Bildirim
BOHR ATOM MODELİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
azalır -
Azalıyormuş
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Artar sonucta sen uyarıyorsun. Eğer kendi gidiyor olsaydı azalırdı. Dışarıdan etki varsa artar. -
CEVAP 1-3 MÜ?1-2-3 MÜ BOHR SORUSUNDA -
elektriksel potansiyal yazıyordu artar olması lazım -
1 2 3 yaptim emin degilim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
azalır diyenler neye göre azalır diyo anlamadım bi üst yörüngeye uyarınca toplam enerjisinin arttığını biliyorsunuz sanırım üst yörüngede kinetiği az olduğu için zaten mantıken potansiyeli daha yüksek olmalı azalır yazıyosunuz bi açıklama yok ben kesin eminim diyemem ama sizde bişey demeden direk yaptığınız cevabı söylemeyin -
1 2 3 yaptim potansiyelden emin degildim ins dogrudur :(
quote:
Orijinalden alıntı: DIBOSS
azalır diyenler neye göre azalır diyo anlamadım bi üst yörüngeye uyarınca toplam enerjisinin arttığını biliyorsunuz sanırım üst yörüngede kinetiği az olduğu için zaten mantıken potansiyeli daha yüksek olmalı azalır yazıyosunuz bi açıklama yok ben kesin eminim diyemem ama sizde bişey demeden direk yaptığınız cevabı söylemeyin
Kardeşim 1 3 olmali çünkü n=2 de r=4 n=3 de de r=9 oluyor v=k×q/r de de bakarsan azaldigini gorursun
1-2-3 kütle çekimle aynı -gmm/r - olduğu için artar
Düz mantıktan düşünürseniz bile azalıyor kq/r bencede 1,3
çekirdekten uzaklaştıkça p.e. artar diye biliyorum yanlis mi?
formülün başında - olduğunu unutuyosun sanırım -
quote:
Orijinalden alıntı: DIBOSS
formülün başında - olduğunu unutuyosun sanırım
Kardeşim v=-k×q/r diye bir formül görmedim ben sen gördüysen söyle senin dediğin toplam enerjide o da Etoplam=-13.6×Zkare/nkare ve zaten n=2 den n=3 e çıkarken Etoplam artar
peki dostum e toplamın artacağında hem fikiriz ve elektronun alt yörüngede daha hızlı döndüğünüde biliyoruz toplam enerji kinetki+potansiyel değil mi ee ikiside azalıyosa nası toplam arttı -
-
Dunyadaki potansiyel enerji ile ayni mantik potansiyel -bilmemkactan 0 a dogru ilerler o sirada artar
arkadaşlar kesin olarak cevap 1-2-3 e potansiyelin formülüde -kq/r dir googlea bir üst yörüngeye geçen elektronun potansiyel enerjisi yazın 5.sırada çıkan linkte bunu direk olarak vermiş
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X