Şimdi Ara

BMW NİN HER MODELİ İLE DRİFT YAPILIR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
30.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapılır amam stock arabayla ne kadar iyi yapılır, tartışılır.

Bence uğraşmaya değmez. Driftin tadı ancak özel setup, yol ve araçla çıkar diye düşünüyorum. Boşu boşuna arabayı yormaya değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Yapılır amam stock arabayla ne kadar iyi yapılır, tartışılır.

Bence uğraşmaya değmez. Driftin tadı ancak özel setup, yol ve araçla çıkar diye düşünüyorum. Boşu boşuna arabayı yormaya değmez.

Doğru söze ne denir
  • 4x4 olanlar hariç yaparsın varsa 4x2 moduna alıp onlada yaparsın ama zayıflamış aşınmış lastik işini kolaylaştırır.
  • Kilitli difransiyel lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orta uzunlukta şasili araçlarda drift daha kolay yapılır yani daha kolay müdehale edilir daha çok kontrollü olur

s2000 bmw 1 series RWD cooper mb a-b tarzı kısa şasili RWD arkadan çekiş aktarma olan araçlarda drift yapman daha zor, çünki daha çabuk toplar. ama kilitli diferansiyel falan takarsan eğer çoğu şahinden doğandan iyi yanlarsın
  • Senin gibi düşünceli insanlar yüzünden piyasada temiz bmw kalmadıya..

Bende yanlıyorum.. Ama arabanın canını çıkartarak değil '' kaymak asfalt '' tabiri kullandıgımız yollarda direksiyon hareketi biraz daha sert ve düşük vites asc kapalı bir şekilde tatlıca atıyor arkayı direksiyonu bırakıyorum topluyor asc mi açıp yavaşca devam ediyorum..

zorladığımda oldu sağa dönüş kaymak asfalt gene bir koydum gaza araba yan yan çıktı bi debriyaj tazeledim bide diğer tarafa..

Ne oldu hiç birşey sadece arabayı etiket ettim satarken oradakiler görse arabanın canını çıkartıyordu alınmaz der..

Ha ama ben arabamız alındı alınalı 10 defa 15 defa yapmışımdır şimdi yapmıyorum bile sanayiye gitmeyi istemiyorum çünkü
    bu arada tecrübesiz biri kavşakta falan denemesin kaldırıma araba oturtturma tecrübesini yaşar :D
    Ben yaşamadım ama sizinde başınıza gelmesin :D

DRİFT KAVRAMI ÇOK FARKLI BİRŞEY HER SIFIR ÇİZEN DRİFT YAPMIŞ OLMUYOR HER DUBA VS KAVŞAK ETRAFINDA DÖNEN DRİFT YAPMIŞ OLMUYOR..

GERÇEK DRİFT ARAÇLARI ÖZEL MODİFİKASYON VE + 250 HP DİR BENCE BMW M3 BİLE DRİFT ARABASI DEĞİLDİR..!

• 2000 ve oncesi 520 ile cok kolay degil..
    150 hp arac okuz gibi buyuk + otomatik sanziman +225 55 lastiklerle gercrkten zorlamak gerekiyor... lastikler de iyiyse unutun diyebilirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

Kilitli difransiyel lazım.

Nası bişi o?
  • Baktım şimdi tamam aracın çekiş lastiklerine eşit güç gitmesini sağlayan sistem.
  • Yanlayacaksan arabayı bastırmamı tavsiye ederim , onun haricinde her model demişsin ama 7.40 yakışık almaz

• Yanlar tabi yanlamaz mı BMW lerin yeteneği var bu olaya

• 120d ile sokaktan dönerken hafif atınca zevkli oluyor. Ama drift denemedim hiç. İstiyorum aslında ama aktarma organları zarar görmesin diye kendimi tutuyorum hep. Zaten dsc off modunda istemesemde atıyor kendini. Ama bir kere trafiğe kapalı alanda denemeyi düşünüyorum. Ne kadar zarar verir bir kere denemek acaba??

• quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Ya kardeşim tofaş neysede bmw gibi lüks bir aracı bu kadar yıpratmayın. Bmw ile drift mi yapılır abicim adam gibi kullanın işte.

Son cümleyi bir daha tekrarlar mısın ?

BMW NİN HER MODELİ İLE DRİFT YAPILIR MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pmnpirlo -- 22 Ağustos 2012; 23:17:22 >

• atarsın tabi 3.16 ile bile atarsın.ama etiket olmamak gerek
  • Arkadan itis mukemmel aktarma ölumcul motorlar sürüs zevki + hafif hafif yanlama istegi bana bravo multijeti sattirip E46 320i aldiracak

• quote:

Orijinalden alıntı: Maydonoz Lastigi

orta uzunlukta şasili araçlarda drift daha kolay yapılır yani daha kolay müdehale edilir daha çok kontrollü olur

s2000 bmw 1 series RWD cooper mb a-b tarzı kısa şasili RWD arkadan çekiş aktarma olan araçlarda drift yapman daha zor, çünki daha çabuk toplar. ama kilitli diferansiyel falan takarsan eğer çoğu şahinden doğandan iyi yanlarsın

A-b serisi ne zamandir arkadas itis hocam ?

• Patinaj çeken her araç ile yapılır. önemli olan doğru zamanda debriyajdan çekmek. Benim kullandığım araçlar önden çekiş olduğu için hep el freniyle yaptım. Önceden 1.5 getz kullanıyordum şuan 1.6 toyota corolla verso var. 7 kişilik aile arabası. arabanı iyi tanıman gerekli. benim araç max torku 3800 de veriyor. kavşakta göbeğin etrafında önden çeker 110ps araçla tam tur yanlıyorum. Tabiki önden çekiş olduğu için el frenini doğru zamanda kaldırıp indirmek gerekli. herzaman arkadan itiş olmak zorunda değil. tabi arkadan itişin zevki ayrıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz38x

DRİFT KAVRAMI ÇOK FARKLI BİRŞEY HER SIFIR ÇİZEN DRİFT YAPMIŞ OLMUYOR HER DUBA VS KAVŞAK ETRAFINDA DÖNEN DRİFT YAPMIŞ OLMUYOR..

GERÇEK DRİFT ARAÇLARI ÖZEL MODİFİKASYON VE + 250 HP DİR BENCE BMW M3 BİLE DRİFT ARABASI DEĞİLDİR..!

oh be sonunda birisi doğru birşey yazmış. ada etrafında dönmek, köşede arabanın arkasını kaydırmak drift nasıl oluyor anlamıyorum. yapanlar dışardan ne kadar komik durduğunu bilseler bir daha yapmazlar herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

quote:

Orijinalden alıntı: oguz38x

oh be sonunda birisi doğru birşey yazmış. ada etrafında dönmek, köşede arabanın arkasını kaydırmak drift nasıl oluyor anlamıyorum. yapanlar dışardan ne kadar komik durduğunu bilseler bir daha yapmazlar herhalde

Forumda kaç kişinin bu tarz araçları var: ¨GERÇEK DRİFT ARAÇLARI ÖZEL MODİFİKASYON VE + 250 HP¨

bu heves gibi birşey olmalı. insan altındaki aracın sınırlarını zorlamak istiyor bazen.ben çoğunlukla bulunduğum ilde şehir merkezi dışında bir otopark var bomboş. genelde orada yapıyorum yapacağımı. apex açısına göre viraja girdikten sonra pekte zor birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacarsoy

Şahsi fikrimi yazayım; drift dediğinden kasıt sokaklardan çıkarken arabanın poposunu attırmaksa evet her modeliyle yaparsın. Lakin yuvarlaktan dönmek veya sıfır çizmek istiyorsan güçlü ve kilitli difransiyel olan bir bmw aracın olması gerekiyor.
    Bir diğer yolu lastiğe kayganlaştırıcı birşeyler sürmen yada kabak lastik :)

+1 Güçsüz ve kilitsiz bmw ile dönmeye kalkarsan sadece ağırlığın az olduğu taraf patinaj çekecektir onada dönmek denemez heralde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.