Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
41
Favori
108.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IAbuzerI

Evet benim aklımda sürekli iktisat ve ekonomi bölümleri vardı bu arada ben itü geomatik müh.den geçmek istiyorum buraya, ekonomi çok ilgimi çekti her zaman aklımdaydı ama burda ekonomi finans dersleri yanında yazılım dersleri beni çok etkiledi.

Pc mühendisi arkadaşım bile ders programını gördü kesin burayı yaz dedi.

Araştırdıkça itü ekonomiden uzaklaşıp buraya yakınlaşıyorum sıralama açıklandıktan sonra ziyaret ediceğim mutlaka.

Teşekkür ederim hocam aklımda sorular oldukça yazıcağım buraya
    İstediğin zaman sorabilirsin, dediğim gibi itü ekonomiyle arasında kaldıysan kesinlikle MIS’de daha avantajlı olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 5 Temmuz 2018; 23:28:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam uluslararası ticaret hakkında bilgin var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Keldani İmam

Hocam uluslararası ticaret hakkında bilgin var mı ?
    Sadece ingilizce yanında 2. Yabancı dilin zorunlu olduğunu biliyorum. Onun dışında pek bilgim yok bir de mezunlarından birinin Spotify türkiye direktörü olduğunu duymuştum.

• up

edit: Konulara bir göz attım arkadaşlar herkes deli gibi sıralama tahmin etmeye çalışıyor bununla vakit kaybetmeyin sıralamaları geniş aralıklarda olan bölümleri araştırın. Sıralamalar belli olduktan sonra tercih dönemine kadar çok zor bir dönem geçecek çoğunuz için. Bunlarla vakit kaybetmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 14 Temmuz 2018; 15:51:48 >
  • hocam sıralamalarda büyük bir şok yaşamazsam burası gelecek gibi uplama gözünü seveyim
  • Evet hocam

• Arkadaşlar güldürdünüz cidden merak etmeyin zaten az çok bellidir herkesin kafasında korkmayın o yüzden Ben de insanları bilgilendirmeye çalışıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

quote:

Orijinalden alıntı: veysel3031

Vahşi kariyer rekabetine girmek istiyorsanız seçin. Bu da bir diğer şirketi babadan oğla devretme bölümü. 4 yılda hem kodlama, hem pazarlama, hem de pdr ayarında dersler alınıyor okuduğum kadarıyla. Pek tekin bir meslek gibi durmuyor ama yıldızı parlak torpilli müdür olabileceğini düşünen varsa yazılımcı olacağına bu mesleği tercih edebilir. Ayrıca 2 kelimeden birisi "hocam" olan bu forum midemi bulandırmaya başladı.

Yazılım firmasında çalışan biri olarak açıklama getirmek istiyorum duruma. Yazılım geliştirici teknik konuda uzmandır. Verilen problemi en iyi şekilde çözer. Buna lafım yok. Ama aynı geliştiriciye belediyelerin karar alma süreçlerini otomatik hale getirmemiz gerekiyor. X belediyesinin iş süreçlerin inceleyip ona göre makine öğrenmesi destekli bir karar alma modeli çıkarır mısın dersen adam isyan eder çünkü bu onun uzmanlık alanı değil. Kimin uzmanlık alanı? Aslında ya işletme mezununun ya da Endüstri Mühendisliği'nindir ama buradaki arkadaşlar da yazılım bilgisinden eksik. Kendini geliştirenleri ayrı tutuyorum. İşte bu noktada MIS giriyor. Yarı yazılım eğitimi yarı da işletme eğitimi aldığı için hem sistem tasarlayıp hem de yazılım teknolojisi üzerinden çözüm sunabilir. Ama bu uzmanlar en fazla tarif yazabilir. Tarifi gerçeğe dönüştürmek yine yazılım geliştiricinin elinde.

Bu demek değil ki MIS daha üst seviyededir. Elbette MIS mezunları daha üst kademe ile takılır. Bol bol toplantı yapar. Müşteriye şirin gözükür. Yeri gelir tonlarca laf yer. Bitmeyen toplantılara katılır. Rakip on firmada aynı tarifi üretebilir ama en leziz tarifi üretmek yine teknik ekibin elindedir. Teknik ekip rahattır. Güzel giyinmesine gerek yoktur. Güzel ofisinde takılır. İsterse evden çalışır. Ofise gelmez. Hele ki sektördeki tek tük adamlardan biriyse şirket elinden gitmesin diye elinden geleni yapar.

Hocam ben bogazicinde okumak cok istiyorum. Yani tabi hangi bolum olursa olsun yeterki bogazici olsun demiyorum ama mantikli bi bolum tercihi yapmak istiyorum. dogustan beri istanbulda oldugum icin ankara gibi bi yere gidicek halim yok tabi ama koc/sabanci ya sirf adi var diye istemedigim bi bolume %25 burslu falan da gitmek istemiyorum sonucta maddi yukunu dusunmek lazim. itu bilgisayar muhendisligi tutmuyo gibi ama itü v.b gibi koklu olmayan ticarethaneye donusmus ozel universitelere de gitmek istemiyorum. O yuzden gercekten cok kararsiz kaldim yaa. Puanima yazik etmek istemem cidden. Bogazici diye tutturup da tekrar hazirlanmak istemiyorum sinava, yine ayni stresli bi donemden gecmek kabus gibi geliyo. Ne dusunuyorsun? Onerin var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar, tekrar hazırlanıp hazırlanmamaya karar vermek çok zorlu bir iş, dediklerini anladım ama puanın nerelere yettiğini tam anlayamadım. İTÜ Bilgisayar olmuyor demişsin olan bölümler ve üniversiteler hangileri?

• quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

Merhabalar, tekrar hazırlanıp hazırlanmamaya karar vermek çok zorlu bir iş, dediklerini anladım ama puanın nerelere yettiğini tam anlayamadım. İTÜ Bilgisayar olmuyor demişsin olan bölümler ve üniversiteler hangileri?

Yanitin icin tesekkurler.

10k civari (-/+) bekliyorum. 20k ya kadar da gerilemicegimi dusunuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajker5689

quote:

Merhabalar, tekrar hazırlanıp hazırlanmamaya karar vermek çok zorlu bir iş, dediklerini anladım ama puanın nerelere yettiğini tam anlayamadım. İTÜ Bilgisayar olmuyor demişsin olan bölümler ve üniversiteler hangileri?

Yanitin icin tesekkurler.

10k civari (-/+) bekliyorum. 20k ya kadar da gerilemicegimi dusunuyorum.

Alıntıları Göster
    Anladığım kadarıyla MF sin o yüzden bizim bölümden bahsetmiyorum. Dediğin sıralamalarda İTÜ İşletme Müh/Elektrik Elektronik Müh/Makine Müh gelir gibi duruyor bu bölümleri iyice araştırmanı tavsiye ederim. Mezuna kalmak en başta kaçış olarak görünse de gerçekten çok yıpratıcı çevremden gördüğüm kadarıyla. Yine de mezuna kaldıktan sonra ilk sene yaptığından çok daha iyi yapanlar da mevcut. İçine sinen ve aklında soru kalmayacak bir bölüm/Üniversite olmadıysa iyice düşünüp bırak ama önce bir yere girmeyi düşün derim.

• quote:

Anladığım kadarıyla MF sin o yüzden bizim bölümden bahsetmiyorum. Dediğin sıralamalarda İTÜ İşletme Müh/Elektrik Elektronik Müh/Makine Müh gelir gibi duruyor bu bölümleri iyice araştırmanı tavsiye ederim. Mezuna kalmak en başta kaçış olarak görünse de gerçekten çok yıpratıcı çevremden gördüğüm kadarıyla. Yine de mezuna kaldıktan sonra ilk sene yaptığından çok daha iyi yapanlar da mevcut. İçine sinen ve aklında soru kalmayacak bir bölüm/Üniversite olmadıysa iyice düşünüp bırak ama önce bir yere girmeyi düşün derim.

Alıntıları Göster
    Tesekkurler...

• Öğrenci alım puanı değişti mi bu bölümün?
  • MIS gibi bölüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cigkoftelover

Öğrenci alım puanı değişti mi bu bölümün?
    puan türü değişti tmye geçti
  • quote:

Orijinalden alıntı: management inf systems

puan türü değişti tmye geçti

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu konuda yanlış bilgisi olan çok kişi görüyorum. Bölüm alım puanlarını okullar belirlemiyor, bir önceki sene giren son kişi bölümün taban puanını/sıralamasını belirlemiş oluyor. Çok temel bir bilgi ama bilmeyen çok var ilginç bir şekilde. Rehber hocalarn ve öğretmenlerin anlatması lazım.

• quote:

Arkadaşlar bu konuda yanlış bilgisi olan çok kişi görüyorum. Bölüm alım puanlarını okullar belirlemiyor, bir önceki sene giren son kişi bölümün taban puanını/sıralamasını belirlemiş oluyor. Çok temel bir bilgi ama bilmeyen çok var ilginç bir şekilde. Rehber hocalarn ve öğretmenlerin anlatması lazım.

Alıntıları Göster
    yanlış kişiyi alıntıladın hocam galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: management inf systems

yanlış kişiyi alıntıladın hocam galiba

Alıntıları Göster
    İlk kişiye de bildirim gitmiyor mu

• Bilgilendirme: Arkadaşlar tanıtım günleri tarihleri açıklandı. Yönetim Bilişim Sistemleri tanıtımı 1 Ağustos Çarşamba saat 10:00'da Güney Kampüste olacak. Tanıtım günlerine gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim, hem kampüsleri görmüş hem hocalar/mezunlar ile iletişime geçmiş hem de öğrencilerle tanışmış oluyorsunuz.

Ayrıca diğer bölümler dışında okul ile ilgili genel sorularınıza cevap verebilirim eğer Boğaziçi düşünen varsa.

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) -  ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 29 Temmuz 2018; 19:4:27 >

• quote:

Bilgilendirme: Arkadaşlar tanıtım günleri tarihleri açıklandı. Yönetim Bilişim Sistemleri tanıtımı 1 Ağustos Çarşamba saat 10:00'da Güney Kampüste olacak. Tanıtım günlerine gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim, hem kampüsleri görmüş hem hocalar/mezunlar ile iletişime geçmiş hem de öğrencilerle tanışmış oluyorsunuz.

Ayrıca diğer bölümler dışında okul ile ilgili genel sorularınıza cevap verebilirim eğer Boğaziçi düşünen varsa.

hocam hazırlık kime kilyos kime kuzey kampüs çıkıyor o kısmı pek anlayamadım ben biliyor musunuz siz

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.