Şimdi Ara

BMW F30 320i ED soğuk motordan gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımda motor soğukken marş yaptığımda herzaman olmamakla birlikte bir ıslık sesi geliyor. Motor ısınınca ses kesiliyor. Usta usta gezdim Devirdaim, devirdaim kasnağı, elektrikli gergi, mekanik gergi ve v kayışını değiştirdim ses kesilmedi. Acaba başına gelen çözen varmı yardımcı olursanız sevinirim.

• Triger değişti mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok onu değiştirmedim trigerden bahseden olmadı hocam hiç

• Turbonun balansı bozuk olabilir.

Motor soğukken araç daha zengin karışımla devri yükseltir ve bir an önce uygun çalışma sıcaklığına gelmek ister bu sebeple sesi duyuyor olabilirsiniz.

Yani normal sürüş esnasında kaput içi izolasyon ve yol gürültüsünden duyulmayabilir fakat kaput açıkken daha rahat duyulur.

Araç ısındığında yine kaput açıkken aracı 1000-1100 devirde sabit tutun ve ses geliyor mu bakın daha sonra da devri yavaş yavaş yükselterek yine test edin.

Yukarıda bahsettiğim tarzda bir arıza varsa OBD'de turbodan basınç arızası verebilir. OBD'de kayıt yoksa bir turbocuya sesi dinletin mutlaka

Aracın turbo hattındaki çok ufak bir kaçak dahi zamanla balansın bozulmasına sebebiyet veriyor. Bu kaçak giderilmeden turboyu yaptırmayın tekrar bozulur.

• Hocam motor optimal çalışma sıcaklığındayken devri kademe kademe yükselterek gaz veriyorum ama herhangi bir ses yok ya.

• İyi günler aynı ses bendede geliyor ama sebebini bulabildiniz mi acaba

• Bendede aynı ses geliyordu pcv vakfını değiştirdim ses kesildi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 320i ED Motordan gelen ses
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.