Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ'YE ODTÜ'YE GİRMEK...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize bu ygs & lys koşuşturmasında kolay gelsin arkadaşlar..

Öncelikle kendimden biraz bahsedeyim sonra sorumu sorayım.

Ben bir anadolu teknik lisesi 11. sınıf Bilişim Teknolojileri bölümü öğrencisiyim.

Alan derslerimde 2 senedir Okul birincisiyim bu şekil de de bitireceğe benziyorum.

Yıl sonu ağırlıklı ortalamam iyi sayılır. 9. sınıfta 76 idi. 10. sınıfta ise 79 idi.

Bu sene [lise-3] ' te de 75 - 80 arası birşey gelecek diye tahmin ediyorum.

Sayısal-1 derslerimin yıl sonu notlarımı söyleyecek olursak;

9. Sınıfta :
    Dil ve Anlatım : 4
    Edebiyat : 3
    Matematik : 5
    Fizik : 5
    Kimya : 4
    Biyoloji : 4

10. sınıfta :
    Dil ve Anlatım : 4
    Edebiyat : 3
    Matematik : 4
    Geometri : 5
    Fizik : 5
    Kimya : 4
    Biyoloji : 4

bu sene[lise-3] ve ileriki sene [lise-4] de benzeri bir tablo olacağını düşünüyorum.

Aslında kafamdaki soruları ve söylemek istediklerimi toparlayamadım ama aklıma geldikçe yazarım şimdi aklıma takılanları sorayım.

Şimdi benim hedefim ileri de Yazılımcılık-Öğretmenlik arası birşey ya da Yazılımcılık-İşletme arası birşey yapmak istiyorum.

Eski sınav sistemine göre bunun için uygun bölümler ve dahil oldukları puan gruplarını aşağıya yazıyorum ;

Yönetim Bilişim Sistemleri [EA-1] (Yazılımcılık-İşletme için)

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği [Say-1] (Yazılımcılık-Öğretmenlik için)

Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği [Say-1] (Yazılımcılık-Öğretmenlik için)

Aynı zaman da eğer Lisans eğitiminde başarılı olursam Yüksek Lisans eğitimimi İngiltere'de yapacağım [%95 olasılıkla].

Bunun için avrupada geçerliliği olan üniversite olmasını istiyorum.

Bu yüzden Boğaziçi ve Odtü gibi bir üniv. olmalı..

Şimdi benim sorularım ;

Sizce EA-1 çalışıp 359 puan yapıp Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümüne girmek mi daha basit yoksa SAY-1 çalışıp 360 puan yapıp Boğaziçi Üniv ya da Odtü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliğine mi girmek daha basit ?

Sonuçta bu iki bölüme de okulumdan ek puan geliyor (Bilgisayar bölümü okuduğum için.).

Elbetteki bu kişiden kişiye göre değişir. Ama yukarıdaki derslerime ve notlarıma bakarak sizce benim için hangisi daha mantıklı ?

Cevaplarınızı bekliyorum.....

• sen bu seneki puanları unut. MISe 359 puan ile ancak bu sene girebilirdin bi dahada öyle bişey olmaz. hatta bu sene 2 sene öncekinden de zor olacak çünkü meslek lisesine verilen ek puan oranı, okul puanlarının toplam puana göre olan oranı düştüğünden o puanda azaldı. bu ne demek şimdi diğer liselerden çıkışlı kişiler içinde şanşlar arttı. ek olarak yönetim bilişim sistemleri eski sistemle ea2de de var. ama çok ismi olan üniversitelerde değildi. şimdiki fark azaldığından adamlar boğaziçine girmek içinde kasacaklar burdan bir dezavantajın var.

eskiden 185 dakikada 120 soru çözülürdü yönetim bilişim sistemleri için. artık 160 dakika 160 soru. çok çok daha zor oldu. bu da başka bir dezavantaj.

yurtdışına gideceğim master yapacağım demişsin. bunu istiyorsan böteyi veya teknik eğitim fakultesini unut sadece mis yani boğaziçi yönetim bilişim sistemleri için çalış.

sana bir bölüm daha tavsiye ederyim. bilkent ctis %100 burslu (5 kişilik kontenjan) : bu bölüm içinde bilgisayar bölümü öğrencileri ek puan alıyor. mis işletme ağırlıklı bu ctis ise bilgisayar ağırlıklı. yurt dışında da mis bölümü gibi geçerli bir meslek. yurtdışı için bu iki bölüm için çalış.

okul birincisi olmanın iki avantajı var. birincisi tabiki okul puanı. 2. si ise okul birinciliği kontenjanı. bilmiyorsan 2. maddeyi araştır.

ek olarak okul birincisisin diye arkadaşların kesin kazanacak gözüyle bakabilir. bu yalan düzgün çalış.

haydi kolay gele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 9 Ekim 2009; 18:47:15 >

• Çok teşekkür ederim ertanunver :) Daha önce de seni birilerine yardım ederken görmüştüm.

Şimdi söylemek ve sormak istediğim birşeyler var;

Aslen yani ağırlıklı ortalama ile okul birincisi değilim. Mesleki derslerde okul birincisiyim (Bilgisayar Donanımı, Temel Elektronik ve Ölçme, Web Tasarımı ve Programlama vs...).

Ağırlıklı ortalamayla bakıp tüm dersleri işin içine kattığımız zaman ; 180 kişi'den ilk 10 içerisindeyim.

Evet yurtdışında Master ve Doktora yapmayı planlıyorum. Aslen Lisans eğitimini de İngiltere'de yapabilme şansım var ama ben bunu kullanmayacağım çünkü Üniversiteyi Türkiye'de okumak istiyorum.

Bilgisayar (Yazılım) alanında başka önerebileceğin bölümler var mı hem yurtdışında da tanınabilecek bir ünivde ? -Bilkent ctis hariç-

Ayrıca bilkent %100 bursu olarak girebilmek (ctis'e) Boğaziçi MIS'ten ya da BÖTE'den daha mı kolay ? Bir de puan türü ne ? [eski sistem göre..]

• bu sınav sistemi 2010 tam bi kaos verilen ek puan artık sabit değil okuldan aldığın başarı puanına göre ek puan alıcaksın
    önceden neydi herkese +24 puan , 120 soru 195dk bunlar mükemmerl avantajlardı .....

Boğaziçi bu sene 359 la kapadı doğru ama %31 lik bir kesim tercih yapmadı bunu da göz önüne alırsak bu sene sanslıydı girenler

368-369 gibi taban puan olur eski sisteme göre yeni sistemde allah kerim artık

--------------
    yurtdışı olayı da üniversiteye bakıyor mu bilmiyorum , onların istediği İngilizce(Toefl,IELTS)+GRA veya GMAT+ vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: gabartmatozu

bu sınav sistemi 2010 tam bi kaos verilen ek puan artık sabit değil okuldan aldığın başarı puanına göre ek puan alıcaksın
    önceden neydi herkese +24 puan , 120 soru 195dk bunlar mükemmerl avantajlardı .....

Boğaziçi bu sene 359 la kapadı doğru ama %31 lik bir kesim tercih yapmadı bunu da göz önüne alırsak bu sene sanslıydı girenler

368-369 gibi taban puan olur eski sisteme göre yeni sistemde allah kerim artık

--------------
    yurtdışı olayı da üniversiteye bakıyor mu bilmiyorum , onların istediği İngilizce(Toefl,IELTS)+GRA veya GMAT+ vs

İngilizce(Toefl,IELTS)+GRA gibi sınavlar sonraki iş zaten yazları gidiyorum dil kursuna. Ordada 4-5 ay kalıp o sınavları vermeyi düşünüyorum.

Üniversitenin de etkili olacağını düşünüyorum.

Mesela : Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği - Marmara Üniversitesi [Hazırlık+4 yıl] İngilizce bölümü var. Bu bölüm yurtdışında tanınıyor mu acaba ? Üniv yeterli görülüyor mu ? Ben yurtdışında tanınacak bir bölüme girmek istiyorum bilgisayar ile alakalı olan ve Ea-1 / Say-1 alanalrından birisi olan...

• 2008de

ctis hatırladığım kadarıyla 370 say1 ile kapamıştı yanlış olabilir ama.
    mis boğaziçide 368.6 olmalı ea1.
    boğaziçi böte 370 say1di gene galiba
    odtü 365 say1

yurt dışı için bilgisayar öğretmenliklerini unut. gerçi sınıf arkadaşım var yıldız teknikte, herif endonezyalı ne işi varsa burda böte de.

şimdi kolay zor bu tamamen senin yeteneğine kalmış. ama genel olarak konuşurska tabi ki eşitağırlık daha kolaydır. çünki puanlar hemen hemen aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 9 Ekim 2009; 19:13:16 >
  • iyide yurtdışı için lisans diploması yetmiyo mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşletme Bilgi Yönetimi bölümünden de ek puan geliyordu. Fakat sistem değişecek 2010 ÖSS'de farketmiyor artık hiçbir şey. 11. sınıfta olsam şu an dershaneye yazılır birinci bölüm kasardım, seneye de gider 2. bölüm için çalışırdım.

Meslek liselerinden malesef fazla çıkmıyor öyle Boğaziçi falan. Bizim liseden 1 tane çıktı mesela Boğaziçi.
  • quote:

iyide yurtdışı için lisans diploması yetmiyo mu ?

yeterde bilgisayar öğretmeni ne yapabilir ki yurtdışında. ha belki kendisini geliştirip özel söktörde farklı yerlere gelebilir tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

quote:

iyide yurtdışı için lisans diploması yetmiyo mu ?

yeterde bilgisayar öğretmeni ne yapabilir ki yurtdışında. ha belki kendisini geliştirip özel söktörde farklı yerlere gelebilir tabiki.

yüksek lisans işletme yapabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gabartmatozu -- 9 Ekim 2009; 19:45:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: G.Eroğlu

İşletme Bilgi Yönetimi bölümünden de ek puan geliyordu. Fakat sistem değişecek 2010 ÖSS'de farketmiyor artık hiçbir şey. 11. sınıfta olsam şu an dershaneye yazılır birinci bölüm kasardım, seneye de gider 2. bölüm için çalışırdım.

Meslek liselerinden malesef fazla çıkmıyor öyle Boğaziçi falan. Bizim liseden 1 tane çıktı mesela Boğaziçi.

Bizim liseden geçen yıl 7 bu sene 6 tane çıktı Boğaziçi
  • up.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul McCartney

quote:

İşletme Bilgi Yönetimi bölümünden de ek puan geliyordu. Fakat sistem değişecek 2010 ÖSS'de farketmiyor artık hiçbir şey. 11. sınıfta olsam şu an dershaneye yazılır birinci bölüm kasardım, seneye de gider 2. bölüm için çalışırdım.

Okul ismi rica edebilir miyim?
  • quote:

quote:

quote:

Okul ismi rica edebilir miyim?

@pm

• quote:

quote:

Oha! Bizimki anadolu lisesi ama o kadar çıkmadı. 4 tane. Üstelik fena da bir lise değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sendromkaan

quote:

quote:

Oha! Bizimki anadolu lisesi ama o kadar çıkmadı. 4 tane. Üstelik fena da bir lise değil.

Bizimki Türkiye'de 2. ya da 3. en iyi Mesleki ve Teknik bir Lise

• merak ettim neresiymiş orası.

mezun oldugum liseden de çıkıyor her sene 2 3 kişi filan. maçka akif tuncel anadolu teknik lisesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

merak ettim neresiymiş orası.

mezun oldugum liseden de çıkıyor her sene 2 3 kişi filan. maçka akif tuncel anadolu teknik lisesi.

@pm
  • böte cis fln onların açılımı ne yaw :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.