Şimdi Ara

BMW E46 / 3 SERİSİ TÜM PAYLAŞIMLAR (76. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.437
Cevap
74
Favori
589.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: |Amon|

325 imi geçti 1.4 golf ile

manuel 1,4 tsı 2014 model golf geçti malesef ama dediğim gibi 150-200 metre mesafe ve S modda kalktım N de doldurup S çekmedim
  • Bmw ye manuel binicen arkadaş manuel :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdemirci80

quote:

Orijinalden alıntı: coskun_06

quote:

Orijinalden alıntı: burakdemirci80

Arkadaşlar 2001 3.20d aracınla yolda giderken kamyon çöküntülerinin olduğu izlere girince direksiyon kafasına göre gidiyor. Ayrıca geçenlerde bu izlerden birine girdim araç şu zencilerin arabalarını yukarı kaldırırken olduğu gibi :) önce sağ yukarı kalkıyor sonra sol derken 5 er kere araba silkelendi. Fikri olan varmıdır.

çok normal senin araca özel bir şey değil (bence)

Bundan önceki 2 aracımda bmw idi böyle bişeyle karşılaşmadım. Normal olması imkansız bence ön takımlarıda yeni değiştirdim

benim 3 bmw aracım kaç tane araç aldım sattım bilmiyorum ama her araç da kamyon izine düşersen takip eder direnç gösterirsen çıkarsın (yada benim bütün araçlarım arızalıymış demek ).....:)))

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufinanir

Bmw ye manuel binicen arkadaş manuel :))

boşda devirleyip sonra vitese atsam geçerdim aracımı yıpratmak istemedim.. ilk otomatik aracım ve asla bir daha manuel araç almam otomatik can can
  • quote:

aracımda eml ışığı yanıyor. bunun nedeni nedir? araştırdım ama tam bir sonuç bulamadım

Eml ışığı = ariza lambası eml = elektronics motor light

Makyajli kasa e46 larda ariza lambasi eml diye geçiyor.

Gaz kelebegi demis bi arkadaş ama bi yanlislik var bmw her parca icin isik veya ikaz lambasi koyacak olsa aracin kokpiti ucak kokpitine benzerdi diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufinanir

uzun süre ziyaretçi olduğum sayfanıza üye olarak devam etmek istedim herkese slmlar

BMW e46 kasa nın aşk olduğunu düşünüyorsunuz sonrada ne kadar yakıyor diye soruyorsunuz. Kız arkadaşınıza yada sevgilinize ne kadar yiyor diye sormak gibi bişey açıkçası.

2003 model 325i sahibi olarak adanadan mersine bir depoyla git gel yaptığımızda oluyor aracı lpg ye alıp 80 tl ye git gel yaptığımızda.

Performans seven bir adam 320 nin altına düşmemelidir hatta 325 in unutmayın bu araçlar atmosferiktir. 316 ve 318 hatta 320 niz varsa sizde haddini bilmez 1.4 tsi araç sahiplerinin hedefi olabilirsiniz.

Ben sırf bu sebepten önümüzdeki günlerde aracımı manuele çevirip 330 silindir kapağına geçeceğim headers ve egzos sistemim tamam şuan yazılımıda hallettim. Bunlarla ilgili soruları olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Önemli bir konuda BMW ler yağ eksiltir çünkü devirli kullanıyoruz devirli kullanılan her araç yağ eksiltir. Yağ yakma başka bir konu ve sorundur.

Aracınızı seviyorsanız yakıtını düşünmeyeceksiniz tabiki normalin üstünde yakıyorsa krank sensörü-hava akış metresi-egzantirik sensörü-oksijen sensörü gibi parçalarınızı düşünmeden yenileyin orjinalleri ile tabiki.

En kral yağın ömrü 6000km dir Her 5000km de bir yağınızı değişirseniz motorunuzun çok uzun ömürlü ve sorunsuz olacağını görürsünüz.

Aleyküm selam bmv aşk ama fabrika verilerinden fazla yakıyosa diye km de kaçlira yakıt sarfiyatımız var arabamızda arızamı var merak ediyoruz ondan herkez birbirine soruyo kaçlira yakıyo diye ağız alışkanlığı gibi bişey oldu artık. Adana mersin 88 km 80 lirada fazla ama yakıtta sıkıntı yoksa farketmez. Şirketin arabası kaçlira yakıyo ben bilmem yola çıktımı 150, 170 gaz basıp gidip geliyoz taşıt tanıma var fullüyoruz .1.4 Araçlarla gaz basmam duruşum yeter ama gaza gelirsem takla atcağımı bilsem virajda bile gaz basarım hele ankara havası varsa teyipte gelsin makaslar. Yağ ömrü dediğin gibi 6 bin 7 bin de deyişirse süper olur bide bor takviyesi yaptınmı fena ..Bide yağ zaten ucuz castrol 10/40 kullanıyorum 4 litre 40 liraydı zamlanmış 50 olmuş daha kaliteli almak lazım .yağ yakmaması için mobil 10 40 diyolar o eksiltmiyomuş veya 10 60..

• Ben daha dün değiştirdim castrol edge 0w 30 4.5 lt. 125 tl

Aracima hangi yağ koymaliyim diye merak edenler icin castrol'un mobil'in sitelerine girip "aracima hangi yağ" linkinden arac marka modelini girerek en uygun yagi seçebilirsiniz.

• Arkadaşlar hepimizinde malumudur ki her aracin kronik sorunları vardır.

Benim aracimda da direksiyonda (çatal direksiyon) yipranma vardi, aslinda direksiyonu söktürüp sıfırdan kaplatmak istiyordum fakat geçenlerde direksiyonumun aşinmis yeri bizim ufaklik tarafindan dişlerinin yardimiyla iyice yirtildi.

Bende bu durumu ertelemeden tamir ettim ve yirtik olan ve asinmis yerleri macun yardimiyla kapattim ardindan sifir zimpara ve deri mont boyasiyla boyadim.

Sonuç olarak eskisinden cok daha iyi oldu ve yırtık ve asinma izleri kalmadi.

Boyle bir sikintisi olan varsa kesinlikle tavsiye ederim.

• haydia kullanıcısına yanıt
    88km git 88km gel 80tl...bizde kalıbımız olmayan araçla gazlamıyoruz kullanan arkadaşların başına gelebilecek bir olaydır sonuçta. Yoksa e46 larımızın duruşu yeter. Sıfır alındığında 10 40 tı 200bin görmüş araçlarda 0 30 kullanmak heleki devirli kullanıyosanız çok iyi olur.
  • SORUM OLUCAK
    -E46 lardaki manuel klimayı otomotik kilimaya çevirebilirmiyiz ?
  • savascoker kullanıcısına yanıt
    Bizzat denemiş biri olarak yaziyorum çevirebilirsiniz bu işlem için sadece digital bir kontrol ünitesi almanız yererli.

• kaloriferleriniz nasıl sıcakmı ılıkmı üflüyo benimki tıkanmış baya uğraştım ama şimdi fena sıcak açtım kanalları peteği felan söküp temizledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydia

kaloriferleriniz nasıl sıcakmı ılıkmı üflüyo benimki tıkanmış baya uğraştım ama şimdi fena sıcak açtım kanalları peteği felan söküp temizledim

https://www.youtube.com/watch?v=UXMlIrG1ySw
  • ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MERABALAR.. benim E46 330CD 204 hp arabam var arabamın torkundan tekere verdiği güçden çok memnunum ancak ben kontra vermeyi ve drift yapmayı cok seviyorum sizde biliyosunuzki kilitli difransiyel oladan bu tarz istekler pek fazla karşılanamıyor yada kontrolsuz kaymalar olabiliyor... kilitli difransiyel almak istiyorum yada orjinali üstüne revize yapılabilirse oda olur bana bu konuda yardımcı olacak bırısı varsa çok memnun olurum..
  • selam arkadaşlar. bende bi bmw hastası olarak nihayet bu arrabayı alacam da. tam olarak ne önerirsiniz? yaklaşık bütçe 30 bın civarı. e 46 olur mu? 2005 model 320 olur mu? yani hata yapmamak için temiz bi araba önerebilirmisiniz_?
  • arkadaşlar bir soru sormak istiyorum. tüp taktırdıktan sonra motor arıza ışığı yanan oldumu?
  • Kaploonbaa kullanıcısına yanıt
    Evet fiyatlar konusunda kafamız çok karışık.bnde e46 3.18i 99 otomatik full var 30 bin eder mi araç.alınır mı bu fiyata

• arkadaslar merhaba,

2003 mpaket 330ci sahibiyim arabamla alakalı son zamanlar yasadıgım bır sorun var. daha önce basına gelen veya konu hakkında bılgısı olan bır arkadas cevaplandırabılırse sevınırım.

yavaş hızlarda giderken arabanın arka kısmında altından çın çın diye bir ses geliyor sanki iki kaşık birbirine vuruyor gibi. dinlemelerime göre ses arka sol lastigin ordan geliyor. ama bunu sürekli yapmıyor kısa aralıklarla tekrarlıyor.

eksozları kontrol ettırdım bır problem yok, disklerden olabılır dedıler eskidi diye disk balata komple degıstırdık ses gene var. arka mafsallardan olabılır dedıler.

böyle bir durum basına gelen var mı acaba?

saygılar
  • quote:

arkadaşlar bir soru sormak istiyorum. tüp taktırdıktan sonra motor arıza ışığı yanan oldumu?

ben iki arabamıda tüpsüz aldım tüp taktırdım hiç arıza ışığı yakmadı
  • Selam beyler, konuyu baştan sona takip ediyorum. Cesaret edebilirsem kulaklarımı tıkayıp e46 3 serisi alma niyetim var. 320i en çok tavsiye edilen versiyonu sanırım, 35-37 bin TL civarı 2000 model üstü bir araç bakıyorum.

Şu anda sıfır aldığım Hyundai i20'mi kullanıyorum, dolayısıyla İzmir içi takas tercihimdir.

Değerli önerilerinize ihtiyacım var.

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.