Şimdi Ara

***BMW E39-E46*** (296. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.017
Cevap
66
Favori
334.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caner_24

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bu-fiyata-bu-araci-kacirmayin-acill-436270925/detay/

E46 hakkında yorum yapabilecek varmı arkadaşlar. şu ilandaki araçla ilgileniyorum, lovato marka lpg varmış üzerinde, fiyatta uygun gibi geldi

Eğer dendiği gibi temizse alınır. Ancak motor durumu inceletilmeli. E36 e39 e46 BMW lerin genel kullanım sekli malum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlan tarihi eski olması şüphe uyandırıyor, çünkü rakam uygun. gidip bakmak gerekiyor, aslında serhat başkan hayrına baksa şu mübarek günde ona çok dua ederim

• caner_24 kullanıcısına yanıt
    İlan çok eski sayılmaz aslında. Bu tür araçların alıcıları belli sonuçta, geniş bir kitle değil.

• OrhanA. O kullanıcısına yanıt
    Su eksiltme olmadığını farz ederek yazıyorum. Fan termiği ve/veya termostat. Benim eski aracımda da yapıyordu, fan termiği çıkmıştı. Termik değişecek büyük ihtimal. Soğutma sistemi en önemli ve hassas tarafı bu araçların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 25 Haziran 2017; 16:36:56 >
  • OrhanA. O kullanıcısına yanıt
    HAraret yaptırmadıysanız sorun olmaz. Termik 200-300TL arası bir şey. Bir de işçiliği var tabii. Ama mutlaka soğutma sistemini komple gözden geçirtin. Zayıf halkalar varsa eliniz değmişken değiştirtin.

Bir de mutlaka antifriz koyun. Siz bakmayın ustalara yazın gerek yok deyip çeşme suyunu doldururlar. Antifriz aynı zamanda suyun kaynamasına da bir nebze engel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrhanA.

soğutma sıvısına elimle dokununca biraz yağlı geldi korkuttu iyice contadan olması konusunda. fan çalışıyor, hararet atmaya başlayınca kaloriferi en sıcak en yüksek seviyeye alınca rölantide hararet düşüyor. en sonunda tahliye vidasından çıkan tazyikli buharla çektim kenara bekliyorum.

Antifriz yağlı hissi verir. Ama yağ kesin karışıyorsa, rengi vs eminseniz o zaman iş daha ciddi demektir. Hararetten dolayı conta yanmış olabilir.
  • Arkadaşlar herkese selamlar.

1 hafta önce çok ağır bir kaza yaptım 2001 5.20 ile. Takla attık aslında takla olsa neyse de ters bir şekilde su kanalı duvarına 100 km hızla vurduk tavandan.

Sıyrık ve yaralarla atlattık kırık yok.

Aracı alacak arkadaşlar sağlamlığı konusunda şüpheye düşmesinler.

Şimdi tekrar aynı araçtan bakıyorum bu arada. Araç görevini iyi yaptı kaza anında.
  • dtsaykopat kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, bu şekilde kaza yapmanızın nedeni neydi?

• Daha önce 98 model business 5.20i vardı. Bir hata yaptık sattık 29000 TL'ye. Araçta değişen yoktu km 230xxx'larda idi. Şimdilerde yine alalım diye uğraşıyorum her gün ilanlara gir bak ama fiyatlar inanılmaz yüksek bu nedir dedim yani. 5.28 , 5.30'larda gözüm yok değişensiz, km'si fazla yüksek olmayan, sunroof ve elektrikli koltuk olan bir E39 almak istesem şu an bir tane ilan buluyorum oda 36.500 TL ilan fiyatı var 32.000 TL teklif ettik kaç kere satmadı 3-4 aydır bir kuruş aşağısı olmaz diyor. Diğer fiyatlar of of dedirtecek cinsten. Kesin emin olduğum birşey var E39 alırsam bundan sonra kesinlikle satmayacağım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtaran_ali

Daha önce 98 model business 5.20i vardı. Bir hata yaptık sattık 29000 TL'ye. Araçta değişen yoktu km 230xxx'larda idi. Şimdilerde yine alalım diye uğraşıyorum her gün ilanlara gir bak ama fiyatlar inanılmaz yüksek bu nedir dedim yani. 5.28 , 5.30'larda gözüm yok değişensiz, km'si fazla yüksek olmayan, sunroof ve elektrikli koltuk olan bir E39 almak istesem şu an bir tane ilan buluyorum oda 36.500 TL ilan fiyatı var 32.000 TL teklif ettik kaç kere satmadı 3-4 aydır bir kuruş aşağısı olmaz diyor. Diğer fiyatlar of of dedirtecek cinsten. Kesin emin olduğum birşey var E39 alırsam bundan sonra kesinlikle satmayacağım :)

e46ları millet 32-33 lere bırakıyorken senin o fiyatlara 39 alman zor hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

Daha önce 98 model business 5.20i vardı. Bir hata yaptık sattık 29000 TL'ye. Araçta değişen yoktu km 230xxx'larda idi. Şimdilerde yine alalım diye uğraşıyorum her gün ilanlara gir bak ama fiyatlar inanılmaz yüksek bu nedir dedim yani. 5.28 , 5.30'larda gözüm yok değişensiz, km'si fazla yüksek olmayan, sunroof ve elektrikli koltuk olan bir E39 almak istesem şu an bir tane ilan buluyorum oda 36.500 TL ilan fiyatı var 32.000 TL teklif ettik kaç kere satmadı 3-4 aydır bir kuruş aşağısı olmaz diyor. Diğer fiyatlar of of dedirtecek cinsten. Kesin emin olduğum birşey var E39 alırsam bundan sonra kesinlikle satmayacağım :)

Sorma hocam bomboş arabaya 30.000 istiyorlar. Bakalım bu gidişle kışa kadar bekleyeceğim. Alıp binmesem bile ömürlük dursun köşede :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

Sorma hocam bomboş arabaya 30.000 istiyorlar. Bakalım bu gidişle kışa kadar bekleyeceğim. Alıp binmesem bile ömürlük dursun köşede :)

hakkında hayırlısı olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Başlarım sunroofa. Sunroof lu olacak diye leş arabaya binmem. Önceki aracımda da yoktu zaten. Hiç aramıyorum ben, sadece satarken dicem ama 3 günde de satmıştım.

Hala eski aracını arıyor musun
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Başlarım sunroofa. Sunroof lu olacak diye leş arabaya binmem. Önceki aracımda da yoktu zaten. Hiç aramıyorum ben, sadece satarken dicem ama 3 günde de satmıştım.

Hala eski aracını arıyor musun

530 arasam güzel araçtı gerçekten. Ne olduğu belli.

Neden satıyor musun? :)
  • Ara ara farklı maceralar açısından satsam mı ikilemine düşüp böylesini istesem de tekrardan bulamam diyerek sakinleşiyorum :)

Sunroof yok olmazsa olmasın isyanından sonra mesaj atasım geldi yoksa araba kendini emekli edene kadar şu ortamda aracı kullanma kararı aldım, hele ki ara ara başka E39 lara binip hayal kırıklığı yaşadıkça aracımın kondisyonuna şükrediyorum. Halen bu kondisyonda bir araca binmedim belki @allstar34'ün gri 5.30i'si. Böyle 5.30i bir daha denk gelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Ara ara farklı maceralar açısından satsam mı ikilemine düşüp böylesini istesem de tekrardan bulamam diyerek sakinleşiyorum :)

Sunroof yok olmazsa olmasın isyanından sonra mesaj atasım geldi yoksa araba kendini emekli edene kadar şu ortamda aracı kullanma kararı aldım, hele ki ara ara başka E39 lara binip hayal kırıklığı yaşadıkça aracımın kondisyonuna şükrediyorum. Halen bu kondisyonda bir araca binmedim belki @allstar34'ün gri 5.30i'si. Böyle 5.30i bir daha denk gelmez.

o arab çok güzel Can kıymetini bil. Amerikaya giderken satmıştım ben. Çok para ve emek harcandı. Biliyorsun işte.

Sağlıklı günlerde binmen dileğiyle :)
  • Arkadaşlar selamlar, E39 aracımın ön camında birkaç gün önce taş sekmesi nedeniyle ufak bir çatlak oluştu size danışmak istedim. Aracım kaskolu yılda 1 kez ücretsiz değişim hakkım var sanırım hasarsızlık bozulmadan. Ancak 1 liradan büyük çatlaklarda sanırım tamir edilmiyor değiştiriliyor. Orjinal camda muafiyet uygulanır mı bilmiyorum ama yine de orjinal taktırmak istiyorum. Ancak bulamadım internette camı. Fiyatı 1200 civarında sanıyorum. Fiyat konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. Sizce bu çatlak sorun yaratır mı uzun vadede? Önerilerinizi bekliyorum. Aracın resmini de paylaşayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrhanA. -- 22 Temmuz 2017; 22:33:41 >

• su eksiltmeden dolayı geçen hafta yolda kaldım. Allah'tan contayı yakmadan aracı stop ettim. aracı 40 gün önce almıştım. bazı şeyleri de maalesef aracı tanısam da kullanmadan öğrenmiyorsun.

aracı alır almaz yaptırdığım bakımda yağ ve filtre değişimi, ön krank keçesi, motor kulakları, şanzıman kulakları, devir daim değişti. bu sırada ustaya ( "oto 98"- kartal sanayi) radyatör suyunu komple boşaltıp yeni anti-frizli su eklemesini tembih ettim. bu sırada bu işler yapılırken su soğutma sistemini kontrol etmedikleri belli oldu. nedenini sonra açıklayacağım.

neyse lpg montajımız yapıldı doğal olarak ek su hattı çekildi. ben de düzenli aralıklarla kontrol edip eksiltme var mı kontrol ediyorum. bu araçların en hassas noktası olduğu için temkinliyim.

geçen hafta aracım "low coolant level" hatası verdi. hararet göstergesi bir anda yükseldi. su kaynatmadan anında aracı sop ettim. çekici çağırıp tavsiye üzerine en yakındaki kaliteli!!! özel servis olan "Bostancı Oto" gidildi. arızayı anlattım araç su eksiltiyor. hararet yapabilir dedim.

araç 2 gün kaldı. yedek su rezervuarı ve hortumlar değişti. problem kalmadı dediler.

2 gün sonra hararet yapıp yolda kaldım. çekici ile özel bir servise gittim. adam kaputu kaldırdı radyatöre su ekledik marşa bastık. 2 dakika geçmeden üsta kapak contasından su kaçırdığını anladık. contayı yakmadım. ancak zamanla aşınmış değişme zamanı gelmiş.

radyatör ve üst kapak söküldü. gereken parçalar değişti, radyatör neredeyse tıkalı vaziyette idi. radyatörcüde temizletildi. üst kapak taşlandı. sorunsuz olarak teslim aldık. daha önce radyatör suyunu ve devir daim pompasını değiştiren usta ne hikmetse bu tıkanıklığı ve pisliği görememiş.

tavsiye üzerine gidilen 2 özel servis resmen sınıfta kaldı. bu araçların en çok karşılaşılan problemini ben yeni bir kullanıcı olarak belirtmeme rağmen çözemediler.

• Hocam hem buradan hem diğer forumlardan hangi sehirdeyseniz ona gore servis tavsiyesi isteyin. Forumdaslarin memnun kaldiklari sorun yasamadiklari servisleri secerseniz deneme yanilma yolula para ve zaman kaybetmemis olursunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VgrooveR kullanıcısına yanıt
    internette birçok siteyi araştırdım. ancak herkes farklı farklı servis öneriyor. yani insanın kafası karışıyor. normalde maslak bmw gidecektim. ancak bana uzak olduğu için gidemedim. işçilik pahalı olduğu için bostancı'ya gitme dediler. kartal'da herkesin önerdiği servise gittim. sonra bir sefer olsun tam olsun dedik. Bostancı oto beceremedi. aslında hata bende çünkü yapılan işlerin başında duramadım. normalde vaktim olurdu. bu sefer ağzımız iyi yandı.

benim kızdığım nokta ise ben aracı 2.el masrafını bilerek aldım. ne gerekiyorsa yapılmalı diyorum. ancak herkes bir yarım ağız konuşuyor. eskiden gerçek ustalar neyse çat çat söylerdi. ki artık teknoloji de gelişti. birçok arıza önceden görülebiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.