Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.680
Cevap
89
Favori
240.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "TV özelliğinide dahil edip, tavandaki antenden analog yayın değil de ekstra olarak bagajın bir köşesine uyduyu takip edebilen antenlerden taktırmak istiyorum.. " bu olay nedir? Bir yakınımın bmw marka aracında tv özelliği var ama çok efektif kullanamıyorsunuz, hareket halinde kapanıyor, bunu kodlamayla açtırsanız bile anten ve yayın yüzünden görüntü pek iyi olmuyor. Sizin bahsettiğiniz uduyu takip eden anten farklı bir olay mı acaba? Eğer öyle ise ve bizim nbt'lere çok fazla maliyet getirmeden eklenebilecekse bende bu özelliği ekletmek isterim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigatepark

combox kullanan araçlara genelde NBT uygulayamazsınız. Çünkü araç bir ZGW modül kullanıyor demektir.

peki bu duruma çözüm yok mu?
  • kucukprens54 kullanıcısına yanıt
    Bu duruma çözüm için hiç kafa yormadık. yeterinde çok meşguliyet varken talebi olmayan bir konuyla ilgilenecek kadar çok zamana sahip değilim maalesef.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmwiseman

Elinize saglik.

VO kodlama sirasinda (6HN -> 6NS) sadece HU_ENTRY'nin ECU'sunu mu kodladiniz? Yoksa baskalarini da kodlamak gerekti mi?

Sadece yazdığım girdileri aktif etmeniz yeterli.

Aracımda teknoloji paketi var. 6NH Bluetooth var. 6NH (standart gelen) ile 6NS arasında sadece yazılım farkı var.
  • Bende de teknoloji paketi var. Denedim ancak basarili olamadim malesef :(

6NH->6NS degisimini su sekilde yaptim:
    Expert Mode -> Coding -> Read FA -> Calculate FP -> SALAPA-element -> Delete 6NH -> Add 6NS -> Calculate FP again -> Save new FA -> Expert Mode -> VCM -> Load saved FA file -> Calculate FP again -> VCM Master -> Write FA FP

Sonra HU_ENTRY'yi secip Code'lamayi denedim ancak hata verdi (6NH iken burada hata vermiyordu). Bu kismi atlayip belirttiginiz iki ozelligi aktiv yaptim.

Sonra arac Bluetooth'tan telefonun muzik calabilme ozelligini algilayabildi, bluetooth ayarlarinda ilgili secenegin gri'den beyaza donmesi icin isaretledim, bu da oldu.

Ancak sonrasinda harici cihazlara geldigimde Bluetooth cihaz gri halde kaldi, bir turlu secilebilir hale getirmeyi basaramadim. Telefon uzerinde ise (Galaxy S4) muzik baslattigimda bluetooth'tan caldigini gorebiliyordum, ama harici cihazlardan secmek mumkun olmadi yine.

• bmwiseman kullanıcısına yanıt
    6NH yi silmeden sadece sonundaki harfi S yapıp calculateFP yapın. Bir fark oluştururmu bu bilmiyorum gerçi. Fotodaki gibi gözükmesi gerekiyor.
     BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit
  • Arkadaşlar e-sys kurmaya çalışıyorum ama, bu token olayını anlatabilecek bir arkadaş var mı?

Kullandığınız .est ben de kullanabilir miyim ? Sadece .est tanıtmak yeterli mi?

Özel olarak herkese ayrı mı hazırlan malı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uydurukk -- 22 Şubat 2014; 20:43:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furious_tr

"TV özelliğinide dahil edip, tavandaki antenden analog yayın değil de ekstra olarak bagajın bir köşesine uyduyu takip edebilen antenlerden taktırmak istiyorum.. " bu olay nedir? Bir yakınımın bmw marka aracında tv özelliği var ama çok efektif kullanamıyorsunuz, hareket halinde kapanıyor, bunu kodlamayla açtırsanız bile anten ve yayın yüzünden görüntü pek iyi olmuyor. Sizin bahsettiğiniz uduyu takip eden anten farklı bir olay mı acaba? Eğer öyle ise ve bizim nbt'lere çok fazla maliyet getirmeden eklenebilecekse bende bu özelliği ekletmek isterim.

bu mercedes vitolarin transpoterlarin tepesine takılan koca antenlerin ufaklarini bagaja takabiliyoruz.. ama yeni bir yayın sistemine geçileceğini belirtti navigatepark, o yüzden şimdilik vazgeçtim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonuc ayni malesef. Yarin ben de gelmeye calisacagim, bakariz. Tesekkurler.

•  BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maalesef tüm BT cdler için geçerli değil 6NS kodunu yazamayacağınız A2DP özelliğini desteklemeyen üniteler mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

Orijinalden alıntı: Furious_tr

"TV özelliğinide dahil edip, tavandaki antenden analog yayın değil de ekstra olarak bagajın bir köşesine uyduyu takip edebilen antenlerden taktırmak istiyorum.. " bu olay nedir? Bir yakınımın bmw marka aracında tv özelliği var ama çok efektif kullanamıyorsunuz, hareket halinde kapanıyor, bunu kodlamayla açtırsanız bile anten ve yayın yüzünden görüntü pek iyi olmuyor. Sizin bahsettiğiniz uduyu takip eden anten farklı bir olay mı acaba? Eğer öyle ise ve bizim nbt'lere çok fazla maliyet getirmeden eklenebilecekse bende bu özelliği ekletmek isterim.

bu mercedes vitolarin transpoterlarin tepesine takılan koca antenlerin ufaklarini bagaja takabiliyoruz.. ama yeni bir yayın sistemine geçileceğini belirtti navigatepark, o yüzden şimdilik vazgeçtim..

bende tv modülü var fakat yayın kötü bende dijital yayını bekliyorum

• Air yayın nerdeyse tüm dünyada terk edildi. 2014 sonu için DVBT2 yayın başlayacağı bilgisi var.şayet başlarsa inanılmaz bir kabiliyete sahip olacak DVBT2 kullanan araçlar.trafik bilgileri özel bilgi servisleri dijital tv-radyo yayını gibi birçok özellikler çalışacak.Analog bir tv tunere 1500 euro civarı bir para harcamak akıl işi değil.
  • uydurukk U kullanıcısına yanıt
    hangi sürümü kurmaya çalışıyorsunuz
  • dvbt2 ile BMW ASSİST hizmeti de Türkiye'de başlarsa 10 numara olur..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hız sabitleyici montajı ve kodlaması--bugün çektik ama benimkine kodlayamadık belki diğer arkadaşların işine yarar

http://www.youtube.com/watch?v=BbJARHMNX9M&feature=youtu.be
  • Arkadaşlar NBT,TV,internet,navigasyon.... bunlara bu kadar paralar vermek gerçekten gerekir mi? Sadece iphone kablolu yada kablosuz bağlanırsa telefonun içinde bunların hepsi var zaten. Bunun maliyeti daha az diye biliyorum. Ortalama 750 Euro'ya yapanları internette görmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigatepark

Air yayın nerdeyse tüm dünyada terk edildi. 2014 sonu için DVBT2 yayın başlayacağı bilgisi var.şayet başlarsa inanılmaz bir kabiliyete sahip olacak DVBT2 kullanan araçlar.trafik bilgileri özel bilgi servisleri dijital tv-radyo yayını gibi birçok özellikler çalışacak.Analog bir tv tunere 1500 euro civarı bir para harcamak akıl işi değil.

peki benim mevcutta olan analog tv tünerim dijital olabilecekmi maliyetler ne olur ozaman?
  • tekkemal kullanıcısına yanıt
    Arcınızdaki TV tuner sadece analog yayınlar için olan versiyonsa yapacak birşey yok. Ama yeni nesil TV tunerler hem analog hem digital (DVBT2) olarak gelmektedir. digital destek varsa zaten sistem otomatik olarak çalışmaya başlayacak.
  • bu başlık altına yazdığım mesajlar yeni konu başlığı gibi görünüyor aynı isimde 3 konu var gibi bunu moderatörün düzeltmesi gerekli sanırım.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=88370196
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.