Şimdi Ara

BMW'nin Türkçe yasağıyla ilgili yeni iddia: Şikayet eden kişiyi işten çıkarıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçtiğimiz günlerde Almanya’daki fabrikalarından birinde “Türkçe konuşma yasağı” ile gündeme gelen BMW bu iddiaları yalanlamıştı. BMW Sözcüsü Jochen Frey, böyle bir yasağın söz konusu bile olamayacağını kesin bir dille ifade etmişti. Fakat gelen haberler olayın burada kapanmadığını gösteriyor.

Fabrikadaki Türkçe yasağını BMW yöneticilerine şikayet eden kişi olduğu söylenen iş yeri temsilcisi Murat Yılmaz, basına yansıyan olayın büyümesinin ardından BMW’nin kendisini işten çıkarmak istediğini belirtti. Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

"Şikayet ettiğim için beni işten çıkarmak istiyorlar" 

İş yerinde 20 Türkiye kökenli arkadaş ustabaşının kendilerine Türkçe yasağı getirdiği şikayetinde bulundu. Ben inanamadım. Ancak olayın doğru olduğunu görünce insan kaynaklarına bir mail yazıp gönderdim. Mailde, ileride fabrikada çalışan başka milletten işçilere de ana dil yasağı getirilebileceği tehlikesine dikkati çekip, Türkçe yasağının kaldırılmasını istedim. Ancak bir gelişme olmadı.

Olayın kamuoyuna yansıması üzerine de iş yeri temsilciliği işten çıkış vermek için beni ifadeye çağırdı. Çıkışımı işçi temsilciliğinin oy çoğunluğuyla onayladığını öğrendim. Ben ifade vermeye gitmedim. Doğrudan avukatıma başvurdum. Türkçe konuşma yasağı getiren ustabaşı işinde kalırken, şikayet ettiğim için beni işten çıkarmak istiyorlar.

Münih Başkonsolosu Mehmet Günay’ın, Türkçe yasağıyla ilgili şikayetin kendilerine de intikal etmesi üzerine BMW’den yazılı bilgi talebinde bulunduğu belirtildi. İşten çıkarma iddialarına ilişkin BMW tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

• Batıya laf edilmesi bazılarını rahatsız etmiş belli ki. Orta doğuyu böyle pislik bir yer haline getiren aslında kimlerdi? Arkadaşlar ondan hiç bahsetmemiş. Konuya dönecek olursak adamların kendi fabrikası istediklerini yaparlar diyor bazı arkadaşlar. Eee doğal olarak almanlar diğer 119 dili yasaklamayıp sadece Türkçeyi yasaklarsa ve bunu şikayet eden işçiyi işten atmaya kalkarsa bizim de söyleyecek bir çift lafımız olur. Bu durum da kimsenin zoruna gitmesin. Bakın siz de ne güzel eleştiriyorsunuz. Mustafa kardeş yorumun için teşekkürler.
  • Batı hiçbir zaman medeni olmamıştır. Her zaman ırçı ve canavar tabiatlıdırlar. Şaşırılmaması lazım bu olaya.

• Eminim bu yasak kararını verenlerle oturup bir konuşsak bizi de ikna ederler. Koskoca marka böyle ırkçılık gibi ufak hesaplar yüzünden itibarlarına gölge düşmesini göze alamazlar.

• Bizde de sokaklarda Kürtçe ve Arapça konuşulmasından rahatsız oluyorum. Zira yakında Türk'ten çok arap olacak. Bu durum rahatsız ediyorsa, adamlarıda rahatsız ediyor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı. Aynı şeyi burada Almanlar yapsa kıyameti koparacak kitle şimdi gelip mağdur edebiyatı yapar.

• Desene aynı bizim gibiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam savunmaya gitmeyerek kendinin haksız olduğunu göstermiş muhtemelen başka olay var bizim türk mağdur edebiyatı yapmaya çalışıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğu çok medeni tabi. Özellikle orta doğu medeniyetten yıkılıyor.

• halkımız reyizden "eyyyyy BMW sen kimsin ya?" demesini bekliyor.
  • Helal olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyi olmuş, dönsün gelsin Türkiye'de çalışsın 350-400 Euro'ya
  • gurbetçiler burdaki yorumları beğenmicek ama
    suriyelilere benim ülkeme gelmişsin kurallarıma uyacaksın türkçe öğrenin lan köpekler dendiğini duydum yani
    insanın başına gelmeden anlamıyor demekki :D
    şimdi türkiye'de ki türkler almanlarla empati yapıyor ve hak veriyor kusura bakmayın

ÇOMAR: orası cennet yeğenim burası batıyo ölüyo
    Genç: ee abi dönün o zaman, fareler bile batan gemiyi terkediyo o kadar aklınız yok mu ?
    ÇOMAR: 20 senedir burdayız yeğenim düzenimizi bozamayız
    Genç: kaç yaşında oraya gittiniz abi ?
    ÇOMAR: 30 Yaşımdaydım
    Genç: ee abi 30 yıllık düzenini bozup giden 20 senelik düzenini bozup geri döner sürünmeye değermi ?
    ÇOMAR: ÖYLE DEME YEĞENİM ORALAR CENNET ALMANYA BATIYOR.....
    Genç: dıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııttttttttttt----------------------

• Türkiye ye gelincede almanca konuşuyorlar ??

• Türkiyede iş yerlerinde ingilizce konuşulunca kimse bir şey demiyor. Türkçe ve Arapçaya ikinci sınıf dil muamelesi yapılıyor.

• bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Aşağılık bir zihniyete sahip birinin zırvaları

• Ortada bir baskı var ve buna karşı gelen kişi haksız yere işinden olma üzere. İçimizdeki aşağılık kompleksi güruh zırvalıyor. Allah sizi ıslah etmekle uğraşmasın.

• adamlar sana konuşma dememiş ki herkesin anladığı dili konuş demiş. Bunun neresi yanlış. Ayrımcılık yapılıyorsa bizim Türkler yapıyordur.

Aynı durum bizim ülkemiz de de geçerli aynı işyerinde çalışan Suriyeliler kendi aralarında konuşsalar demediğiniz laf kalmazdı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.