Şimdi Ara

boot :@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar ben shanex diye bir sistem yüklemek istiyorum ama bilgisayar açılırken boot ayarları açılmıyor ne yapmam gerek

• Boot seçeneklerinden bahsediyosun sanırım.. F8!
  • Her bilgisayar için farklı bir bios giriş kısayol tuşu var. Yaygın masaüstü sistemlerde (marka olmayan) biosa giriş "POST" tun başında (powe on self test) CPU Memory gibi bilgilerin siyah ekranda görüldüğü bir sayfadayken "del" tuşuyla olur.

Peki sizinki nasıl? Açılış sırasında gelen ekranda ya büyük bir resimli logo vardır ya da yukarıdaki gibi bir siyah ekran ve yazılar. İki durumda da ekranın genellikle "sol alt" köşesinde "press X to enter setup" gibi bir uyarı mesajı olur. X yerinde sizin biosa giriş kısayol tuşunuz olacak.
  • ben boot diyorum shanex yüklenmiyor F8 de yaptım cd md yok
  • Boot seçeneği olarak CD miistiyosun..? O zaman F5
  • Shanex de nedir? Ücretiz bir program mı, Linux gibi mi?
  • F5 ede bastım oda aynı F8 le bu shanex nasıl yükleniyo öfffffffffffffffffffffff yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ultimate BOOT CD!...
    19 yıl önce açıldı
    bios boot sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Secure boot hatası
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • What's shanex?
  • dostum sıstem dırek acılıyo sanırım boot ekranı gelmıyo biosuna gırıp bootu aktif hale getırmen gerekıyo umarım dogru anlamısımdır
  • genelde biosa girme tuşları :

F1/F2/DEL/F11/F12

bunları deneyip biosa girip ordan boot seçeneğini ayarlayabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gereqsiz

What's shanex?

Shanex bir forumdur ve kendi adıyla çıkardıkları Unattended (Katılımsız Kurulum yapabileceğiniz) Xp Professional hazırlamışlardır. Bu Xp ile sadece Xp yi kuracağınız yeri gösteriyorsunuz ve başka hiç bir bilgi girmeden Xp kurulumunu yapıyor. İlk ShaneXp sürümü 2 cd den oluşuyordu 1. cd Xp kurulumu 2. cd dede genelde çok kullanılan programlar var. 2. sürümü de DVD olarak çıkarıldı. Şu an bildiğim kadarı ile Windows Vista için de hazırlandı.
    Arkadaşın problemini tam anlayamamakla beraber anladığım kadrı ile Bios'tan Boot'un ilk olarak Cd den yapılmasını sağlaması gerekiyor. Arkadaşım gerekli açıklamayı yapmış.
    Saygılarımla

• F5 le zaten Boot etme seçeneğine girebiliyosun XP'de..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.