Şimdi Ara

BMW fabrikasında Türk işçilere Türkçe konuşma yasağı [Güncelleme] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrımcılığa mağruz kalmışlarmış yalanlarını sevsinler, avroları bozdurup bodrumda krallar gibi tatil yapmayı biliyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse kusura bakmasın bende burdaki suriler aralarında arapça konusunca kızıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Hocam bu nasil empati. Orada isi olan, colugu cocugu orada dogmus 40-50 yildir orada yasayan, ulkeye yasal yollarla girmis bir, buyuk ihtimal Alman vatandasi olmus bir adami sinir disi etmekten bahsediyorsunuz. Hatta belki orada dogmus buyumus birini sinir disi etmekten bahsediyorsunuz. Eger boyle bir sey olursa ona empati degil irkcilik denir.

Alıntıları Göster
    Hocam bence çok güzel bir empati
    1) Suriyelilerin ülkemize gelmesi 7-8 yılı bulmuştur. Suriye iç savaşı 2011 yılında başladı. 2014 civarında şiddetlendi.
    2) biz istesekde istemesekde adamlarda yasal yollardan geldi. Ülkemiz onlara kapıları açtı çoğuna kimlik verdi. Bunu hepimiz biliyoruz. Almanya devleti 1965 li yıllarda Türkleri almaya başladı. Almanya devleti insanlarına sordu mu? Hayır. Belki çoğu Alman vatandaşı istemedi. Şuan belki işsiz olan çoğu Alman Türklere hakaret ediyor, bizim Suriyelilere dediğimiz gibi. (bunu genel olarak söyledim)
    3) Ben askerlik yaparken (2018 yılında) mesela orada kaç Tane Suriyeliye denk geldim. Peki oraya giden Türkler askerlik yaptı mı? Vatandaşlık alan tüm Suriyeliler bizlerle aynı haklara sahip, tıpkı Almanya da vatandaşlık hakkı alan türkler gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Aynısını Suriyelilere yapan Türk, bu habere sinirlendi. Almanlara kızmamak gerek.
    Ülkede çalışacak işsiz Türk genç yok, o yüzden Suriyeli çalıştırılıyor doğru...

• Adamlar haklı kendi vatanları sonuçta, bunda yadırganacak bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolf silver

Hocam bence çok güzel bir empati
    1) Suriyelilerin ülkemize gelmesi 7-8 yılı bulmuştur. Suriye iç savaşı 2011 yılında başladı. 2014 civarında şiddetlendi.
    2) biz istesekde istemesekde adamlarda yasal yollardan geldi. Ülkemiz onlara kapıları açtı çoğuna kimlik verdi. Bunu hepimiz biliyoruz. Almanya devleti 1965 li yıllarda Türkleri almaya başladı. Almanya devleti insanlarına sordu mu? Hayır. Belki çoğu Alman vatandaşı istemedi. Şuan belki işsiz olan çoğu Alman Türklere hakaret ediyor, bizim Suriyelilere dediğimiz gibi. (bunu genel olarak söyledim)
    3) Ben askerlik yaparken (2018 yılında) mesela orada kaç Tane Suriyeliye denk geldim. Peki oraya giden Türkler askerlik yaptı mı? Vatandaşlık alan tüm Suriyeliler bizlerle aynı haklara sahip, tıpkı Almanya da vatandaşlık hakkı alan türkler gibi..

Alıntıları Göster
    Hocam fark ettiyseniz ben Suriyeli veya Turk diye bir ayrim yapmadim. Ayni fikrim iki taraf icin gecerlidir. vatandaslik verdiysen gonderemezsin artik o da irkcilik olur bence. Vatandasligi vereni elestirmek lazim.
    Ama Suriyelilerin bir cogu yasal yoldan gelmedi, sadece siginmaci olarak kabul edildiler, calisma izni yoktu. Bu durumdakileri geri gonderebilirsin.

Ama devletin calisma izni verdigi, vatandaslik verdigi, su an is bulmus calisan birini gonderemezsin. Gondermek irkcilik olur.

Bu habere gore 55 bin kisi vatandas olmus. Yalandir dogrudur bilemem ama evet onlari gondermek yanlis olur. Ki zaten hukuken gonderemezsin artik o adam senin vatandasin.
    CNN Türk
    Türkiye'de kaç Suriyeli yaşıyor? Kaçı Türk vatandaşı oldu? İşte yanıtı... - Sayfa 1
    https://www.cnnturk.com/turkiye/turkiyede-suriyeli-yasiyor-kaci-turk-vatandasi-oldu-iste-yaniti?page=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 19 Mart 2019; 20:7:47 >

• BMW fabrikasında Türk işçilere Türkçe konuşma yasağı [Güncelleme]
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Boş kafa milliyetçiliği ya da istatistiki gerçekler. Milletin işine gelince kürt de kürt diye bağırıp, kötü bir şey yaptıklarında Türk kimliği arkasına sığınıp Türkleri kötülemelerinden bıktım. Bak aşağıdaki arkadaş çok güzel yazmış. Hadi biz de kürtlerin kendi aralarında kürtçe konuşmasını yasaklayalım? Almanlar kadar medeni olalım ha? Şimdi almanların bu hamlesini mantıklı bulanlar bakalım ne derler? Almanya'ya çağırılan Türkler ile Türkiye'ye kaçan Suriyelileri bir tutan kafaya hoş geldik.
  • bız kendı ulkemızde nerdeyse turkce konusmamız yasakalncak yanı pek onemsemıyorum bu haberı. Kendı vatandasından vergı alan surıyelılere dukkan acıp yatırım yaptırıp vergı almayan bır ulkemız var bmw de n once bunları tartısmak gerekır
  • FerdosParadise kullanıcısına yanıt
    Kardeş iyi güzel yazmışsinda kimse okumaz bunu çok uzun
    Az daha zorlasan kıtap yazarsın kendini harcama burda.

• FerdosParadise kullanıcısına yanıt

Bak bakalım orada öyle bir ibare var mı? Öyle salak ve cahilsiniz ki yalandan verilen kaynağa bile bakmıyorsunuz. Kaynak neden var incelenip doğrulanmak için. incelediniz mi? tabi ki hayır

• Ortalığa atılan bir iddia sonradan yapılan yalanlama ama altında gerçeklik vardır kesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu bırakın şunları almanya gibi yerde üstelik bmw de çalışıyorlar hala Türkçe derdindeler konuşma be konuşma ne olacak?? Bunlar haketmiyorlar bmw yi falan keşke bunları kovup beni alsalar bmw ye be ah be ah :((

• Avrupa nın Türkiye ye yerleştirdiği larvaların apse kusarak yavrulaması gibisiniz ülkenizde olan herseyi yermek avrupadaki sacmalıkları övmek
    temel yaşam zırvalığınız olmuş keşke cımbızla tek tek toplanıp küle atılabilseniz.Suriyelilerde burda arapça konuşabilir Türklerde orada Türkçe.
    Ne var bunda ? Suriyeliler giderse peki Almanyadaki Türklerin Türkçe konuşmasına izin verebilicekmisiniz acaba paşam _?

• quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Çalıştığınız yerde herkes Türkçe bilirken iki kişi kendi aralarında farklı bir dilde konuşursa (İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça) bu sizi biraz olsun rahatsız etmez mi? Türkçe bildikleri halde kendi dillerinde sizden gizli bir şey konuşuyorlar.

Haber hakkında doğru veya yanlış diye kesin bir düşünce belirtemiyorum, arada kaldım ama tartışılması gereken bir durum.
    aynen bende acaba böyle bir durum mu oldu diye düşündüm ,çünkü bu firma yılların firması ve durduk yere böyle saçma bir şey yapmaları akla zarar olur
    bizde Kürtçe bilenler bunu çok yapıyor ,seninle Türkçe konuşurken kendi dilini bilen birisi gelince hemen kendi aralarında konuşup gülüşmeye başlıyorlar ve bu durumda insan kuşkulanıyor doğrusu

firma olarak yasaklama yapacaklarına inanasım gelmiyor

• Haklılar , bizde şantiyede kürtlerin kürtçe konuşmasından rahatsız oluyoruz , ayıp , zaten bilinen ortak bir dil varsa ,başka dil konuşmak ayıptır.

• Gönderin türkiyeye gelsinler 😂 orda reis reis diye bağırıp bi ton akp ye oy çıkartıyorlar aklı başlarına gelir türkiye de 2000 tl ile geçim sağlamaya çalışarak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.