Şimdi Ara

BMW e90 3.16i mi ?, Audi b7 1.6 mı YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yıllardır hayalimde olan 2 model arasında kararsız kaldım ve sizlerin yorumlarınızı merak ediyorum. Aylık 3,500 TL gelirim var. 43-48bin TL arasında 2 modelde kaldım. Birisi 2006-2007 bmw 3.16i, diğeri ise 2007-2008 audi a4 1.6. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki performans düşkünü biri değilim. o yüzden araba çekmez yürümez gitmez gibi yorumalar yapmayalım. 2 modelin de +ları ve eksileri neler olabilir ? alacağım araçlar 120.000 - 170.000 km arasında. Sizce çok sorun yaşarmıyım. yada her ikisinide bırakıp 2011-2012 astra j mi alayım ne diyorsunuz

• 2011 316i var bende daha önce 308 / passat ve tiguan araçlarım oldu son olarak bunu aldım.. lpg taktırdım yakıtından memnunum yoltutuş çok iyi ama araç çok sert.. bu güne kadar kullandığım araçlar içinde bu kadar sert bir araba görmedim.. performans ve konfor beklentin yoksa araç güzel.. benim araçta idrive da var.. satmayı düşünüyordum ama gün geçtikçe alışıyorum.. sanırım belli bir süre sonra alışkanlık yapıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerenma

2011 316i var bende daha önce 308 / passat ve tiguan araçlarım oldu son olarak bunu aldım.. lpg taktırdım yakıtından memnunum yoltutuş çok iyi ama araç çok sert.. bu güne kadar kullandığım araçlar içinde bu kadar sert bir araba görmedim.. performans ve konfor beklentin yoksa araç güzel.. benim araçta idrive da var.. satmayı düşünüyordum ama gün geçtikçe alışıyorum.. sanırım belli bir süre sonra alışkanlık yapıyor..

Sert derken süspansiyonları mı kastettiniz acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman ala

quote:

2011 316i var bende daha önce 308 / passat ve tiguan araçlarım oldu son olarak bunu aldım.. lpg taktırdım yakıtından memnunum yoltutuş çok iyi ama araç çok sert.. bu güne kadar kullandığım araçlar içinde bu kadar sert bir araba görmedim.. performans ve konfor beklentin yoksa araç güzel.. benim araçta idrive da var.. satmayı düşünüyordum ama gün geçtikçe alışıyorum.. sanırım belli bir süre sonra alışkanlık yapıyor..

süspansiyonları dreksiyonu.. herşeyi ile gergin bir araç..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osman ala

quote:

süspansiyonları dreksiyonu.. herşeyi ile gergin bir araç..

Anladım hocam. Ama konfor olarak beklentilerimi karşılayacağına inanıyorum. Yani araç kendine baktıracak bir yapıda. Özellikle 18 jant lastik kombinasyonu ile dahada şık görünüyor.

• Ben de 2006 sonrası otomatik vites E90 BMW ile audi a4 arasında kararsızken elime biraz daha maddi olanak geçince bu sefer 2010-2011 makyajlı e90 kasa bmw yani LCI tabir edilen ile 2010 civarı tfsi audi a4 arasında kararsız kalmıştım. daha önce 3 defa bmw aracım olmuştu ama audi sahibi hiç olmamıştım. karar verme sürecinde yine de her iki aracı da kullandım deneme mahiyetinde. audinin yüksek oturma pozisyonu ve aşırı eğik arka camı hoşuma gitmedi, iç malzeme kalitesi de bmw nin yanında iyi sayılmazdı. ama 1.8 tfsi motor bmw nin atmosferik 1600cc motorundan daha performanslı ve ekonomik olduğu kesin. s-tronic şanzımanı bmw nin şanzımanından daha başarılı buldum.

Aslında ben bnmw severim yine bmw alacaktım ama audi a4 de iyi bir alternatif olabilir mi diye düşünerek araştırmaya karar vermiştim. sonuçta 2010 bmw aldım beyaz renk ve krem renk deri döşeme. Evet az yakmıyor ve runflat lastikler nedeniyle biraz sert ve konforsuz gibi ama iç döşeme kalitesi, arkadan itişin keyfi ve emniyetine ek olarak insanların gözünün sizde olması olumlu özellikleri.

audi a4 alsaydım evet biraz daha az yakabilirdi ama kumaş döşemeli, arkadan itişe göre daha az keyifli ve benim için önemli olan ( reno fluence gibi) yüksek oturma pozisyonuna sahip bir arabam olacaktı.

sizin bahsettiğiniz bütçeye göre de temiz bir bmw e90 3.18 veya 3.20 benzinli almanız sizi memnun edecektir diye düşünüyorum. Derseniz ki sen niye 3.16 aldın bana 3.20 tavsiye ediyorsun. LCI kasalarda 3.18 hiç görmedim 3.20 ise çok nadir ve iyi para istiyorlar ama 2006-2010 arası E90 kasada 3.18 ve 3.20 rahatlıkla bulunabiliyor ve sakin kullanımda 3.16 dan daha az bile yakması mümkün olabilir.

• osman ala O kullanıcısına yanıt
    e90 3.16i şehir içi yakıt tüketim değerlerim. Kullanım sakin kullanım. Ortalama hız 30,2 km toplam yol 686 km, tüketim 11,2 lt. yakıt tüketimi açısından fikir versin size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 30 Aralık 2014; 14:24:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw 1 mi Audi A3 mü?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: helpgod

Ben de 2006 sonrası otomatik vites E90 BMW ile audi a4 arasında kararsızken elime biraz daha maddi olanak geçince bu sefer 2010-2011 makyajlı e90 kasa bmw yani LCI tabir edilen ile 2010 civarı tfsi audi a4 arasında kararsız kalmıştım. daha önce 3 defa bmw aracım olmuştu ama audi sahibi hiç olmamıştım. karar verme sürecinde yine de her iki aracı da kullandım deneme mahiyetinde. audinin yüksek oturma pozisyonu ve aşırı eğik arka camı hoşuma gitmedi, iç malzeme kalitesi de bmw nin yanında iyi sayılmazdı. ama 1.8 tfsi motor bmw nin atmosferik 1600cc motorundan daha performanslı ve ekonomik olduğu kesin. s-tronic şanzımanı bmw nin şanzımanından daha başarılı buldum.

Aslında ben bnmw severim yine bmw alacaktım ama audi a4 de iyi bir alternatif olabilir mi diye düşünerek araştırmaya karar vermiştim. sonuçta 2010 bmw aldım beyaz renk ve krem renk deri döşeme. Evet az yakmıyor ve runflat lastikler nedeniyle biraz sert ve konforsuz gibi ama iç döşeme kalitesi, arkadan itişin keyfi ve emniyetine ek olarak insanların gözünün sizde olması olumlu özellikleri.

audi a4 alsaydım evet biraz daha az yakabilirdi ama kumaş döşemeli, arkadan itişe göre daha az keyifli ve benim için önemli olan ( reno fluence gibi) yüksek oturma pozisyonuna sahip bir arabam olacaktı.

sizin bahsettiğiniz bütçeye göre de temiz bir bmw e90 3.18 veya 3.20 benzinli almanız sizi memnun edecektir diye düşünüyorum. Derseniz ki sen niye 3.16 aldın bana 3.20 tavsiye ediyorsun. LCI kasalarda 3.18 hiç görmedim 3.20 ise çok nadir ve iyi para istiyorlar ama 2006-2010 arası E90 kasada 3.18 ve 3.20 rahatlıkla bulunabiliyor ve sakin kullanımda 3.16 dan daha az bile yakması mümkün olabilir.

Yorumunuz için teşekkür ederim. 3.20i ler 50 bin TL den başlıyor. hani biraz temiz orta bişe olsun dersen 55 e alabilirsin anca. benim bütçemi aşıyor. Yoksa dediğinize katılıyorum.

• ben yeni 2008 b7 audi 1.6 aldım, deri koltuk, bi zenon 6lıcd maun kaplama gibi özellikleri var, size tavsiye ederim lpg ile şehir içi 23krş yakıyor, çok konforlu, bmw ye göre içi geniş ve yumuşak kullanımlı bir araba, yolve rüzgar seside hiç duyulmuyor, audi consert diye bir sessistemi var çok güzel, orjinal olarak arka camın altında gizli woofer bile var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman06

e90 3.16i şehir içi yakıt tüketim değerlerim. Kullanım sakin kullanım. Ortalama hız 30,2 km toplam yol 686 km, tüketim 11,2 lt. yakıt tüketimi açısından fikir versin size.

yol bilgisayarı yanıltıcı oluyor düşük gösteriyor. benzin alırken konulan litre ve gidilen km olarak kendiniz hesaplayın daha yüksek çıkıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.