Şimdi Ara

BMW E92 FİKİRLERİNİZİ ALABİLİRMİYİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar e92 cabrio araç almayı düşünüyorum fakat yakıt olarka dizel benzin arasındaki fark nedir birde ilk cabrio aracım olacak cabrioda sıkıntı olabilecek bilen deneyimli olan varsa söyleyebilirmi e46 model bazı araçlarda kışın cabrio zehir oluyor bunu biliyorum e92 modelde kendinden kapatma sistemi zaten mevcut bilenler acaba ne der alınabilirmi

• Cabrioları e93 oluyor,bizde ilk çıktığı zamanlarda 335i vardı,köpek gibi gidiyordu. Hardtop olduğu için kışın sıkıntı olmuyordu ama bagaj olmuyor desek yeridir cabrio olduğu için :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E92 Coupe

E93 Cabrio

E93 alınması daha isabetli bir karar olacaktır çünkü hard top dediğimiz sabit tente vardır yani E46 vs gibi süet-nubuk-kumaş vs bir tente değildir,haliyle yaz-kış-yağmur da sürebilir.

177hp 350nm ve 184hp 380nm olmak üzere iki farklı motor ünitesi var,177'ler 2010 ve öncesine ait 184'ler 2011 ve sonrasına ait.184'daha verimli,hızlı ve cimridir.

Haliyle Cabrio olduğu için aracın ağırlığı daha fazladır buna mukabil 184hp seçmekte fayda var,chip tuning vb bir yazılım ile de rahatlıkla 240-250hp güç alabilirsin.

Cabrio'lar yani E93'ler haliyle Coupe E92'lerden daha pahalıdır,hafızalı koltuk-i drive-logic sound gibi donanım özellikleri olanda haliyle daha da pahalıdır.

Hafızalı koltuk ve logic sistemli bir E93 veya E92 donanım bazında almanız gereken kriterlerden biridir şahsımca.

Gerek yürüyeni olsun gerek yakıt sarfiyatı olsun kullanıcısını bir hayli memnun eder,günlük kullanıma da çok uygun bir araçtır,gittiğinin 10/3'nü yakar.

Bagaj olarak cabrio'lar da fazla bir beklentiniz olmasın,fakat coupe modellerinde bagaj tam manası ile tatmin etmese de yeterli iş görürlük seviyesinde.

coupe-cabrio,3.20d-3.30i-3.30d-3.35i-3.35d kullanmış biri olarak başka sormak istediğiniz bişey varsa yanıtlayabilirim.

• santorelli: evet e93 320i 2008 bir araç düşünüyorum beyaz emeklilik olduğu için avrupadan alıp vergi ötv kaydı olmuyor emekli hakkınız olduğu için tek araç geçirebiliyorusunuz 2008 model bi araç almayı düşünüyorum nelere dikkat etmem gerekir bu yaş araçlarda ve doluluk olarak neler eksradır
  • quote:

Orijinalden alıntı: bios61

santorelli: evet e93 320i 2008 bir araç düşünüyorum beyaz emeklilik olduğu için avrupadan alıp vergi ötv kaydı olmuyor emekli hakkınız olduğu için tek araç geçirebiliyorusunuz 2008 model bi araç almayı düşünüyorum nelere dikkat etmem gerekir bu yaş araçlarda ve doluluk olarak neler eksradır

zaten çok bi paraya almayacaksınız daha güzel bişeylere bakın derim
  • türkiyedeki vergi sistemi çok bozuk yani o yüzden bu modellerde e92 cabrio araçta neye dikkat etmek gerekir onu merak ediyorum her konuda
  • quote:

santorelli: evet e93 320i 2008 bir araç düşünüyorum beyaz emeklilik olduğu için avrupadan alıp vergi ötv kaydı olmuyor emekli hakkınız olduğu için tek araç geçirebiliyorusunuz 2008 model bi araç almayı düşünüyorum nelere dikkat etmem gerekir bu yaş araçlarda ve doluluk olarak neler eksradır

Benzinli E93 hiç tavsiye etmem ki bir de 177hp ünite,yakıt olarak biraz üzer ve gitmez..

Ecxzacı bir arkadaşım da 2009 veya 2010 olsa gerek siyah E93 3.20i vardı,bende ki 2011 E93 3.20d benim ki onun yanında tabiri caizse 911 gibi kalıyordu :)

M paket mi normal paket mi alacaksınız? M paket tavsiye ederim tabi fakat onu da 3-5 bin tl M diye sağını solunu çevirip satıyorlar,keza bir de direksiyona M logosu yapıştırıp M paket adı altında satıyorlar.

Nubuk veya Deri o sizin oturma pozisyonunuz ve keyif hissiyatınıza bağlı nubuğund kendisine göre + - var derininde fakat ben deri recaro tavsiye ederim.

M paket-elektrikli hafızalı recaro ve logic sistem en ideal donanımdır.

• santorelli: 2011 model 320i alsam 320d sine yakıt olarka farkı nedir

birde manuel olanını almayı düşünüyorum kullandığım araç çift vnous sistem benzinli bir araç ve manuel zevkli cabridada bu manuel sisteme devam etmelimiyim sizce
  • quote:

santorelli: 2011 model 320i alsam 320d sine yakıt olarka farkı nedir

birde manuel olanını almayı düşünüyorum kullandığım araç çift vnous sistem benzinli bir araç ve manuel zevkli cabridada bu manuel sisteme devam etmelimiyim sizce

benzinli ve dizel E93 arasında ciddi performans ve yakıt değer farklılıkları var.

keza ben E93'ler de M3 hariç pek manuel olanlarına denk gelmedim,çok nadir de olsa tek tük 1-2 tane varmıdır bilemem ama ben yok diye biliyorum en azından bizim piyasada..

bunu test etmenin ve anlamanın çok basit bir yöntemi var 2011 E93'lerden bir benzinli olanı dener,sürer,test edersin bir de dizel olanını,zaten sonucunda hangisi sana kendisini tercih ettirecek belli olacaktır.

Manuel derken,manuel her araç için tercih edilecek bir aktarma seçeneği değildir benim gözümde,örneğin bir S2000,350z,EVO IX,Impreza manuel'siz hiç tadı olmaz ama bir 911,corvette vs gibi araçlarda manuel gereksiz.

kş ZF şanzımanda gayet istikrarlı ve stabil bir şanzımandır,SMG-PDK üst seviye performans araçlarının otomatil şanzımanları da şahsımca manuel'den daha başarılı.

Dediğim gibi manuel vites belli başlı araçlar harici tercihi bence gereksiz..

• bilgileriniz için çok teşekkür ederim sağolun
  • bios61 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim fakat E92 de alacaksanız E93 de alacaksınız 177-184hp farketmez muhakak dizel alın..

• Bence reklamı herşeyi anlatıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.