Şimdi Ara

Boğazda Takılma Hissi Yaşıyorum Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
14.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 3 saattir boğazımda takılma hissi var sebebi nedir napcam

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boğazda Takılma Hissi ve Çözümleri

Boğazda takılma hissi yaşayanlar, rahatsız edici ve endişe verici bir durumla karşı karşıyadır. Bu his, boğazınıza bir şey takılmış gibi veya yutkunma sırasında bir tıkanıklık hissetme şeklinde kendini gösterebilir.

Bazı durumlarda, boğaza yapışan şey nasıl çıkar sorusu gündeme gelebilir. Özellikle kustuktan sonra boğazda takılma hissi veya kustuktan sonra boğazda bir şey varmış hissi oluştuğunda, bu rahatsızlığın giderilmesi için harekete geçmek gerekebilir.

Boğazda takılma hissinin geçmesi için aşağıdaki yöntemler denenebilir:

• Yutma: Boğazınıza takılan şeyleri çıkarmak için küçük yudumlar su veya diğer sıvılar yutmaya çalışın.
    • Öksürme: Öksürmek, boğazınızdaki tahrişi gidermeye ve takılan nesneyi gevşetmeye yardımcı olabilir.
    • Ellerle Çıkarma: Eminseniz ve görebiliyorsanız, boğazınıza takılan şeyi parmaklarınızla dikkatlice çıkarma deneyebilirsiniz.
    • Heimlich Manevrası: Boğazınıza bir şey takıldıysa ve nefes alamıyorsanız, derhal Heimlich manevrası uygulanmalıdır.

Boğazınıza takılan şeyleri çıkarmak için herhangi bir girişimde bulunmadan önce, tıbbi yardım almak her zaman en iyi seçenektir. Özellikle yutma güçlüğü, nefes alma güçlüğü veya kanlı balgam gibi ciddi belirtilerle karşı karşıyaysanız, acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Boğazda takılma hissi, genellikle geçici bir rahatsızlıktır ve yukarıda belirtilen yöntemlerle giderilebilir. Ancak, bu durum sık sık tekrar ediyorsa veya şiddetliyse, altta yatan bir tıbbi durumun belirtisi olabilir. Bu nedenle, bu gibi durumlarda bir doktora görünmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sebebi boğazına bir şey takılmış olmasıdır. Onu yut veya çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varsa biraz büyük parçalarla ekmek ye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son öğününde kılçıklı herhangi birşey yedin mi?
    Faranjitin var mıydı?
    Herhangi bir hastalığın var mı?
  • Tahriş gibi bir hisse eğer ılık bir suya iyice balı karıştır. Onu iç yavaş yavaş, eğer boğazında enfeksiyon gibi bir şey oluşuyorsa bal boğaz yüzeyini kaplıyor ve daha da rahatlamanı sağlıyor. Ben bu yöntemi kullanarak boğazımdaki tuhaf hislerden kurtuluyorum çabucak. Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordecaí

Son öğününde kılçıklı herhangi birşey yedin mi?
    Faranjitin var mıydı?
    Herhangi bir hastalığın var mı?
    faranjit var hocam ama hep olan bişey faranjitim reflüde var ayrıca reflüdende olabiliyormuş şuan gegiriyorum mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3C120B679

faranjit var hocam ama hep olan bişey faranjitim reflüde var ayrıca reflüdende olabiliyormuş şuan gegiriyorum mesela

Alıntıları Göster
    Faranjit. Pharynx mukoza-epitelini mahveden bir olgu, üstüne reflux ile mide asidi bölgeyi tahriş ediyor. Öncelikle reflux ve kronik faranjitten kurtulman için doktora gidip önerilerine uymalısın. Kısa vadeli çözüm istersen yukarıdaki arkadaşın dediği gibi şeker içeren zamk bal reçine gibi maddeler tüketerek mukoza üzerinde koruyucu bir katman sağlayabilirsin. Portakal yağı badem yağı zeytinyağı(çeşitlendirilebilir) gibi maddelerle gargara yaparak bölgeyi koruyabilirsin. EN ÖNEMLİSİ SICAK ÇAY-ÇORBA-YEMEK İÇME, ASİTLİ-YAĞLI YİYECEKLERDEN UZAK DUR. Geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Faranjit. Pharynx mukoza-epitelini mahveden bir olgu, üstüne reflux ile mide asidi bölgeyi tahriş ediyor. Öncelikle reflux ve kronik faranjitten kurtulman için doktora gidip önerilerine uymalısın. Kısa vadeli çözüm istersen yukarıdaki arkadaşın dediği gibi şeker içeren zamk bal reçine gibi maddeler tüketerek mukoza üzerinde koruyucu bir katman sağlayabilirsin. Portakal yağı badem yağı zeytinyağı(çeşitlendirilebilir) gibi maddelerle gargara yaparak bölgeyi koruyabilirsin. EN ÖNEMLİSİ SICAK ÇAY-ÇORBA-YEMEK İÇME, ASİTLİ-YAĞLI YİYECEKLERDEN UZAK DUR. Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Hocam doktor faranjitin çözümü YÖK dedi Çünkü geniz akıntısı kaynaklı bende şuan yumru gibi takılma var faranjit ağrısı değil bu

• quote:

Hocam doktor faranjitin çözümü YÖK dedi Çünkü geniz akıntısı kaynaklı bende şuan yumru gibi takılma var faranjit ağrısı değil bu

Alıntıları Göster
    Faranjit ağrısından bahsetmedim ben. İçeride yumru, beze benzeri birşey olduğunu düşünüyorsan faringoskopi yaptırabilirsin.
  • quote:

Faranjit ağrısından bahsetmedim ben. İçeride yumru, beze benzeri birşey olduğunu düşünüyorsan faringoskopi yaptırabilirsin.

Alıntıları Göster
    hocam bende 1 senedir faranjit var kronik hemde geniz akıntısına bağlı bugün başladı bu meyve suyu içiyodum içerken nefes aldım boğazıma takıldı gibi oldu ondan beridir bi yumru hissi var globus histerikus de olabilriim
  • quote:

hocam bende 1 senedir faranjit var kronik hemde geniz akıntısına bağlı bugün başladı bu meyve suyu içiyodum içerken nefes aldım boğazıma takıldı gibi oldu ondan beridir bi yumru hissi var globus histerikus de olabilriim

Alıntıları Göster
    Birşeyin yok. Şişliğin arttığını düşünürsen acile gidersin.
  • Sigara içiyorsan ondan da olabilir
  • quote:

Birşeyin yok. Şişliğin arttığını düşünürsen acile gidersin.

Alıntıları Göster
    Siz faranjitmi diyorsunuz boğazım da ağrıyo şuan

• quote:

Siz faranjitmi diyorsunuz boğazım da ağrıyo şuan

Alıntıları Göster
    Diyorum ki şişliğin arttığını, nefes almakta zorlanmaya başladığını düşünürsen acile gidersin. Hiçkimse görmeden şusun diyemez.
  • quote:

Diyorum ki şişliğin arttığını, nefes almakta zorlanmaya başladığını düşünürsen acile gidersin. Hiçkimse görmeden şusun diyemez.

Alıntıları Göster
    Zaten doktor faranjit tehşisi koymuştu kronik

• Saksofon çalıyorsan ondan olabilir.

• up
  • yutkunamama şeklindeyse psikolojik olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

yutkunamama şeklindeyse psikolojik olabilir
    psikolojik sorunlarım var zaten boğazımda bişey takılıyo
  • Yokmu çözümü

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.