Şimdi Ara

Body yapmak sıcramayı olumsuz veya olumlu etkilermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim...

• Etkiler, ben basketbol oynarken çemberi 40cm kadar geçerdim, daha sonra amerikan futboluna başladım üniversitede, kas yapmaktan zıplamam ve hızım azaldı. 20cm kadar farketti zıplamamda.
  • Body'ye hiç gerek yoktur zıplama için ama illa yapacaksan fazla abartmadan yapman lazım.Yoksa fazla kilolar kötü yönde etkiler zıplamanı.Karın,sırt,bel ve göğüs bölümünü geliştirmeye bak sen.Bacakları çalıştırma çünkü kas yaparsa bacağın kalınlaşır ve bu da kötü yönde etkiler zıplamanı.
  • bacakda kac olması bır azarı olur ama bacagın esnek ıse bu faydaya donusur.kaslı bacagıda esnemek zordur.eger calısacaksan baslarken ve bıtırkıkden sonra esneme yapmalısın.
    zıplama programları bacagında kas yapmana neden olur.yaparken esneme mutlaka yapıyorsun.aradakı tek fark bırınde esnek oluyorsun dıgerınde daha kaslı ve esnek olmuyorsun.esnek olmak kas olmasından cok daha ıyıdır.
    ılkkan sence sımdı shaq 85 zıplıyormudur?oyuncuların zıplama sayılarını vedırgınde oyle yazıyor.o sayıyı daha gencken yapıyordur sımdı daha sısman ve yavas.

body yaparken 3 ana bolumler vardır.gogus,omuz ve kanat tabı mutlak her zamanda karın kasları ıcın calısmalar yapılmaktadır.
    bende body yapıyorum.6 gun pzartesı-persembe gogus,salı-cuma omuz,carsamba-cumartesıde kanat yapıyorum.hergunde karın kası ıcın 50*4 mekık ve 50*4 omuzlar sabıt donme yapıyorum.body yapmanın zararı hıcbır zaman yoktur.tabı profesyonel bodycıler ılacla okadar abartılı oluyorlarkı bu cok kotu olur.body gıdenler oyle olmak ıstemez zaten fazla bartı dedıgın bumu ılkkan.
    bıtırdıkden sonra terlıcek kasar kosup acma germe yapıyorum ve zıplıyorum benı gecen yok ve benım o kadar sıcradıgıma sasırıyorlar.
    ılkkan,bacak calısma dıyorsun pekı aır alert vıdeosunu ızledıysen orada bıle bacak calıs dıyor ve body yap dıyor ızlersen gorursun.
    senın demek ıstedıgın bılıyorum cok abartı olmuyacak ve esneme yapmak.
    bacak calısın ama mutlaka esneyın,yoksa kas bır hıc olur.body hıc esneme yapan gormedın sadee gorunus ıstıyorlar.nerdeyse tek ben esneme yapıyorum.bır kac (cok kaslı)kısıye ellerını yere degdır(tabı bacaklarını kırmadan)dıyorum cok acıyor dıyorlar degemıyorlar.ve ben onlardan cok daha fazla zıplıyorum aradakı fark bu...

• Evet demek istediğim o'ydu benim de.Abartı olmyacak ve esneme ağırlıklı olacak.AAma esneme o kadar zor ki ağırlık gibi her çalıştığında geliştiremiyorsun.Yılları vermek lazım.Neyse kolay gelsin yine de sana.

Abartı dediğim zaten şu kas yığınları kadar olmak.Yoksa az da olsa kaslı olmak lazım.Ama fazla abartmadan.Bir de o Air Alert'dekilerin body çalış demesi yanlış bence.Videoda fark ettim bende.Onlar bacak kası yapın demiş resmen ama bu hiç iyi yönde geliştirmez zıplamayı.Zaten Kadour ağabey'de böyle demişti.

Shaq'ın da o maksimum zıplamasıdır.81'di sanırım.Onu muhtemelen gençken yapmıştır.Zaten bende hemen hemen kafasının egldiği görüntü de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elevator -- 20 Mart 2008; 13:51:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elevator

Body'ye hiç gerek yoktur zıplama için ama illa yapacaksan fazla abartmadan yapman lazım.Yoksa fazla kilolar kötü yönde etkiler zıplamanı.Karın,sırt,bel ve göğüs bölümünü geliştirmeye bak sen.Bacakları çalıştırma çünkü kas yaparsa bacağın kalınlaşır ve bu da kötü yönde etkiler zıplamanı.

koşu yapmanın bi etkisi varmıdır peki?
  • 18-19 yaş altında kesinlikle ağırlıkla çalışmayın.Kendi ağırlığınızla çalışabilirsiniz.(Şinav,mekik,barfiks gibi) Body,koşu veya diğer sporlar yerine göre zıplamaya olumlu da etki edebilir olumsuz da.Zıplamanın en iyi antremanı yine zıplamaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Koşmak da zıplamayı geliştirir ama fazla değil.Yani illa koşarak zıplama çok zor gelişir.Üstelik zıplama öyle bir şey ki,kol kaslarının bile faydası vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elevator

Koşmak da zıplamayı geliştirir ama fazla değil.Yani illa koşarak zıplama çok zor gelişir.Üstelik zıplama öyle bir şey ki,kol kaslarının bile faydası vardır.

en yararlısı mekik diyosun yani??
  • Kaslarını güçlendireceksen mekik ve ters mekik.Ters mekik en az düz mekik kadar yararlıdır.Hem sırtı esnetiyor,hem de güçlendiriyor.
  • Boyum 1.85 civarı kilom da 80 falan. 50x5 yapıyorum her gun koluma. Bir kulüpte baskatbol oynuyorum, olumsuz etkisi olur mu?
  • Olumlu etkisi bile olur.Benim ince diye çok çekiyor.Kolun güçlü olursa daha rahat zıplarsın ve topun ağırlığı sana fazal etki etmez.Aynı zaman da topu daha da rahat kaldırırsın.Bu da zıplamana olumlu etki eder.
  • Kol boyu falan kısa kalır dendi. Zaten çemberi rahat çekmeme karşılık topla vuramıyorum. Topu bırakıyorum sonra çekiyorum çemberi. Dedim ağırlıkları bıraksam mı falan ama...
  • Erkek çocuklarda 7 - 12 yaşları arasında testesteron hormonu seviyesi ( erkeğe erkeklik kimliği kazandıran hormondur ) maksimuma yakın seviyede salgılanır. Bu sebeptendir ki 7 - 12 yaşları arasında yapılan BİLİNÇLİ VE HER ÇOCUK İÇİN AYRI AYRI AYARLANMIŞ AZ AĞIRLIKLARLA yapılan haltercik çalışmaları 7 - 12 arası çocuklarında kuvvet gelişimi sağlamak için yararlıdır. Bu yüzdendir ki eski yugoslavya ve şuanda rusya 7 - 12 arası sadece çocuklara bar ağırlığıyla yada makina ağırlıgı ile halter antrenman teknikleri öğretilir ve cocukla beraber büyüdükçe orantılı şekilde kilo arttırımı yapılır. Yıldız takımda son senesini oynayan bir basketbolcu mutlaka bilinçli antrenör veya kondisyoner ile halter çalışması yapmalıdır. Basketbol ile halter ayrılmaz bir bütündür. Bu derecede bilinçli yapılan halter ne sıçramaya ne de boyunuzun uzamasına olumsuz etki etmez... Eğer öyle olsaydı TR altyapsınıda oynayan (küçültmeler hariç) Ruslar bidicik olurdu.
    Malesef ülkemizde bazı şeyler yanlış biliniyor ve yanlışlar devam ettiriliyor. Çağı yakalamak istiyorsanız çok araştırmanızı öneririm. İnternet bunu için biçilmiş kaftandır.

• quote:

Orjinalden alıntı: taxable

Erkek çocuklarda 7 - 12 yaşları arasında testesteron hormonu seviyesi ( erkeğe erkeklik kimliği kazandıran hormondur ) maksimuma yakın seviyede salgılanır. Bu sebeptendir ki 7 - 12 yaşları arasında yapılan BİLİNÇLİ VE HER ÇOCUK İÇİN AYRI AYRI AYARLANMIŞ AZ AĞIRLIKLARLA yapılan haltercik çalışmaları 7 - 12 arası çocuklarında kuvvet gelişimi sağlamak için yararlıdır. Bu yüzdendir ki eski yugoslavya ve şuanda rusya 7 - 12 arası sadece çocuklara bar ağırlığıyla yada makina ağırlıgı ile halter antrenman teknikleri öğretilir ve cocukla beraber büyüdükçe orantılı şekilde kilo arttırımı yapılır. Yıldız takımda son senesini oynayan bir basketbolcu mutlaka bilinçli antrenör veya kondisyoner ile halter çalışması yapmalıdır. Basketbol ile halter ayrılmaz bir bütündür. Bu derecede bilinçli yapılan halter ne sıçramaya ne de boyunuzun uzamasına olumsuz etki etmez... Eğer öyle olsaydı TR altyapsınıda oynayan (küçültmeler hariç) Ruslar bidicik olurdu.
    Malesef ülkemizde bazı şeyler yanlış biliniyor ve yanlışlar devam ettiriliyor. Çağı yakalamak istiyorsanız çok araştırmanızı öneririm. İnternet bunu için biçilmiş kaftandır.

saol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.