Şimdi Ara

Boğaziçi vs bilkent elektrik elektronik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrik elektronik bölümu okumak istiyorum fakat bilkent ile boğaziçi arasında gidip geliyorum. Bilkentin 750 tl + yurt bursu avantajı var ayrıca teknik imkanının daha iyi olduğunu duydum. Boğaziçi'nin ise herkesin ilk 500 icinde olması, yurtdışı kapısının daha açık olması, sosyal imkanları ve istanbul faktörü var. Hangi uniyi onerirsiniz? Ayrica bu bolumlerde okuyan varsa mesaj atabilir mi ? Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• boğaziçinin yurtdışı kapısının bilkente göre daha açık olduğunu nereden çıkardın? bence bilkent daha avantajlı yurtdışı konusunda. sosyallik konusuna gelince evet istanbuldan dolayı boğaziçi daha önde ama karar sana kalıyor. burs mu yoksa biraz daha sosyallik mi önemli senin için?
  • Bilkent yurt dışı konusunda daha avantajlı. Sadece puana göre bölüm seçme pişman olabilirsin
  • ben bilkent'te bilgisayar okuyorum. bizim bölümde en iyisi hangi derseniz bilmem ama bilkent elektrik-elektronikte kesinlikle aşmıştır. Binası bile diğer mühendisliklerden ayrı, okul bu bölüme çok değer veriyor. Hocaları falan çok iyi.

sosyallik falan diyorsun da. bu bölümde ortalama kasmak ve iyi yerlere gelmek istiyorsan sosyalliğe pek yer yok.

Açıkcası ben boğaziçi üniversitesini hiç düşünmedim. kimse soruyorsam overrated diyor. odtü vs bilkent yapmak daha mantıklı. sıralamalara aldanma.
  • Yorumlariniz icin cok tesekkurler. Fakat aklımda birkaç soru işareti var

Internetteki yorumlarin tamaminda bilkentin bogazicinden daha iyi oldugu soyleniyor fakat ilk 500 den 80 ogrenci almis bilkent 700den 50 ogrenci almis. Peki neden herkes bilkentin daha iyi oldugunu soylemesine ragmen cogunluk boun u tercih etmis?

Bilkent in sosyal imkanlari kulupleri bogazicine gore cok mu kotu? Sosyallige onem veren bir insanim bilgisayar telefon basinda gunumu gecirebilecegimi sanmiyorum.

Ileride yonetim alanina kayabilirim. Bunu bilkentten yapabilir miyim acaba

Bir de boun da herkes ilk 500deyken bilkentte cok daha dusuk siralamalarla ogrenci geliyor. Acaba ucretli gelenler de rahat etsin diye egitimi yavaslatma veya kolaylastirma olur mu ? Yani kucuk gordugum icin degil ama sonucta derece yapmis insanlar bir seyleri ispatlayarak geliyor. Bir de kafam dereceyle gelenlerle daha iyi uyusur diye düşünüyorum.

Bilkentte yasamin daha pahali ve zengin kesimin daha fazla oldugunu duydum. her gun starbucks a , 80 100 liralik yemege, ders cikisi pahali mekanlara gidemem. Bu sefer de ortamlardan dislanir miyim? Buradaki sevgilinin beklentileri de farklı olur illa ki. Sonucta ben isci cocuguyum ailemi kardeslerimi de dusunmek zorundayim.

• kısa ve net bir özet . Finansa yönelmek istiyorsan boun . Elektronik mühendisi olarak kalmak istiyorsan bilkent . Tabi istisnalar kaideyi bozmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tam Bir Kapalı Kutu

Yorumlariniz icin cok tesekkurler. Fakat aklımda birkaç soru işareti var

Internetteki yorumlarin tamaminda bilkentin bogazicinden daha iyi oldugu soyleniyor fakat ilk 500 den 80 ogrenci almis bilkent 700den 50 ogrenci almis. Peki neden herkes bilkentin daha iyi oldugunu soylemesine ragmen cogunluk boun u tercih etmis?

Bilkent in sosyal imkanlari kulupleri bogazicine gore cok mu kotu? Sosyallige onem veren bir insanim bilgisayar telefon basinda gunumu gecirebilecegimi sanmiyorum.

Ileride yonetim alanina kayabilirim. Bunu bilkentten yapabilir miyim acaba

Bir de boun da herkes ilk 500deyken bilkentte cok daha dusuk siralamalarla ogrenci geliyor. Acaba ucretli gelenler de rahat etsin diye egitimi yavaslatma veya kolaylastirma olur mu ? Yani kucuk gordugum icin degil ama sonucta derece yapmis insanlar bir seyleri ispatlayarak geliyor. Bir de kafam dereceyle gelenlerle daha iyi uyusur diye düşünüyorum.

Bilkentte yasamin daha pahali ve zengin kesimin daha fazla oldugunu duydum. her gun starbucks a , 80 100 liralik yemege, ders cikisi pahali mekanlara gidemem. Bu sefer de ortamlardan dislanir miyim? Buradaki sevgilinin beklentileri de farklı olur illa ki. Sonucta ben isci cocuguyum ailemi kardeslerimi de dusunmek zorundayim.

İstanbul faktörü var o yüzden boğaziçi daha yüksek sıralamalara sahip. Bir de özel üniversite diye millet ön yargıyla yaklaşıyor. Yine de bilkent ee'nin sıralamaları düşük değil. %50 burslusu bile ilk 3 bini alıyor. 90 tane burssuz 10-15 bin arası genelde, yığılma dediğim aralıkta olmuş. mühendislikte, Öğrenci profili konusunda çok sıkıntı yaşamazsın.

ben bilkent'te IEEE adlı topluluğa katıldım yalnızca. Burada çeşit çeşit sosyalleşebileceğin kulüp var ama ortalama kastığım için hiçbirine vakit ayıramadım. genelde yüksek ortalamalı mühendislik öğrencileri benim gibi çok sosyal değil, istese de olamıyor.

yönetim kısmına bilkent'ten de kayabilirsin. yurt dışında mba yapmaya bakar sadece.

bölümde 160 kişi varsa bunun 120 tanesi ilk 15 bindedir. öğrenci profilini o kadar hafife alma. ee'de rekabet çok yüksek, kolaylaştırma diye bir şey yok. ben de kendim gibi derece yapmış adamlarla daha iyi anlaşırım diye düşünüyordum ama öyle değilmiş işin aslı. gidince anlarsın.

Bilkent'in %43'ü tam bursluymuş. yarı burslu gelenlerin de çoğu orta halli. Ha öyle aşırı zengin adamlar da yok değil. Okulda lüks araba sayısı çok fazla. İnsan görünce kıskanmıyor değil.

Zaten buraya gelince 730 kapsamlı burs (yurtta kalırsan, kalmazsan 990) + 400 küsür kyk kredisi alacaksın. 1100 lira gibi bir gelirin olacak. arada lüks mekanlara takılacak kadar paran olur. 80-100 lira abartı, ödediğim max hesap 30 lira falandır. okulda sevmediğim kesim TED koleji mezunları, zerre haz etmem hiçbiriyle muhatap olmam zaten onlar da kendi aralarında takılır. Dışlanma diye bir şey kesinlikle yok.

sevgili işleri sıkıntı valla. o barbie gibi güzel kızlar zenginleri tercih ediyor genelde. benim maddi durumum ortalama üstü olmasına rağmen daha bulamadım gerçi vakit mi kalıyor ders çalışmaktan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gozun kapali yaz Bilkent ee, o ogrenci ortami ne kadar kotu gorunsede ortalama icin avantaj sagliyor

Ama iki bolum arasinda cok fark yok bunu bil sehir secmiini yap sen

• Yorumlarin icin cok sagolun. Bir sorum daha olacak. Ortalamayi yuksek tutmanin ne gibi avantajlari var? Yani 3.50 3.60 ortalamasi olan birinin 3.00 ortalamasi olan birinden artisi nedir? 3 ortalama yapmak da kolay degil tabii ki ama 3 den sonrasinin pek bir sey degistirmedigini duydum bazi yerlerde. Bir de bolumun ne kadarlik kismi 3 ortalamanin uzerine cikabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tam Bir Kapalı Kutu -- 2 Temmuz 2017; 22:45:49 >
  • Tam Bir Kapalı Kutu kullanıcısına yanıt
    yurtdışına yüksek lisans doktora yapmaya giderken işe yarıyormuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boün
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsav12

Boün

Neden boün?

• Tam Bir Kapalı Kutu kullanıcısına yanıt
    Çünki parası olan giremiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tam Bir Kapalı Kutu

Yorumlarin icin cok sagolun. Bir sorum daha olacak. Ortalamayi yuksek tutmanin ne gibi avantajlari var? Yani 3.50 3.60 ortalamasi olan birinin 3.00 ortalamasi olan birinden artisi nedir? 3 ortalama yapmak da kolay degil tabii ki ama 3 den sonrasinin pek bir sey degistirmedigini duydum bazi yerlerde. Bir de bolumun ne kadarlik kismi 3 ortalamanin uzerine cikabiliyor

bilkent ee'de 3.97 ortalama ile 9. oluyorsun tahmin et kaç kişi 3 üstü odtü ve boğaziçi'nde de aynı durum söz konusu diye biliyorum.

kim dedi 3'den sonrası pek bir şey değiştirmiyor diye? 3.5 ortalamalı birinin bile abd'nin kalburüstü okullarından kabul alması zor olur. savunma sanayi ve master-doktora için yüksek ortalama gerekli. onun dışında iş hayatına aman aman etkisi yok.

ygs-lys'ye çalıştığın gibi bölümde de çalışırsan baya yüksek bir ortalama yaparsın.

• Up

• İsviçresiz bilim adami diye bir abimiz Bilkent eede yardımcı olur

• Up

• 2 okulda tartışmasız çok iyi kurumlar, istanbul > ankara diyerek boğaziçini öneririm. hem okurken hemde iş hayatında farkını hissedeceksiniz. Boğaziçi ayrıcalıktır..
  • Bilkent'te başka bir bölümde okuyorum şunu söyleyebilirim ki EE Bilkent'in göz bebeğidir. Tamamen bölüme ayrılmış kendi binaları vardır.
  • Neyse ben onlari degil onlar beni sececek 600.oldum hangisinin puani duserse ona gidicem

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.