Şimdi Ara

Bolu'da son 1 ayda yere çöp, sigara izmariti atanlara, tükürenlere 5 Milyon TL Ceza Kesildi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
3.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok güzel bir uygulama, umarım diğer şehirler de bunu örnek alır.

• Sonradan bu cezalara af gelmeyecekse çok iyi karar. Aynısının tüm yurda yayılmasını umut ediyorum. Çevreye çöp atmamak bu kadar zor olmamalı. Umumi tuvaletleri pis kullanan, çevreye çöp atan, yere tüküren, küfürlü küfürlü konuşan insanları güzel sözle adam edemezsin maalesef. Dayayacaksın cezayı, korkuyla öğrenecek insan olmayı. Caydırıcı cezalar olmadığı için ülke Teksas'a döndü zaten son zamanlarda. Gözünün yaşına bakmadan cezayı yapıştıracaksın, zamanla öğrenecekler toplumda nasıl yaşanması gerektiğini.

Bireysel olarak da kendi aile üyelerinizi, arkadaş çevrenizi uyarabilirsiniz bu konuda.

• Seksen defa yazdık; kanun var biliyoruz diye, kanun varsa bugüne kadar yere izmarit attı diye kime ceza kesilmiş diyoruz, adam hala kanun var diyor.

Yaz yaz ha duvara konuşuyorsun ha muhalif kafaya, aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuh, "kanun var ama kime uygulanmış" diyor Bolu'da son 1 ayda yere çöp, sigara izmariti atanlara, tükürenlere 5 Milyon TL Ceza Kesildi 

@Antor Devlet kanunları uyguladıktan sonra bunu haberdar etmesi gerektiğini unutmuş tabi.Bolu'da son 1 ayda yere çöp, sigara izmariti atanlara, tükürenlere 5 Milyon TL Ceza Kesildi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 26 Ağustos 2024; 9:29:35 >
  • Güzel uygulama. Keşke her alanda böyle kanunlar uygulansa. Uygulamak için bol taşşak lazım bu ülkede. Sancılı olur ama güzel olur. Çok gevşek ülkeyiz.

• Siyasi sonuçlarımı? Yazık Ülkeye bak doğru olanı yapıyorlar die açıklamaya bak çay demle.Demond Tema sonra efendim Türk halkına hakaret etti sözde.Bolu halkı bu adama oy vermiyecekte başka kime verecek adam suçlular cezasını çeker kafasıyla hareket ediyor.Yazık ya nediyim yazık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ak Parti yasa çıkarttı sokak köpeklerini toplayın dedi.

Tanju Özcan yasaya uymayarak insan parçalayan sokak köpeklerini toplamıyor ama yere izmarit attı diye 100 yıldır bu ülkede uygulanmayan cezayı götürüp vatandaşa ceza kesiyor.

Vatandaşın çoluğunu çocuğunu sokak köpeklerine yem ettiriyor dışkıları her tarafa hastalık yayıyor, ama izmarit atana cezayı yerleştiriyor.

Tam bir trajedi, tam Tanju Özcan 'lık işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 26 Ağustos 2024; 11:59:16 >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Bir doğruyu söyleyince ve ya savununca ya muhalif yaftası yiyorum ya iktidar taraftarı. Foruma artık girmez oldum.

Adamın tezi şu " TCK da arabaların üstüne sıçmak diye bir suç yok, arabanın üstüne sıçtı diye ceza kesilen var mı ? Yok. O yüzden güvercinler gibi gidip arabaların üzerine sıçabilirim". Sonra okumaktan, okuduğunu anlamaktan bahsediyor. Makbuzda illa "Arabanın üstüne sıçmak" ibaresi yer almalı. TCK'da arabaların üstüne sıçmak diye bir suç yer almalı.

Mevzuat okumayı ve yorumlamayı bilmek ayrı meseleyken adam gidip izmarit çöp değildir diyecek. Ne aktarabilir, ne paylaşabilirsin, ne tartışabilirsin ki. Forumda sürekli hitap edilirken "sizler", "sizin gibiler" deniyor. Dönüyorum bakıyorum sizler kim diye evde 4 yaşında oğlan var. Biz neymişiz diyorum =)

30 yıldır yazın mersine giderim. 10 sene kadar önce kedilerden çöp atamıyordum çöp konteynerine. Bildiğin saldırganlaşmışlardı. Fanatik besleyenler vardı. 2 senedir gidiyorum koca mahallede sadece 4-5 kedi gördüm eminim hepsi kısır çünkü yavru yok ortada. Aynı şekilde sahilde köpekten duramazdık. Bu gidişimde 10 günde sadece 2 farklı köpek gördüm onlarda çok yaşlı artık çiftleşmekten aciz, muhtemelen kısırlaştırılmış ve belli ki birkaç fanatiğin beslediği aman ellemeyelim denen köpekler. Belediye CHP, her yerde yasayı geri çek billboardları. Yersen. Güzel iş CHP tebrikler dedim.

Niğde'de 40 yıldır varlığından haberim olmayan tinerci mekanı kiliseyi AKP belediyesi restore etmiş. Gittim gördüm çok güzel kültür hazinesi oluşturmuşlar. Güzel iş AKP tebrikler dedim.

Eskişehir kimde bilmiyorum, Suriyelileri bir mahalleye itelemişler. Tebrik ediyorum.

Eğriye eğri, doğruya doğru derim. Tanju'nun güzel işleri var taktir edilesi, yanlışları da var.

Her iki taraf aslında birbirine saldırmak yerine doğruları tebrik edip, bariz yanlışları tartışsa bütün meseleler çözülecek. Kim yönetirse yönetsin kazanan halk olacak. Ancak insanların birbirinden nefret etmesi ve kutuplaşma hiç kimseye kazandırmıyor.

• Antor kullanıcısına yanıt

Önce "temizlikçiler var o zaman ben izmariti yere atarım" gibi bir düşünceyle başladı en son "kanun var ama ben kimseye uygulanmadığını söylüyorum. o zaman bu başkan da uygulamayacak" kafasında savunmalar yapıyor.

O üye yıllardır bu şekilde saçma sapan şeyler yazıyor zaten. Onun gibileri ciddiye almamak lazım aslında.

• Ben izmarit diyorum adam çöp torbası diyorz sonra da gerçekleri yazıyorum diyor.

Tanju Özcan'a yasayı uyguluyor diyenler ,sokak köpekleri toplanacak diyen yasaya uymayan Tanju Özcan deyince kaçacak delik arayıp birbirlerinden alıntı yaparak kendi kendilerini kandırıyorlar Allah kimseyi sizin halinize düşürmesin şunların haline bak

• Her mesajında karşı tarafa üstten bakan, aşağılık gören, sürekli ezikleyen ve hakir gören birisine laf anlatmaya çalışıyorsunuz. Halbuki çoktan banlanması gerekiyordu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cidden bu ülkenin diktatör yönetime ihtiyaç var kimse anlamıyor yav

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Atıl durumdaki eski harfiyat alanına 130 dönümlük barınak yapılıyor, merak etme köpekler toplanacak biraz sabret.

• Medeniyet toplumun içerisinde yeşermiyorsa tepeden inme gelecek illa ki. Yalnız bu cezaların tahsilatının da peşine düşülmeli ki bir anlamı olsun. Yoksa nasıl olsa af çıkar diye kimse ödemez. Trafikte, parkta, sokakta, hastanede vs. herkes şehir yaşamının temel kurallarına riayet edecek, etmeyenler parayla terbiye edilecek.

• Kampec kullanıcısına yanıt

Barınakla ilgili en büyük sorun, bir noktada barınağın dolması ama halk tarafından şehir içine kırsaldan tekrar köpek getirilip salınması. Kendi öldürmeye kıyamıyor getirip şehire salıyorlar köpekleri. 130 dönüm epey büyük bir rakam. Eğer sürdürülebilir şekilde sürekli toplamaya yetecekse bence büyük proje taktir ederim.

• M0meNtS kullanıcısına yanıt

Bazen ben de öyle düşünüyorum. İzmaritin çöp olduğunu ısrarla anlamayanlar var.

• Arkadaş çöp değil demiyor ki; yasa daha önce neden uygulanmadı da şimdi birden uygulanıp köpürtülüyor demek istedi benim anladığım. O zaman vatandaşın izmaritini atması için heryere de küllük konsun. Çöp koyteyneri koymayıp; vatandaşa çöpünü atınca ceza yazmak gibi bir durum oldu galiba.

Etrafa yemek artıkları dökenlere de ceza yazılacak mı?

• Sen vergi ödüyorsun da ben ödemiyor muyum? Ben senin izmaritini görmek zorunda mıyım? Belediye o saniye mi toplayacak izmariti? Yere izmarit atan adam medeniyet görmemi gram saygı haketmeyen kuş beyinlidir. Yere izmarit atan adam insan değildir evrimini tamamlamamıştır

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

O vatandaşın artık ne dediğinden, okuduğunu anladığından, doğru ve yanlışı ayırt edebildiğinden de değil kendini ifade edebildiğinden bile şüpheliyim. Bıraktım.

Keşke her yere bunlardan konulsa ama iki ayaklı hayvanlar bunları tekmeleyerek kırıyorlar. Bizzat şahit oldum. Kedi köpeğe mama koymakta çöp atmak sayılsın. Siz dışarda sıcakta 1-2 saat beklemiş sütü içer misiniz ? Hayvan içer diye sütlü ekmek yapıp etrafı kirletmekten, bozulan yemeği aman biz günaha girmeyelim hayvanlar yer hem de sevaba gireriz ; diye sokağa pislik yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Evet evet... 30 yılldır sigara içen günlük 2 paket sigara tüketen ben şunu diyorum : Sigara narkotik sınıfa sokulsun, satışı bulundurması herşeyi yasak olsun. Ama sokak hayvanlarına yemek koymakta çöp atmak suçu sayılsın.

Bu saydığım iki şeyi yapacak hangi siyasi görüşse yılların anarşisti olarak çıkar bayraklarını sallar oy veririm.

Bonus olarak market poşetine zam yaparlar ve belli kalite altı poşet üretimini yasaklarlarsa çok da güzel olur. Mikron poşetle olayı çözmeye çalışıyorlar daha büyük çöp çıkıyor.

Bolu'da son 1 ayda yere çöp, sigara izmariti atanlara, tükürenlere 5 Milyon TL Ceza Kesildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 27 Ağustos 2024; 14:41:35 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.