Şimdi Ara

***BMW E39-E46*** (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.017
Cevap
66
Favori
334.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önemli değil dostum şaka olarak yazmıştım :) riske edecek bir şey yok çıkar arabanı rahatlıkla kullanabilirsin el freni mekanik olduğundan büyük bir problem çıkarmaz.
    Benimde size bir kaç sorum olacak dostlar bizim arabaların geniş ekran bord monitörünü buldum uygun bir fiyata ben bunu alsam tv özelliği hariç radyo cd çalar vs kullanamazmıyım zaten tv seyir halindeyken çalışmıyormuş.
    Birde sağ xenon farım yanmıyor :( ara sıra böyle çakıyor ama yanmıyor ampülmü yoksa xenon beynindemidir ?baktım hala orijinal beyinleri duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 28 Şubat 2014; 17:17:07 >
  • allstar34 kullanıcısına yanıt
    bilgisayarla hata hafızasını okursan arızayı tam olarak söyler
  • Progress* P kullanıcısına yanıt
    Ekranda sadece arabanın sağ farını gösteriyor ne dedeğinizi pek anlamadım.
  • @progress

Bozulan kutu, daha doğrusu kutunun içindeki milin zamanla boşluk yapması durumu oluyor. Bu da yuvanın içinde tangır tungur edip direksiyon ve ön takımda elinizde boşluk yaratıyor. Bu kutu sökülüp içi tornaya gidiyor, boşluk yerler dolduruluyor ve eski kıvamına getiriliyor. Ya da aynı işlemi önceden görmüş çıkma kutular var ondan alabilirsiniz.

Daha iyisi ise, ZF'nin (oem) REMAN olarak sattığı kutular. Reman demek, Remanufactured, yani yeniden üretilmiş anlamına geliyor.

ZF kutunun içindeki bütün parçaları (veya lüzum gördüğü parçaları) orjinalleri ile yenileyip satıyor. Tabii bu daha orjinal bir çömzüm ama uzun ve zahmetli.

Tabii bir de Borusan, Kosifler gibi yetkili yerlerden 10 bin TL verip almak da var ama o seçeneği direk eliyoruz

@allsatar

Her zaman en ucuz arızaymış gibi hareket et ve ballastı kontrol et. Ama arada yanıyor demen beyinden olabileceği şüphesi de uyandırrmıyor değil.

Edit: Arkadaş modic veya autologic tarzı bir arıza tespit cihazına bağlat demek istemiş. Bu cihazlarda arızanın tam nerede olduğunu gösterir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 28 Şubat 2014; 20:15:25 >

• Bilgiler icin tesekkurler
    Cok aciklayici ve tecrube dolu ayriyetten tebrikler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda okuduklarimdan sonra aklim e39a kaydi 528 veya 530i, yil sonu veya agustos sonrasi icin ama ne kadar cok kronik sorun ve ufak ariza cikartiyor, son gunlerde yazdiklarinizdan sonda hic bulasmasam mi diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Anladım dostum çok teşekkür ederim ustamla konuştum sorun değil hallederiz dedi. Birde konudaki diğer arkadaşlarla konuştum biraz araştırdım meğer kronikmiş WARNİNG arkadaşımızda direksiyon kutusunun yanına ekledi.Bakalım servise gidince anlayacağız.Bende lastik seçiminde michelin tercihim ama ustam buna kumho al deyince tamam dedim ama araştırıyorum Fatih Bey'in yüksek hızda lastiğin patlaması iyi olmamış kumho benim için önemli bir eksi aldı. Ama ne bileyim bir taraftanda istisnalar kaideyi bozmaz gibime geliyor

Dostum fatih beyin bahsettiği araçtaki lastik senelerce garajda yatmış aracın lastiği. Onu kıstas alma. O araca ben de bakmistim almadiydim onun yerine su anki aracimi aldim.

Çok ucuz olduğu için tercih edilebilir bir sureligine.

Direksiyon kutusu mutlaka zamanla bosluk yapiyor ve anlatamayacagim kadar igrenc bir hissi var. Sanki aracin on takimi dagilmis gibi.

Lastik ne alirsan al conti alma dostum

Tamamdır lastik konusunda ustama uyarak üretimi yeni olan bi kumho alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: morphsonur

bu konuda okuduklarimdan sonra aklim e39a kaydi 528 veya 530i, yil sonu veya agustos sonrasi icin ama ne kadar cok kronik sorun ve ufak ariza cikartiyor, son gunlerde yazdiklarinizdan sonda hic bulasmasam mi diyorum

bunlar her arabanın yaptıgı yapabılecegı sorunlar

direksıyon kutusuna birşey diyemem

2 tona yakın bır arabayı stablızıte yolda hızlı kullanırsanız olucagı bu dur her araba yapar zaten.

ben 12 temmuz 2013 gununden berı 5.20ia sahıbıyım bu sahsımın ılk evımızdekı 2. araç

o gunden bu gune MASSALLAH diyelım
    sağ arka cam mekanık arızası 170 tl
    kolorıfer termostat arızası 130 tl
    birde talıhsız bir surtme tanpon rutuş 350 tl

masrafı oldu

130 tl 170 tl bırşey değil

aldıgınız arabanın motoruna contasına sanzumanına dikkat etmek gerekır
    hor kullanılmamıs cok el değişmemiş motoru vs reflektıyeyı gormusse adam gibi yerlerde ustalarından bakımlı bir arac bulun alın.

yoksa bir soz vardır bu aralar cok duymaya basladım

bmw ye ilk sahıbı bıner

sonrakı sahıplerıne bmw :)

• quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Önemli değil dostum şaka olarak yazmıştım :) riske edecek bir şey yok çıkar arabanı rahatlıkla kullanabilirsin el freni mekanik olduğundan büyük bir problem çıkarmaz.
    Benimde size bir kaç sorum olacak dostlar bizim arabaların geniş ekran bord monitörünü buldum uygun bir fiyata ben bunu alsam tv özelliği hariç radyo cd çalar vs kullanamazmıyım zaten tv seyir halindeyken çalışmıyormuş.
    Birde sağ xenon farım yanmıyor :( ara sıra böyle çakıyor ama yanmıyor ampülmü yoksa xenon beynindemidir ?baktım hala orijinal beyinleri duruyor.

Ben direk ekranan bahsedeyim ben bunu çok araştırdım. Tertemiz bir tane ekran buldum ustama söyledim alayım diyorum ne diyorsun dedim? Oda bana o sadece ekranıyla çalışmıyor dedi ekstra olarak 3-4 parça daha gerekiyor birde çıkma malzeme ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum dedi. Sonra tüm parçaları bir araya getirdim ne tuttu dedim 3000civarı bir fiyat verdi ancak 2500e düştü. Ustama söyledim usta böyle böyle dedim oda bana yav bana sorarsan hiç gerek yok orjinallini bozma dedi ama illa yapalım ben navigasyonu usb ipod vs kullanırım bunlar lazım diyorsan Ankara'da mesut elektoniğe git dedi (bahçeli 4. cd idi sanırım) gittim oraya ellerinde ürünün olmadığını ama getirtebileceklerini söylediler bende tamam getirin bi bakalım beğenmez isem almam dedim tabi abi önemli değil yabancı değilsiniz (ben gitmeden ustam aramış sağ olsun) dedi. Sonra önüme 3 tane ekran koydu fiyatları 1100 1300 1750 2000 fiyatlarını söyledi bende elektriğe bağlayın bir bakalım dedim bağladılar 2000 tl olanını çok beğendim idrive arayüzlü var ve idrive ile %90 aynı. Sonra fiyattada anlaştık.Bende orjinalini almak istedim ama hem eski teknoloji ve parçaları bulunmuyor sıkıntı çıkarsa uğraştıracaktı.Bende ustamın tavsiyesi üzerine mesut elektronikte en kaliteli şekilde özenle 7 saat gibi bir sürede profesyönelce yaptılar.Araca kesinlikle kanırtma tornavida zor etme yırtma vs yapmadan kibarca yapdılar. Ben memnun kaldım forumdaki diğer arkadaşlarada tavsiye ettim buda ürün hocam:
    ÜRÜN KODU:BLACKPANTHER BP8786

• GrandLotus kullanıcısına yanıt
    6lı cd changer çalışıyor mu? çok güzel olmuş bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Progress*

6lı cd changer çalışıyor mu? çok güzel olmuş bence.

Yok hocam benim araçta cd değiştirici yok. Ama bu ekran dvd okuyor o yetiyor. Onuda daha 2 kere yolculukta film izledi ailem orda kullandım müzik için ipodum var onu kullanıyorum yada sd kart kullanıyorum
  • emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    bendede hafif bir ses var, kutudan dedilerde daha vaktim olmadı gitmeye. 10 bin lira nedir arkadaş araba kaç para ki

bilgisayardan kastım odur evet :)
  • 10 numara bence de
  • GrandLotus kullanıcısına yanıt
    Bende ileri derecede orijinallik takintisi var :) ya tam yaparim yada hic yapmam simetri konusunda falan cok takintiliyim iyi bir huy degil ama degistiremiyorum iste napicaksin :) ekstra olarak hangi parcalar lazim dostum mesela tv calismasin radyo teyp i bagajdaki cd changer calissin yeter bana ekran 400 tl gibi uygun bir fiyata buldum.
  • Kronik dedigimiz sorunlar boyle araclar icin ufak tefek kusurlar ki e39 larin buyuk bir kronik arizasi yok motor ve şanzıman gibi kolay kolay ön takim istemez bu yasta alacagin diger tum marka modeller bmwden daha az sorunlu degiller emin ol sadece apacilerin cakallarin eline dusmemis bir arac bul yeter.
  • quote:

Bende ileri derecede orijinallik takintisi var :) ya tam yaparim yada hic yapmam simetri konusunda falan cok takintiliyim iyi bir huy degil ama degistiremiyorum iste napicaksin :) ekstra olarak hangi parcalar lazim dostum mesela tv calismasin radyo teyp i bagajdaki cd changer calissin yeter bana ekran 400 tl gibi uygun bir fiyata buldum.

Sen de benim gibi manyaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Arkadaşlar canımı sıkan bir durum yaşadım;
    Ailecek misafirliğe gittik ve arabayı rampaya bırakmak zorunda kaldım.Vitesi park konumuna aldım, el frenini çektim ardından ayağımı frenden çektiğim anda tahmini 10-15 cm arası arkaya kaçırdı.Sonra Allah Allah dedim tekrar marş bastım vitesi park konumundan drive konumuna alırken şanzımana yüklendi ve vitesi çekerken hafif zorlandı ve hart hurt gibi sesler yaparak drive konumuna aldım.Rampanın başına yolun ortasına geçtim aracı boşa aldım el freni çektim ve freni bıraktım oda ne? Hareket ediyor araç gidiyor bildiğniz yani el freni tutmuyor arkadaşlar
    İş yoğunluğundan pek servisede vakit bulamıyorum şu son 2 aydır ama kesin gideceğim servise.Arkadaşlar neden olmuş olabilir el freni balatası bitmiş yada fren teli mi koptu acaba? Tahmini masrafım ne olur acaba daha önceki BMW'lerimde bu sorunları yaşamadığımdan bilemiyorum uygun bi zamanda ustamı arayacağım...Garajın sonuna götürdüm zincirini kapattım bekletiyorum...
    @emrebozkurt800 @Fatih_540ia @WARNİNG @rasit03

Geçmiş olsun. Ama arkadaşların dediği gibi çabuk çözülecek bi olay. Ayrıca siz bilinçli bir bireysiniz bu sorun uzun zamandır olmamıştır daha olur olmaz farketmissiniz. Şanzımanı zorlamissinizdir birşey olmaz sonucta tork konvertörlü.
    Bi arkadaşım sıfır jetta aldı 1.4 tsı dsg. Araç bir aylık iken babasının kabrine ziyarete gitmis. Yokuşta durmuş. Önce P ye alip sonra el frenini çekmiş. Duasını okuyup geldikten sonra bir saat daha beklemis kabirde. D de ve N de hareket etmemis araba.:-):-)

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

quote:

Sen de benim gibi manyaksın

+1 benide ekleyin

• Ama bu dokunmatik ekranlı zamazingo grandlotus arabasina gerçekten çok güzel olmuş yakismis yani. Yapanların eline emeğine sağlık

• rasit03 R kullanıcısına yanıt
    Orijinalşörler
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.