Şimdi Ara

Boğulan Arabayı Çalıştırmaya Zorlamak Motora Zararlı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım arkadaşım çalıştırmayı denerken boğulmuş. Bir kaç kez denemiş çalışmamış. Benzinli 1.6 palio. Ben de takviye kablosu ile başka bir araçtan bağlantı yapıp akü bitmesin diye çok çalıştırmayı denedim. Boğulduğu zaman bu araçta hep oluyor. Tam çalışıyor, gaz veremeden stop ediyor.

Fazla benzin pompalandığı için motora zarar verir mi? Ustaya çektirdim arabayı, bana böyle bir şey dedi. Ben önceki yıllarda da çok zorladım, ne çevremden ne de kendimden böyle bir şey ile karşılaşmadım.

Piston ya da sübaplar zarar görebilir diyor, marş motorunu yakmışım, onu tamir edecek ama böyle bir şey de çıkabilir karşımıza diyor. Sizce doğru olabilir mi? Karşılaşan var mı?

• karbüratörlü araçlarda gaz pedalına sonuna kadar basılı tutup çalıştırmanız gerek.

enjeksiyonlu araçlarda bujileri kurutmak ya da kuruyana kadar beklemek gerek 1 gün civarı.

motora zararı olacağını sanmam.

• Büyük bir hata olur da yüksek miktarda yakıt alınırsa hydro-lock olablir. Sıvıyla dolan silindirler, sıvı esnemediği için kompresyon limitininin üzerinde çalışmaya zorlanırsa ustanın bahsettiği hata olabilir. Ama hiç rastlamadım, bu ihtimale yaklaşan bir hataya bile hiç rastlamadım. Dragcılar falan, tuhaf karbüratörleriyle yaşar bunu. İç taşırma olması gerek. Normal karbüratörler, yanlış bir müdahale modifikasyon görmediyse hata olduğunda dış taşırma yapar.

Rolanti tutmayan soğuk motoru 3000 devir üzerinde zorlayıp çalışıtmak iyi değildir. 2000 devir gibi hala düzenli çalışmıyorsa bırakın stop etsin, yeniden deneyin. Bu valf veya piston eğmez ama düzensiz aşınma yapar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.