< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BMW CEO'su: 2035'te içten yanmalı araç yasağı artık gerçekçi değil (2. sayfa)
-
-
Bunun olacağı çoktan belliydi. Elektrik balonu patlar demiştik.
-
Bence bmw balonu patladı ama neyse.
-
2035 sıfır emisyon kuralı AB için geçerli yoksa AB otoriteleri hiç bir üreticiye içten yanmalı motorlu araç üretmeyeceksin demiyor. Bütün dediği 2035 yılından itibaren AB içinde satacağın aracın sıfır emisyonla yani sıfır CO2 atıkla çalışmak zorunda diyor. İlla elektrikli olacak da demiyor. İstersen hidrojen kullan. Ne kullanırsan kullan ama egzozundan CO2-CO-NOx-UHC vb. gazları çıkmasın diyor.
O yüzden yazdıkların anlamsız kalıyor çünkü meselenin Afrika, Asya ülkeleri ile ilgisi yok. Araçların elektrikli olup olmamasıyla da doğrudan ilgisi yok. Mesele sera gazı emisyonları. Hedef tüm üretim ve kullanım süreçlerinde sıfır emisyon ve bu AB ile sınırlı yoksa diğer ülkelere doğrudan karışan yok. Sonuçta AB ülkeleri kendi sınırları içinde olanlar için karar alıyorlar dünya için değil. Ayrıca AB'deki tüm fabrikalara da, elektrik santrallarına da kademeli olarak sıfır emisyon zorunlulukları getiriliyor, emisyon meselesi yalnızca arabalar ayağıyla ele alınmıyor, bütün yönleriyle ele alınıyor ve bu yönlerden biri de sığır yetiştiriciliği çünkü 3. en yüksek sera gazı kaynağı. Biz doğal olarak burada sadece arabalarla ilgili olan kısmını konuşuyoruz, ne de olsa araba forumu burası, oturup fabrikaların emisyonunu konuşacak halimiz yok sonuçta.
Konuya çok alakasız yerlerden yaklaşmışsın. Konuyu anladığını sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 17 Ekim 2024; 20:28:40 >
-
Bence togg balonu patladı ama neyse...
-
sana öyle geliyor fosil yakıt muridi...
-
yanlış... adam fosil yakıt lobisinin maaşlı elemanı...
-
dizelde sorunu sentetik katkılar çıkartıyor... organik olduğunda sıkıntı yok...
-
tamam onbaşı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben dünya genelinden bahsettim zaten ab nin ne yaptığı belli değil ineğin gazını bile derdine düşmüş anlamsız şeyler kovalıyorlar ..
bu kafayla bu mantıkla bu birlik çok bir arada bana göre durmaz İngiltere çıktı yakında Almanya Fransa bizde çıkıyoruz derlerse şaşırmam..
Ab nin yaptığı kısıtlamalar ab sınırlarını bağlasada etkisi bütün ab üreticisi firmalara yansıyor...
Bol bol yedek parça, motor yağı stoklamak lazım.
Bunlar ileride sırf elektrikli araç satmak için içten yanmalılara destek de vermez. Aynı bilişim sektörü kahpeliğini yapmaya çalışıyorlar.
-
elektrikliler daha iyi bakım için servise taşınmıyorsun... alışmışsınız servise gitmeye sürünmeye...
-
O zaman bmw de elektrikli uçak yapsın. İlla elektrikli araba yapacak diye bir zorunluluğu yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Ekim 2024; 0:38:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Avrupalı üreticiler Batarya ham maddesine ulaşamadıkları için söylüyor bunu. Batarya Avrupaya pahalıya geliyor dolayısıyla karlılık düşüyor buna karşın Çinliler hem ucuza hem kaliteli yapmaya başladı. Yani adamlar diyorki Elektrik işinde rekabet edemeyiz fosil yakıt bizim için daha cazip bütün olay bu. Konu ne elektriğe ulaşabilmek ne menzil ne şarj süresi konu ham madde ve üretim maliyeti meselesi.
-
Konu dünya geneli değil yalnız. BMW CEO'su dünya için değil AB için konuşuyor. Son cümlem hala geçerli.
-
Net olarak görünüyor ki dizel motorlu arabaların en ufak cazibesi kalmadı. Ayrıca, dizel ve kömür gibi yakıtların yanması sonucunda oluşan siyah karbon parçacıkları anne karnındaki bebeklerde görülmüş. Dizel motor insanlığın kanseridir. Bu saatten sonra dizel araba alan kendini sorgulamalı.
İçten yanmalı motorlarda tek sorun çevre kirliliği değil, gürültü kirliliği de yapıyorlar. Kafa şişirmeyen sessiz sakin şehirler için elektrik motorlu otomobiller şart.
kendileri becerememişlerdir elektrikliye
-
2 tane elektrikli alıp sattım ve 1.5 sene kullandım, özenmeyin boşuna bir haltı yok. 5-10 sene sonra araba çöplüğü olacak Dünya.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X