Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
18.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boğaziçi üniversitesinde okuyanlara birkaç sorum olacak, ekşi sözlüğe baktım da aradığım sorulara yanıt bulamadım.Türkiye'nin en iyi üniversitesi olarak nitelendiriliyor,sizin görüşleriniz nasıl ? Arkadaş ortamları nasıldır ? LYS ve YGS'ye günde kaç saat çalışarak hazırlandınız ? Lise diploma notunuz kaçtı ? Üniversite'deki eğitim düzeyi nasıl ? Kaç puanla hangi bölüme girdiniz ? Mezun olduktan sonra kolay bir iş buldunuz mu,bulduysanız kaç para maaş ile işe başladınız ?

Şimdiden sorularımı cevaplayan herkese teşekkürler.

• Okumadan birkaç soruyu cevaplayabilirim.

Evet Türkiye'nin en iyi üniversitelerindendir. Tıp bölümü yoktur, Tıp için de en iyi üniversite Hacettepe Tıp'tır. Türkiyenin en iyi, en seçkin ve en elit üniversitesidir, puanları dolayısıyla zeki öğrenciler barındırır. Arkadaş ortamını bilemeyeceğim ama zeki olduklarını düşünürsek bi hayli elit havaları vardır bence, farklı şeylere ilgi duyan arkadaşlarım orada okuyor. Puanlarından ötürü yine çok çalıştıkları, YGS-LYS için iyi hazırlandıkları apaçık ortada. Üniversitenin eğitim düzeyi yüksek seviyelerde, hazırlık sınıfları gayet zorlayıcıdır. Kaç puanla girdiklerini bilemem ama son ÖSS sınavında (YGS-LYS olmadan önceki son ÖSS sınavında) arkadaşım 348 puanla sosyoloji bölümüne girdi. Puanları bir hayli yüksek. Mezun olduktan sonra iş bulamayan kimse olacağını sanmam. Piyasada herkes en seçkin üniversitelerden çalışanlarını seçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moskva

Okumadan birkaç soruyu cevaplayabilirim.

Evet Türkiye'nin en iyi üniversitelerindendir. Tıp bölümü yoktur, Tıp için de en iyi üniversite Hacettepe Tıp'tır. Türkiyenin en iyi, en seçkin ve en elit üniversitesidir, puanları dolayısıyla zeki öğrenciler barındırır. Arkadaş ortamını bilemeyeceğim ama zeki olduklarını düşünürsek bi hayli elit havaları vardır bence, farklı şeylere ilgi duyan arkadaşlarım orada okuyor. Puanlarından ötürü yine çok çalıştıkları, YGS-LYS için iyi hazırlandıkları apaçık ortada. Üniversitenin eğitim düzeyi yüksek seviyelerde, hazırlık sınıfları gayet zorlayıcıdır. Kaç puanla girdiklerini bilemem ama son ÖSS sınavında (YGS-LYS olmadan önceki son ÖSS sınavında) arkadaşım 348 puanla sosyoloji bölümüne girdi. Puanları bir hayli yüksek. Mezun olduktan sonra iş bulamayan kimse olacağını sanmam. Piyasada herkes en seçkin üniversitelerden çalışanlarını seçiyor.

cevapladığın için teşekkür ederim.

• quote:

Ezberci sınav sisteminden dolayı orayı düzeltmelisin, zeki öğrenciler yerine inekleyen öğrenciler barındırır diye

• lise son sınıf iken sınıfça gitmiştik boğaziçine, sadece bulunduğu mekan için gidilir gerçekten harika bir yer. özellikle kedileri hoşuma gitmişti sayıları bir hayli fazla. üniversite yönetimi bıkmış olmalı ki köşe başlarında kedi maması yığılı duruyordu
  • Arkadaşlar yönetim bilişim sistemleri diye bölümü var. Bölüm hakkında bilgi sahibiyim. Ama Ygs'de kaç net çıkarmam gerekiyor bu bölüm için. Bölüm galiba hisarüstü kampüsünde Boğaziçi'nin en ezik kampüsüymüş doğrumudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nobran8906

quote:

Ezberci sınav sisteminden dolayı orayı düzeltmelisin, zeki öğrenciler yerine inekleyen öğrenciler barındırır diye

Merak etme inekleyen öğrenci gerizekalıdır,ne kadar çalışırsa çalışsın kapasitesi yetmediği için Boğaziçi'ne giremez.Fakat Boğaziçi'nde sosyal zekası düşük insanlar yok mu? Tabi ki var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok büyütmeyin.

Kanaatimce 3-5 bölümü hariç diğer bölümlerinde her türlü en yüskek bölümde olsa, elektronik mühendisinin yanında çok da esprisi olmayan adamlar doludur.

10,000 kişi varsa 1000 kişi hariç çok acayip seviye bulamazsınız.
    Nüfusu 50,000 olan üniversitede 5,000 kişi o bin kişi hariç daha iyi olabilir.
    Bu da başka üniversitede yüksek zekalı insan sayısının daha çok olduğunu gösterir.
    Ama bulunduğu şehir, imkan vs bakımında çok güzeldir orası ayrı. Ama İstanbulda çoğu üniversite zaten böyle.
    Farklı ibr duruşu olan üni olduğu da kesin.
    Çok demokratiktir. (Ciddedn)

Edit: 348 puan benim için başarısızlıktı örneğin.(Zaten daha fazla puan aldım.)
    Ayrıca ineklemekle de pek bir alakası yok. Çok uzun soluklu bir maratonun kazananları genelde Boğaziçinde okuyanlar. Belki bu farklı kılan bir yön olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 29 Kasım 2010; 12:32:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Çok büyütmeyin.

Kanaatimce 3-5 bölümü hariç diğer bölümlerinde her türlü en yüskek bölümde olsa, elektronik mühendisinin yanında çok da esprisi olmayan adamlar doludur.

Bu da başka üniversitede yüksek zekalı insan sayısının daha çok olduğunu gösterir.
    Ama bulunduğu şehir, imkan vs bakımında çok güzeldir orası ayrı. Ama İstanbulda çoğu üniversite zaten böyle.

Ayrıca ineklemekle de pek bir alakası yok. Çok uzun soluklu bir maratonun kazananları genelde Boğaziçinde okuyanlar. Belki bu farklı kılan bir yön olabilir.

Yabancı diller alanında Türkiye'deki en saygın üniversitedir Avrupa'da ise en fazla 3. sıradadır.Verdikleri diplomayı dünyanın bütün ülkeleri tanıyor.Ha söylemeden de geçmeyeyim,370 puanla Almanca öğretmenliği okuyabiliyor musun? Evet..

• ben bu sene kaybettim boğaziçine gitme şansımı, itüye gittim. mühendislik eğitimi olarak itünün daha iyi olduğuna inanıyorum öyledir ama pek de bi anlam ifade etmiyo.

boğaziçine hayrandım zaten yıllardır öğrencisi olmama rağmen. bu kadar klas bi üniversite olamaz :) öğrencilerinin hiç inek olduğunu düşünmüyorum, itüdekilerin yarısı kadar çalışmamışlardır. inekleyerek bi yere kadar gelebilirsiniz, boğaziçine kadar gelemezsiniz. ayrıca adamların özgüveni bile farklı, biraz daha kötü bi mühendislik eğitimi alsalar nolur. önemli olan sosyal zekadır bana göre hemen her meslekte.
    boğaziçi süperdir yani, orda okumak gerekir
  • Geçen sene 46 kişinin başarısızlık dolayısıyla şutlandığı üniversite ( Kaynak:hemşire olan annemin boğaziçinde öğretim görevlisi olan bir kadın hastasıyla yüzyüze konuşması.. )
  • quote:

Orijinalden alıntı: -bullshit-

quote:

Çok büyütmeyin.

Yabancı diller alanında Türkiye'deki en saygın üniversitedir Avrupa'da ise en fazla 3. sıradadır.Verdikleri diplomayı dünyanın bütün ülkeleri tanıyor.Ha söylemeden de geçmeyeyim,370 puanla Almanca öğretmenliği okuyabiliyor musun? Evet..

Hocam rahat ol. Boğaziçi İşletme mezunuyum.
    Dereceyle girdim zaten. Benim çamur atma gibi bir durumum da yok. Ancak şöyle bir olay var anlatmaya çalıştığım:

Ben ve diğer 99 arkadaş işletmeye çok yüksek puanlarla girdiler. Kabul en iyisi. En yükseği. En zekilerin gittiği yer. Ama bir tarih, edebiyat, sosyoloji vs bölümlerine giden insanlar aynı seviyede değiller. Bunalr kendi alanlarının en iyileri. Ama İTÜ (örnek olsun diye yazdım bir ima yoktur.) Makina mühendisliği okuyan adamın puanı daha yüksek. Sırf diğeri Boğaziçili diye daha üstün, daha zeki, daha sosyal vs olmuyor. Ayrıca evet İTÜ Bilg. mühendisi artkadaşım vardı çoğu BOUN Bilg müh ten daha iyiydi.

Bu konularda üniversite bir yere kadar sonrası öğrenciye bakar.

Ayrıca Avrupa'nın vs 3. en iyi üniversitesi falan da değil, diplomasını da kimse takmıyor. Tecrübeyle sabit. London school of economics e giden, google da işe başlayan arkadaşım da var, iş bulmakta zorlanan arkadaşım da. Ama birinin TOEFL 117/120 iken diğerinin 87/120. Fark sadece kişisel.

Yabancı dil eğitimi evet çok güzel. Ama kendi tecrübemi anlatayım:
    Hazırlığı bitirdim. Sınavi geçtim vs(ki sınavın başarı oranı %50'nin altındaydı) KEndime "vay be ne ingilizce öğrendik" diyordum. Bölüme başladık. İlk 2 ay ingilizce bilmiyorum diye gezdim. Mezun oldum. Sırf yabancı dile bakarak işe alan bir yerin sınavına çalıştım. Bu süre zarfında gene "ingilizce bilmiyorum" diye gezdim. Sınavı da yüksek dereceli kazandım diyebilirim. Bu temelim vs olmasaydı bunları başaramazdım belki ama kendim de çalışmasaydım, sırf BOUN mezunuyum diye kimse beni sallamazdı, sınavları geçemezdim, kimse işe de almazdı.

• Türkiyenin en iyi üniversitesidir, evet. Her ne kadar yeni de olsam severim okulumu, laf ettirmem

ardicli2000'e katılıyorum. Mühendislikleri bilmiyorum gerçi ama TM bölümleri için İşletme, İktisat ve Siyaset dışındakiler yalan

@ardicli2000

Yalnız BOUN'dan mezun olup da TOEFL'da 87 puan alması o arkadaşınızın biraz ilginç geldi, fazla düşük değil mi sanki?
  • 97 alan da var hocam. İyi bir skor ama 117 nerde 97 nerde. Çinliler hintliler 110un altına inmiyor. Zibil gibi adam kaynıyor.
    Büyün ua üniler de çinli hintli kaynıyor sonra.
  • diğer teknik üniversitelerin 200 kişi aldığı bölümlere 50 öğrenci alırsa tabi puanları yüksek olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -bullshit-

quote:

Çok büyütmeyin.

Hocam rahat ol. Boğaziçi İşletme mezunuyum.
    Dereceyle girdim zaten. Benim çamur atma gibi bir durumum da yok. Ancak şöyle bir olay var anlatmaya çalıştığım:

Ben ve diğer 99 arkadaş işletmeye çok yüksek puanlarla girdiler. Kabul en iyisi. En yükseği. En zekilerin gittiği yer. Ama bir tarih, edebiyat, sosyoloji vs bölümlerine giden insanlar aynı seviyede değiller. Bunalr kendi alanlarının en iyileri. Ama İTÜ (örnek olsun diye yazdım bir ima yoktur.) Makina mühendisliği okuyan adamın puanı daha yüksek. Sırf diğeri Boğaziçili diye daha üstün, daha zeki, daha sosyal vs olmuyor. Ayrıca evet İTÜ Bilg. mühendisi artkadaşım vardı çoğu BOUN Bilg müh ten daha iyiydi.

Bu konularda üniversite bir yere kadar sonrası öğrenciye bakar.

Ayrıca Avrupa'nın vs 3. en iyi üniversitesi falan da değil, diplomasını da kimse takmıyor. Tecrübeyle sabit. London school of economics e giden, google da işe başlayan arkadaşım da var, iş bulmakta zorlanan arkadaşım da. Ama birinin TOEFL 117/120 iken diğerinin 87/120. Fark sadece kişisel.

Yabancı dil eğitimi evet çok güzel. Ama kendi tecrübemi anlatayım:
    Hazırlığı bitirdim. Sınavi geçtim vs(ki sınavın başarı oranı %50'nin altındaydı) KEndime "vay be ne ingilizce öğrendik" diyordum. Bölüme başladık. İlk 2 ay ingilizce bilmiyorum diye gezdim. Mezun oldum. Sırf yabancı dile bakarak işe alan bir yerin sınavına çalıştım. Bu süre zarfında gene "ingilizce bilmiyorum" diye gezdim. Sınavı da yüksek dereceli kazandım diyebilirim. Bu temelim vs olmasaydı bunları başaramazdım belki ama kendim de çalışmasaydım, sırf BOUN mezunuyum diye kimse beni sallamazdı, sınavları geçemezdim, kimse işe de almazdı.

Düşüncem 'BOUN' a giren insanın açıklarını kapayabilecek kapasitede olduğundan yana.Tabi ki her şey kişisel Boğaziçine giren aşmıştır bitirmiştir demiyorum.Ama o üniversiteye 'neden' girdiğini bilen varsa işsiz kalmaz.

• up
  • Öncelikle hangi bölümde okumak istediğinize karar vermenizde fayda var, onu hesaba katarak tavsiyelerde bulunmamız adına. Kazanmanız halinde Üniversite'den beklentilerinizi çok çok yüksek tutmayın ki hayal kırıklığına uğramayın. Belki de ben farklı beklentiler içinde olduğumdan böyle oldu. Üniversitenin eğitim kalitesi gerçekten üst seviyede. Hocalar kaliteli ve öğrencilerle ilgili. Güney Kampüs gerçekten görülmeye değer bir yer. Okulun sosyal aktiviteleri oldukça fazla. Herkesin ilgi alanına girebilecek olan birçok kulüp var ve çok etkinler. Spesifik olarak merak ettiğiniz sorular varsa P.M ile ulaşabilirsiniz. Fakat dediğim gibi öncelikli olarak okumak istediğin bölüm ve hedefin önemli.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona Grata -- 30 Kasım 2010; 21:22:01 >
  • iyi günler arkadaşlar konuyu hortlatmış olabilirim ama şuan boğaziçinde okuyan mumkunse çeviribilim bölümünde okuyan olmasada olur biri gerek acil durum konu evlenme teklifi bana yardımcı olan arkadaşlar sSscenk@gmail.com adresinden mail ile ulaşabilirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.