Şimdi Ara

Board ve ram uyuşması ile ilgili problem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle ilgili ilgisiz herkeze merhaba;

Arkadaşlar çok canımı sıkan hatta yeni aldığım bilgisayarı parçalamak üzere olduğum bir problem ile ilgili yardım istiyorum.
    Aldığım bilgisayarın parça listesi:
    1-Gigabyte x48T-DQ6,x48,2xPClex16,1600mhz,DualDDR3-1900,8xses (Board)
    2-Intel Core 2 Quad Q9450,2.66GHz,64Bit,12MB Cache,1333 MHz (CPU)
    3-2Gb Dual Kit,(2x1GB)DDR3-1625MHz,PC3 13000,KINGSTON HYPERX (RAM)

PROBLEM:Arkadaşlar bundan 1 hafta önce yukarıda yazmış olduğum ram lerden aynı marka ve hızkarda 2GB Dual kit daha aldım ancak 4 rami birdan taktığımda bilgisayar açılmıyor ama bir kiti çıkartıp açtığımda problemsiz açılıyor yani kit olarak remlerde sorun yok ama hadise tam bu anda ortaya çıkıyor farkettimki 1625 mhz olarak aldığım ramler bios üzerinde 1066 mhz olarak görünüyo bu ramleri çıkartıp yeni aldığım remleri taktığımdada 1333 mhz olarak görünüyo ama benim satın aldığım remler 1625 mhz şimdi gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bios üzerinden "Memory Frequency" e girdiğimde 1625 mhz ayarı yapabileceğim bir ekran çıkmıyor bios update yeni yaptım win xp sp3 kullanmaktayım.Lütfen bana yol gösterin ne yapmam gerektiğini gerçekten bilemiyorum.

• oc ile işi çözebilirsin , fsb hızına göre ram frekansını ufak ufak arttır deneye deney ama 4*1600 desteği varmı bordun , he bide işlemcin ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

oc ile işi çözebilirsin , fsb hızına göre ram frekansını ufak ufak arttır deneye deney ama 4*1600 desteği varmı bordun , he bide işlemcin ne?
    işlemcim=Intel Core 2 Quad Q9450,2.66GHz,64Bit,12MB Cache,1333 MHz (CPU)

boardun üzerinde fsb 1600-1333 multi core cpu yazıyor ve dediğin ayarları nerden yapacağımı bilemiyorum ilgilendiğin için sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkarts

işlemcim=Intel Core 2 Quad Q9450,2.66GHz,64Bit,12MB Cache,1333 MHz (CPU)

boardun üzerinde fsb 1600-1333 multi core cpu yazıyor ve dediğin ayarları nerden yapacağımı bilemiyorum ilgilendiğin için sağol.

Alıntıları Göster
    şimdi fsb 1333 ama ram 1600 bu durumda bios üzerinde
    fsb:ram oranı 1:1 den den çıkarılacak benim p35 olduğu için bios farklıdır anca fotolar koyarsan yardımcı olabilirmi tam olarak
  • quote:

şimdi fsb 1333 ama ram 1600 bu durumda bios üzerinde
    fsb:ram oranı 1:1 den den çıkarılacak benim p35 olduğu için bios farklıdır anca fotolar koyarsan yardımcı olabilirmi tam olarak

Alıntıları Göster
    ok çekip yolluyorum şimdi.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    pci x hızını 1000 mhz ye sabitle outo bırakma

stabilizasyon için performans enchance yi standart yap

system memory multiplier bölümüne ise - + tuşlarıyla 1600 ü yakala ve f10 de çık
  • quote:

pci x hızını 1000 mhz ye sabitle outo bırakma

system memory multiplier bölümüne ise - + tuşlarıyla 1600 ü yakala ve f10 de çık

Alıntıları Göster
    bios foto

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bios foto

Alıntıları Göster
    deniyorum.

• quote:

deniyorum.

Alıntıları Göster
    pci x hızında en fazla 150 var

system memory fotoda gördüğün gibi

• quote:

deniyorum.

Alıntıları Göster
    haber bekliyorum

tamam işte pcix 100 mhz kalsın ,

ve system memory bölümünde o listedeki çarpanları kullanarak 1600 mhz göreceksin tavsiyem o menünün üstüne gelip enter demeden - + tuşlarıyla görerek 1600 ü yakalaman basit aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTRSLN -- 1 Nisan 2009; 2:28:29 >

• quote:

haber bekliyorum

tamam işte pcix 100 mhz kalsın ,

ve system memory bölümünde o listedeki çarpanları kullanarak 1600 mhz göreceksin tavsiyem o menünün üstüne gelip enter demeden - + tuşlarıyla görerek 1600 ü yakalaman basit aslında

Alıntıları Göster
    evet ama system memory kısmında sağda gördüğün x.xx B FSB333 mhz benim makina, ancak o gördüğün listede 1333 ün üzerinde 1600 gibi bir hız çıkmıyo işte sanırım ilk yolladığım fotoda standart timeing control kısmından birşey yapmam gerek bilmiyorum ya 1600 ü görsem iş biticek saten biosta 1600 gelmiyo işte 1333 ten sonrası yok.

fazla vaktinide almakta istemiyorum istersen ben biraz daha araştırayım bu arada ben matte painting ve 3d ile uğraşıyorum o yüzden ram'i olabildiğince performanslı kullanmam gerek ama olmuyo sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkarts -- 1 Nisan 2009; 2:36:52 >

• quote:

evet ama system memory kısmında sağda gördüğün x.xx B FSB333 mhz benim makina, ancak o gördüğün listede 1333 ün üzerinde 1600 gibi bir hız çıkmıyo işte sanırım ilk yolladığım fotoda standart timeing control kısmından birşey yapmam gerek bilmiyorum ya 1600 ü görsem iş biticek saten biosta 1600 gelmiyo işte 1333 ten sonrası yok.

fazla vaktinide almakta istemiyorum istersen ben biraz daha araştırayım bu arada ben matte painting ve 3d ile uğraşıyorum o yüzden ram'i olabildiğince performanslı kullanmam gerek ama olmuyo sanırım.

Alıntıları Göster
    cpu host clock kontrolu enable yap
    altındaki 333 değerini 400 yap ki bunun adı oc oluyor,
    daha sonra aynı yere gel ( system memory...) 1600 ü yakala ,,,
    en sonda en aşağı in ve işlemci voltajını 1.25 ten 1.3 e getir

• quote:

cpu host clock kontrolu enable yap
    altındaki 333 değerini 400 yap ki bunun adı oc oluyor,
    daha sonra aynı yere gel ( system memory...) 1600 ü yakala ,,,
    en sonda en aşağı in ve işlemci voltajını 1.25 ten 1.3 e getir

Alıntıları Göster
    333 ü 400 yaptığım zaman cpu nun MHz i yükselicek yani 2.66 değilde 3 küsüre çıkıcak bu riskli birşeymi?

Deniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkarts -- 1 Nisan 2009; 2:44:33 >
  • quote:

333 ü 400 yaptığım zaman cpu nun MHz i yükselicek yani 2.66 değilde 3 küsüre çıkıcak bu riskli birşeymi?

Deniyorum.

Alıntıları Göster
    3.2 ghz görecek , bu konuda risk göze almıyorsanız denemeyin , yapacağımız işlemin adı hızaşırtma ,aancak bu olayla ramları 1600 gördürebilicez işlemcide 3.2 gibi bir değere çıkacak, çok riskli bir değer değil , hissedilirde bir performans artışı olur , ancak dediğim gibi gülün balım pat diye 3.2 görmez , dediğim değerleri doğru girersewniz hem ramlariniz kendi değerinde çalışır hemde işlemcinize overclock yapmış oluruz

• quote:

3.2 ghz görecek , bu konuda risk göze almıyorsanız denemeyin , yapacağımız işlemin adı hızaşırtma ,aancak bu olayla ramları 1600 gördürebilicez işlemcide 3.2 gibi bir değere çıkacak, çok riskli bir değer değil , hissedilirde bir performans artışı olur , ancak dediğim gibi gülün balım pat diye 3.2 görmez , dediğim değerleri doğru girersewniz hem ramlariniz kendi değerinde çalışır hemde işlemcinize overclock yapmış oluruz

Alıntıları Göster
    şimdi dediğini save etmeden yaptım,aynen dediğin gibi cpu hız 3.2 ye çıktı ram 333x8/ iken 400x8 oldu, system memory de 1600 ü gördü pci x 100 mhz yaptım ancak işlemci voltajını kısmı aktif değil yada nerden değiştirileceğini bilmiyorum onuda yazarsan bunu yapicam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkarts -- 1 Nisan 2009; 2:58:18 >

• quote:

şimdi dediğini save etmeden yaptım,aynen dediğin gibi cpu hız 3.2 ye çıktı ram 333x8/ iken 400x8 oldu, system memory de 1600 ü gördü pci x 100 mhz yaptım ancak işlemci voltajını kısmı aktif değil yada nerden değiştirileceğini bilmiyorum onuda yazarsan bunu yapicam.

Alıntıları Göster
    en altta cpu voltaj kontrol kısmına girip yapıyorsunuz, 1.300 gibi değer size yeterli olacaktır
  • quote:

en altta cpu voltaj kontrol kısmına girip yapıyorsunuz, 1.300 gibi değer size yeterli olacaktır

Alıntıları Göster
    deniyorum.
  • quote:

deniyorum.

Alıntıları Göster
    son olarak şu bios ayalarını kontrol edbilirmisin eksik aksak bişi olmasın ok dersen hemen yapıcam.

• quote:

son olarak şu bios ayalarını kontrol edbilirmisin eksik aksak bişi olmasın ok dersen hemen yapıcam.

Alıntıları Göster
    tamam ayarlar süper , son olarakta spu warning temperature kısmını 70 li 80 li derecelerde bi ayar girin olası ısınmaya karşı önlemimizide aldıktan sonra , ilk denemeyiatalım ama bu bir sabır işidir ilk ayarda tutması her zaman beklenmez parça konfigürasyonuna göre ayarlarda ufak değişiklik yaparız açılmazsa eğer

hadi rastgele

• quote:

tamam ayarlar süper , son olarakta spu warning temperature kısmını 70 li 80 li derecelerde bi ayar girin olası ısınmaya karşı önlemimizide aldıktan sonra , ilk denemeyiatalım ama bu bir sabır işidir ilk ayarda tutması her zaman beklenmez parça konfigürasyonuna göre ayarlarda ufak değişiklik yaparız açılmazsa eğer

hadi rastgele

Alıntıları Göster
    ok deniyorum "herhengi bir aksi durum olursa makinayı aldığım yerin teknik servisi bu ayarlarla oynadığımı anlayabilirmi" :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkarts -- 1 Nisan 2009; 3:25:04 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.