Şimdi Ara

BMW X3 (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
280
Cevap
4
Favori
34.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • e siz kararınızı vermişsiniz o halde biz şimdiden hayırlı olsun diyelim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam sizin Trrain response sistemi önerileriniz çerçevesinde Freelander öne çıkmışken bugün aracı test etme fırsatı buldum ve biraz hayal kırıklığına uğradım.

1. Aracın arka koltuk diz mesafesi biraz dar geldi. Arkada 2 yetişkin biraz uzun boylu ise sıkıntılı olabilir.
    2. Arka koltukta orta kolçak olmadığı için, kayakları bagaja koyup öne uzatma mümkün değil. Bu durumda hiç sevmediğim kayak bagajı kullanmak gerekecek

Ancak en önemlisi araç virajlara hızlı girildiğinde içindekileri biraz tedirgin ediyor hissi verdi. Buna karşılık yüksek oturma pozisyonu keyifli bir sürüş sunuyor.

Neticede kararsızlık arttı, değişik görüş ve önerilere açığım.
  • terrain response sistemi sadece belirli özellikteki yol koşullarında kullanılmak içindir.. aracın yana yatma gibi karşılaştığı durumlarda herhangi bir etkisi yoktur..

freelander tavsiye ettiğim bir model değildir..
  • Sayın Techzone Freelander tavsiye etmediğinizi biliyorum. Ben sadece kar vb zorlu koşular için Terrain Response'ın daha avantajlı olduğunu düşündüğüm için FL yazdım.

Şöyle diyim, sizin öneriniz Discovery ama ben onu tercih etmiyorum. Ben X3 tercih ediyordum onu da siz önermiyorsunuz.

Bu ikisini liste dışı tutarsak şu ana kadar yazdıklarım beklentilerim, kullanım amaçlarım çerçevesinde hangi araçları önerirsiniz

Hayatta her zaman HYİ (hiç yoktan iyidir)'den uzak durmuşumdur. Bu yüzden beklentilerime uygun birşey olmazsa bulana kadar sabrederim ancak işin sonunda emektar Pathfinder'a LPG takıp kalacağım gibi bir endişem var

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

terrain response sistemi sadece belirli özellikteki yol koşullarında kullanılmak içindir.. aracın yana yatma gibi karşılaştığı durumlarda herhangi bir etkisi yoktur..

freelander tavsiye ettiğim bir model değildir..

FL yi tavsiye etmeme nedeniniz nedir?
    Bir de FL yerine hangi aracı tavsiye edersiniz? (sıfır ve yakın fiyatlı tabi ki)

• @dasarum: son iki mesajımda discovery alın demedim..

Discovery almak dururken X3 almak gereksiz dedim.. sizin "X3'ün çıkamayacağı yer yok" söyleminiz üzerine.. ama 1. önceliğiniz bu değilmiş.. hem ö.m ile hemde buradan yardım istiyorsunuz, en mantıklı olan seçimleri söylüyorum.. fakat hepsinde farklı bir sebep sunuyorsunuz..

Volvo XC90'ların sizin baktığınız model yıllarında kronik şanzıman sorunu bulunmakta o yüzden hiç önermem..

Mercedes ML son kasa ve bir önceki kasa iyi, ondan önceki kasalarda sorun bol..

Land Rover konusuna girmiyorum artık..

en iyisini siz bilirsiniz...

@safak999: freelander, land rover ürünleri içerisinde beni hiçbir zaman etkileyememiştir ne yazık ki.. ondan tavsiye etmem..

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

hem ö.m ile hemde buradan yardım istiyorsunuz, en mantıklı olan seçimleri söylüyorum.. fakat hepsinde farklı bir sebep sunuyorsunuz..

Sayın Techzone, sizin ö.m kapalı, ayrıca tüm yazdığım mesajları ve sizin cevaplarınızı gözden geçirdim ama hiçbir yerde ö.m ile ilgili kelime göremedim. Belki benim gözümden kaçtı.

Son mesajınızdaki açıklamalar ve özellkle listemdeki her modelin negatif taraflarını yazarak yardımcı oldunuz. Bu durumda bütçeyi arttırıp önerdiğiniz serileri kovalamaya çalışacağım.

Teşekkürler,
  • pardon sizin nickinize benzer bir arkadaş hemen hemen aynı konuda ö.m yazmış karıştırdım..

evet son kararınız çok daha mantıklı olur..

• Tamamdır.

İyi günler
  • Nihayet bende X3 üme kavuştum. epey araştırmıştım, bir ara nerdeyse volvo xc60 alıyordum ama sonunda temiz bir ikinci el x3 buldum. şu an için memnunum. arabayı aldıktan sonra evime kadar yaklaşık 250 km uzun yol yaptım. 120 nin altına düşmeden arada 160 la da gittim ,8.5 lt yaktı. viraj alışı çok iyi çok güvenli, ani ağırlık tranferlerinde bir binek otomobil olmadığını anlıyorsunuz ama..ses yalıtımından endişeliydim. motor yaltımı başarılı , ama rüzgar sesi geliyor araca bu da cüssesiyle alakalı ama rahatsız edici değil. ilk gün için çok memnunum diyebilirim. şöyle geniş bir arabaya binelim bakalım ne olacak. ikinci eli buyüzden aldım zaten baktım memnun kalmadım SAV dan o zaman elden çıkarma daha az maliyetli olur. yalnız benim şahsıma ait önceden kaskom olmadığı için 4400 lira indirimsiz kasko tuttu. bu kadar beklemiyordum açıkcası ..
    NOT: kapı içi ceplerde aydınlatılmış. çok hoş görünüyor. 3 serisi f30 dan motoru daha sessiz. aynı baz üzerine üretilselerde yalıtım x3 te çok daha iyi tabi bir f10 değil konfor olarak ama bununda artıları var.

• araç 2011 x3 f25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycg61 -- 5 Mart 2013; 1:05:44 >
  • Hayırlı olsun, satıcının dediği ve size maliyeti ne oldu. 2-3 gün önce sahibinden.com' da bayandan bir ilan vardı, yanılmıyorsam 62.500€ idi, ilan yayınlandığı gün öğlenden sonra kalktı. Az km ve dolu bir X3, temiz görünüyordu.

Sürüş izlenimlerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agandon

Hayırlı olsun, satıcının dediği ve size maliyeti ne oldu. 2-3 gün önce sahibinden.com' da bayandan bir ilan vardı, yanılmıyorsam 62.500€ idi, ilan yayınlandığı gün öğlenden sonra kalktı. Az km ve dolu bir X3, temiz görünüyordu.

Sürüş izlenimlerinizi bekliyorum.

satıcı 158 bin diyordu ben 145 bin e aldım. 2011 , beyaz , kumaş koltuk , 25bin km de , elektrikli koltuk, elektrikli bagaj, geri üst görüş kamerası, 18inç jant, elektrokrom ayna paketi, eşya saklama alanları benim aracın extraları. sizin dediğiniz ilan yayınlandığı gün ben benim araç için anlaşmıştım. o ilan 62bin euro ya satıldı. şimdi izmirden bir galerici 73 bin euro ya satışa çıkarmış . o fiyata bir enayi bulmazsa satamaz bence.
    2009 a4 ve f20 116i kullanan bir olarak şunları söyleyebilirim. otobanda ve virajlı dağ yolarında kullanma fırsatım oldu. ardışık sağlı sollu virajlarda , o ağırlık transferini araç size hissettiriyor. ama tek yöne yapılan bir dönüşte çoğu sedan araçtan aşağı kalır bir yanı yok . yani virajlar bu araç içn sorun değil. performans 2.0 dizel bu kadar olur. aracı aniden kaldırırken patinaja düşecek şimdi diyorsunuz ama sonra aniden 4 çekerin yolu nasıl kavradığını ve sizi nasıl öne doğru ittiğini farkediyorsunuz, bu çok iyi. ses yalıtımı , motor sesi içiin hiç sorun yok . f30 dan daha iyi ama rüzgar sesi ve lastik sesi yol koşullarına göre oluşuyor. birtek beğenmediğim ve beni çekincede bırakan yani bu idi zaten . alıp kullanmaya başladıktan sonrada özellikle dikkat ediyorum yol ve rüzgar sesine. eski araçlarımla karşılaştrıyorum. her konuda x3 iyi ama cüssesi ve 18 inç jantlarında katkısıyla biraz ses var. ama sadece yüksek hızlarda. ama beni şu ana kadar hiç rahatsız etmedi. farkediliyor ancak rahatsız etmiyor.

• X3 makyaj operasyonu nedeniyle mi tasarla bölümünde görülmüyor.
  • Şu anda Türkiye' de "Edition Paket" denilen donanımdan başka X3 yok. 3 farklı bayiye sordum, hep aynı cevap. Eğer kendi istediğiniz özelliklerde bir araç sipariş etmek isterseniz Türkiye için sipariş kotasının açılması gerekli, o da en azından Nisan sonuna kadar mümkün değil. Nisan ayında Mayıs ayının kotası belli olacak, kota varsa da Mayısta sipariş geçilirse araç buraya en erken Temmuz sonu gibi gelebilir.

2. elin şuanda yüksek fiyatlarda seyretme nedeninin de bu olduğunu düşünüyorum.

2014' te kasanın X1' e yapılan türden hafif bir makyaj (Ön farlar, ön/arka tampon) geçirebileceğini tahmin ediyorum, zira webde bazı spyshot fotoğraflar yayınlanmış.
  • Merhaba,

X3 tasarlamada daha önceden bir sürü kalemler ve 3-4 donanım seviyesi vardı, bugün baktığımda ise donanım paketi olarak Türkiye paketi ve premium paket var yalnızca. Topladığımda 110-120 k olan fiyat 90k ancak oluyor, böyle bir indirime gitmeyeceklerine göre ne olabilir? bilen biri açıklayabilir mi?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycg61
    aracı aniden kaldırırken patinaja düşecek şimdi diyorsunuz ama sonra aniden 4 çekerin yolu nasıl kavradığını ve sizi nasıl öne doğru ittiğini farkediyorsunuz, bu çok iyi.

xDrive'ın pratikte en büyük faydası bu bence. Korkusuzca asılıyorsunuz gaza düşük hızlarda, arkası kaçar mı diye düşünmeden.
  • Slm Arkadaşlar ben bugun borusanla görüştüm X3 almayı düsünüyorum ki muhtemelen alacam yeni bir paket le nisan sonunda gelecek araçlar, Almanya destekli gelecekler ve aracın liste fiyatı 91000 Euro olacakmıs buna yüzde 7 indirim uygulayacaklar yani 86000 Eurodan satacaklar. Yalnız gelecek olan aracların hepsi aynı FULL donanımda tek paket olarak gelecek.

ELEKTRİKLİ HAFIZALI ISITMALI GERÇEK DERİ KOLTUKLAR
    KATLANIR AYNA
    19 İNÇ JANTLAR
    PANAROMİK CAM TAVAN
    GERİ GÖRÜŞ KAMERASI
    NAVİGASYON

VE DAHA BİRÇOK ÖZELLİKTE İÇİNDE OLACAK BU ARAÇLARDA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulent7834

Slm Arkadaşlar ben bugun borusanla görüştüm X3 almayı düsünüyorum ki muhtemelen alacam yeni bir paket le nisan sonunda gelecek araçlar, Almanya destekli gelecekler ve aracın liste fiyatı 91000 Euro olacakmıs buna yüzde 7 indirim uygulayacaklar yani 86000 Eurodan satacaklar. Yalnız gelecek olan aracların hepsi aynı FULL donanımda tek paket olarak gelecek.

ELEKTRİKLİ HAFIZALI ISITMALI GERÇEK DERİ KOLTUKLAR
    KATLANIR AYNA
    19 İNÇ JANTLAR
    PANAROMİK CAM TAVAN
    GERİ GÖRÜŞ KAMERASI
    NAVİGASYON

VE DAHA BİRÇOK ÖZELLİKTE İÇİNDE OLACAK BU ARAÇLARDA.

Benim gözümde x3'e ne donanım olursa olsun 86 bin euro verilmez.Borusan'ın soygunculuğu başka şey değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizde bilirsiniz ki bmw baz fiyatı kadar donanımları tutuyo çıkartacakları donanım toplamı 110000 euro Almanya destekli olduğu icin kampaya yapacaklar ve yaklasık 20000 eurosunu Almanya karşılıyor. Bence Bmw nin motoru ve ekonomik yakıtı ile hepsinden bir basamak önde. kullanımı insanın adranalini artırıyor. hiçbiri onun gücüne yetişemez imkanı yok.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.