Şimdi Ara

***BMW E39-E46*** (289. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.017
Cevap
66
Favori
335.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 46-47 bin liraya temiz e46 3 serisi bulunabilirmi beyler yoksa bmw lerin hepsi apacilerin elinde mahvolmusmudur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acc04

quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

bi konuda fikre ihtiyacım var.
    Aşağidaki aracım ilanda.

Şu an acil paraya ihtiyacım yok. Ancak zamanı geldiginde elimden 2-3 hafta içinde satmam lazım.

ne yapmak mantıklı ?

1- Bu şekilde bekle zamanın var nasıl olsa, tok satıcı ol ama ciddi bir alıcıya biraz pazalıkla sat.

2- ilandan çıkart, nasılsa arada hafta sonları sağa sola gidiyorsun. Taksi veya araç kiralamak yerine aracını kullan. Zamanı geldiginde aynı belji 1 tık aşağısı fiyata satışa koy. Nasılsa ötv zammı da geldi 2.el fiyatları zamanla yükselecek.

3- Ekonomide işler kötü gidiyor. Piyasakar yavaş. Ötv zammı 2.elleri pek etkilemez. 2-3 indirim yap. Fazla bekletme. Sat.

Ne yapmalı 🤔

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2005,sahibinden,dusuk-km,hud,recaro-366834913/detay

2

Evet benimden aklımdan geçen biraz da bu aslında. Araba lazım oluyor arada.

Baska fikri olan varsa almak isterim. 🤔

6 7 kere araç alıp sattım hepsinde de ikinci seçeneği izledim reyis

• quote:

quote:

quote:

quote:

bi konuda fikre ihtiyacım var.
    Aşağidaki aracım ilanda.

Şu an acil paraya ihtiyacım yok. Ancak zamanı geldiginde elimden 2-3 hafta içinde satmam lazım.

ne yapmak mantıklı ?

1- Bu şekilde bekle zamanın var nasıl olsa, tok satıcı ol ama ciddi bir alıcıya biraz pazalıkla sat.

2- ilandan çıkart, nasılsa arada hafta sonları sağa sola gidiyorsun. Taksi veya araç kiralamak yerine aracını kullan. Zamanı geldiginde aynı belji 1 tık aşağısı fiyata satışa koy. Nasılsa ötv zammı da geldi 2.el fiyatları zamanla yükselecek.

3- Ekonomide işler kötü gidiyor. Piyasakar yavaş. Ötv zammı 2.elleri pek etkilemez. 2-3 indirim yap. Fazla bekletme. Sat.

Ne yapmalı 🤔

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2005,sahibinden,dusuk-km,hud,recaro-366834913/detay

2

Evet benimden aklımdan geçen biraz da bu aslında. Araba lazım oluyor arada.

Baska fikri olan varsa almak isterim. 🤔

6 7 kere araç alıp sattım hepsinde de ikinci seçeneği izledim reyis

Eyvallah. Biraz evvel gene arandım. Adam ciddi alıcıymış. Sanırım talep var. Ötv nin etkisi de olabilir.

Zamanı gelince satışa çıkartmak en iyi sanırım. Sağolun.

• acc04 kullanıcısına yanıt
    1 Diyorum.Bu arada güzel makina
  • balikcibili B kullanıcısına yanıt
    Tabi ki bulursunuz.
  • acc04 kullanıcısına yanıt
    Araba güzel koltuk ısıtması olaydı bide mismiş.

Ben 1 diyorum :)
  • Evet herkese selam arkadaslar. Bmw de ilk skntimi yaşadım.

Bebek sahilde durdum. 5 dk sonra araci calistirmak icin geldim mars basmiyor. Araci 20 ye yakin calismasi icin anahtar cevirdim ama nafile ...

Neyse abim geldi gaz bitmis olabilir dedik. Benzin istedim getirdi. Koydum benzini yarim saat beklemistim. Sonra calistirdim calisti. Fakat felaket derece rahatsiz edici cizirti islik karisimi bir ses geldi. Bebekten kagithaneye getirdim aracim saat gece 01.

Moral bozuk yattim. Sabah erkenden kalkip aracimi bempar bmw servisine goturdum.saat 10.30

Tahminin uzere mars motoru patates. Çıkarttık biryere gönderdik. Motordaki disler yemis. Neyse tamir ettirdik. Getirdik . Taktik . Cizirti gitti. O korkunc sesler gitti. Oh dedm. Komuru vs komple yenilendi mars motoru.

Sonra aracin yagi eksikti. Bosalttik. 5w30 edge yag koyduk 7 8 litre benzin filtresi yag filtresi ve 6 tane bujisini degistirdik. 2 tane polen filtresini degistirdik. Sag camurluj sinyali degisti. Bagaj amortisorleri değişti.

Daha sonra krank mili sensoru hata veriyordu. Vanosta hata gozukuyordu. Baska bir hata yoktu. Sonra krankmili sensoru getirttik. Değiştirdik hata silinmedi. Sagolsunlar tanidik.servis koylumuz. Geriye sensoru soktu benim eskiyi takti maliyet cikmasin diye.

Vanos hatasi ve sensor hatasi kalarak kaputu kapattik.

Bu yukarida saydiklarimi yaptik.
    Maliyet toplamda malzeme ve iscilik 900tl.

Krankmili.icin vanos ayari kacmis olabilir dedi usta. Vanosu acmamiz gerekebilir maliyet cikabilir dedi. Sen git dedi istop etmiyorsa bir sure boyle git. Dedi.

Arac evet yanlsi.duymadiniz 50 kurus gibi yakiyordu. 80 tl. Lpg ile 150 km.zor yapmistim

Bunun sebebi bujiler olabilir dedi. Vanos ayati ooabilir dedi krank mil sensoru olabilir dedi. Vesselam orda isimi bitirdim ve ciktim. Caglayan yokusunda atiker lpgci vardi. Oraya gittim. Saat 16.00

Ustaya arabanin cok yaktigini soyledim. 2..sikayetim. ise samandiranin bozuk oldugunu gaz seviyesini göremediğimi soyledim.

Hakliydim. Smaandira bozukmus degisti. Pc ye baglayip ayarlara bakti ve gaz puskurtmesinin arizali oldugunu dusundum.fakat yanilmistim. Ustanin demesine gore atiker sistemi okuyamiyordu. Devirleri 3000 se 1700 goruyordu. Devir ayarini yapti. Ve benzinden lpgye gecme isisini ayarladı. Onceden 1 km gittikten sonra gecen arac simdi 200m gitm3ye kalmmasin gaza geciyor. Onceden kasaya agir geliyor motor siye dusunmustum. Fakat simdi arac kalkarken daha sanki guclu gibi. 50 tl de oraya biraktim .

Bu arada araca adam gibi bakan ilk yer oldu. Aracta degisen olmadigini soylediler. On farlar bile fabrikadan çıktığı gibi seri nolari yaziyor. Arac kazasizdi. Motoru ve sanzimanda soruk.yok ok gibi dediler. Tek bir ayrinti vanos kaldi pcye gore...

Arac bakimlari yapilmadan once arac ekranknda ortalama.tuketim 20.7 yazmaktaydi. Bakimlardan sonra suan 14.6 ya kadar dustu. Dahada dusecekmi bilmiyorum.

Sunu soyleyim. Hala.devam.eden sorunum var sorun su . Arac bazen anahtari cevirince calismiyor 2. Bazen 3. Denememde calisiyor. Bazende ilk çevirdiğimde aliyor. Bunun sebebinin vanos ayarinda olabilir dedi..simdilik boyle gidicez

2. Durum.bagaj amortisoerlerinin ayarlarini yapmadilqr bende bilmiyordum bagaj cok sert kalkıyor.

3. Skntim evet aracta katlanir aynalar var normal. Icr katlaniyor. O m katlanir ayna gibi degil.

Cami gözük.muyor yani. Bu aynalarin sagdakisi normal çalışıyordu. Sofor tarafi ise tikirdsta tikirdata %90 katliyordu diyelim. Artik hangi insan evladi yaptiysa simdi aynalar patates. Katlanmiyor tepkide vermiyor. Sadece ic aynalari.elektrikli onlar calisiyor cok sukur. Ama.bir durusu var allah a emanet . Kapatmaya mi calistilar naptilar kirdilar aynami ya :/

Evet arkadaslar hesaplqrima gore bakimlardan once 55 kurus civari yakan arac suan 38 kurus civarlarina dustu gibi. Ama. Gazi fulleyip tekrar kontrok edecegim.

Evet 3 4 aydir hayalini kurduğum e39 aracimla gergin 2 saat yasadim gece gece. Morwlim.cok.bozuldu. fakat sabah kalktim. Ve olanlari yazdim. Hersye ragmen e39 seni cok seviyorum..:))

Teşekkürler...

• yakıt tüketimi harbiden facia durumda şu an...
  • Benimde 1999 e39um var gayet memnunum yamit olarak sehir ici 40 42 kurus civari yakiyor normalmidir bilemiyorum bana gore ideal.cozemedigim bi sikintisi var lcm lamba modulunde olan bi sorun arac farlari sinyalleri calistiginda iceride ekranda gostermemesi ve lamba ile ilgili arizalari yol bilgisayarinda yazmamasi bi cok modul denedik ama uygun olanini bulamadik beklemedeyim usta bulur ins.boyle bi sorun yasiyan varmi aranizda arkadaslar.

• quote:

Orijinalden alıntı: BMWi

Benimde 1999 e39um var gayet memnunum yamit olarak sehir ici 40 42 kurus civari yakiyor normalmidir bilemiyorum bana gore ideal.cozemedigim bi sikintisi var lcm lamba modulunde olan bi sorun arac farlari sinyalleri calistiginda iceride ekranda gostermemesi ve lamba ile ilgili arizalari yol bilgisayarinda yazmamasi bi cok modul denedik ama uygun olanini bulamadik beklemedeyim usta bulur ins.boyle bi sorun yasiyan varmi aranizda arkadaslar.

Benimde suan 40 kurus yakiyor. Bujiler felan baya farkettiriyor. 15 kurus az yazmaya basladi arac. Gaz ayarlari muhtemelen yaptirmak gerekki. Benim aracta kumandali eksoz da var.muhtemelen onlarunda katkisi var. Ve veb genelde araci 20-60 km hiz araliginda kullaniyirym. Bu kosulda dizel meganim 28 kurud civari yakiyordu. Hedefim 35 kurusa kadar dusmesi.

Suanda iyi . Bir problen yok. 10 lira fazla yaksin bmwye binim. Ben boyle bir arac gormedim... favorim E39😎

• quote:

yakıt tüketimi harbiden facia durumda şu an...

Yok mudur facia felan degil. Evet fazla yakiyor. Gaz ayarini yaptırmak için gittiigimde. Megane 2 hb arac afam yemin etti 68 tl gaz a 130 km gittim dedi. Onada afam ayaar yapti onun gaz sisteminde problem varmis
    Diyecegim su ki cok yakab arkadaslar gazli ise gidip baktirsin ayarlarini. Benzinde ise bujiler bakim krank mili bunlar onemlii

Neyse o adami duyunca benim icim bi garip oldu. Ama suan 40 kurus yakiyor arac. Bakalim faha sonra degisecek mi

• Aykutttdemirrr A kullanıcısına yanıt
    Eee biz burda kaba etimizi yırttık orjinalliği korunmuş araç alın diye, gerekiyorsa 3-4bin lira fazla vereceksinki alırken sonradan bu durumlara düşmeyeceksin. Topal araba alırsanız hem fazlasını harcatır hemde illAllah ettirir bindiğinden zevk almazsin.

• m54b25 motor yağı 5w30 mu 10w40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somet 16 -- 27 Kasım 2016; 17:38:12 >
  • somet 16 kullanıcısına yanıt
    5w30

• quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Eee biz burda kaba etimizi yırttık orjinalliği korunmuş araç alın diye, gerekiyorsa 3-4bin lira fazla vereceksinki alırken sonradan bu durumlara düşmeyeceksin. Topal araba alırsanız hem fazlasını harcatır hemde illAllah ettirir bindiğinden zevk almazsin.

Dustugumuz bir durum yok. Cok sukur. Mars motorunun dislisi gitti
    Baska onemli bir problem yok

Megane 2 30 kurus yakiyordu gittigim yolda bmw de 40. Krs. Yapqcak birsey yok o kadarina gucumuz yeter. Suan icin baska problemim.yok allah komseyi ustanin kapisna.goturmesin

• allstar34 kullanıcısına yanıt
    Ucuza kactik demedim zaten 4 ay boyunca arastirdimda aldim akrabalarimiz dahil bmwyi yillardir kullanan yakinlarim var herkesten fikir alarak baktik aldigim arac orjinal degiseni oynayani olmayan notor performansi 93 cikti masallah herneyse sorun olmayacak degil ben sadece bu sorunu burdada belki yasayam vardir diye yazdim ama anlasilan nasihat vermek daha cok hosunuza gidiyo bmw binen insanlar bence siradan bir araba aliyormus gibi yapamazlar o yuzden bu tur nasihatlara gerek yok varsa bilgilerimiz bu tur araclarla ilgili paylasalimki birbirimize yardimimiz dokunsun temennim tesekkurler yinede..

• BMWi B kullanıcısına yanıt
    Bir musibet bin nasihatten iyidir derler. Bu arada sen kimsin ? Konuya balıklama atladın.
  • BMWi B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Nasihat vermek demişsiniz fakat buna ben katılmıyorum. allstar34 hocam/abim abim diyorum kendisi buna eminim benden büyüktür. Kendisinin de isteği ve arzusu, sorunsuz araçlara binmeniz. Hor kullanılmış sonradan ani bir süpriz çıkaracak araçlardan uzak durmanız açısından bu uyarılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadan itişli araçların , önden çekişlilere göre karda kullanma dezavantajları varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: somet 16

arkadan itişli araçların , önden çekişlilere göre karda kullanma dezavantajları varmı?

Dümdüz yolda karda olduğu yerde patinaj cekip ilerleyemeyen 3 serisi gormüştüm. Tamam şoför de etken olabilir ama muhtemelen onden çekiş daha iyidir karda.

Eski önden çekişli aracımda 4 mevsim lastikle esp açık vaziyette karda kışta rampa yukarı zar zor da olsa çok çıktığımı bilirim.

Önden cekişte motorda önde olup ondeki lastiklere ağırlıkla baskı yaptığından tahminim bu sebeple kolay çıkıyor.

Arkadan itişte üstten bastıran motor gibi bir kütle yok. Benim tahminim budur.

Arkadan itiş ise kuru asfaltta çok avantaj. Ama yol çok kaygan olmayacak. Puf noktasi bu gibi geliyor bana.

• 
Sayfa: önceki 287288289290291
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.