Fotoğraflardan da anlaşılacagi üzere şanziman yağı değişmez!!! arkadaşlar değişir diyen usta yada kişi dinlemeyin. Mavi etikette life time oil. No oil chance (ömür boyu yağ değişimi yok) diye belirtmişler üretici he ben kaziklanmak istiyorum paramda çok diyorsaniz şanzimanida riske atarim diyorsaniz siz bilirsiniz değişin ozaman.😊 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bmw zf şanziman yağı hakkinda
-
-
Peki arabanın ömrü, kitapçıkta kaç yıl yazıyor 🙂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7 yıl sonra arabayı hurdaya vereceksen değişmez tabi.
Zf'nin sitesinde şanzıman yağı değiştirme aparatlarını neden satıyorlar peki?
Ömür ne kadar? Türkiyedeki gibi ölene kadar mı yoksa 10 yıl mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Firmanın işine geliyor sen 6 7 yılda bir yeni şanzıman taksan adamlar yaşar tabiki
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabayı 10 yaşında hurdayı yollayıp gazoz kapağı yaptıracaksanız değiştirmeyiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Guncel alınan araçların kullanma klavuzunda değişmesi gerektıgı yazıyor. Bu demek kı markalara gore farklılık gosterıyor. Ancak degısmesının ıyı oldugu bılımsel acıdan da ortada. BElkı o zamn o model oyleydı. Sımdı bırcok markanın kullanma klavuzunda dahi 40-60.000 kmelrde sanzıman yagı degısım onerılerı mevcut.
-
ortalama beklenen araç ömrü 10 yıl 150 bin km olarak belirlendiği için bu şekilde etiketlemişlerdir bu sürelerin sonunda hurdaya verilecekse değişmese de olur diyor üretici
-
Özellikle şehir içi yoğun kullanılan, yaz aylarında yüksek sıcaklıklara maruz kalan bir aracın şanzıman yağının belirli zamanlarda yenilenmesinde fayda var. Yalnız burada hem km hem de yıl olarak belirli periyodlara uymak gerekiyor. Buna uyulmadığında, örneğin 20 yaşında bir araçta hiç değişim yapılmadıysa yağ değişimi risk taşıyor.
ben bmw nin yağ değişimi yapmaktansa şanzıman yağ soğutucusunu değiştirmeyi tavsiye ederim onun ömrü 80 bini geçmiyor yani soğutma yapmassa şansıman da bozuluyor yağ çok önemli değil arıza yapacak önemli parçaları değiştirmek daha önemli.. ben 520i 2021 model kullanıyorum 65 bin de 80 binde yağ soğutucusunu değiştirim. ama yağ 120 binde değiştiririm...
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Peki arabanın ömrü, kitapçıkta kaç yıl yazıyor 🙂
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X