Şimdi Ara

BMW 525D M paket X drive mı Mercedes E 350 CDI 4 matic premium mu? (Karar verildi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
24.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Muss@

azcık daha verip CLS 350 CDI alınır

Ben bu 2 araç arasında hiç düşünmeden BMW'yi tercih ederim.

Bana göre tasarım, iç mekan işçilik ve malzeme kalitesi, otomatik şanzıman ve motor bakımından (hacmine göre) BMW daha üstün.

Mercedes E'nin bu kasasının iç ve dış tasarımı hoşuma gitmiyor, ama tabiki bu zevk meselesi.

Mercedes'in 3000cc motoruna karışılık BMW'nin 3000cc motorlu 530xd ve 535xd seçenekleri varken neden 2000cc seçeneğini tercih ettiniz anlayamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 24 Şubat 2012; 10:08:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

Orijinalden alıntı: the best or nothing

quote:

E350 CDI gibi bir araç alınabiliniyorsa zaten o tercih edilmeli fakat herkesin de dediği gibi rakibi 525xd olamaz, 530d yada 535xd olur ona göre kıyaslama yapmanızı tavsiye ederim

Niye 525d xDrive olmuyor anlamış değilim. Sadece merak ediyorum; bu konuda bunu yazanlar 2 aracı da kullandılar mı? Kullandıklarını zannetmiyorum. Performans durumundan bunu söylüyorsanız bir farkı yok. Motor hacmine göre değerlendiriyorsanız bana mantıksız geliyor. 2 litre motordan aynı gücü elde edebiliyorsam sorun yoktur.

ÖTV zammından önce 520d ile E250 CDI ve E350 CDI karşılaştırılıyordu bu arada :)

Kimin hangi aracı kullanıp kullanmadığını bilemezsin. Sana göre herkesin yorum yapmadan önce kullandığı araçları söylemesi gerekiyor sanırım. Evet 2011 model e350 cdi kullandım

Niye olmuyor söyliyim. Konuyu açan arkadaş alacağı aracı uzun süre kullanacağını belirtmiş. Bu doğrultuda motoru son seviyelerine kadar zorlanarak yüksek hpler çıkarılmaya çalışılmış düşük hacimli araçlar yerine yüksek hacimli araçların uzun süre kullanımda daha dayanıklı olacağını düşünüyorum ve biliyorum. Benim mantığım böyle çalışıyor ve kimsenin mantığını eleştirmiyorum saygı duyuyorum

520d ile E250 CDI ın karşılaştırılması normal fakat E350 CDI ile kıyaslanması, kıyaslamaya çalışanın hatasıdır. Bunu neden belirtme ihtiyacında bulunduğunu da merak ettim doğrusu

Belirtme nedenim şu ki; 525d, forumda herkesin hayranlıkla anlattığı "yeni kasa 328i" gibi Twinturbo teknolojisine sahip. Karşılaştırılabilir bulma nedenim ise Twinturbo teknolojisinden önce 525d 3.0 lt motora sahip 204 beygir gücündeydi. 0-100 değeri hızlanmaları aynıydı diyebiliriz. 2.0 litre motorla birlikte gelen teknoloji bizim ülkemiz için biçilmiş kaftan. Daha az vergi ödeyerek aynı performansı,teknolojiyi ve daha iyi tüketim değerini elde edebiliyorsam neden %80 vergi yerine %130 vereceğim?

Twinturbo bir teknolojidir, Mercedes motoru daha uzun ömürlü olur demek bilgisizce atmaktır benim gözümde, yine görüşünüze saygı duyarım fakat böyle bir durum yok.

Herkes AMG paket demiş fakat 123.000€'nun üzerine AMG paket eklediğinizde 130.000€'ları geçiyor fiyatı. E kasa bu paraları haketmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Bana göre tasarım, iç mekan işçilik ve malzeme kalitesi, otomatik şanzıman ve motor bakımından (hacmine göre) BMW daha üstün.

Mercedes E'nin bu kasasının iç ve dış tasarımı hoşuma gitmiyor, ama tabiki bu zevk meselesi.

Mercedes'in 3000cc motoruna karışılık BMW'nin 3000cc motorlu 530xd ve 535xd seçenekleri varken neden 2000cc seçeneğini tercih ettiniz anlayamadım...

BMW nin performans ve yakıt verileri ile mercedes arasında çok bir fark yok,

aynı verileri elde edeceksem 3.000 motor için fazladan neden vergi vereyim.

Şimdi birisi çıkar o kadar para veriyorsunuz aradaki bi kaç bin liralık vergiyimi dert ediyorsunuz diye sorarsa şimdiden söyleleyim.

Neden vereyim ki, aynı değerlere ulaşacaksam neden fazladan vereyim ?

Şuan Mercedes 'e daha sıcak bakıyorum sebebi ise ilk mesajımda belirttiğim gibi aracı sert ve sürekli yüksek performansda en az 5 yıl 150.000 km ye kadar kullacağım, bu sürede acaba benim kullanım tarzıma göre BMW nin motoru ile Mercedes motoru arasında ne gibi farklar olur daha doğrusu BMW de herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

E350 CDI gibi bir araç alınabiliniyorsa zaten o tercih edilmeli fakat herkesin de dediği gibi rakibi 525xd olamaz, 530d yada 535xd olur ona göre kıyaslama yapmanızı tavsiye ederim

Niye 525d xDrive olmuyor anlamış değilim. Sadece merak ediyorum; bu konuda bunu yazanlar 2 aracı da kullandılar mı? Kullandıklarını zannetmiyorum. Performans durumundan bunu söylüyorsanız bir farkı yok. Motor hacmine göre değerlendiriyorsanız bana mantıksız geliyor. 2 litre motordan aynı gücü elde edebiliyorsam sorun yoktur.

ÖTV zammından önce 520d ile E250 CDI ve E350 CDI karşılaştırılıyordu bu arada :)

Kimin hangi aracı kullanıp kullanmadığını bilemezsin. Sana göre herkesin yorum yapmadan önce kullandığı araçları söylemesi gerekiyor sanırım. Evet 2011 model e350 cdi kullandım

Niye olmuyor söyliyim. Konuyu açan arkadaş alacağı aracı uzun süre kullanacağını belirtmiş. Bu doğrultuda motoru son seviyelerine kadar zorlanarak yüksek hpler çıkarılmaya çalışılmış düşük hacimli araçlar yerine yüksek hacimli araçların uzun süre kullanımda daha dayanıklı olacağını düşünüyorum ve biliyorum. Benim mantığım böyle çalışıyor ve kimsenin mantığını eleştirmiyorum saygı duyuyorum

520d ile E250 CDI ın karşılaştırılması normal fakat E350 CDI ile kıyaslanması, kıyaslamaya çalışanın hatasıdır. Bunu neden belirtme ihtiyacında bulunduğunu da merak ettim doğrusu

Belirtme nedenim şu ki; 525d, forumda herkesin hayranlıkla anlattığı "yeni kasa 328i" gibi Twinturbo teknolojisine sahip. Karşılaştırılabilir bulma nedenim ise Twinturbo teknolojisinden önce 525d 3.0 lt motora sahip 204 beygir gücündeydi. 0-100 değeri hızlanmaları aynıydı diyebiliriz. 2.0 litre motorla birlikte gelen teknoloji bizim ülkemiz için biçilmiş kaftan. Daha az vergi ödeyerek aynı performansı,teknolojiyi ve daha iyi tüketim değerini elde edebiliyorsam neden %80 vergi yerine %130 vereceğim?

Twinturbo bir teknolojidir, Mercedes motoru daha uzun ömürlü olur demek bilgisizce atmaktır benim gözümde, yine görüşünüze saygı duyarım fakat böyle bir durum yok.

Herkes AMG paket demiş fakat 123.000€'nun üzerine AMG paket eklediğinizde 130.000€'ları geçiyor fiyatı. E kasa bu paraları haketmiyor.

Aynı düşünceleri paylaşıyoruz.

Daha az vergi ödeyerek aynı performansı,teknolojiyi ve daha iyi tüketim değerini elde edebiliyorsam neden %80 vergi yerine %130 vereceğim?

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

BMW nin performans ve yakıt verileri ile mercedes arasında çok bir fark yok,

aynı verileri elde edeceksem 3.000 motor için fazladan neden vergi vereyim.

Şimdi birisi çıkar o kadar para veriyorsunuz aradaki bi kaç bin liralık vergiyimi dert ediyorsunuz diye sorarsa şimdiden söyleleyim.

Neden vereyim ki, aynı değerlere ulaşacaksam neden fazladan vereyim ?

Şuan Mercedes 'e daha sıcak bakıyorum sebebi ise ilk mesajımda belirttiğim gibi aracı sert ve sürekli yüksek performansda en az 5 yıl 150.000 km ye kadar kullacağım, bu sürede acaba benim kullanım tarzıma göre BMW nin motoru ile Mercedes motoru arasında ne gibi farklar olur daha doğrusu BMW de herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım.

Alıntıları Göster
    bu forumda performansa 0-100 olarak bakılmaya devam edildiği sürece bu forum eski haline geri gelmez durum vahim gerçekten..e350cdi ile 525d nin performansını bir tutanlar var,ne diyeyim yazık..

525d nin mercedes-benzdeki rakibi e250cdi 204hp 500nm torka sahip ünitedir.biturbo 2.1lt motor hacmine sahiptir.4matic seçeneğinede sahiptir.

edit:V6 motorla R4 motoru 530d ile 525dyi bile karşılaştırmak saçma.e350cdi ve 530d-535d de bulunan bu esnekliği size veremez 525d.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 24 Şubat 2012; 13:54:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

bu forumda performansa 0-100 olarak bakılmaya devam edildiği sürece bu forum eski haline geri gelmez durum vahim gerçekten..e350cdi ile 525d nin performansını bir tutanlar var,ne diyeyim yazık..

525d nin mercedes-benzdeki rakibi e250cdi 204hp 500nm torka sahip ünitedir.biturbo 2.1lt motor hacmine sahiptir.4matic seçeneğinede sahiptir.

Neden 0-100 değeri ile destekliyorum yazılarımı sence? Çünkü burada herkesin dikkat ettiği şey "0-100" değeri, bunu inkar edemezsiniz.

Ben direk 2 litre 218 beygir Bmw, 3 litre 265 beygir Mercedes kadar iyi ara hızlanmalara sahip, beni daha çok heyecanlandırdı desem yorum yapanların yarısı olumsuz muhalefete geçecek. " 2 litre motor 3 litreden nasıl iyi" şeklinde. Anlaşılacağı dilden yazıyorum ki herkes anlayabilsin. Teknik özellikler tablosuna bakarak yorumluyor ya herkes; buyrun ozaman 525d xDrive ile E350 CDI 4MATIC teknik özelliklerine bakınız. Teknoloji nerede tablodan belli oluyor zaten. Benim şahsi düşüncelerim bu yönde. Panamera Diesel 3.0 TDI kullandım 525d xDrive ile arasındaki 50.000€'ya değmez, malzeme kalitesi,işçilik,segment olarak Porsche ayrı bir yerde fakat performans olarak kesinlikle değmez.

• quote:

edit:V6 motorla R4 motoru 530d ile 525dyi bile karşılaştırmak saçma.e350cdi ve 530d-535d de bulunan bu esnekliği size veremez 525d.

Alıntıları Göster

@
    the best or nothing

kusura bakma dostum söylediklerinde ufacık bir doğruluk payı olduğuna inanmıyorum,daha da cevap atmıcam sana iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 24 Şubat 2012; 13:57:37 >

• quote:

@
    the best or nothing
    kusura bakma dostum söylediklerinde ufacık bir doğruluk payı olduğuna inanmıyorum,daha da cevap atmıcam sana iyi forumlar

E350 CDI top speed videosu koymak değil ki mesele.

E350 CDI 4 matic daha iyi tamam kabul ÖTV diye birşey olmasaydı E350 CDI yazacaktık konuya, beklenti performans ise.

Buradaki mevzu mantıklı tercih yapmak. AMG E350 CDI'a 130.000€ verene kadar M Paket 525d 100.000€'ya alınıyor. Türkiye'de bu ikisi arasından tercih yapacaksanız 30.000€ vermeye değmez diyorum. ÖTV zammından önce 130.000 €'luk araba 95.000€'ya alınıyordu unutmayın. Vergi vermeye çok meraklıysanız birşey diyemem.

Konudaki tercihlere göre cevap yazıyoruz. 535d xDrive ile E350 CDI arasında bir kıyaslama konusu olsaydı ona göre yorum yazardık. Mesajlara da inanmayabilirsin, ben objektif yorum yaptığıma inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the best or nothing -- 24 Şubat 2012; 14:10:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: parliament racer

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Almak istediğiniz 2 araçta çok güzel araçlardır. Zaten tam performansını kullanamayacaksınız hem son hız olarak hemde direk gazı köklemek olarak. 2 araçta uzun yolda çok güzeldir keyif verir. 4matic ve xdrive ile ilgili hangisinin üstün olduğu ile ilgili bir fikrim yok. Bildiğim kadarıyla Mercedes motorları daha uzun ömürlüdür. Youtubede 1 milyon km yapan bir aracı izlemiştim (hiç durmadan 60 km ile giden sadece yağını suyunu koyuyorlar) 1milyon km snra motora bakıldığında sadece motorun üstünün biraz kararmış olduğunu görüyorlar. Sakın yanlış anlaşılmasın BMW motoruna lafım yok ama benim tercihim MERCEDES olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

Almak istediğiniz 2 araçta çok güzel araçlardır. Zaten tam performansını kullanamayacaksınız hem son hız olarak hemde direk gazı köklemek olarak. 2 araçta uzun yolda çok güzeldir keyif verir. 4matic ve xdrive ile ilgili hangisinin üstün olduğu ile ilgili bir fikrim yok. Bildiğim kadarıyla Mercedes motorları daha uzun ömürlüdür. Youtubede 1 milyon km yapan bir aracı izlemiştim (hiç durmadan 60 km ile giden sadece yağını suyunu koyuyorlar) 1milyon km snra motora bakıldığında sadece motorun üstünün biraz kararmış olduğunu görüyorlar. Sakın yanlış anlaşılmasın BMW motoruna lafım yok ama benim tercihim MERCEDES olacaktır.

Alıntıları Göster
    Arkadaş konu açmış buraya iyi yapmış aslında bu bölümde gerçekten bilgi sahipi olan ve mantıklı yorum yapan insanlarda var ergenler yok sadece yani..
    Ben 530 yada 535 diyorum Bmw..

• quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

150bin euro ve kendisine hastayim!

2 aracida kullanip genelde hep 0-100 muhabbeti yapilmis ama konfor, yol tutusu, rahatlik bunlardanda bahsetseydiniz iyimis :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

150bin euro ve kendisine hastayim!

2 aracida kullanip genelde hep 0-100 muhabbeti yapilmis ama konfor, yol tutusu, rahatlik bunlardanda bahsetseydiniz iyimis :)

Alıntıları Göster
    BMW o fiyat farkı ile öne çıkar. ama ben olsam E250'ye geçer yine de Mercedes alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

BMW o fiyat farkı ile öne çıkar. ama ben olsam E250'ye geçer yine de Mercedes alırım.

Alıntıları Göster
    100 Bin Euro üstünde para vericeksem iki araçla da işim olmaz.
    CLS alırım tereddüt etmeden.En azından araba tarz 5 serisi E-Class gibi piyasada zibil gibi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

CLS alırım tereddüt etmeden.En azından araba tarz 5 serisi E-Class gibi piyasada zibil gibi yok.

CLS geriye gitti resmen eskisine göre.
    6 gran coupe bekleyin bence, olmadı 525d alın..
  • quote:

quote:

6 Gran Coupe'de 5 serisinin sportif hali gibi.En azından CLS sınıf oluşturmuş markasında hiçbir modele benzemeyen bir araba.
  • quote:

quote:

quote:

6 Gran Coupe'de 5 serisinin sportif hali gibi.En azından CLS sınıf oluşturmuş markasında hiçbir modele benzemeyen bir araba.

5 ile 6 gran coupe arasında nasıl bir benzerlik buldun anlayamadım..CLS'nin sınıf oluşturup oluşturmaması birşey fark etmiyor, otomobili Mercedes icat etti ama BMW daha çok tercih ediliyor günümüzde "ilk ben buldum benim oldu!" gibi birşey yok yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

5 ile 6 gran coupe arasında nasıl bir benzerlik buldun anlayamadım..CLS'nin sınıf oluşturup oluşturmaması birşey fark etmiyor, otomobili Mercedes icat etti ama BMW daha çok tercih ediliyor günümüzde "ilk ben buldum benim oldu!" gibi birşey yok yani

Olayı saptırmayalım.Ben CLS sınıf oluşturdu diye tercih edilir gibisinden birşey söylemedim.Sadece tamamıyla farklı özgün hiç bir arabaya benzemeyen bir tasarımı var demek istedim.
    5 ile 6 Gran coupenin çizgileri birbirlerinden izler taşıyor, tamamen birbirinden bağımsız tasarımları yok işte bunu görmek için bişeye ihtiyaç yok.Hoş Bmw'nin zaten politikası oldu 3 serisinden 7 serisine kadar Audi gibi Copy Paste tasarımları yaptığı için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Olayı saptırmayalım.Ben CLS sınıf oluşturdu diye tercih edilir gibisinden birşey söylemedim.Sadece tamamıyla farklı özgün hiç bir arabaya benzemeyen bir tasarımı var demek istedim.
    5 ile 6 Gran coupenin çizgileri birbirlerinden izler taşıyor, tamamen birbirinden bağımsız tasarımları yok işte bunu görmek için bişeye ihtiyaç yok.Hoş Bmw'nin zaten politikası oldu 3 serisinden 7 serisine kadar Audi gibi Copy Paste tasarımları yaptığı için.

Alıntıları Göster
    e350 4matic sistemi ile daha üstün.

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Sıfır alınacak.

Bu iki modelden hangisini tavsiye edersinz ?

Lütfen sebebleri ile yazın.

Konu fake değildir,

Bu iki model dışında başka bir araç düşünmüyorum.

iki noktada aydınlatıcı bilgi verirseniz sevinirim.

Birincisi,

BMW 2.000 motor ve 218 hp
    Mercedes ise 3.000 motor ve 265 hp

araç en az 5 yıl %40 uzun yol %60 şehir içi kullanılacak, uzun yolda aracı sıkıştırdığımız zaman uzun vadede 5 yıl içerisinde BMW motorunda herhangi bir sorun yaşarmıyım ?

İkincisi,

Xdrive sistemi ile 4matic sistemini karşılaştırdığımızda hangisi daha üstün.
    Ralli yapmayacağım fakat virajlarda aracı normal üstü sıkıştırdığım zaman özellikle bozuk asfaltta hangisi daha güven verici olur,

Her iki aracıda test ettim fakat test araçlarını benim istediğim gibi test etmeme izin vermiyorlar, sıcak asfalt çevre yolunda en fazla 5 km test etmeme izin veriyorlar.

Şehir dışı bozuk yollarda rampa çıkılan yada inilen bir yerde aracı sıkıştırdığımızı düşünürsek sonuç her iki sistem için nasıl olur ?

Teşekkürler.

iki araci da cok arastirdim, test surusleri yaptim..

bugun sadece bu ikisi arasindan bir secim yapmam gerekse ve hangisi verilse tercih edersin degil de parami hangisine yatiririm diye sorulsa, mercedes derim..

tek bir istisna haric, stoktan arac almayacaksam.. kendim konfigure edeceksem bmw'ye giderim.. stoktan alacaksam kesin mercedes..

bu arada, 6 silindirli dizelin rafineligini ve sessizligini 4 silindirli araclarda bulamazsiniz.. yani sadece ve sadece 6 silindirli olmasi sebebiyle bile tercih nedenidir.. yeterince test etseydiniz bilirdiniz diye dusunuyorum..

• Bence herşeye rağmen Mercedes E, AMG paket olursa dadından yinmez
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.