Şimdi Ara

Boğaz kelebeği temizlik sonrası Sorun…!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba iyi günler arkadaşlar başımda daki şu dertten kurtaracak bi kral yok mu

1- araç 2005 1.2 16 valf benzinli fiat albea rolanti düşmesi vardı debraj bastığımda boğaz kelebeğini temizlememi söyledi bir kaç arkadaş bende söküp temizledim komple sonra map basınç sensörünü de temizledim vd40 balata spreyi ile sıra geldi marş basmaya ilk marşı bastım devir 2000/3000 arası oynuyo du bazen yapıyo du bi ustaya gittim (—) sök bekle dedi tabi cihaza da bağladı sildi arızayı 3 kere kesiciye soktu ayarladım dedi bunu gidince sök bekle 6/7 saat sonra tak dedi tamam dedim aynı dediklerini yaptım bu sefer de izmirde ekim ayında soğuk iken devir 1000/1500 oluyodu yaklaşık 10 dk sonra düşüyor normale ama böyle sallana sallana hani düşüyo duruyo düşüyo duruyo sonra kendisine video attım ne yapayım geleyim mi bişeler yapabilirmiyim diye umursamadı neyse 2 kere cihaz bağlattım araca bunlarda pc den adaptasyon yok dediler buji buji kablolarını değiştirdim ısındığında rolantide sorun yok saat gibi çalışıyo fakat gaz bastığımda devir inerken 1000/1500 de böyle sallanarak iniyo ve yolda bazen gazı kesiyo veriyo gibi oluyo 2/3 saniyelik ve geçen gün arabayı 1 vitese taktım gaz vermeden 1 viteste kalktı gitti stop etmiyor standar devirde tıntın gidiyor çıldırmak üzereyim adaptasyon yaptırmak istiyorum biri diyor orjinal obd cihazı olması lazım gidiyorum bu bbnun orjinal cihazı gözükmüyor diyor baktım 210 tl dediği cihaz neyse sizlerden bilgi fikir istiyorum abilerim kardeşlerim elimde video bile var isteyene atabilirim :) şimdiden teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam bloğumda araba arızaları ve çözümleriyle ilgi yazılar yazıyorum. Profilimden blog adresime ulaşabilirsin. Bloğumu burada paylaşmam yasak. Senin sorunun çözümü rölanti valfi değişikliği yapılacak ve bilgisayarla adaptasyonu sağlanacak..Rölanti valfleri temizlendikten sonra bile arızalıysa sorun yapmaya devam eden bir parça. en iyi çözümü yenisini takmak.Sen yinede Rölanti dalgalanmasıyla ilgili yazımı oku.. Hayırlı akşamlar

• arıza giderici A kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumun için teşekkür ederim fakat rolanti valfi yok bunlarda elektronik kelebekliymiş öyle dediler bakıcam birazdan tamam

• Buluttt3525 kullanıcısına yanıt

Rica ederim Kardeşim, Şimdi olay şöyle hocam Gaz pedalınız telli değil , aracınızın beyni Gaz kelebeğinizle iletişim kurarak Rölantinizi ayarlıyor. Bu iletişimi sağlanırken EGR VALFİNİZ ile beyin arasında bir iletişim sorunu var bu sorun için blogumda paylaştığım motor arıza lambası söndürme yönteminde anlattıklarımı uygulayarak bir deneme yapın. inşallah sorununuz çözülecektir.

Kardeşim bahsettiğin ecu resetleme olayını yaptım ya iyi gelmedi ne yazık ki hani bir takım şeyleri düzeltti yalan yok lakin pc ile adaptasyon şart gibi

• Buluttt3525 kullanıcısına yanıt

Şimdi kardeşim önce senin sorununu doğru anlayalım ve çözelim:

1. Boğaz kelebeğini komple yerinden sökerek temizlik işlemi yaptın.
    2. Tekrar yerine takarken doğru oturtup herhangi bir hava kaçağı bırakmadın.
    3. Aracını Bilgisayara bağlayıp adaptasyon işlemini tamamladın.

Tüm bu adımlar doğru uygulandı ama sorun çözülmedi doğru mu anladım?

Abi pc bağladı usta buna olmuyo dedi sadece (—) sökerek resetleme yapıldı yani vala karşılıklı sıktım hava alan bir yer olduğunu düşünmüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adaptasyon olmuyor diye bir şey yok kardeşim, başka bir ustayla tekrar bağlat aracını adaptasyonu yapılsın adaptasyon yaptıramıyorsan, ecu resetleme yapıp yaklaşık 100 km kullan aracını kendi kendini adapte edebilmesini sağla

Vala abi izmir 2 snayide biyer dediler orası da olmas ise servise gidicem yeter artık

• wd40 ile boğaz kelebeği, sensör gibi parçalar temizlenmez.

Balata spreyi (daha iyi temizler) veya yağsız kontak spreyi kullanacaktın.

• Gaz kelebeğini temizlediğin zaman çoğu zaman sorun düzelir bazen de ilkinden kötü olur. Yetkili servise gidip arıza cihazına bağlatın, eğer arıza kodu silinmiyorsa değiştirmekten başka çare yok.

• hocam bizim araçlarda adaptasyon olayı olmuyor. Gaz kelebeği ile manifold arasında bi oring var takarken düşürmüş olabilir misin ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.