Şimdi Ara

BMW 525D M paket X drive mı Mercedes E 350 CDI 4 matic premium mu? (Karar verildi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
24.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Mercedes ile sipariş aşamasında yaşadığımız bazı sorunlar nedeniyle sipariş iptal edildi.

BMW 5.35 D X-drive Exclusive paket olarak sipariş edildi ve araç gümrüğe gelmek üzere 2 hafta içinde aracımız teslim edilecek.

Kesinlikle çok doğru bir tercih olmuş..Mercedes te yaşadığınız sorunlara teşekkür edeceksiniz bence daha sonra..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pershing105

quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

sn pershing105;

yazınızı bugün üçüncü kez okudum.. arkadaşımızın araba tercihi için açtığı bu konu yeri midir bilemiyorum.. ona da saygı göstermek lazım, konuyu çalar bir pozisyona girmek istemem ama kıyısından köşesinden kendilerini de ilgilendirebilecek birkaç lafım var..

Schindler's List filmini izleyenler anlatacağım hikayeyi bilecekler.. filmin sonunda beni çok etkileyen bir sahne vardır..

Oscar Schindler; Nazilerle sıkı fıkı politik ve ticari ilişkiler kurmuş, onlardan biri gibi görünmüş, varlıklı bir hayat süren bir alman sanayiici.. diğer taraftan da toplama kamplarına gönderilen yahudi işçilere sahip çıkıyor, mücadele ediyor.. rüşvet veriyor, para harcıyor; yahudilerin bir kısmını toplama kampına götürülmekten, sabun olmaktan kurtarıyor vs..

Filmin sonunda Almanya, savaşı kaybetmiş.. Oscar Schindler kaçmak zorunda.. Kurtardığı Yahudilerle vedalaşıyor.. Yahudiler minnettar, bizimle gel seni aramızda saklarız diyorlar.. Schindler ise yeterince insan kurtaramadığı düşüncesinde.. kol düğmesine bakıyor.. "bu altın kol düğmesine ne gerek vardı, 5 insan kurtarırdı!" diyor.. arabasına bakıyor.. "bu araba 100 insan kurtarabilirdi!" diyor..

diğer tarafta da kullandığı arabayı, işi için vitrin görecek insanlar var..

zamanında kullandığım aracı satıp bir 520d almaya kalkmıstım.. babamın bir doktor arkadası fırcalamıstı beni "ulan hıyar insanlar bmw'ye biniyor desin diye 150 milyar para vereceksin!" diye.. halbuki benim motivelerim öyle degildi, sadece kendim için istiyordum..

ben hayatını sağlık satarak kazanan bir adamım.. dükkanıma girip çıkan çok sayıda ihtiyaç sahibi var.. bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum, tanıdığım dul kalan aylık alamayan kadınlara ve öğrencilere bir miktar yardım etmeye çalışıyorum.. takacağını bilsem bile hiç kimsenin veresiye teklifine hayır diyemiyorum.. sürekli beni kemiren bir his içerisindeyim "ya gerçekten ihtiyacı varsa?!".. o yüzden, tescilli üçkağıtçıların karşısına bile kendim çıkıp hayır diyemiyorum..

bazen de şeytan dürtüyor beni.. anasını satayım diyorum, benim sorumluluğum mu bu insanlar?!.. devlet niye bakmıyor?!.. ama bakmıyor işte.. sonuçta ben birşeyler yapmazsam, o insan ortada.. eğitimi yarım kalacak, evinde sobası yanmayacak.. ilac alamayacak, ekmek alamayacak belki..

ve düşünüyorum.. bugün Golf VI TDI kullanıyorum.. seyahat ettiğim sürat 90-100 arası.. o surate cıkmak icin bana lazım olan herhalde 55-60 beygir.. kalan 40 küsür beygir, kullandığım zamanın %95'inde öyle kenarda bekliyor..

gözüm olan araba da 5 serisi veya E serisi.. peki o aradaki 120-130bin TL ile neler yapılır?! kimlerin hayatına birşeyler katabilirim?! hayatına birşeyler katmak için huzurumu kaçırdığım insanlar buna gerçekten değer mi?!

değerli arkadaşlar.. yaşınızın başına bir kere 3 geldi mi, artık hayata bambaşka bakmaya başlıyorsunuz.. 18 ile 20 yaşınız arasında çok fark olmayabilir ama inanın 28 ile 30 yaşınız arasında çok fark var..

ben de bu dünyaya bir kere gelindiğini ve anı yaşamanın önemini çok iyi biliyorum.. nimetlerden faydalanmak lazım, ama bunlardan kendin için faydalan.. sana araban yüzünden iyi-kötü davranacak hıyar yüzünden alma e350'yi.. beğendiğin için al.. istediğin için, hakettiğini düşündüğün için al.. ve mutlaka kendi kazandığın paranla al.. pershing arkadasımızın su lafını noktasına virgülüne dokunmadan tekrar etme geregi duyuyorum... "Devlet imkanlarıyla, yani benim ve tüm T.C. vatandaşlarından dolaylı yollardan tahsis edilen vergilerle alınan s600e binmek ile alın teriyle alınmış s600e binmek arasında çok fark var."

ben kendi paramla bir bmw araç aldım, bir buçuk sene kullandım, demek ki buymuş dedim ve sattım.. su an devletimiz sağolsun imkanım yok golf'e biniyorum, ama olunca bu sefer mercedes alacağım.. cem mercedes aldı desinler diye değil, 60 yaşına gelen babacığım için.. çünkü biliyorum ki o mercedes istiyor, ve o binemeden, "oğlum çalıştı ve mercedes aldı!" gururunu ona yaşatamadan başına bir hal gelirse, benim o saatten sonra yüzlerce mercedes'im olsa, benim için beş para etmez...

Öncelikle bu mesajı tekrarlayarak konuyu işgal etmem sebebiyle özür dilerim.
    Bu yazıyı tekrarlayarak birilerine aceleci kararlarında son çıkış olarak ışık(anlayana akıllı ve sabırlı olmakla alakalı)yada tutarsız konuşanlara karşılık temkinli duruşun ön anlatımı olarak yineliyorum.
    Yalnız Bu konuyla beraber Cem Bey'le uzun bir yazışmamız oldu.
    CemUsUs'un tarifi yok.
    Az ve öz keseceğim
    Konumuz, Araç Tercih kıyaslama ve bu yüzden dağıtmadan.
    CemUsUs forumda değil hayatımda tanıdığım özel ve gerçekten çok dolu insanlardan biri.Yani sınıfında rakiplerinden çok önce.
    Yol tutuşu attığı özel mesajlarla anladım, asla saptırmayan ve iyi irdeleyebilen.
    Vites geçişleri; akıcı bir dille ve asla cümleyi devirmeyen.
    Teknik; Performansı zaten yazdıklarında.
    İç mekan ise bana içtenlikle bugun attığı mesaja öncelikle teşekkür ederek başlıyorum.
    O gunde konunun derinleşmesine sebep kelimeyle huzur, onda var(sendede var) çünkü samimi ve çok kültürlü, bilgili birde bunu tecrüberiyle akıcı bir dille anlatması konfor seviyesini arttırıyor.
    Gerçekten tanınması gereken iyi bir insan.
    Haddim olmadan CemUsUs'u bir tercih kıyaslama sebebi yaptım.
    Ben paylaşmayı severim ve yemediğimi yedirmem, madden ve manen kazandığım faydayı, tanımadığım insanlar bile kazansın isterim.Tabi herkese vakit ayırması kolay olmaz.
    Aman kalsın diyenler olacaktır, kaybederler.
    Anlattıklarına tebessüm etmeden, arkasını merak etmeden okumayacak insan yoktur.
    Anlattıklarınla bendeki tarifin...

Umarım teste tabi anlatım şekline kırılmamışsındır sayın CemUsUs.
    Tekrar yine herkesten özür dilerim kör anlattı, sağır uydurdu gibi oldu(anlayana, tekrar ve sabır)

Teşekkür ederim.
    Saygılar.

sn pershing'e hic haketmedigim guzel sozlerinden oturu tesekkur ediyor, arkadasa da arabasini saglikli gunlerde kullanmasini temenni ediyorum..

darisi basimiza artik :)

• 535 beklentileri karşıladı mı?
  • MERSO candır.....

• Harika bir tercih. Mercedes'ten çok daha güçlü daha tutumlu bir araç. Uzun yolda verdiği zevki hayal ettim heyecanlandım. Allah kazasız belasız bol keyifli sürüşler nasip etsin. Tabii herkese de böyle araç nasip etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

resimlerden değil de bizzat incelemek fikrinizi değiştirebilir.

ben bu pazar günü ( daha 3 gün önce yani ) Hem mercedes showroomuna, yarım saat sonrasında bmw showroomuna gittim . iki aracıda inceledim. bana verdiği izlenim budur . bunu objektif yazdığımı düşünüyorum . zira bmw kullanıcısıyım.

E serisinin içi neden bu kadar vasat anlamış değilim???E 350 cdi 4 M varken S serisi almaya gerek yok diyemiyorum S serisi bambaşka525 xd fiyat bence makul 30bin avroluk farkla 2. bir araba daha alınır.E 350 cdi 4 M alacağınıza 525 xd alıp kalan para ile hangi arabayı alırdınız 0 km veya 2. el ?
  • BENCE SERÇEDES
  • önce mercedes almaya karar verilmiş sonra alım aşamasında sorun yaşayınca bmw alınmış.

gerçekten çok kötü bir durum. şimdi o bmw'ye binerken acaba mercedesi alsam nasıl olurdu? mercedes'in iç mekanı daha iyi miydi? mercedes daha mı şıktı yoksa? ....

gibi sorular adamın aklını kemirir durur
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.