüm m ler m5 dahil alcantara geliyor çoğu ülkede.. Keza, hiçbir kaplamacı bmw nin derisini kullanıyorum derse inanmayın.. Öyle bir ihtimal yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutanil

Kaplatmadım... Açıkçası ben önceden hep deri kaplama araç kullandığım için alcantara kaplı aracı beğenir miyim bilemiyordum.. Açıkçası daha önceden vw de alcantara alan arkadaşlarım olmuştu ve onlarda pek beğenmemiştim. Ben m paket araç istediğimden alcantara araç aldım ve kullandıkça alcantara nubuk daha bir hoşuma gitmeye başladı.. Şuan kesinlikle kaplatmayı düşünmüyorum deri ile..

Eğer aracınız m paketse yani içi alcantara nubuk ise bence deri ile değiştirmeyin.. Ama eğer en baz kumaş koltuk modelini aldıysanız o zaman o risk göze alınıp denenebilir.. Fakat bu işi yapanların pek doğru konuştuğunu zannetmiyorum. Maslaktakine o zaman gittiğimde bana en az 100 tane bmw5 alcantara aracı deri kaplamaya çevirdiğini söylemişti, bu hiç inandırıcı değil.. Araştırdıkça daha da belli oluyor, keza yurtdışında alcantara çok yaygın, tüm m ler m5 dahil alcantara geliyor çoğu ülkede.. Keza, hiçbir kaplamacı bmw nin derisini kullanıyorum derse inanmayın.. Öyle bir ihtimal yok..

Bence de iyi yapmışsınız deri çok terletiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.