Şimdi Ara

Boğaziçi İşletme vs Sabancı Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
2.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçi hep istediğim ve yakın olduğum üniversite fakat Sabancı’nın bölüm değiştirme imkanı aklımı çeldi.Sayısala hazırlanırken mühendislik isteyen biriydim zaten.Soru şuna döndü gibi;Boğaziçi’nde iibf okumak mı,Sabancı’da mühendislik okumak mı?İlgi alanım çok geniş o yüzden kafam karışık.
    Not:Bahsettiğim mühendislikler bilgisayar ya da endüstri,iibf de işletme ekon öncelikli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konstantinosubukenadam -- 8 Temmuz 2020; 1:11:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Reis sen çalışkan ve disiplinli bir adamsın ben senin yerinde olsam sabancı bilgisayar üstüne bir de ekonomi veya işletmeyle çap yapardım.Bunları yapsan mezun olunca kral olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: sayidjarrah16

Reis sen çalışkan ve disiplinli bir adamsın ben senin yerinde olsam sabancı bilgisayar üstüne bir de ekonomi veya işletmeyle çap yapardım.Bunları yapsan mezun olunca kral olursun
    Teşekkürler hocam.
    Ne olursa olsun Boğaziçi yazacağımı düşünüyorum çünkü takıntı oldu bende,hep istediğim üniversiteydi.
    Ama insan yine de farklı düşünceler,tavsiyeler duymak istiyor.Kim bilir fikrim değişir.Zaten aklımı kurcalıyor bir taraftan,içimde kalmasın diye açtım konuyu :D

• 800-900₺ aylık yemek ücreti aklıma gelince hedefi bouna çeviriyorum :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutdarici

800-900₺ aylık yemek ücreti aklıma gelince hedefi bouna çeviriyorum :D
    Şş hatırlatma hatırlatma unutmuştum ne güzel djsndjsndkdnf

• Hocam sayısaldan geçmeydin ve sayısalın da iyiydi hatırlarsam o yüzden sabancı bilgisayar dedim yoksa zorlanırsın öbür türlü(saf tm olsan)

• Zalımın konumu iyi olsa ücretleri düşük olsa gidilir de işte... Yinede hocam imkanlarınız el veriyorsa Sabancı'da on numara eğitim alırsınız, gerek okulda gerek dışarıda sağladığı olanaklar çok iyi Boğaziçi İşletme vs Sabancı Bilgisayar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bogazici isletmeden spor salonundan tanidigim adamlar yan gelip yatarak mezun oldular kafalarina gore spor yapar dans partilerine katilir kilyosa icmeye falan giderlerdi.

simdi hepsi iyi yerlerde calisiyorlar.

is bulamayan da var tabi bunlar benim tanidiklarim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayidjarrah16

Hocam sayısaldan geçmeydin ve sayısalın da iyiydi hatırlarsam o yüzden sabancı bilgisayar dedim yoksa zorlanırsın öbür türlü(saf tm olsan)
    Yani boun endüstri gelirdi sana diyen arkadaşlar çok ama yapmadığım bir şeyi yapardım diyerek göstermek doğru olmaz.Ben 1k-3k arasında kalırdım diye düşünüyordum ki sınav anına bağlı tabii.Belki çok çok daha iyi de gelebilirdi.Hiçbir zaman bilemeyeceğiz :D
    Aynen hocam sorun yaşamam sayısal bölüm okumada temelim sağlam çünkü.

• quote:

Zalımın konumu iyi olsa ücretleri düşük olsa gidilir de işte... Yinede hocam imkanlarınız el veriyorsa Sabancı'da on numara eğitim alırsınız, gerek okulda gerek dışarıda sağladığı olanaklar çok iyi
    Benim kuzen boun işletme ekon çap yaptı.İngiltere’de JPMorgan’da çalışıyor.Ayın 6’sında Türkiyeye döndü.Yarın ile beraber 3-4 gün konuşma imkanım olacak.Ayrıntılı bilgi alacağım hocam.Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konstantinosubukenadam -- 8 Temmuz 2020; 1:53:4 >

• Boğaziçi seçersen YouTube influencerliği şansın da var, onu da hesaba katıp değerlendirmelisin hocam.
  • Yanlış anlamayın hocam, ben o ss'i atarak "bunları boun'da yapamazsınız" diyerek atmadım zaten çalışan çabalayan her yerde yapar. İş genel olarak sizde bitiyor. Bence sizin karar vermeniz gereken bilgisayar mı yoksa işletme mi olmalı. Çünkü ikiside çok iyi okullar. Hangisine yatkın iseniz onu seçin bence. Tabiki kuzeninizden tavsiyeler alın çalışma saatlerini, yaptığı işi, avantajlarını/dezavantajlarını sorun

• quote:

Yanlış anlamayın hocam, ben o ss'i atarak "bunları boun'da yapamazsınız" diyerek atmadım zaten çalışan çabalayan her yerde yapar. İş genel olarak sizde bitiyor. Bence sizin karar vermeniz gereken bilgisayar mı yoksa işletme mi olmalı. Çünkü ikiside çok iyi okullar. Hangisine yatkın iseniz onu seçin bence. Tabiki kuzeninizden tavsiyeler alın çalışma saatlerini, yaptığı işi, avantajlarını/dezavantajlarını sorun
    Yok hocam yanlış anlamayın beni de tam öyle anlaşılacak şekilde yazmışım kusura bakmayın.JPMorgan’ı görünce söyledim o da düşüncelerime etki eder diye.Yoksa dediklerinize katılıyorum ben çok mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74C81C5CF

Boğaziçi seçersen YouTube influencerliği şansın da var, onu da hesaba katıp değerlendirmelisin hocam.
    Onu fabricioramirez ile ortak açacağız hocam,farz oldu artık.Takipte kalın

• zamanında bogazici siyaset bilimi ve sabancı bilgisayar muh ikilisi arasinda kalip bogazicini tercih eden biri olarak bogazici ile ilgili bi seyler soyleme hakkim oldugunu dusunuyorum.
    1)dil egitimi olarak sabancidan bi tik daha iyi oldugunu dusunuyorum sabancida okuyan arkadaslarima bakarak ama bence bu cok fark yaratan bi durum degil.

2)okulun kampusu cidden inanilmaz. kampuse gore mi tercih yapicam denmemesi gerekiyor bence, okulda sevdiginiz kimse olmazsa bile kampusun guzelligi sizi okula cekiyor. okulu kampus icin sevebiliyorsunuz yani.

3)okul bir devlet okulu oldugu icin kesinlikle her ama herr cesit insan var. kafa dengi biri bulamamaniz cok cok zor bence. insan skalası cidden inanilmaz genis.

4)sunu soylemem lazim ki ben daha birinci sinifi yeni bitirdim ama fakultenin beni biraz sasirttigini soylemem gerek. herkes ayni seyleri dusunmuyor olabilir ama bana birinci sinif biraz zor geldi. Rekabet inanilmaz fazla, ogrencilerin buyuk bir kismi inanilmaz hirsli. genelde curve sistemi uygulaniyor ve aramizdaki en kotu kisi turkiye 1000.si olmus sinavda. mesela eylul ayinda herkes kendine cok guveniyo ama ilk donemin sonunda ogrencilerin bi kismi benim yasadigim saskinligi yasiyor. Yks'de ilk 10a giren arkadasimin ilk donem not ortalaması 2nin altindaydi mesela. hatta sunu da eklemeliyim ki okulun bu kadar rekabetci olusu bircok ogrenciyi depresyona surukleyebiliyor(benim gozlemim bu sekilde en azindan)

5)Okulun, ozellikle fakultenin piyasada inanilmaz bir itibari var. Bunu okula girer girmez gorebiliyorsunuz. Bircok cok ogrencinin hayallerini kurdugu sirketler her yil okulda yemekler duzenliyor. Sabancida durum nasildir bilmiyorum ama ITU'lülerin kolay kolay kabul edilmedikleri sirketler olduklarını biliyorum bu sirketlerin. Iibf'deki uc bolumun de yetkin olabildikleri alanlar bence cok farkli ve isletmeninki ozellikle ozel sektor. p&g gibi sirketler cok seviyor bogazici isletmeyi. turkiyedeki baska hicbir universite/bolum kombinasyonunu sevmedikleri kadar seviyor da diyebiliriz. bu yuzden eger boyle sirketlerde calismak istiyorsan bogazici isletme cok mantikli bir secenek olabilir.

6) birinci sinifin zorlayıcı oldugundan bahsetsem de isletme icin islerin cok daha kolay oldugunu soyleyebilirim. 1. sinifin birinci ve ikinci doneminde birer tane kolay isletme dersi almaya basliyorlar ordan sonrası (siyaset ve ekonominin aksine) gittikce daha da kolaylaşıyor.

7)son olarak her ne kadar ogrencisi olmasam da sabancinin da cok iyi bir universite oldugunu gorebiliyorum. Okulun kampusunun sehir disinda olmasi gibi bir dezavatajı var. Bogazici kadar rekabetci olmadigini dusunuyorum. sabancida okuyan arkadaslarim cok da emek vermeden 3,3 ortalama yapabiliyorlardi. Bu iyi bir sey mi kotu bir sey mi sana bağlı. Bogazici universitesinden cok memnunum. Sectigim icin pisman olmadim pek. Ilk donem bi gpa tokadı yedikten sonra ikinci donem rekabet etmeyi ogrendim (okul zorla ogretti). ama rekabet bu kadar cok olmasa daha guzel olurdu diyorum arada. ekonomi ve siyaset icin bence tek dusunmen gereken kriter bu olabilir. dedigim gibi isletme icin isler cok daha kolay yuruyor. umarim faydali bi seyler yazabilmisimdir, biraz uzun oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levitate -- 8 Temmuz 2020; 4:10:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: levitate

zamanında bogazici siyaset bilimi ve sabancı bilgisayar muh ikilisi arasinda kalip bogazicini tercih eden biri olarak bogazici ile ilgili bi seyler soyleme hakkim oldugunu dusunuyorum.
    1)dil egitimi olarak sabancidan bi tik daha iyi oldugunu dusunuyorum sabancida okuyan arkadaslarima bakarak ama bence bu cok fark yaratan bi durum degil.

2)okulun kampusu cidden inanilmaz. kampuse gore mi tercih yapicam denmemesi gerekiyor bence, okulda sevdiginiz kimse olmazsa bile kampusun guzelligi sizi okula cekiyor. okulu kampus icin sevebiliyorsunuz yani.

3)okul bir devlet okulu oldugu icin kesinlikle her ama herr cesit insan var. kafa dengi biri bulamamaniz cok cok zor bence. insan skalası cidden inanilmaz genis.

4)sunu soylemem lazim ki ben daha birinci sinifi yeni bitirdim ama fakultenin beni biraz sasirttigini soylemem gerek. herkes ayni seyleri dusunmuyor olabilir ama bana birinci sinif biraz zor geldi. Rekabet inanilmaz fazla, ogrencilerin buyuk bir kismi inanilmaz hirsli. genelde curve sistemi uygulaniyor ve aramizdaki en kotu kisi turkiye 1000.si olmus sinavda. mesela eylul ayinda herkes kendine cok guveniyo ama ilk donemin sonunda ogrencilerin bi kismi benim yasadigim saskinligi yasiyor. Yks'de ilk 10a giren arkadasimin ilk donem not ortalaması 2nin altindaydi mesela. hatta sunu da eklemeliyim ki okulun bu kadar rekabetci olusu bircok ogrenciyi depresyona surukleyebiliyor(benim gozlemim bu sekilde en azindan)

5)Okulun, ozellikle fakultenin piyasada inanilmaz bir itibari var. Bunu okula girer girmez gorebiliyorsunuz. Bircok cok ogrencinin hayallerini kurdugu sirketler her yil okulda yemekler duzenliyor. Sabancida durum nasildir bilmiyorum ama ITU'lülerin kolay kolay kabul edilmedikleri sirketler olduklarını biliyorum bu sirketlerin. Iibf'deki uc bolumun de yetkin olabildikleri alanlar bence cok farkli ve isletmeninki ozellikle ozel sektor. p&g gibi sirketler cok seviyor bogazici isletmeyi. turkiyedeki baska hicbir universite/bolum kombinasyonunu sevmedikleri kadar seviyor da diyebiliriz. bu yuzden eger boyle sirketlerde calismak istiyorsan bogazici isletme cok mantikli bir secenek olabilir.

6) birinci sinifin zorlayıcı oldugundan bahsetsem de isletme icin islerin cok daha kolay oldugunu soyleyebilirim. 1. sinifin birinci ve ikinci doneminde birer tane kolay isletme dersi almaya basliyorlar ordan sonrası (siyaset ve ekonominin aksine) gittikce daha da kolaylaşıyor.

7)son olarak her ne kadar ogrencisi olmasam da sabancinin da cok iyi bir universite oldugunu gorebiliyorum. Okulun kampusunun sehir disinda olmasi gibi bir dezavatajı var. Bogazici kadar rekabetci olmadigini dusunuyorum. sabancida okuyan arkadaslarim cok da emek vermeden 3,3 ortalama yapabiliyorlardi. Bu iyi bir sey mi kotu bir sey mi sana bağlı. Bogazici universitesinden cok memnunum. Sectigim icin pisman olmadim pek. Ilk donem bi gpa tokadı yedikten sonra ikinci donem rekabet etmeyi ogrendim (okul zorla ogretti). ama rekabet bu kadar cok olmasa daha guzel olurdu diyorum arada. ekonomi ve siyaset icin bence tek dusunmen gereken kriter bu olabilir. dedigim gibi isletme icin isler cok daha kolay yuruyor. umarim faydali bi seyler yazabilmisimdir, biraz uzun oldu :)
    Yani sizin gibi aynı durumun içinde yaşayan birinin bu mesajı yazması muazzam.Gerçekten çok yardımcı oldunuz.Kampüs bence de önemli.Hocam sorun şu buradaki arkadaşlar beni bilir bir şeyden pişman olursam elimi ayağımı çekerim o işten.Mesela sabancıya gittim ve içimde boğaziçine gitseydim keşke diye bir his olursa bırakıp eve dönebilirim ve sınava tekrardan hazırlanabilirim ama yapmak istemiyorum bunu.Çok kritik kararlar o yüzden dikkatli olmak lazım.Çok teşekkürler yazı için

• Forumda ceng-econ çap yapan bir abi vardı sabancıdan mezun kullanıcı adı upower sanırım ona da danışabilirsin hocam. Ekonomi falan seviyorsan bu ceng+econ da yapabilirsin sabancıda tek başına econ okuyan azmış çap yapıyormuş genelde herkes mesela.

• Up

• Bu karşılaştırma bana iki bölümün neredeyse hiç bağlantısı olmadığından biraz ilginç geldi. Boğaziçi İşletme Türkiye'deki en iyi 2-3 İşletme fakültesinden biridir. Sabancı'nın bilgisayar bilimleri için de aynı şeyi düşünüyorum. Yani burada soruyu cevaplayacak olan insan sensin. Sayısala hazırlanırken mühendislik isteyen biri olduğundan mühendisliği yapamayacağını düşünmüyorum ama Bilgisayar Bilimleri dışarıdan göründüğünden çok daha zor. Ama Sabancı'da okuyan biri olarak söyleyebilirim ki Bilgisayar Bilimleri'nden başarıyla mezun olursan çok başarılı şirketlerde çalışabilirsin. Soru biraz işletme vs. bilgisayar bilimleri gibi aslında, bu soruya da senden başka kimse cevap veremez bence.

• Boun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.