Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ TURİZM mi yoksa MARMARA/YILDIZ TEKNİK, EKONOMİ/İKTİSAT MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Boğaziçi Turizm mi yoksa Marmara veya Yıldız teknik Ekonomi/İktisat mı?
    Upuzunca yanıtlar mısınız? :D

• Boğaziçi’ni cok beğenen biri olmama rağmen İsletme Ekonominin alanı devlet veya özel sektörde daha genis olmasından dolayı Marmara diyebilirim.Yarın bir gün ne olur bilinmez bu yüzden daha genis imkanlı bölüm her zaman iyidir.Yüksek lisans tarzı bir seyde boğaziçi hedefleyebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • puanları yakın değil ki birbirlerine. boun turizm 36k civarı kapattı marmara iktisat 76k. ytü iktisat 60k dolaylarında. 35k yapsan marmara iktisat mı yazcaksın mesela? karşılaştırma yanlış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICreativee -- 7 Eylül 2018; 3:22:44 >
  • ayrıca ben bu sene boğaziçi turizm işletme bölümüne girdim. bölüm hakkında bilgi almak istersen yazabilirim.
  • Tabiiki de mezuna kalmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ICreativee

puanları yakın değil ki birbirlerine. boun turizm 36k civarı kapattı marmara iktisat 76k. ytü iktisat 60k dolaylarında. 35k yapsan marmara iktisat mı yazcaksın mesela? karşılaştırma yanlış
    marmara ekonomi tavan puanı her sene 10-15 bin civarındadır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: legal tender

marmara ekonomi tavan puanı her sene 10-15 bin civarındadır..

Alıntıları Göster
    boğaziçi turizm'in bu sene tavanı da 11k. tavan muhabbetine girmeye hiç gerek yok bence çok değişiklik gösteriyor, farklar büyük oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence bir bölüme sırası için girilmemeli.Arz talep sonuçta.Bildiğim kadarıyla bu sene ODTU 4k ile kapadı ama bundan once 9k falandı.Yani 1k olan birine simdi neden gittin denmezken o zaman ne yaptın sacmalamıssın denebilir.Bu yüzden de sıradan ziyade eğitim,bölüm odaklı dusunmek bana daha mantıklı geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ICreativee kullanıcısına yanıt
    Karşılaştırma yanlış değil. Çünkü boğaziçinde herhangi bir bölüm veya iyi bir ünide ekonomi istiyorum. 35bine girersem boğaziçi turizm mi daha mantıklı yoksa marmara ekonomimi diyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ceascea

Karşılaştırma yanlış değil. Çünkü boğaziçinde herhangi bir bölüm veya iyi bir ünide ekonomi istiyorum. 35bine girersem boğaziçi turizm mi daha mantıklı yoksa marmara ekonomimi diyorum..
    ben turizm'i öneriyorum ben de öyle yaptım. çünkü bölüm direk turizm üzerine değil, işletme ve ekonomi de içine alıyor. bölümün %50'si turizm'e yöneliyor, %50'si işletme üzerine yüksek lisans yapabiliyor. bizzat mezunlarıyla konuştum. eğer turizm'e yöneleceksen de turizm ve otelcilik gibi çarşaf falan katlamıyorsun, staj yaptığın otellerde iyi bir statüde başlıyorsun. eğer turizm'e yönelirsen alanında rakibin yok, ucundne kıyısından bilkent turizmlilerle kapışırsın ama boş geçmezsen her türlü seni alırlar. çap olarak da rahat bir bölüm, ticaret veya ybs çapı yapabilirsin. erasmus+ kapsamında abd, ispanya, ingiltere, avusturya ve birkaç avrupa ülkesine de yolluyor ve stajını orada yapmana izin veriyor. ayrıca boğaziçinin kulüp olanakları(işletme kulübüne girebilirsin mesela, şirket gibi çalışıyor orası) çok geniş keza diğer bölümlerden alabileceğin şeyler de. sen yine düşün taşın karar ver ancak dediğim gibi bir "iktisat" bölümü kadar detaylı ekonomi eğitimi vermiyor ancak economic issues in tourism, küresel şirketler gibi seçmelilerle o farkı minimum seviyeye indirebiliyorsun. eğer kafanda başka sorular varsa yardımcı olabilirim.

• Boğaziçi turizmden işletme ekonomiye yönelmek biraz zor bence. Sırf boğaziçi diye yazıcam zaten yazarsam . Gün gelince görücez. Teşekkür ederim...👍

• quote:

Orijinalden alıntı: ceascea

Boğaziçi turizmden işletme ekonomiye yönelmek biraz zor bence. Sırf boğaziçi diye yazıcam zaten yazarsam . Gün gelince görücez. Teşekkür ederim...👍
    boğaziçi, bilkent, koç, sabancı gibi okullarda herhangi bir bölüme girmen bile yeterli aslında. boşuna demiyorlar boğaziçi olsun taş olsun toprak olsun diye. rehberlik hocam da söylerdi bana bunu hep gerçekten şu an farkettim. okula gezmeye gittiğinde bile ayrı bir dünya olduğunu anlıyorsun. bölümün tabii ki kapılar açıyor ancak çok alakasız yerlerden çok farklı yerlerde çalışan insanlar gördüm. tarih okuyup bir şirkette tarih ile alakasız iş yapan tanıdığım var. dediğin gibi sırf boğaziçi için yazabilirsin.
  • Ytu iktisat a 2007 yilinda 20.000 ile giren biri olarak kesinlikle bogazici turizmi tavsiye ederim.

• şimdi size müthiş bi tavsiye vereyim de gelip burda konu hakkında hiçbir fikri olmayan insanlara okulları sormayın.

olay basit, linkedin hesabı açıyorsun bi tane, sonra okul profillerine girip istediğin bölüm mezunları nerde çalışıyor görüyorsun ve bu versus'ta kazananı bogazici turizm olarak ilan ediyorsun.

• Linkedinden bunu tam olarak nası yapacağımı anlatır mısınız hiçbir boğaziçi turizmci falan bılamadım ben nası bulucam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.