Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
945
Cevap
41
Favori
108.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bir sorum daha olacak işletme enformatiği ve ybs arasındaki fark nedir bir bilgin var mı, ben cok ayırt edici bir fark bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedersin0

hocam bir sorum daha olacak işletme enformatiği ve ybs arasındaki fark nedir bir bilgin var mı, ben cok ayırt edici bir fark bulamadım
    MIS biraz daha yazılım ağırlıklı İşletme Enformatiğine göre. Hatta MIS içinde de türkiyede farklılıklar var bazı bölümlerde yazılım dersleri daha az. Ama Almanya gibi ülkelerde MIS, İşletme Enformatiğiye aynı sayılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

MIS biraz daha yazılım ağırlıklı İşletme Enformatiğine göre. Hatta MIS içinde de türkiyede farklılıklar var bazı bölümlerde yazılım dersleri daha az. Ama Almanya gibi ülkelerde MIS, İşletme Enformatiğiye aynı sayılıyor.

Alıntıları Göster
    bölümde ilerleyen yıllarda zorunlu yazılım dersi azalıyor mu ders programına baktım da ilk sene dışında pek yazılım göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waitforit_123 -- 3 Haziran 2018; 15:40:48 >
  • Abi merhaba,
    İzmir Atatürk Lisesi'nde son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl sınava hazırlandım, hedefim Boğaziçi İşletme'ydi ancak birkaç sıkıntıdan dolayı olmayacak gibi duruyor.
    Şu anda aklımda Galatasaray İşletme veya İktisat, İTÜ Ekonomi, Bahçeşehir İşletme ve Boğaziçi MIS ya da Uluslararası Ticaret var abi.
    Sen hangisini önerirsin? Ayrıca MIS'de iş imkanları nasıldır? Hisar Kampüsü dezavantaj yaratır mı? Hiç diğer kampüslerde ders var mı veya aktivitelere gidebiliyor muyuz? Ben işletmeye daha çok ilgi duyuyorum her ne kadar yazılım geçmişim olsa da eğer MIS tercih edersem işletmeye göre dezavantajlar yaşar mıyım?

Ayrıca abi GSÜ İşletme seçip ilk yıl kasıp BOUN İşletme'ye geçmek gibi bir hayalim vardı ama yatay geçiş nasıl oluyor o konularda da pek bir bilgim yok. Kafam oldukça karışmış durumda, yardımcı olabilirsen çok sevinirim abi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: waitforit_123

bölümde ilerleyen yıllarda zorunlu yazılım dersi azalıyor mu ders programına baktım da ilk sene dışında pek yazılım göremedim

Alıntıları Göster
    Web Base Application Programming, Data mining gibi yazılım dersleri devam ediyor. İsterseniz android uygulama geliştirme cyber security gibi dersleri de alabiliyorsunuz. 2. Sınıftan sonra isterseniz daha yazılım ağırlıklı isterseniz daha işletme ağırlıklı ders alabiliyorsunuz bölüm seçmeli ve tamamlayıcı dersleri ile. Yani yazılım dersleri azalmıyor hatta artırmak da bize kalmış

• iDenis kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: teslanikolay

Abi merhaba,
    İzmir Atatürk Lisesi'nde son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl sınava hazırlandım, hedefim Boğaziçi İşletme'ydi ancak birkaç sıkıntıdan dolayı olmayacak gibi duruyor.
    Şu anda aklımda Galatasaray İşletme veya İktisat, İTÜ Ekonomi, Bahçeşehir İşletme ve Boğaziçi MIS ya da Uluslararası Ticaret var abi.
    Sen hangisini önerirsin? Ayrıca MIS'de iş imkanları nasıldır? Hisar Kampüsü dezavantaj yaratır mı? Hiç diğer kampüslerde ders var mı veya aktivitelere gidebiliyor muyuz? Ben işletmeye daha çok ilgi duyuyorum her ne kadar yazılım geçmişim olsa da eğer MIS tercih edersem işletmeye göre dezavantajlar yaşar mıyım?

Ayrıca abi GSÜ İşletme seçip ilk yıl kasıp BOUN İşletme'ye geçmek gibi bir hayalim vardı ama yatay geçiş nasıl oluyor o konularda da pek bir bilgim yok. Kafam oldukça karışmış durumda, yardımcı olabilirsen çok sevinirim abi.
    Selamlar. Abi demene gerek yok kaç yaş var aramızda şurada

Ben Saydığın bölümler arasında Boun MIS öneririm özellikle bahçeşehir işletme vs sıralamalar arası bayağı fark var diye biliyorum. Ben İTÜ Makina Müh.-İşletme Müh ve Boun MIS arasında kalmıştım. İş imkanları ilk mesajda yazıyor buradan da söyleyeyim mezun olup işe giremeyen kimse yok ama tabi ki girilen işler, maaşlar senin 4 sene boyunca yaptıklarına ve sana bağlı.

2. Seneden itibaren zorunlu staj başlıyor zaten, mezunların hangi şirketlerde çalıştığı da ilk mesajda olmalı.

Onun dışında Hisar Kampüs’ün tek dezavantajı yemekhane olmamasıydı. Şu an yemekhane inşaatı devam ediyor, güzel de olacağa benziyordu cam falan yapmışlar dışarda da yeri vardı en son Fotoğrafını bulursam koyarım. Onun dışında kampüsler arası zaten 100-200 metre yürümek istemezsen shuttle da var.

Seçmeli derslerini diğer kampüslerden alabilirsin. Ben haftanın iki günü kuzeyde bir günü güneyde ders alıyordum. MIS seçersen işletme yanında güzel teknik bilgi sahibi de olursun dezavantaj olacağını sanmıyorum. Sadece dediğim gibi yazılıma ilgin yoksa sıkıntı yaşarsın. Onun dışında yatay geçiş hakkında pek bilgim yok ama ona güvenip istemediği bölümlere giren sonra da mutsuz olan çok arkadaşım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 3 Haziran 2018; 21:33:23 >

• quote:

Selamlar. Abi demene gerek yok kaç yaş var aramızda şurada

Ben Saydığın bölümler arasında Boun MIS öneririm özellikle bahçeşehir işletme vs sıralamalar arası bayağı fark var diye biliyorum. Ben İTÜ Makina Müh.-İşletme Müh ve Boun MIS arasında kalmıştım. İş imkanları ilk mesajda yazıyor buradan da söyleyeyim mezun olup işe giremeyen kimse yok ama tabi ki girilen işler, maaşlar senin 4 sene boyunca yaptıklarına ve sana bağlı.

2. Seneden itibaren zorunlu staj başlıyor zaten, mezunların hangi şirketlerde çalıştığı da ilk mesajda olmalı.

Onun dışında Hisar Kampüs’ün tek dezavantajı yemekhane olmamasıydı. Şu an yemekhane inşaatı devam ediyor, güzel de olacağa benziyordu cam falan yapmışlar dışarda da yeri vardı en son Fotoğrafını bulursam koyarım. Onun dışında kampüsler arası zaten 100-200 metre yürümek istemezsen shuttle da var.

Seçmeli derslerini diğer kampüslerden alabilirsin. Ben haftanın iki günü kuzeyde bir günü güneyde ders alıyordum. MIS seçersen işletme yanında güzel teknik bilgi sahibi de olursun dezavantaj olacağını sanmıyorum. Sadece dediğim gibi yazılıma ilgin yoksa sıkıntı yaşarsın. Onun dışında yatay geçiş hakkında pek bilgim yok ama ona güvenip istemediği bölümlere giren sonra da mutsuz olan çok arkadaşım var.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim. Peki Uluslararası Ticaret bölümleri için neler söyleyebilirsiniz? Yazılımdan az biraz soğumuş durumdayım çünkü

• teslanikolay T kullanıcısına yanıt
    Uluslararası Ticaret hakkında pek bilgim yok yanlış bilgi vermek istemem. O bölümden biri yardımcı olursa daha iyi olabilir.

• Yemekhane inşaatı atarım demiştim üstte.

• hocam birkaç fotoğraf daha paylasabilir misin

• quote:

Orijinalden alıntı: sivri uç

hocam birkaç fotoğraf daha paylasabilir misin
    Okul bitti o yüzden gitmiyorum artık Dönem bitmeden aklıma gelmedi atmak.

• quote:

Okul bitti o yüzden gitmiyorum artık Dönem bitmeden aklıma gelmedi atmak.

Alıntıları Göster
    Arşivde vardır

• quote:

Arşivde vardır

Alıntıları Göster
    Aradım senin için Bu yüklediklerim Hisar Kampüs’ten.

• iDenis kullanıcısına yanıt
    Ne zaman açılıyor?
    (Yemekhane)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mystogan_ -- 21 Haziran 2018; 12:46:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystogan_

Ne zaman açılıyor?
    (Yemekhane)
    Yaz okuluna yetişir deniyordu açıldı mı bilmiyorum ama dönem başlangıcında açık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 21 Haziran 2018; 13:35:55 >
  • 1.sınıf zorladı mi hocam

• sizce tm10k ile alırmı
  • quote:

1.sınıf zorladı mi hocam
    Zorluk olarak programming dersi dışında çok zorlanmadım, ama çok yoğun geçti her hafta ödev, sınav, sunum bir şey mutlaka çıktı. İkinci dönem haftada 6 saati olan dil dersi alınca iyice yoğunlaştı yoruldum çok. Ama genel olarak çok iyiydi hocaların çok yardımı oldu iyi geçmesinde, neredeyse hepsi anlayışlıydı ve yardım ettiler diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: UlfangSama

sizce tm10k ile alırmı
    Ben o civarlarda olur diye tahmin ediyorum. Daha yüksek/düşük olur diyen de çok oldu konu içinde.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.