Şimdi Ara

Bolu'da son 1 ayda yere çöp, sigara izmariti atanlara, tükürenlere 5 Milyon TL Ceza Kesildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
3.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lütfen tartışmalarınızda karşı tarafı rencide/tahrik/hakaret edici cümleler sarf etmeyiniz.

• Daha demin market önünde seçmece pofuduk cinsi köpeğinin ifrazatını ( yeşil ve sarımsı bir sıvıyı) yaptıran bir hanım gördüm; hiçte istifini bozmuyor. Kaldırımda ki ağaç dibine yaptırabilirdi veya yanında tuvalet için ped taşıyıp ona da yaptırabilirdi. Gelen herkeste hanıma bakıyor; hanım da hiçbir sıkıntı yok. Daha sonra kocası lüküs SUV aracıyla geldi; hanım da bindi ve gitti. Moderneti insan tanımıyla çelişmiyor mu? Çölde veya çadırda da yaşamıyor.

Temizlik görevlisi arkadaşlar bunları temizlemek zorunda mı? Tütün ürünü izmaritini atana ceza var; sokağa dışkı atana yok. Bu da ayrı çelişki. 

• iyide bunu ödeyecekler mi? demezler mi sen bana ceza verdin de bu cezayı yazarken heryerde yere attıranlar var onlara yazdın mı, ne diyecek? herkes kafasına göre iş yapmaya devam etsin millet de kendini haklı çıkaracak sebepleri bulup kaçacak, ortada göstermelik işler kalacak, bu boludakini ''mülteci'' kılığında ülkenin gerçek sahiplerine laf yetiştirdiğ için hoş karşılıyorlardı bildiğin şovmenmiş

• Breaking Bad & Better Call Saulyoutube
    Getting Out Of Community Service | Slip | Better Call Saul
    https://www.youtube.com/watch?si=sznUpbi_PwXMeFja&v=LSVWJ4S0r38&feature=youtu.be

Ceza kesmek yerine 1 hafta zorunlu calistircaksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 24 Ağustos 2024; 22:23:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sırf şu üye gibileri bu hale sokması bile büyük başkan olduğunun kanıtı. 

• Showman Tanju Özcan sevsinler senin çevreci ayaklarını.
    Sokakta insan parçalayan sokak köpeklerini toplamaz, onların hastalık saçan dışkılarına da birşey yapmaz ama gider yere izmarit attı diye vatandaşa ceza keser tam bir numunelik CHP'li.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Bu ülkenin tek çıkış yolu Singapur modeli (malesef). İnsanlar (kurallara uymayanların insan oldukları da meçhul) kural tanımıyorsa cezasını ağır şekilde ödeyip öğrenmek zorundalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kolonyalı -- 25 Ağustos 2024; 0:55:50 >
  • Çok iyi. Memlekette bu uygulamanın yaygınlaşması dileğiyle.

• Helal olsun Tanju Başkana 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Muhafız. kullanıcısına yanıt
    Partili olamayacak kadar ileri seviye bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

Sen uzaydan mı geldin? Yada iyi programlanmamış yapay zeka mısın? Sen askere gitmedin mi? Askere yere bir şey atmak yasak ama her gün temizlik yapılır. En basiti bizim süpürdüğümüz yoldan sadece araba geçiyordu. Çıkan çöp sadece yapraktı. Sabah süpürüyorduk öğlen yine her yer yaprak oluyordu.

• Bolu belediyesini tebrik ediyorum. Belli bir yaştan sonra, temel kural ve medeniyet esasları konusunda yeterli düzeye ulaşamamış insanlari sözle ikna etmek zordur. Onları ancak ceza ve yaptırımlar ile düzene sokabilirsiniz. Bu uygulamanın tüm Türkiyeye yayılması temennimdir.

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

Şehirler askerî alan değildir, şehirlerin hiçbir yerinde yere izmarit atmanın cezası şu kadardır diye yazmaz.

Tanju Özcan vatandaşa geçirmeye çok hevesli ise şehrin her yerine ceza afişi asar iki hafta sonra da ceza keser.

İzmaritle kağıtla otla böcekle uğrayacağına sokakta insan parçalayan köpekleri toplasın,. köpeklerin hastalık saçan boklarını belediye işçisine toplatıyor ama vatandaşın yere attığı kağıda ceza kesiyor.

Hadi oradan ya

Hadi oradan!

• Navi kullanıcısına yanıt

Ben tebrik etmiyorum çünkü show yapıyor.

Bu kadar çevreci olsaydı sokakta insan parçalayan sokak köpeklerini toplardı,

Bu kadar çevreci olsaydı sokakta insan parçalayan sokak köpeklerinin hastalık saçan dışkılarına önlem alırdı.

Sen hastalık saçan sokak köpeklerini elleme ama git vatandaş yere izmarit attı diye ceza kes.

Hadi oradan Tanju ya..

Şov suçlaması subjektif bir suçlama. Belki öyle belki değil, adamın içini bilemem ama ben neticeye bakıyorum. Bu olay özelinde düşünüyorum ve doğru birşey yapmış diyorum. Ayrıca bu riskli bir icraat, ben şov yapacak olsam bana zarar getirecek bir icraat yapmazdım. Toplumun kural ve medeniyet algısı belli iken çoğunluğu memnun etmeyecek hatta tepkisini çekecek bir icraat yapmış.

Senin bahsettiğin sokak hayvanları ve hijyen meselesi tartışmaya açık ve eleştirilebilir bir konu. Şu an sokakları hayvanlardan çok insanlar kirletiyor. Ama Boludaki sokak hayvanları ile ilgili konu açılsa ve belediyeye eleştiri getirilirse yadırgamam. Yine de o konuda yanlış diye doğru bir işe de karşı çıkmamak lazım.

• Navi kullanıcısına yanıt

Sana birşey soracağım.

Bugüne kadar hayatın boyunca elindeki bir çöpü veya içiyorsan sigara izmaritini yere attın mı?

Veya yayaya kırmızı yanarken hiç karşıdan karşıya geçtin mi?

Ben yere çöp atmam, gerekirse çöpü arka kıç cebime koyarım çöp kutusu görürsem cebimden çöpü çıkarır çöp kutusuna atarım. Ama izmariti yere atmışımdır çünkü izmarit kötü kokuyor cebime koyamam, çöp görürsem sigarayı söndürüp çöpe atarım ama çöp kutusu yoksa yere atarım.

Bu güne kadar yolda sokakta yere sigara izmariti atmanın cezası şu kadar şeklinde hiçbir yazı uyarı vs yazılmadan ben yere izmarit atar atmaz belediyenin adamı gelip bana ceza yazarsa ben bunda art niyet ararım, herkes de art niyet arar. Sen belediye başkanı olarak yere izmarit atılmasına ceza yazmayı kafaya koyduysan bunu haftalar önce halka afişlerle bilboardlarla bildirmen gerekiyor, çünkü vatandaş bugüne kadar yere izmarit atmış ve hayatın boyunca da ceza almamış, kuvvetle muhtemel bunun bir suç olduğunu da bilmiyor.

Sen bu vatandaşa tutup da yere izmarit attın diye ceza kesemezsin. Bunun adı art niyettir.

Sana sorduğum sorulardan birine yanıtın "evet" ise sana biri gelip yere çöp attın diye yarın sana ceza kesse bunda art niyet aramaz mısın dürüstçe cevap ver.

Aklım erdiğinden beri yere çöp atmadım. Yol boşken kırmızı ışıkta geçtim.

Bu uygulama dediğin gibi olduysa, akşam yatıp sabah kalkınca haydi ceza uygulayalım dedilerse yani hiç öncesi yoksa haklısın. Art niyetten ziyade saçmalık olur, üzüm yemek değil bağcı dövmek niyetidir.

Ama illaki bir duyurusu, tabelası, gündemi yani cezanın öncesi vardır diye tahmin ediyorum. Yoksa kendine zarar verir. O kadar mantıksız değildir başkan.

• Sigara izmaritini yere atmanın yasada cezası var. Kimse kendi kafasına göre ceza bulup uygulayamaz. Hiç haber izlemiyorsunuz değil mi?

Toplum içinde insan gibi yaşamayı reddediyorsan bak arazi bol. Gider bir ev yaparsın, kimse sana karışmaz.

Meclis, köpekler için kanunu çıkartmış. İktidar yani AKP yaptırsın, yaptıramıyorsa kendi yapsın.

Laflara bak ya. Evde her şeyi yere mi atıyorsun sen? Anne, eşin, kız kardeşin her kimse artık atma deyince işin ne temizle mi diyorsun?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.