Şimdi Ara

Boks mu Fitness mı Hangisine gitmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18 yaşına yaşına girmek üzereyim. Üniversiteye gideceğim yks sınavına hazırlanıyorum. Boksa mı gitsem yoksa fitness a mı gitsem karar veremiyorum. Boyum 1.78/ 1.79 civarı kilom 53. Zayıfım vücudumu toparlamak istiyorum ama hemde daha fazla geç olmadan boksa gitmek kendimi savunmayı öğrenmek istiyorum. Zayıfım diye de boksa gitmek mantıklı olur mu bilemedim öbür yandan da vücüdumu da toparlamak istediğim için fitnnes a gitmek istiyorum. Her iki spora da çok ilgim var. Yks ye hazırlanmandan önce ikisine de gittim ufaktan da olsa ikisinde de altyapım var. Üniversite ye gittiğim zaman ikisine de gitme imkanım var. İlk öncelikle hangisine gitmeliyim sizin düşünceleriniz nelerdir? (Hem vücüdum iyi olsun istiyorum hemde dövüşmeyi bilmek istiyorum(fazla kasın dövüş sporunda negatif etkisi olduğunu biliyorum)dövüşcü vücüdu örnek Mike tyson nın vücudu iyidi gençken)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Just Day -- 26 Mart 2024; 19:15:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Body ve Boksu birlikte yürüt.. Önce body'ye git biraz calıs kaslarını gelistir sonra boksa gidersin ancak boks demek acı demektir.. Yani gercekten ciddi sekilde boks calısmaya basladıgın zaman bunu sürdürebilecek misin? Normal kisilik yapısına sahip bir insansan bence boks sana göre degildir.. Cünkü maclarda sürekli darbe alacaksın.. Yani bunu teknik olarak öğrenmek sorun degil fakat sana maclarda vururlar eğitim macları yapman gerekiyor bunu uygulamaya gecirmelisin pratik yapmalısın..

Mac yapmadan yani dayak yemeden de dövmeyi tam anlamıyla öğrenemezsin.. Yani yine döversin belki ama performans vermez bence.. Ben yogun dayak yerim ve dayak atarım diyorsan boks seni ucuracak tekniktir ancak ben dayaktan korkarım diyorsan, body'den sonra sana yogun darbe yemeyecegin tekvando gibi bir sey ve biraz da judo öneriyorum bunlar hicbir sey bilmeyen sıradan insanları indirmeye yetecek seyler yerde dövüsebilmek icin güres tarzı bir sey de mutlaka öğrenmelisin yani judo bu konuda senin bu yerde dayak yeme ihtimalini azaltır cünkü sokakta seni yere indirmeye calısacak olanlar mutlaka olacak.. Sadece 1 alternatif dersen Jiu Jitsu'ya git.. Ya da gercekten öğretebileni bulursan direkt MMA gibi seylerin temellerini öğren derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Ekim 2024; 18:51:1 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boks mu Body mi?????
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.