Bildirim
BMW ORJİNAL ALARM İPTALİ
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
ARKADAŞLAR HANGİ USTAYA HANGİ SERVİSE GİTTİYSEM EN AZ 300-400 TL MASRAF ÇIKAR DEDİLER VE BENDE DOKUNDURMADIM ARACIMA..YOK O DÖŞEMEYİ SÖKECEZ YOK ŞUNU YAPACAZ FALAN FİLAN..EN SON SERVİSTE CİHAZA BAĞLADIĞIMIZDA KAPI KİLİT KARŞILIĞINDAKİ SENSÖRDEN TETİKLEDİĞİNİ ÖĞRENDİM KAPI KİLİT KARŞILIĞININ DEĞİŞİMİNİN BEDELİ 100 TL PARÇA+İŞÇİLİKTİ VE BU DEĞİŞİMDEN SONRA DÜZELECEĞİDE KESİN DEĞİLDİ..BENDE HİÇBİR ŞEKİLDE DOKUNDURMADIM ARACIMA..KENDİM SOL ARKA CAMIN ALTINDAKİ DÖŞEMEYİ SÖKMEYE KARAR VERDİM SENSÖR KABLOSUNA ULAŞMAK İÇİN DÖŞEMEYİ BİR GÜZEL ÇIKARTTIM YERİNDEN SONRA SAÇ BİR BÖLÜM ÇIKTI KARŞIMA 7-8 ADET VİDA İLE TUTTURULMUŞTU..BUNLARI SÖKTÜM VE KAPI KİLİT KARŞILIĞININ ARKASINA TAKILI SOKETİ KABLOYU ÇIKARTTIM SONRA KAPIYI FALAN KAPATIP ARABANIN KİLİT DÜĞMESİNE BASTIM ANAHTARDAN VE KİLİTLEDİ KAPILARI..ALARM IŞIĞINA BAKTIĞIMDA HİÇBİR ŞEKİLDE YANMIYORDU..YANİ ALARM KENDİ KENDİNE DEVREDEN ÇIKMIŞTI..BİRKAÇ KEZ DENEDİM YİNE BU ŞEKİLDE..ARTIK ARABAYI BIRAKIP GİTTİĞİMDE ÖTÜP DURACAK DİYE KORKMUYORUM..ŞİMDİ YAPACAĞIM TEK İŞ BAŞKA BİR ALARM MONTE ETMEK OLACAK..CANIMA YETMİŞTİ BU ALARM İŞİ..NE ZAMAN NEREDE ÖTECEĞİ BELLİ OLMUYORDU..ALLAH A ŞÜKÜR BU İŞİDE HALLETTİK..TEK YAPMANIZ GEREKEN KAPI KİLİT KARILIĞININ ARKASINDAKİ SENSÖR KABLOSUNU ÇIKARTMAK ARKADAŞLAR..BU ŞEKİLDE ALARM KENDİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIYOR VE KURULMUYOR..UMARIM İŞİNİZE YARAR BU YAZDIKLARIM..BEN KURTULDUM SİZDE KURTULUN..SERVİSLERE TAMİRCİLERE KALDIYSAK ARABA YALAMA OLUR..
-
Merhaba. 97model m52 motor 3.20i bmw aracımın alarmı kapı kilitlendikten bazen 10 dk bazen bir saat bazen de 4 saat sonra çalıyor. bu ilk çalmadan sonra daha kısa süreli çalmaya başlıyor. Elektirikçi ile kaput bagaj ve kapı siviçlerine baktık. her siviçi ayrı ayrı denedik acaba kilit basmıyor mu kapı karşılıklarına diye (bantlayarak) olmadı... Sigortadan iptal etmek istedik, araba sigortayı söktün der gibi dıt dıt dıt bağırdı. Beyinden iptal edelim dedik, bmw sağolsun hepsini birbirine bağlantılamış bu sefer iç ışık ve cam çalışmıyor. hiçbir çözüm bulamadık. yok komfor beyni dediler, değiştirmedim çünkü sıkıntı yok biliyorum. bagaj ve kaput siviçi iptal ettim yine olmadı. BU süre zarfında akşam oldu arabayı sanayide dükkanın içinde bıraktım. Bir sonraki gün usta başka bir elektirikçiye danışmış, denediklerimizi anlatmış adam da nem rutebetten dolayı siviçler zarar görmüştür demiş. Mantıklı geldi o an çünkü araba sabaha kadar kapalı sıcak ortamda yattı ve akşama kadar alarm çalmadı. ohhh dedim eve geldim ve gece az önce yine çalmaya başladı. dışarda da yağmur var hafif. araca ek olarak poiner indash (gizliekran) teyp ve kapı içlerini ince neon ışık taktırdım. bu ışığa ise elektirği parklardan aldık. araç acaba bu ışık için yapılan ve parktan alınan ek kabloyu algılar mı alarm? artık yapacak birşey bulamıyorum. ats sigortası demiş biri yarın ona bakacagım. ben googlede 15 22 ve 23. sigortalara bakmıştım hatta hepsinide tek tek denemiştim iptal için... hiçbir şekilde çözüm bulamadım tamirden vazgeçtim sistem iptale izin vermiyor ??? LÜTFEN BİLGİ PAYLAŞIMI :(
-
quote:
Orijinalden alıntı: ergnkoc
Merhaba. 97model m52 motor 3.20i bmw aracımın alarmı kapı kilitlendikten bazen 10 dk bazen bir saat bazen de 4 saat sonra çalıyor. bu ilk çalmadan sonra daha kısa süreli çalmaya başlıyor. Elektirikçi ile kaput bagaj ve kapı siviçlerine baktık. her siviçi ayrı ayrı denedik acaba kilit basmıyor mu kapı karşılıklarına diye (bantlayarak) olmadı... Sigortadan iptal etmek istedik, araba sigortayı söktün der gibi dıt dıt dıt bağırdı. Beyinden iptal edelim dedik, bmw sağolsun hepsini birbirine bağlantılamış bu sefer iç ışık ve cam çalışmıyor. hiçbir çözüm bulamadık. yok komfor beyni dediler, değiştirmedim çünkü sıkıntı yok biliyorum. bagaj ve kaput siviçi iptal ettim yine olmadı. BU süre zarfında akşam oldu arabayı sanayide dükkanın içinde bıraktım. Bir sonraki gün usta başka bir elektirikçiye danışmış, denediklerimizi anlatmış adam da nem rutebetten dolayı siviçler zarar görmüştür demiş. Mantıklı geldi o an çünkü araba sabaha kadar kapalı sıcak ortamda yattı ve akşama kadar alarm çalmadı. ohhh dedim eve geldim ve gece az önce yine çalmaya başladı. dışarda da yağmur var hafif. araca ek olarak poiner indash (gizliekran) teyp ve kapı içlerini ince neon ışık taktırdım. bu ışığa ise elektirği parklardan aldık. araç acaba bu ışık için yapılan ve parktan alınan ek kabloyu algılar mı alarm? artık yapacak birşey bulamıyorum. ats sigortası demiş biri yarın ona bakacagım. ben googlede 15 22 ve 23. sigortalara bakmıştım hatta hepsinide tek tek denemiştim iptal için... hiçbir şekilde çözüm bulamadım tamirden vazgeçtim sistem iptale izin vermiyor ??? LÜTFEN BİLGİ PAYLAŞIMI :(
Kardeş arabanı cihaza bağlat ve alarmın nereden hangi sensörden tetiklediğini bul..büyük ihtimal kapı kilit karşılığı yada kaput switcinden dir..bu sorunu bende yaşadım ve iptal etme şansın yok..bu alarmın sireninde içinde olduğu siyah bir kutusu var benim araçta sağ farın alt tarafındaydı kaputu açıp dikkatlice incelersen bulursun..bu kutu dahili batarya içeriyor..sen kablosunu söksende bu şarjdan ötmeye devam ediyor..senin yapman gereken bu alarma giden elektrik kablosunu alarma giren enerji soketinden kesmek..ama sadece elektrik kablosunu keseceksin..bunu kestikten sonra şarjı bitene kadar yine ötmeye devam edecektir..şarjı bitince bu sorundan tamamen kurtulacaksın..yalnız alarm devreden çıkacak doğal olarak..yaptırayım falan diye uğraşma dediğim yöntemle kendin halledersin..sanayicilerin eline düşersen 500 lire harcarsın..;)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kardeşim senin 2012 yılı paylaşımını gördüm. Alarmı söktüm aldım dıt dıt etmesin diye sağ farda dediğin gibi fakat; alarmı enerjisinden kessem bu sefer dörtlü yanmaz mı? bilgisayara bağlatıyorum genel işlev di galiba o seçenekte araç pc'ye cevap vermiyo. diğer motorda filan hata olup olmadığını söylüyo ama genel işleve bağlanmıyo. sence neden olabilir. haaa bu arada bir sabah uyandığımda sağ arka kapı kolu boş çalışıyodu kırmışlar yani. orjinal ile değiştirdim kapı karşılığında bir işlem yapmadan onla alakalı bir sorun olur mu? -
quote:
Kardeşim senin 2012 yılı paylaşımını gördüm. Alarmı söktüm aldım dıt dıt etmesin diye sağ farda dediğin gibi fakat; alarmı enerjisinden kessem bu sefer dörtlü yanmaz mı? bilgisayara bağlatıyorum genel işlev di galiba o seçenekte araç pc'ye cevap vermiyo. diğer motorda filan hata olup olmadığını söylüyo ama genel işleve bağlanmıyo. sence neden olabilir. haaa bu arada bir sabah uyandığımda sağ arka kapı kolu boş çalışıyodu kırmışlar yani. orjinal ile değiştirdim kapı karşılığında bir işlem yapmadan onla alakalı bir sorun olur mu?
Bu bmw mühendisleri alarmı merkezi kilit fonksiyonunu paralel bağlamışlar hepsi birbirine bağlı..bu yüzden benim dediğim gibi alarmı sökmeden sadece alarma girem soketten hemen önce elktrik bağlantısını kesersen sorun olmaz..şarjı bitene kadar öter en fazla..yalnız şuda var alarmı tetikleyen switci bulman şart..gerekirse ön kapı kilit karşılıklarını tek tek söküp deneme yap..cihaza bağlayınca görmüyorsa deneme yanılma yöntemiyle sonuca ulaşman lazım..benim aküyü yedi bu alarm sorunu yeni akü almak zorunda kaldım..o dediğin arka kapı koluyla bir alakası olduğunu sanmıyorum..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yarın hepsini deneyeceğim. Sonucu yazarım. İnşallah çözerim :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
İÇ LAMBALAR VE ALARM AYNI KAPI KİLİT KARŞILIĞI SWİCİNDEN TETİKLENİYOR..SEN TÜM KABLOLARI SÖKMEDEN ÖNCE O ALARM SİREN KUTUSUNA GİDEN KABLOYU SOYUP ELEKTİRK KABLOSUNU KESMELİSİN..ALARM KUTUSUNUN ŞARJI BİTENE KADAR YAKLAŞIK 1 HAFTA DAHA ÖTMEYE DEVAM EDECEKTİR..SEN İLK O DEDİĞİM ELEKTİRK KESME OLAYINI HALLET..ŞARJI BİR BİTSİN ALARMIN..SONRA SIRASIYLA DENEMELERİ YAPIPI BU İŞTEN KURTULACAKSIN..quote:
Bahsettiğim ışık aşağıda resmini verdiğim ışık.ışığın sağ ve sol için motor gibi küçük bir kutusu var ve ona bağlamazsak yanmıyor. Söktüreyim mi dersin bu ışığı.bugün sökecektim elektriğini keserek deneyecektim usta yapmaz diye kesin konuşunca sökmedim ama tereddütde de kalmadım değil. Bugün bütün kapı karşılıklarını söktüm soketlerine baktım iyiydi ve yinde de temizledim sonuç; yine yapıyor. ilk kapanışta bir saat kadar bekliyor snrasında daha sık yapıyor. SİGORTA sağlam tek tek kontrol edildi. Benzin dolum yerinde yuvarlak bir kablo gördüm kapağı çevreleyen bu akü tarafına gidiyor ama nedenini bilmiyorum. o kablo kopartılmış bu sebep olur mu?
-
BENZİN DEPO KAPAĞININ ORADADA ALARM SWİTCHİ VAR..ONDANDA TETİKLİYOR OLABİLİR..ARABAYI KİTLEYİNCE DEPO KAPAĞIDA KİLİTLENİR..BİR KONTROL ET BELKİDE O SWİTCH ARIZALANMIŞ OLABİLİR.. -
quote:
Orijinalden alıntı: kanarya_avcisi
İÇ LAMBALAR VE ALARM AYNI KAPI KİLİT KARŞILIĞI SWİCİNDEN TETİKLENİYOR..SEN TÜM KABLOLARI SÖKMEDEN ÖNCE O ALARM SİREN KUTUSUNA GİDEN KABLOYU SOYUP ELEKTİRK KABLOSUNU KESMELİSİN..ALARM KUTUSUNUN ŞARJI BİTENE KADAR YAKLAŞIK 1 HAFTA DAHA ÖTMEYE DEVAM EDECEKTİR..SEN İLK O DEDİĞİM ELEKTİRK KESME OLAYINI HALLET..ŞARJI BİR BİTSİN ALARMIN..SONRA SIRASIYLA DENEMELERİ YAPIPI BU İŞTEN KURTULACAKSIN..
alarmın o meşhur dıt dıt yapan düdğünü soketten çıkardım aldım. alarmın çaldığını sadece dörtlüden anlıyorum. :) düdüğe giden kabloya baktım bugün tek kablo onun içindeki ayrıca iki kablo mu var? -
quote:
BENZİN DEPO KAPAĞININ ORADADA ALARM SWİTCHİ VAR..ONDANDA TETİKLİYOR OLABİLİR..ARABAYI KİTLEYİNCE DEPO KAPAĞIDA KİLİTLENİR..BİR KONTROL ET BELKİDE O SWİTCH ARIZALANMIŞ OLABİLİR..
bu siviç kapağı kilitleyen siyah çubuk mu oluyor benzin kapağında. olmadı bagaj döşemesini söküp birde ona bakayım :) bu arada elektirikçiden iyi alarmdan anlar oldum şu halimle :) -
quote:
quote:
İÇ LAMBALAR VE ALARM AYNI KAPI KİLİT KARŞILIĞI SWİCİNDEN TETİKLENİYOR..SEN TÜM KABLOLARI SÖKMEDEN ÖNCE O ALARM SİREN KUTUSUNA GİDEN KABLOYU SOYUP ELEKTİRK KABLOSUNU KESMELİSİN..ALARM KUTUSUNUN ŞARJI BİTENE KADAR YAKLAŞIK 1 HAFTA DAHA ÖTMEYE DEVAM EDECEKTİR..SEN İLK O DEDİĞİM ELEKTİRK KESME OLAYINI HALLET..ŞARJI BİR BİTSİN ALARMIN..SONRA SIRASIYLA DENEMELERİ YAPIPI BU İŞTEN KURTULACAKSIN..
alarmın o meşhur dıt dıt yapan düdğünü soketten çıkardım aldım. alarmın çaldığını sadece dörtlüden anlıyorum. :) düdüğe giden kabloya baktım bugün tek kablo onun içindeki ayrıca iki kablo mu var?
benim compact aracımda siyah bir kablonun içinde 2 tane kablo vardı..birini kestik ve siren kutusunun şarjı bitti..sonra bende alarmın öttüğünü içeride direksiyonun sol at kısmındaki yanıp sönen lambadan anlıyordum..sol kapının kilit karşılığını söktüm sorun kökünden çözüldü.bende 4 lü yanmıyordu..
-
elektrikçilerin işi gücü döşeme sökmek..arabayı alt üst edip birşey beceremiyorlar..ben kendi sorunumu kendim hallettim..10 yere gittim hiçbiri birşey yapamadı.. -
quote:
elektrikçilerin işi gücü döşeme sökmek..arabayı alt üst edip birşey beceremiyorlar..ben kendi sorunumu kendim hallettim..10 yere gittim hiçbiri birşey yapamadı..
aynen... iyi araba bozuyorlar... bilgi için çok çok tşkler. umarım çözerim :) -
rica ederim kardeş umarım çözersin..Ankarada olsan inan yardıma gelirim..ben çok çektim iyi bilirim bu orjinal alarm derdini..soracağın birşey olursa sorabilirsin ben buralardayım devamlı..;) -
quote:
rica ederim kardeş umarım çözersin..Ankarada olsan inan yardıma gelirim..ben çok çektim iyi bilirim bu orjinal alarm derdini..soracağın birşey olursa sorabilirsin ben buralardayım devamlı..;)
çok tşkler :) haftaiçi ankaraya arabayı götüreceğim son çare. yarında otobüsle otopazarına gidip arkadaşa araba bakacaz :) kastamonu-tosya ilçesindeyim. yolun düşerse çayımı içmeye beklerim :) -
eyvallah kardeş sağolasın söylemen yeter..hemşehri sayılırız bende Çankırılıyım..ford focus var düşünürse arkadaşın..link vereyim baksın..fiyatta güzellik yaparım..;)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ankaradan-satilik-99-model-focus-ghia-sedan-full-dolu-190789723/detay/ -
quote:
eyvallah kardeş sağolasın söylemen yeter..hemşehri sayılırız bende Çankırılıyım..ford focus var düşünürse arkadaşın..link vereyim baksın..fiyatta güzellik yaparım..;)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ankaradan-satilik-99-model-focus-ghia-sedan-full-dolu-190789723/detay/
aynı arabadan babasında var. bu doğan slx diye tutturdu. parada var ama doğan hastası :)
-
zengin arabası doğan..40 kuruş yakıyor..:)..hayırlısı olsun..
Benzer içerikler
- japon lastik markaları
- kraftvoll amortisör yorumları
- akü garantiye girer mi
- mavi duman neden atar
- motor kitlemesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X