Şimdi Ara

Boeing yeni uçağı 737 Max'ı görücüye çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boeing yeni uçağı 737 Max'ı görücüye çıkardı 

Dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak üreticilerinden birisi olan Boeing efsanevi 737 serisinin yeni modelini tanıttı. 737 MAX adıyla tanıtılan serinin dördüncü nesil uçağı yakıt tasarrufu konusunda dikkat çekiyor.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus ile sıkı bir rekabete giren Boeing, rakibinin A320 model uçağı ile piyasanın hakimiyetini ele geçirmesinin ardından ilk önemli hamlesini yaptı. Boeing 737 MAX'da kullanılan LEAP-1B motoru ve kanatlarda yapılan düzenlemeler ile eski Boeing 737 serilerine göre %14-20 arasında yakıt tasarrufu vadediyor. Boeing 737 MAX serisinin MAX 7-8-9 şeklinde üç farklı varyasyonu bulunuyor. Bu modeller arasında da koltuk sayısı,uçak uzunluğu ve maksimum taşınabilecek ağırlık gibi özellikler değişkenlik gösteriyor. 

THY ve SunExpress'in de sipariş verdiği MAX serisi 2017'nin son çeyreğinden itibaren teslim edilmeye başlanacak. THY'nin 65 adet MAX 8 ve 15 adet MAX 9 siparişi buluyordu, geçtiğimiz yaz aylarında ise bu siparişlere 15 adet MAX 8 daha eklendi. SunExpress'in ise toplamda 17 adet MAX 8 siparişi bulunuyor. Her iki firmaya da uçakların 2018'den itibaren teslim edilmesi bekleniyor.

• araba gibi uçak çıkarıyorlar gökyüzünde ışıklandırma olursa şaşmayın yakında

• THY maşşallah toplu alınca ucuzmu geliyor adamlara

• bu kafayla yaptılarsa bisikletle giderim daha iyi

• Gökyüzünü bilmem de Uzun zamandır gece inişlerinde pilotlara kolaylık sağlaması amacı ile resimdeki gibi bir ışıklandırma yapılmakta..
    Japonya da bir havalanında yapılan bir uygulamayı incelemiş ve hayran kalmıştım..
    Bu arada 737 MAX rakibi A320 gibi aynı model numaralı GE Motor kullanmakta..Acaba birebir aynı mı? Yoksa aralarında belirgin farklar var mı?

Konu hakkında derin bilgisi olan arkadaşlar ağağıdaki resimde yer alan boynuz vari yapının fonksiyonunu anlatabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 10 Aralık 2015; 0:22:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: slhttnsk

Gökyüzünü bilmem de Uzun zamandır gece inişlerinde pilotlara kolaylık sağlaması amacı ile resimdeki gibi bir ışıklandırma yapılmakta.. Japonya da bir havalanında yapılan bir uygulamayı incelemiş ve hayran kalmıştım.. Bu arada 737 MAX rakibi A320 gibi aynı model numaralı GE Motor kullanmakta..Acaba birebir aynı mı? Yoksa aralarında belirgin farklar var mı? Boeing yeni uçağı 737 Max'ı görücüye çıkardı Konu hakkında derin bilgisi olan arkadaşlar ağağıdaki resimde yer alan boynuz vari yapının fonksiyonunu anlatabilir mi? Boeing yeni uçağı 737 Max'ı görücüye çıkardı

arkadaşım o uzun pozlamadan başka bişey değil dolaşıyor internette öyle, düşmeyin bu tuzağa

• Rouvax kullanıcısına yanıt
    Resim pozlama fakat bahsettigim resmi bulup paylasabilseydim ne demek istendigini daha iyi anlayacaktiniz..
    Bahsettigim uygulama da lazer-led vs gibi tam olarak anlamadigim bir sekilde isikli bir yol olusturulmus ve inisin daha kolay yapilabilmesi saglanmis...

Bu arada ucaklar eski olabilir fakat motorun ilk test tarihi 2010 yilin gorunmekte..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

bu kafayla yaptılarsa bisikletle giderim daha iyi

hocam bir solukta izledim ve bir yandada üzüldüm adamlar kolonileşmiş yönetimde ve kimse birşey diyemiyor resmen.. şunları bilipte bu uçağı halen alıyorlarsa havayolu şirketlerinede diyecek birşey yok.. airbus daha iyi sanırım..

• Airbus'ın elektronik sistem ağırlıklı kontrolüne karşın boeing bana daha güven veriyor. Kaza haberlerinde çoğunlukla airbus görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Roark

Airbus'ın elektronik sistem ağırlıklı kontrolüne karşın boeing bana daha güven veriyor. Kaza haberlerinde çoğunlukla airbus görüyorum.

Tam tersi,kazaların çoğu boeingte gerçekleşiyor.Ama şunu söyleyeyim o firma güvenli, bu firma güvensiz diye bir şey demiyorum tamamen pilotun zevkine bağlıdır. Yolcu konforu olarak içinse ikisinde de seyahat etmiş biri olarak airbus daha geniş ve ferah malesef(a380)

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞamlıReis

quote:

Orijinalden alıntı: Roark

Airbus'ın elektronik sistem ağırlıklı kontrolüne karşın boeing bana daha güven veriyor. Kaza haberlerinde çoğunlukla airbus görüyorum.

Tam tersi,kazaların çoğu boeingte gerçekleşiyor.Ama şunu söyleyeyim o firma güvenli, bu firma güvensiz diye bir şey demiyorum tamamen pilotun zevkine bağlıdır. Yolcu konforu olarak içinse ikisinde de seyahat etmiş biri olarak airbus daha geniş ve ferah malesef(a380)

istatistikere baktım NSA verilerine göre sefer/kaza oranı airbus'ta daha yüksek. Ama ben boeing gibi bir firmanın uçaklardaki kusurların üzerini kapataca kadar kafayı yediklerini sanmam. aksi halde hiçbir havayolu firmasına uçak falan satamazlar. Boeing candır.

• quote:

Resim pozlama fakat bahsettigim resmi bulup paylasabilseydim ne demek istendigini daha iyi anlayacaktiniz..
    Bahsettigim uygulama da lazer-led vs gibi tam olarak anlamadigim bir sekilde isikli bir yol olusturulmus ve inisin daha kolay yapilabilmesi saglanmis...

Bu arada ucaklar eski olabilir fakat motorun ilk test tarihi 2010 yilin gorunmekte..

Hayır değil tokyo havaalanı falan yazıp paylaşıyolar onuda çizgiler daha düzgün sadece biliyorum o fotoyu da.
  • quote:

Gökyüzünü bilmem de Uzun zamandır gece inişlerinde pilotlara kolaylık sağlaması amacı ile resimdeki gibi bir ışıklandırma yapılmakta..
    Japonya da bir havalanında yapılan bir uygulamayı incelemiş ve hayran kalmıştım..
    Bu arada 737 MAX rakibi A320 gibi aynı model numaralı GE Motor kullanmakta..Acaba birebir aynı mı? Yoksa aralarında belirgin farklar var mı?

Konu hakkında derin bilgisi olan arkadaşlar ağağıdaki resimde yer alan boynuz vari yapının fonksiyonunu anlatabilir mi?

havadan yakıt ikmali yapabiliyor o boynuz sayesinde.

• koçari K kullanıcısına yanıt
    Sag kanatta geriye dogru uzanan hortum gibi nesne diye dusunmustum..
    Belki oda diger kucuk ucaklara ikmal icin kullaniliyordur..
    Trupm olamadik uc bes jet alip parcalasaydik..

• quote:

Sag kanatta geriye dogru uzanan hortum gibi nesne diye dusunmustum..
    Belki oda diger kucuk ucaklara ikmal icin kullaniliyordur..
    Trupm olamadik uc bes jet alip parcalasaydik..

boynuz olanın da kendisi başka uçaktan alıyor kanattan arkaya doğru hortum ile olanında başka uçağa yakıt veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koçari -- 10 Aralık 2015; 19:37:58 >

• Ecnebi yapiyor desenize..

• THY parayı bunlara gömüyor demek ki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.