Şimdi Ara

Boğaziçi fizik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Aylardır kendime itiraf ettiğim üzere bilgisayar mühendisi olmak istememin nedenlerinden en büyüğü puanının yüksek olmasıydı. EVET. Aptalca gelebilir ama biraz da bunun için. Ve ben bilim insanı olmak istiyorum. Bunun için bilgisayar mühendisliği nasıldır onu bilemiyorum. Öte yandan temel bilimlerde okumayı hayatımda düşünmemiştim ve boun fizik de 24k 'dan almış en son. (Aslında ben bu at yarışında 5k ya girmeyi hedefliyorum.) Epey kafam karıştı gibi. Siz ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fizik bolumu diger bolumlerle kiyaslandiginda ogrenciyi en cok yipratan bolumlerden. Eger benim gibi manyakca bir kararlilik yoksa bu konuda ileride pismanlik yasayacagindan hic suphem yok.

• Massidynamic M kullanıcısına yanıt
    Hocam kararlılık var evet. Zordan gocunan biri değilimdir zaten. Ama iki yıl masada dirsek çürüttükten sonra 24 bin bana (Hatta odtü fizik 71 bin) komik geldi. Nerde okuyorsunuz? En önemlisi atom parçalıyor musunuz?

• 24 bin Bogazicindeki fizik bolumunun ederi kadar olmadigi aşikar ama cok da dusuk bir siralama degil. Eger fizik okuyup akademisyenlik vs. Dusunuyorsan bogazici sana istediginden fazlasini katacaktir.

Banaysa Okumak nasip olmadi daha. Bu sene bilkentte okuyacagim fizigi umarim. Fakat cocuklugumdan gelen bir istek var bu yuzden cokca sorup sorusturdum az cok fikir edindim bolum hakkinda. Tipcilarin bile fizigin daha zor oldugunu kabul ettiklerini gordum. Hatta hocalar bile bolumun zorlugu hakkinda yumusatma yapmadan konusuyorlar cunku bolum hakkinda fikri veya şevki olmadan gelenlerin cogu ilk iki senede alan degistiriyor. Cunku muhendislikte ayni seviyenin altinda ugrasa cok daha kolay is edinirken temel bilimlerde bu kadar kolay olmuyor.

Demek istedigim eger ilgin varsa bundan guzel bolum olamaz ama ilgin yoksa bundan kotu bolum olamaz.

• boun yılda sadece 6 mezun veriyor gibi söylentiler var
  • Boğaziçi Üniversitesi mezunuyum ve Boğaziçi'nde Fizik okuyan tanidiklarim oldu. Genel olarak şunları söyleyebilirim: Her seyden once çok idealist değilsen hiç gitme o bölüme çünkü gerek yok. Çok idealistsen bile eğer akademik olarak (yüksek lisans doktora post doc...) ilerlemekten başka bir beklenti varsa bölümden (iyi bir iş bulma gibi) yine gitme o bölüme. Maalesef bu ülkede Boğaziçi Fizik, ODTÜ Fizik gibi bölümlerde harcadığınız çabanın verdiğin emeğin hiç ama hiç değeri olmuyor, kimsenin de umrunda oluyorsun. Hakkında hayırlısı..

• https://youtu.be/EMFaunrq-Kc Her soruya cevap veriyor sorularını bu kanala sor mutlaka

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    deleted
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sana 5000e girmen için bir neden vereyim tübitak 2205. 5000den fizik yazarsan 2000 lira burs var, 5-10bin arasından 1500... öyle gidiyor.

• Gerçekten istiyorsan yapabileceksen seç bence. Sadece sıralamaya bakarak üniversite veya bölüm seçmek yanlış. O sıralamayı da başka öğrenciler belirliyor zaten. Şu an orası 5kdan öğrenci alsa oraya gitmeyi hedefleyen çok insan çıkar. Sıralama ve puana bakarak üniversite seçen çok kişi var.

• Kendin için bu denli önemli bir kararı böyle yerlerde ayaklar altına alma dostum iç sesini dinle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.