< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Boğaz kelebeği temizlik sonrası Sorun…!
-
-
Hocam bloğumda araba arızaları ve çözümleriyle ilgi yazılar yazıyorum. Profilimden blog adresime ulaşabilirsin. Bloğumu burada paylaşmam yasak. Senin sorunun çözümü rölanti valfi değişikliği yapılacak ve bilgisayarla adaptasyonu sağlanacak..Rölanti valfleri temizlendikten sonra bile arızalıysa sorun yapmaya devam eden bir parça. en iyi çözümü yenisini takmak.Sen yinede Rölanti dalgalanmasıyla ilgili yazımı oku.. Hayırlı akşamlar
-
Değerli yorumun için teşekkür ederim fakat rolanti valfi yok bunlarda elektronik kelebekliymiş öyle dediler bakıcam birazdan tamam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rica ederim Kardeşim, Şimdi olay şöyle hocam Gaz pedalınız telli değil , aracınızın beyni Gaz kelebeğinizle iletişim kurarak Rölantinizi ayarlıyor. Bu iletişimi sağlanırken EGR VALFİNİZ ile beyin arasında bir iletişim sorunu var bu sorun için blogumda paylaştığım motor arıza lambası söndürme yönteminde anlattıklarımı uygulayarak bir deneme yapın. inşallah sorununuz çözülecektir.
-
Kardeşim bahsettiğin ecu resetleme olayını yaptım ya iyi gelmedi ne yazık ki hani bir takım şeyleri düzeltti yalan yok lakin pc ile adaptasyon şart gibi
Şimdi kardeşim önce senin sorununu doğru anlayalım ve çözelim:
- Boğaz kelebeğini komple yerinden sökerek temizlik işlemi yaptın.
- Tekrar yerine takarken doğru oturtup herhangi bir hava kaçağı bırakmadın.
- Aracını Bilgisayara bağlayıp adaptasyon işlemini tamamladın.
Tüm bu adımlar doğru uygulandı ama sorun çözülmedi doğru mu anladım?
-
Abi pc bağladı usta buna olmuyo dedi sadece (—) sökerek resetleme yapıldı yani vala karşılıklı sıktım hava alan bir yer olduğunu düşünmüyorum
adaptasyon olmuyor diye bir şey yok kardeşim, başka bir ustayla tekrar bağlat aracını adaptasyonu yapılsın adaptasyon yaptıramıyorsan, ecu resetleme yapıp yaklaşık 100 km kullan aracını kendi kendini adapte edebilmesini sağla
-
Vala abi izmir 2 snayide biyer dediler orası da olmas ise servise gidicem yeter artık
wd40 ile boğaz kelebeği, sensör gibi parçalar temizlenmez.
Balata spreyi (daha iyi temizler) veya yağsız kontak spreyi kullanacaktın.
-
Gaz kelebeğini temizlediğin zaman çoğu zaman sorun düzelir bazen de ilkinden kötü olur. Yetkili servise gidip arıza cihazına bağlatın, eğer arıza kodu silinmiyorsa değiştirmekten başka çare yok.
-
hocam bizim araçlarda adaptasyon olayı olmuyor. Gaz kelebeği ile manifold arasında bi oring var takarken düşürmüş olabilir misin ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X