Toplum olarak çevremizi temiz tutma bilincinde değiliz maalesef. Geçenlerde Gölköy'e gittim ateş yakılması yasak ve bunu belediye sürekli anonslarla belirtiyor. Çayımızı vs termosa koyduk gittik. Yeşillik alanda odunları zemine dizip ateş yakanlar mı dersin! Mangal yapanlar mı dersin! Semaver yakanlar mı dersin! Ne ararsan var. Jandarma geliyor uyarıyor arkasını dönüp gittiğinde ise tekrardan devam. Güzelcehisar'a gidiyorum tertemiz sahilken sezon başlayınca çöplüğe dönüyor tüm plaj. Çöplükten adım atacak yer kalmıyor ve bunların içinde yurtdışından gelen vatandaşlarımız da dahil olmak üzere bu hale getiriyoruz. Artık bir yere gittiğimde yanımda fazladan çok poşeti götürüyorum. Hem kendi çöpümü topluyorum, hem de etrafta ki çöpleri topluyorum. Şehirler arası yolculukta aracının camını açıp poşet dolusu çöpü otobana atanı mı dersin! Ormanlık alanda izmaritlerini söndürmeyip yangın çıkaranı mı dersin! Çekirdek çitleyip özenle yerlere atanı mı dersin! Say say bitmez... Bu kadar vurdum duymazlık yüzünden daha yeni Göynük'te çok büyük orman yangını çıktı ve günlerdir söndürülemedi. Dün Devrek'te orman yangını çıktı zar zor söndürdüler. Bunlar sadece benim gördüklerim maalesef ülke genelinde kim bilir neler yaşanıyor. Vatandaşlar sürekli ikaz ediliyor, anonslarla uyarılıyor ama dinleyen yok. Poşetler ücretsizken fazla fazla alan milletimiz, artık paralı olunca ihtiyacı kadar almayı öğrendi. Bizim milletimiz cebinden para çıktığında bazı şeyleri gayet iyi anlıyor maalesef. |
Bolu'da son 1 ayda yere çöp, sigara izmariti atanlara, tükürenlere 5 Milyon TL Ceza Kesildi (7. sayfa)
-
-
Yahu bu ne saçma mantık, şimdiye kadar uygulanmamasıydı yanlış olan zaten. Umarım örnek olur bu. Küllük sayılarının artmasını talep edebilirsiniz ama küllük bulamadınız diye de sokağa izmarit atma hakkına sahip olmuyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz sokağa izmarit atılması suç değil midir dedik? Eğer böyle bir sıkıntı varsa; cezanın yanında önleyici,koruyucu çözüm önerileri de sunulmalı. Sokağın hangi nedenle veya yöntemle kirletildiği önemli değil; kirletene ceza yazılıyorsa; o zaman hepsine aynı şekilde uygulanmalı. Misal soba kovasını nereye boşaltacak vatandaş; konteynere boşaltıyorlar; konteynerler deliniyor. Bahçelerinde ki ağaçları budamıyorlar; yaprakları mazgalların ağzını tıkıyor, yağmur yağınca sokak su içinde. Bunlara da bir çözüm bulunmalı.
-
Arkadaş; yasanın farklı uygulanmasına sitem ediyor bence.
Küllüğü tekmeleseler iyi; çalarlar. Akşam koyarlar; sabah yerinde bulamazlar.
Yemek artıklarını ve mumayı da(yapay hazır gıda) bu nedenle mi paray kıyıp çelik taslara koymayıp; etrafa saçıyorlar diye düşünüyor insan.
-
Koruyucu çözüm önerileriymiş... Üzerinde küllük olan çöp bidonlarının etrafında yüzlerce sigara izmariti görmesek inanacağız. Umrunuzda değil çevre kirliliği, mazgalları tıkayan yapraklar, soba konteynırları da umrunuzda değil. Siz sadece içtiğiniz sigarayı çöpe atma zahmetini istemiyorsunuz. Ülkenin en iyi ünilerinden birinde öğrenciler çimlere oturup sigara içiyorlar, izmariti çimlere atıyorlar. 5-10 metre yakınlarında çöp bidonu var, hem de küllüklü. Kalkıp atma zahmetinde bulunmuyorlar. Hadi kalkmaya üşeniyorsun, bari külleri bir peçeteye silk, izmariti su ile söndürüp peçeteye sar, sonra giderken çöpe at, bu da yok. Belki utanırlar diye bunları gözleri önünde 2 saat sigara izmariti ve çöp topladık. Yine aynı tas aynı hamam. Anlatmakla olmuyor burada da örneğini gördüğümüz üzere. Sizleri yola getirmenin tek yolu cezadır, kusura bakmayın.
-
Onu atanlara söyleyeceksiniz; fiili işleyen muhatabına. Toplamak yerine fotosunu çekip şikayette edebilirdiniz.
Sen küllüğü koy; parka, duraklara, stadlara, toplu bulunan yerlere, atmayı tercih edene yine yaz cezayı.
Küllük demek; maliyet demek.
Trafik lambası koymayıp; geçiş hakkını nasıl kullanacağını bilmeden ihlal yaptı diye ceza yazmaya benzedi gibi.
Şey gibi mi çocuk parkına köpeğini götürüp; çimlerin üzerine köpeğinin idranını ve dışkısını yaptırıp istifini bozmadan gidenler gibi mi?
-
Küllüğe gerek yok aslında küllük ekstra hizmet. Çöp sepeti yeterli. Siz de sigarayı söndürüp atın. Önceliklendirmeyi yanlış yapıyorsunuz, doğrusu şudur o cümlenin: Sen yaz cezayı tercih edersen yine koy küllüğü.
Trafik analojisi çok komik. Zira geçiş hakkının kuralları ehliyet kursunda verilir. Ehliyet aldıysan bütün kuralları bildiğin varsayılır. İhlal yapıp kazaya sebebiyet verirsen cezayı yersin.
Kaç mesajdır sürekli yapmanıza rağmen söyleme gereği duymadım belki farkına varırsınız diye ama olmayacak. Şu whataboutismden vazgeçin, insanı çok aciz gösteriyor. Sigara izmaritinin atılmasına ceza verilmesini savunmak köpek dışkısını toplamayanlara ceza verilmesin demek anlamına gelmiyor. Senin mantığınla gidecek olursak, belediye her yere köpek tuvaleti bıraksın, ondan sonra sokakta köpek dışkısı bırakanlara ceza kessin. Nasıl, oldu mu?
-
Hiç böyle şey görmedim; adamın kirada evi var sen cezayı yaz belki elden alır kirayı, vergi kaçırır demek gibi.
Motorsiklet, bisiklet kullanıyorsa ne olacak. Yayaysa ne olacak, geçeyim mi geçmeyim mi sorunsalı ne olacak.
İyi o zaman konteyner koyma; çöp atma alanı da belirtme; vatandaş boş bulduğu yere çöpünü atınca da çevreyi kirlettin diye cezayı yaz. Az tuhaf.
Kaç kişi ceza almış sokağa yemek artığı atmaktan, köpeğinin ifrazatını yaptırmaktan.
Ayrıca köpekler içinde etrafı telle çevrili köpek parkı yapsınlar; hem egzersiz hem de ifrazat ihtiyacını gidersin.
O zaman konu başlığı da hatalı; çöp yanına ayrıca izmarit belirtmek neden. İçtiği sıvının şişesini atanda var. Misal maç günü stad etrafına atılan bira şişeleri gibi.
Pes; vallahi pes.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Uygulama guzel, araptaparlar bu duruma biraz kizmis galiba.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
siz atmazsanız onlar atmazsa kim atacakta temizlik işçileri işsiz kalacak hiç kafanız çalışmıyooo
-
Park, bahçe bakımı, bahçevanlık işleri, otların biçilmesi ve toplanması gibi işler yapıyorlar. Bankların, oyun parklarının tadilatı, boya badana... Belediyeye alınacak adam çok. Siz çöple meşgul etmeyin, belediye verecek iş bulur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X