Şimdi Ara

BMW X3 vs X5 Hangisini Önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki model araç arasında kararsız kaldım.

Bu araçlardan kullanmış veya bir yakınından bilgili olan araç sahipleri yorum yaparsa sevinirim.

maximum 90 bin liraya kadar bütçem var. kendi aracımı satıp üstüne kredi çekeceğim. daha da bir kuruş dahi kendimi zorlayamam.

dizel otomatik suv araç düşünüyorum.

2008-2009 model X3 2.0d xdrive ile

2005-2006 model X5 3.0d

arasından kaldım.

Yakıt tüketimi nasıl?
    170-180 km hızlarda yol tutuşu nasıl? gürültü vs oluyor mu?
    Bakımları ne kadar masraf çıkarır?
    Kronik sorunları var mı?
    Alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Kısacası eski model x5 mi yeni model x3 mü? yardımcı olursanız çok memnun olurum.

• Aralik ayindan beri Bmw 2008 x3 2.0 xdrive kullanıyorum. Dış tasarımı biraz demode ama benim hoşuma gidiyor. İddialı tasarımların yüzü sanki daha çabuk eskiyor gibi bu yüzden tasarımı sade ve klasik. İç tasarımı çok basit ve sıkıcı sanki 90 yılların müzik setleri gibi. Bagaj muazzam, arka diz mesafesi cüssesine göre biraz az. Bluetooth yok, mp3 çalar yok, usb yok. Alırken bu donanımları eklenmiş olanı tercih etmenizi tavsiye ederim. Süspansiyon oldukça sert abartısız spor araba kıvamında, buna bağlı olarak koltuktan, kol dayamadan, kapılardan trim sesi çıkıyor. 110 dan sonra rüzgar sesi alıyor. otomatik vites 6 ileri ve bazen karasızlık yaşasada sarsıntısız vites değiştiriyor. Ekonomi modunda 1000-2000 devirde spor modda 3500-4000 e kadar vites değiştiriyor. Hızlanması 10 sn altında. 1750 kg araç için oldukça tatminkar. Araç sürekli 4 çeker. Yakıt tüketimi 28 km hız ortalaması ile 8,5 lt. Çok sıkışık trafikte 10 lt görür. Sürüş pozisyonu çok güzel ölü nokta yok gibi. sürüşü keyifli, virajlarda yatma çok az, tabiri caizse ok gibi gidiyor. 2007 yılına kadar 166 hp 2007 den sonra 177 hp motorla satılmış. Triger zincirine baktırmak gerekli. Eğer güncelleme yapılmamışsa motor indirebiliyor. Parçası pahalı. 4 çeker ile ilgili arıza vetebiliyor. Direksiyon sensörüm bozulmuştu. 900 tl gibi ücreti var işçilik hariç, tekerlerdeki hız sensörleri de bozulabiliyor 150 tl falan tanesi. Diferansiyel zamanla ses yapabiliyor. Yenisi 7000 tl falan. Yani bu arabayı alırsanız 4-5 bin kenara ayırsanız iyi olur. Başka sorunuz varsa yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha birşey soracağını tahmin etmem arkadaşın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip araçları verilebilecek son rakam ile almak büyük risk olası bir arıza durumunda tadı kaçar ..

• bütçeyi sonuna kadar zorlayıp son parayla 11-12 yaşında bmw almak intihar olur.. en ufak arızada aha böyle kalırsınız..
  • D-Assault kullanıcısına yanıt
    Öncelikle size ve cevap veren diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Aracı ne kadar fiyata aldınız?

Bu aracı neden tercih ettiniz?

Periyodik bakım kam km de yapılıyor?

• Aracı bir yanıdığımdan 75000 tl ye aldım. Ancak araçta muhttelif zamanlarda yapılmış 4-5 kazaya bağlı toplamda 30 000 tl hasar var. Buna bağlı olarak çeşitli değişen ve boyalı parçalar var. Alıp satıcı olmadığım ve uzun süre binmek istediğim için önem vermedim. Bu fiyat aralığında alınabilecek suvlar Tiguan 1.4, Quasqai 1.5, Duster 1,5, Sportage 1,6 açıkçası Bmw almak riskliydi ama saydığım araçlarla sadece ikinci elde geride kalırdı. O sebeple tercih ettim. Bakımları özel serviste yapptırdım. Klasik tüm filtreler ve yağ değişimi için 800 tl ödedim. yol bilgisayarı 30 000 km de 1 bakım gösteriyor ama ideali 15 000 km sanırım. Borusana gitmeyi aklımdan bile geçirmiyorum :) X3 ün piyasası çok tuhaf. 65 000 tl den 100 000 tl ye kadar değişiyor. Benim tavsiyem önce binin test edin süspansiyon ve yolda gidişi hoşunuza giderse öyle araştırmaya başlayın. Ve 2008 sonrası makyajlı kasalara bakın. Sürerkende vites değişiminde sarsıntı var mı, alttan uğultu geliyor mu bakın. Eğer şanslıysanız ömürlük arabadır. bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. el BMW X3 mü? 0 Tiguan mı?
    14 yıl önce açıldı
    BMW 2 serisi mantıklı mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben ısrar edeyim,
    gidip 1 yaşında 1.6 dizel qq skypack alın.
    paranız birikirse x3 gene alırsınız, yoksa arkadaşların anlattığı gibi eski arabanın derdi bitmez.
    not: 2014 xtrail kullanıyorum.
  • Bizim memlekette 2.el BMW almak Rus ruleti oynamaya benziyor..hem de şarjörlü silahla ancak gene de nispeten daha yeni olacağı için X3 daha mantıklı gibi duruyor..Her durumda araç bedelinin %25 kadarı bir meblağı yedek parça ve işçilik riskleri için geride bulundurmanız gerekecektir
  • hocam 2008 model aracın dört filtre ve yağ değişimine özel serviste 800 tl ödediyseniz borusana gitseniz kaç tl ödeyecektiniz acaba baya pahalıymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: onzy

hocam 2008 model aracın dört filtre ve yağ değişimine özel serviste 800 tl ödediyseniz borusana gitseniz kaç tl ödeyecektiniz acaba baya pahalıymış

Aynen :) İş yerime en yakın özel servise gittim. Açıkcası başka yere fiyat sormadım. Belki araştırsam 600 tl gibi hallederdim.

• Bu arada Borusan sitesinden 3 yıllık bakım paketi fiyatlarını buldum. Fiyatlar şu anda satılan x3 için geçerli. Yine de fikir verebilir. Servis paketi dediği standart filtre yağ değişimi oluyor. 1 bakım 4350/3 = 1450 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D-Assault -- 26 Mart 2017; 8:25:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.