Şimdi Ara

BMW 320i 40.Yıl Mı 520i Mi (Lütfen Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
11.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süreden beri bir araç almayı planlıyordum ve bir aksilik çıkmazsa yılbaşına doğru alacağım. Benim sorunum klasik 320 vs 520 olayından ziyade sonrası için. Kısaca açıklayayım.

H tipi ehliyetim ile ÖTV %45 vergi indiriminden yararlanacağım. Araçta herhangi bir düzenek olmayacak sadece otomatik vites olması benim için yeterli. Araç alımında bütçe konusu her ne kadar önemli olsa da asıl önemli olan 5 yıl aracı satamayacağımdan dolayı 5 yıl sonraki 2. el piyasasında en az kaybı hangisinin yaşatacağı olmasıdır. Araçla çok fazla yol yapacağımı sanmıyorum zaten hafta sonları ancak kendime vakit ayırabiliyorum. Ayrıca Antalya gibi bir yerde ev fiyatları oldukça yüksek olduğu için en azından 5 yıl sonra aracı sattığımda evin peşinatı yapmayı planladığımdan en az zararla hatta %45lik ÖTV indirimden dolayı belki bir miktarda karla nasıl çıkabilirim bu konuda yardıma ihtiyacım var. Bmw'de satış temsilcisi 320i 40. yıl almamı bmw 520i'lerin piyasada çok fazla olduğunu ve değer kaybının yüksek olacağını söyledi ve 320i 40.yıl önerdi ancak konuya hakim olmadığımdan ne dedi ise ona inandık ve almadan sizlere sormak istedim.

Umarım bu konuda özellikle araç alım satımı ile ilgilenen arkadaşlar da konuya dahil olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_dmx -- 15 Haziran 2016; 14:43:49 >

• satışı düşünüyorsan 3.20i 40. yıl her zaman için daha ayağı yere basan bir araç olacaktır çünkü araç tam anlamıyla fulldür, 5 serisi ise 2017 de yeni kasa ile gelecek, daha ağır bir araç olduğu için performans ve benzin konusunda da 3 serisine göre dezavantajlı, arada 30 bin liralık bir fark da var yani size 3 serisi daha iyi olur gibi duruyor.
    Adam 40th ye full değil demiş :)
    Sunroof, xenon geçelim komik olmadan,
    Harman Cardon, Prof Navi, Aero Dinamik Süspansiyon, M Direksiyon, Spor Hafızalı Deri koltuk
    18" Sportline jantlar...

Benim aklıma gelen bir adaptif cruise (daha 3 serisinde sunuluyor mu Bilmiyorum) koltuk, direksiyon soğutma vs gibi şeyler... Onlarda 3 serisinde olmasın varsın.
    Nesi Full demiş, millet nelere full diyor, bu apaçhi tayfasının gerçek gırtlak dolusu dedikleri şey işte
  • Direk hiçbirşeyi düşünmeden 5.20i der geçerim, şimdiden hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değer kaybı açısından arkadaşlarınızın önerisine katılıyorum, 320ied daha hızlı gider. Hem de kullandığınız süre boyunca daha az yakıt tüketir 320 ied.

Şu da var ki ikisinin de kasa değişimi yaklaştı, 5'in daha yakın. Bekleyip alabilecekseniz ki yeni 5 geldiğinde muhtemelen fiyatı artacaktır, ama değer kaybı açısından o zaman 5 daha mantıklı olabilir.

Kişisel olarak 5 alabilecek durumda olsam hele hele de 5 sene kullanmam garanti olsa 5 serisinden şaşmazdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 15 Haziran 2016; 15:09:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

Değer kaybı açısından arkadaşlarınızın önerisine katılıyorum, 320ied daha hızlı gider. Hem de kullandığınız süre boyunca daha az yakıt tüketir 320 ied.

Şu da var ki ikisinin de kasa değişimi yaklaştı, 5'in daha yakın. Bekleyip alabilecekseniz ki yeni 5 geldiğinde muhtemelen fiyatı artacaktır, ama değer kaybı açısından o zaman 5 daha mantıklı olabilir.

Kişisel olarak 5 alabilecek durumda olsam hele hele de 5 sene kullanmam garanti olsa 5 serisinden şaşmazdım...
    oturduğun yerde park yeri sorunu yoksa(4,9 metre uzunluğundan olduğundan) hiç düşünmeden 520

• satışı düşünüyorsan 3.20i 40. yıl her zaman için daha ayağı yere basan bir araç olacaktır çünkü araç tam anlamıyla fulldür, 5 serisi ise 2017 de yeni kasa ile gelecek, daha ağır bir araç olduğu için performans ve benzin konusunda da 3 serisine göre dezavantajlı, arada 30 bin liralık bir fark da var yani size 3 serisi daha iyi olur gibi duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soylede bi varsayimda bulunalim. Satarken her zaman icin 5 serisini 3 serisinden 3 serisini 1 serisinden bi tik daha yuksek fiyataxsatarsiniz. Imkan varsa ki var 5 serisi alinir.

Ama 320i den bi tak daha fazla yakarsin.

• 3 serisi 40.yıl donanım olarak cidden baya dolu bir model olduğundan satacağınız zaman çok yüksek değer kaybı yaşamayacaktır. Hem de 5 yıllık süreçte hem 5 serisine göre daha az yakıt tüketmesi olsun, hem alırken verdiğiniz fiyatın daha ucuz olması olsun ve donanım olarak full olması gibi artılardan dolayı böyle bir durumda 3 serisi 40.yıl'ı tercih ederdim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 kasa almanı tavsiye ederim . 5 kasaya göre daha seri ve spor

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatayu

3 serisi 40.yıl donanım olarak cidden baya dolu bir model olduğundan satacağınız zaman çok yüksek değer kaybı yaşamayacaktır. Hem de 5 yıllık süreçte hem 5 serisine göre daha az yakıt tüketmesi olsun, hem alırken verdiğiniz fiyatın daha ucuz olması olsun ve donanım olarak full olması gibi artılardan dolayı böyle bir durumda 3 serisi 40.yıl'ı tercih ederdim
    Galeride yani showroom'da bana söylenen 520 yeni kasa mart ayı gibi piyasada olacakmış. Muhtemelen 50-60 milyar bir fiyat farkı beklediklerini söyledi. 520 yerine 320i 40. yıl tavsiyesi ise hem daha performanslı hem de özel seri olduğundan ve yenilenmesi pek beklenmediğinden 520 modellerine göre daha çok prim yapacağı yönünde. Tabii bu gerçekten böyle mi olur yoksa eskide kaldı şeklinde mi yorumlanır işin üstadları daha net cevap verebilir.

Bmw 520 modelinde kasa daha ağır ve biraz daha büyük. Fakat dediğim gibi fazla km yapmayacağım için 100km de 2-3 litre fazla yakması pek dokunacakmış gibi gelmiyor. Önemli olan elimden çabuk çıkarabilmem ve kayıpsız hatta umarım ÖTV indiriminden faydalandığım için +kazançla ayrılmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: asi_dmx

Galeride yani showroom'da bana söylenen 520 yeni kasa mart ayı gibi piyasada olacakmış. Muhtemelen 50-60 milyar bir fiyat farkı beklediklerini söyledi. 520 yerine 320i 40. yıl tavsiyesi ise hem daha performanslı hem de özel seri olduğundan ve yenilenmesi pek beklenmediğinden 520 modellerine göre daha çok prim yapacağı yönünde. Tabii bu gerçekten böyle mi olur yoksa eskide kaldı şeklinde mi yorumlanır işin üstadları daha net cevap verebilir.

Bmw 520 modelinde kasa daha ağır ve biraz daha büyük. Fakat dediğim gibi fazla km yapmayacağım için 100km de 2-3 litre fazla yakması pek dokunacakmış gibi gelmiyor. Önemli olan elimden çabuk çıkarabilmem ve kayıpsız hatta umarım ÖTV indiriminden faydalandığım için +kazançla ayrılmam.

Alıntıları Göster
    Ev için peşinat olsun, az birazda kâr edeyim diyorsanız her ne kadar sevmesem de maalesef tek seçenek kalıyor.. 1.6 tdi dsg passat.. Bmw de çok zarar edersiniz. Passatıda mutlaka comfortline alın ve ek donanım ekletmeyin. 2. elde satarken opsiyonlara kimse bakmıyor..

ötv indirimini hesaba katmadan kabaca tahmin yürütecek olursak (kaza boya olmadan çok km de yapmayacağınıza göre);

-1.6 Tdi Comfortline DSG Passat ; 127,600 TL
    -Bmw 5.20i; 190,000 TL
    -Bmw 3.20i; 150,000 TL

5 Yıl Sonra :

-1.6 Tdi Comfortline DSG Passat ; 110,000 TL
    -Bmw 5.20i; 110,000 TL
    -Bmw 3.20i; 90,000 TL

gibi bir tablo oluşur diye düşünüyorum. premium araçlar özellikle kasa değiştirdiklerinde acayip değer kaybediyorlar. birde premium araç alan kitle 20-30 bin lira için ikinci el ile uğraşmaktansa gidip sıfırını tercih ediyorlar. 2011 yılındaki passat ve bmw fiyatlarına ardından da aynı modellerin 2. ellerine bakarsanız durumu daha açıkça anlarsınız diye düşünüyorum. Sadece kafamı kurcalayan sizin çok az km yapıp aracı kazasız belasız çok temiz tutacağınız konusunda. 2. eldeki premium araçlar genelde temiz binilmemiş, fazla gazlanıp kazaya uğramış araçlar. o yüzden çok temiz olanları iyi para yapabiliyor hastası denk gelirse.. karar sizin artık, şimdiden hayırlısı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

Ev için peşinat olsun, az birazda kâr edeyim diyorsanız her ne kadar sevmesem de maalesef tek seçenek kalıyor.. 1.6 tdi dsg passat.. Bmw de çok zarar edersiniz. Passatıda mutlaka comfortline alın ve ek donanım ekletmeyin. 2. elde satarken opsiyonlara kimse bakmıyor..

ötv indirimini hesaba katmadan kabaca tahmin yürütecek olursak (kaza boya olmadan çok km de yapmayacağınıza göre);

-1.6 Tdi Comfortline DSG Passat ; 127,600 TL
    -Bmw 5.20i; 190,000 TL
    -Bmw 3.20i; 150,000 TL

5 Yıl Sonra :

-1.6 Tdi Comfortline DSG Passat ; 110,000 TL
    -Bmw 5.20i; 110,000 TL
    -Bmw 3.20i; 90,000 TL

gibi bir tablo oluşur diye düşünüyorum. premium araçlar özellikle kasa değiştirdiklerinde acayip değer kaybediyorlar. birde premium araç alan kitle 20-30 bin lira için ikinci el ile uğraşmaktansa gidip sıfırını tercih ediyorlar. 2011 yılındaki passat ve bmw fiyatlarına ardından da aynı modellerin 2. ellerine bakarsanız durumu daha açıkça anlarsınız diye düşünüyorum. Sadece kafamı kurcalayan sizin çok az km yapıp aracı kazasız belasız çok temiz tutacağınız konusunda. 2. eldeki premium araçlar genelde temiz binilmemiş, fazla gazlanıp kazaya uğramış araçlar. o yüzden çok temiz olanları iyi para yapabiliyor hastası denk gelirse.. karar sizin artık, şimdiden hayırlısı olsun..

Alıntıları Göster
    Donanımlı model her zaman daha avantajlıdır
    Daha kolay satabilmeniz açısından 320i 40. yıl eksiksiz olduğu için çok iyi ve aynı zamanda 5 yıl binmek zorunda olduğunuz için de yeterince donanım olmazsa o eksik bu eksik diye düşünüp duracaksınız bu konuda da 320i öne çıkıyor
    Bence tercihinizi 3 serisinden yana kullanın

• asi_dmx A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Birçok yönüyle düşünmek lazım durumu.
    Bilirsiniz ki 5 serisi sınıf olarak 3 serisinden üstün. Ama 320i ED 40. yıl edition çok dolu bi araç. Öyle donanımlara sahip ki dizel almaktan vazgeçiriyor insanı ama doluluğa göre de fiyatı makul.
    F10 kasa daha konforlu olur f30 a göre
    F10 kasa 5 serisi 2010 yılında girdi piyasaya F30 kasa 3 serisi 2012 yılında girdi.
    5 serisi yakın bi zamanda kasa değiştirecek. 3 serisinin ise en az 2 senesi var.
    5 yıl sonra satmak istediğinizde 3 serisi daha avantajlı olacaktır. Çünkü Borusan bu 40. yıl İçin kendisi bile pişman oldu zarar ettiler. ilerde böyle bir kampanya olacağını sanmıyorum, bu araçlar bu dolulukta makul fiyatlara gitmeyecek bence
    5 yıl sonra yeni 3 serisinin çıktığı zamanın 3. yılı olmuş olacak tahminen. 5 serisinin ise 4 veya 5 yılı olmuş olacak.

şimdi eksi kasaları düşünün e90 kasa 3 serisi ve e60 kasa 5 serisi.

e90 kasa dolu modeller hala 110-115 gibi fiyatlara gidebiliyor ama e60 kasalar 95 ten yukarı satmak zor. Umarım kafa karıştırmadan anlatabilmişimdir.

Benim ki bi fikir karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Polat1905 -- 15 Haziran 2016; 17:33:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asi_dmx

galerici size 5 serisinin 2.0 motorla mı yoksa 1.6 motorla mı geleceği hakkında bilgi verdi mi? Burada şöyle düşünmek lazım genelde almanlar yeni kasaları 2000 motor versiyonları ile satışa çıkarıp bir kaç yıl içinde 1.6 ları sunup pazarı hareketlendirme yoluna gittiler bu en son gelen yeni kasa e serisi içinde geçerli oldu.Şuan ufukta 1.6 motolu bir e srisi gözükmüyor ancak büyük ihtimal 1-2 yıl içinde gelecektir. Şunu belirtmek lazım 2000 motor benzinli araç alacak adam eski kasa, 1.6 motor 170 beygir 5 serisine bakmayacaktır bu durumda sizin için pek iyi sonuç vermeyecektir yeni kasanın fiyatı,zira aynı klasmanda olmayacaklar, 1.6 motor ile gelirse de ki bu küçük bir ihtimal gibi görünüyor önceki politikalarını gördüğümüzde, bu durumda da şuan 5 serisi 190 bin lira fiyatındaysa yeni kasa 1.6 da maximum 200 bin lira seviyesinde tutulacaktır,bu durumda sizin aracınızın değeri düşer tabii çok düşer az düşer burası o zamanın şartlarına bağlı olarak değişir, e serisi içinde aynı şey geçerli.5 ve e serisinin 2000 motor olanları ise 220-240 bin civarı fiyatlarda satılacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Vay arkadaş bi araba alınacak hesaba kitaba bak.keyif için zevk için bi şey yapmak imkansız bu ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 15 Haziran 2016; 17:54:10 >
  • Bi arkadaş 40.yıl versiyonlara full demiş. O arabalar full felan değil bırakın şu full muhabbetini türkiyede full bmw görmek çok çok zor. Sebebi ise arabanın boş fiyatı kadar opsiyon parası çıkar ki kimsede almaz. Büyük ekran harman kardon deri katlanır ayna xenon-led m paket gören full zannetiyor. Milleti kandırmayın hemşerim

Ha diğer 320i ed modellere göre donanımlılar o ayrı bişey ama nedir bu full full full götünüz başınız full olmuş hala full full hey allam

• 40th 3.20ied

• quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

40th 3.20ied
    f30 sürüşte 5 serisinden daha keyifli ve ekonomik fakat sizin için konfor ön plandaysa 5 alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

40th 3.20ied
    40th 3.20i al bak keyfine hocam

Burada yazılan hesaplarla hiçbir araç alınmaz binilmez. Passat ve dogus grubundan sırf alıp kar etmeye çalışanlar yuzunden nefret ettim, bedava verseler binmeyecek kadar..
  • Yeni E serisi almalısınız hocam

Tamam piyasası çok hızlı değil ama kasa yeni olduğundan 5 yıl sonra da güncel kasa olacağından en az değer kaybı yeni e serisinde olur bence.

• Adam 40th ye full değil demiş :)
    Sunroof, xenon geçelim komik olmadan,
    Harman Cardon, Prof Navi, Aero Dinamik Süspansiyon, M Direksiyon, Spor Hafızalı Deri koltuk
    18" Sportline jantlar...

Benim aklıma gelen bir adaptif cruise (daha 3 serisinde sunuluyor mu Bilmiyorum) koltuk, direksiyon soğutma vs gibi şeyler... Onlarda 3 serisinde olmasın varsın.
    Nesi Full demiş, millet nelere full diyor, bu apaçhi tayfasının gerçek gırtlak dolusu dedikleri şey işte

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.