Şimdi Ara

BMW F30 3.16i / Yardım Lütfen..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2014 model 3.16i aracım geçen hafta motor tahrik uyarısı verdi direk servise götürdüm ve bobin arızası olduğu tespit edildi. Bobinlerin 1'i değişti ancak diğer üçünü değiştirmedik o an maddi durum el vermedi çünkü. Aracım yazılımlı 30 bin km'de yazılım atmıştım şu an aracım 100 binde çok şükür bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Serviste ki arkadaşta yazılımla bir alakası olmadığını ömrünün dolduğunu söyledi. Her neyse diyeceğim odur ki bobinlerin hepsini değiştirmem lazım birini değiştirip diğerlerini değiştirmemek saçmalık ötesi çünkü. Çalışan arkadaş F30'lar da Peugeot motoru kullanıldığını söyledi çok şaşırdım açıkcası çünkü BMW'nin kendi ürettiği motor olduğunu sanıyordum bu zamana kadar. O yüzden orjinal BMW bobini değilde peugeot motorlarında kullanılan bobin takıldı ''Delphi Technologies''. Tüm bobinleri değiştiricem kendim almak istiyorum bu araç için kullanılan bobin nedir veya önerebileceğiniz bir marka var mı? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ekstra olarak bir sorum daha var aracın yazılım güncellemesinin geldiğini söylediler ancak yapılırsa yazılımın gideceğini de söylediler bu yüzden şimdilik yaptırmama kararı aldım. Yazılım güncellemesini öneriyor musunuz kesinlikle yapılması gereken bir şey mi ? Yoksa yapılmasa da olur mu? Teşekkür ediyorum yardımlarınızı bekliyorum..

• https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/127530049

Bu da benim tecrübem. Uzun zamandır sıkıntısız kullanıyorum

• Yazılıma karşı bir insan değilim ama 316i ye yazılım yapmayı mantıklı bulmuyorum, soğutması desteklenirse evet olabilir ama stok haline bence doğru değil çünkü soğutma sistemi daha zayıf. Yazılım güncellemesini ben olsam yaptırır stoğa dönerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Yazılıma karşı bir insan değilim ama 316i ye yazılım yapmayı mantıklı bulmuyorum, soğutması desteklenirse evet olabilir ama stok haline bence doğru değil çünkü soğutma sistemi daha zayıf. Yazılım güncellemesini ben olsam yaptırır stoğa dönerim.

soğutma sisteminin yetersizliği konusunda haklısınız fakat yazılımlı 316i ile yapmış olduğum sorunsuz ve uzun km deneyimi neticesinde şunu söylemek istiyorum.

yazın sıcak havada, araba ve bagaj doluyken uzun süre +200 km/h hızlarda gidildiğinde yağ sıcaklığı 130 derecelere yaklaşmaya başlıyor.

bu durumda maksimum 5 dakika 140 bandına düşüp arabayı ferahlattıktan sonra tekrar önceki tempoyla devam edebiliyorsunuz.

tekrarlıyorum, bu durum arabada yük fazla, yazın hava sıcak ise geçerli. özellikle bunlara ek bir de uzun bir rampa gelirse o zaman daha fazla yavaşlamanız, tempoyu düşük tutmanız gerekiyor.

son hız denemesi çok yaparım, kısa süreli problem olmuyor fakat uzun süreli çok yüksek hızlarda gidilmek istendiğinde yağ sıcaklığı buna müsaade etmiyor. kaldı ki yolllar da buna müsaade etmiyor.

ben şehir içi sürekli tempolu, gaza asılıp fren yapıp tekrar gaza asılarak kullanmadım. bu nedenle şehir içi zararı olur mu bilemiyorum.

kullanmış olduğum uzun süre içerisinde rutin bakım dışında buji ve bobin değiştirdim. bir de soğutma sıvısı kaçağı olmuştu, onun onarımını yaptırdım. bunun dışında tek bir problem çıkarmadı araç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.