Şimdi Ara

BÖBREK TAŞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • her iki böbreğimdede taş çıktı bırı 9,5 mm diğeri 6,5 mm napcam bılmıyorum aldığım yorumlara gore dusurmek cok zormus!
    kolay düşmesi için ne yapmam lazım bilen var mı?

• kırma olmuyo mu lazerle? kolay düşürmek için kocakarı yöntemleri her zaman vardır duyarsın birilerinden
  • evet sese dalgaları gönderip olduğu yerde
    kırıyolarmış taşları ....
    bu yontemi deniebilirsi

bir de seni korkutmak gibi olmasın ama dunyadaki en büyük ağrı
    böbrek taşı ağrısıymış...
  • taşın lokalizasyonuna göre farklı yöntemler var. her halikarda seri suretle bol su içmeye başlasan iyi olur. modern tıp taşı kırabiliyor ama yok edemiyor. ufak parçalar haline gelse bile onu sen düşüreceksin ve bu ağrılı olacak buna şimdiden kendini hazırla. ayrıca bundan sonra gıda ve sıvı alımlarına çok dikkat etmen gerekecek çünkü bu her zaman tekrarlama riski olan bir durum. tedavi sürecine de muhakkak sağdık kal çünkü böbrek şakaya gelir bir organ değildir.
  • Kardeş ben bundan 9 sene önce böbrek taşı düşürdüm. Ağrıları korkunç oluyor diyebilirim. Ancak yapılacak en mantıklı şey bu sancılar başlamadan lazerle kırma olayını başlatmak. Böylece kırılan taş, böbrek ile mesane arasındaki kanaldan idrar yolu ile de vücuttan atılır. Ancak taş eğer böbrek ile mesane arasındaki kanalda sıkışırsa bu da idrarın mesaneye inmesine engel olup böbreği tıkar ve korkunç sancılar öyle meydana gelir. Kırma işleminden sonra bol bol su içip zıplama egzersizleri yapman lazım ki herhangi bir tortu kalmasın. 9 sene evvelki prosedür böyleydi ancak şimdi belki biraz daha ileri teknikler kullanılıyordur. Dediğim gibi işi kuralına göre yaparsan mümkün olan en az hasarla ve sancıyla atlatırsın. Çok fazla korkmana gerek yok
  • walla işin zor. kolay düşürme yöntemi yok. dünyada yaşayabileceğin en büyük ağrı. ağrı kesici bi inesi var devamlı yanında taşıyacaksın sancı başlar başlamaz vurduracaksın.. sıcak su iyi gelir kanalı genişletir. ağrı başlayınca sıcak su torbası koy. işin çok zor. ben düşürürken ölmek istemiştim
  • amuda kalk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7mm böbrek taşı düşer mi?
    4 yıl önce açıldı
    böbrek taşı ( ciddi )
    13 yıl önce açıldı
    BÖBREK TAŞI
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: nx_7010

taşın lokalizasyonuna göre farklı yöntemler var. her halikarda seri suretle bol su içmeye başlasan iyi olur. modern tıp taşı kırabiliyor ama yok edemiyor. ufak parçalar haline gelse bile onu sen düşüreceksin ve bu ağrılı olacak buna şimdiden kendini hazırla. ayrıca bundan sonra gıda ve sıvı alımlarına çok dikkat etmen gerekecek çünkü bu her zaman tekrarlama riski olan bir durum. tedavi sürecine de muhakkak sağdık kal çünkü böbrek şakaya gelir bir organ değildir.

bu arkadaşında dediği gibi
    bolllll bollll su içmeni tavsiye edeceğim ancaaakkkk içeceğin suların kireçsiz su olmasını öneririm nerede olduğunu bilmiyorum ama tüm sularımızın çoğu kireçli bilhassa ankara ve eskişehir hatta istanbulda çeşmelerden akan suyu kesinlikle içme migroslarda bulursan kalabak suyu veya erikli suyunu bol bol iç zaten bu suları içtiğinde başka suyuda içemezsin hatta çayında ve yemeğinde bile bu suları kullanmanı tavsiye ederim...(hatta dışarıda kavelerin ve çay ocaklarının yaptığı çaylardan sakınmanı tavsiye ederim birileri ikram etse bile bir bahane ile geri çevir veya yerine memba sularından (paket sularda iç kesinlikle şebeke suyu içme)

ben çok taş düşürdüm ama birkeresinde doktorun oyununa gelip ameliyat oldum ..halende kum şeklinde (üşüttüğümde)düşürüyorum
    dediğim gibi bol su iç ayaklarını ve böbreklerini sıcak tut korse tak belin/böbreklerin olan kısmı sıcak olsun mümkünse sıcak kaplıcalara git ve orada kaplıca sularından bolca iç ve havuzda uzunca kalmaya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 29 Ocak 2006 10:42:23 >

• allah yardımcın olsun öncelikle. bu taşın oluşumunun başlıca nedenlerinden biri ayakta ihtiyaç gidermek. ayakta giderdiğin zaman böbrekteki sular tam olarak süzülmüyo ve orada kalıyor ve bu sudaki minareller dibe çökünce taş dediğimiz şeyler oluşuyor(hani ayran bi muddet bekleyince yoğurt dibe çöküyorya öle bişey) buna dikket et bol bol su iç (su iç ama sulu bişeyler değil) eğer imkanın varsa lazer le kırdır

tekrar geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J®.DG -- 29 Ocak 2006 14:26:07 >
  • kardeş kıramadınmı hala taşları kırınca haber ver.gelim alım bana lazım taşlar.akvaryuma koyacağım
  • bira iç
  • quote:

Orjinalden alıntı: Petrucci

Konsantre meyve sularından uzak durmak lazım. Böbrek taşı çıkan birine doktor su iç demiş, bu kişi de bol bol Tang almış. Sonuç felaket olmuş.

tang'i bilemem ama bana bir doktor arkadaşım demişti ki bu paket meyve suları (suya karıştırılıp olan diil hazır olarak satılan) içindeki bir madde büyük ihtimal boya taş oluşumunu engelliyor. Artık olan taş yok olmaz onu büyük sancılarla düşüreceksin ama yeniden oluşmasını engellemek adına içebilirsin.

2 çeşit taş vardır:
    1-yediğin besinlerden olan taş
    2-vücudun kendi yaptığı taş

eğer bu taşı düşürdükten sonra 4-5 sene içinde bir daha taş düşürürsen ömür boyu bu taş 4-5 senede bir olacak demektir. yok düşürmezsen bi daha tüketimine dikkat ederek engel olabilirsin.

Kakao çikolata kahve gibi ürünlerden kesinlikle uzak durman gerekiyor. Domates taş yapar diyolar bilmiyorum.

Bide böyle bir sıkıntın varsa ne zaman kanala gireceği belli olmaz. malesef böyle b*ktan bir olay bu. Taşın kanala girdiğini şöyle anlayacaksın

bir anda bir sancı gelecek çok ufak başlayacak ve yayılacak vücudunun tamamını kaplayacak zonk zonk zonk ve bu arada mide bulantısı olacak (böbrek ve mide sinirleri birbirine bağlı diye) kusmaya başlayacaksın ondan sonrası kolay gelsin. ben doktor sevmem gitmem geçer şimdi diye tutturmuştum en son yastığı parçalayınca götürmek zorunda kaldılar. doktor bi iğne vurup yolllayacaktır. yapacak bişey yok. bi ilaç var iğne yine bu kas gevşetici ve ağrı kesici... bunu yanından hiç ayırma çünkü ben taşı düşürene kadar 2 paket vurulmuşumdur. Hemen düşmez öyle. Sancının nedeni taş kanala giriyor kanalı tıkıyor ve böbrek idrar üretiyor. idrarın çıkış yeri yok ve erkeksen (yumurtalıklarına darbe yiyince hissettiğin acıyı) devamlı olarak hissediyosun. çünkü böbrek şişiyor ve basınç oluşuyor. Bol bol su içeceksin ki (günde en az 2 litre) basınç daha artsın taş kanalda oynasın ileri doğru girsin.

idara kesesine düştükten sonra ağrı yok. bi gün bi bakacaksın garip bi hisle çıkacak vücuttan... ama işte idrar kesesine düşene kadarki ızdırapta Allah seninle olsun...

Bi ilaç daha var. bu taş cam kristal gibi bişey düşürünce görürsün her tarafı keskin... bu kanaldan geçerken oralarda yara açıyor kanatıyor diye (ki kahve rengi veya kan da işiyeceksin 2-3 hafta içinde bazen) bi antiseptik var ondan içmelisin.

ağrı başlar başlamaz iğneni vurdur ve evinde küvet varsa kaynar suyu doldur içine gir... bu ağrılar devamlı hissedilecek bikaç hafta ve ne zaman olacagını bilmeden. Küvet yoksa duşa gir ve duşu tut böbreğinin üzerine. Bu seni rahatlatacaktır. Amaç kanalı gevşetip açmak ve yumşatmak. Sıcak su torbası yoksa pet şişe içine sıcak su iyi gelir. Uzun otobüs yolculuklarından kaçın çünkü sarsıntıda taş oynayacaktır. ve yolculuk uzunsa bitersin....

İlaç isimlerini pm atarsan verebilirim

geçmiş olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.