Şimdi Ara

Boot anında klavye çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarım şu sıralar çok yavaş çalışıyor format vakti de geldi, w8'i denemek için bana bahane çıktı. Velhasılı kelam bir sorunum var ;
    Bilgisayarım cd/dvd boot yaparak açılıyor. DVD'yi koyup 'Bir tuşa basın' ibaresi geldiği zaman klavyem pasif halde oluyor. Hiçbir şekilde çalışmıyor, bir tuşa basılmayınca da işletim sistemi açılmaya başlıyor tam o anda klavye kendine geliyor. Yani windows logosu görene kadar klavye çalışmıyor ya da en başta iken sadece boot device seçeceğim pencereyi açtığım anda donuyor. Bu durumu nasıl çözeceğim hakkında bir fikriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesberk -- 21 Kasım 2012; 20:44:37 >

• Çok basit bir cevap olacak ama başka klavye dene arkadasta da öyle olmuştu benim klavyeyi verdim çalışmaya başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesberk

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarım şu sıralar çok yavaş çalışıyor format vakti de geldi, w8'i denemek için bana bahane çıktı. Velhasılı kelam bir sorunum var ;
    Bilgisayarım cd/dvd boot yaparak açılıyor. DVD'yi koyup 'Bir tuşa basın' ibaresi geldiği zaman klavyem pasif halde oluyor. Hiçbir şekilde çalışmıyor, bir tuşa basılmayınca da işletim sistemi açılmaya başlıyor tam o anda klavye kendine geliyor. Yani windows logosu görene kadar klavye çalışmıyor ya da en başta iken sadece boot device seçeceğim pencereyi açtığım anda donuyor. Bu durumu nasıl çözeceğim hakkında bir fikriniz var mı?

Merhaba. Bende hep şuna denk gelmişimdir; Boot anında usb klavye çalışmıyor ama ps2 takınca çalışıyor. ps2 varsa bir deneyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sesberk

Merhaba arkadaşlar,

Biosdan Legacy USB enabled yapin.
  • Benzer problem genelde usb3.0 girişine takılan usb2.0 destekli klavye mouslarda yapar
    genel problem usb3 denetleyicisini işletim sistemi tanımaması sonuç olarak aygıtın çalışamama durumu
    anladıgım kadarıyla sende durum tam tersi
    anakart arka paneldeki usb girişlerinden ziyade
    anakartın üzerindeki usb girişlerine takılan harici usb hublarıyla denemeni tavsiye ederim
    kasanın ön tarafında usb giriş varsa onlarda makbuldur veya resimdekine benzer usb bracketlerde işini görebilir.
     Boot anında klavye çalışmıyor
  • bakın bios'tan USB Keyboard Support seçeneğinin enabled olması gerekir boot ekranında çalışması için :)
  • Geç geridönüş yaptığım için üzgünüm, cevaplayan herkese teşekkür ederim. BİOS'tan söylediğiniz gibi USB Keyboard Support enabled yaptığım anda çalışmaya başladı. Tekrar teşekkürler arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar sizin dediğiniz gibi USB Keyboard Support enabled yaptım gene olmadı klavye usb girişli yardımcı olur musunuz lütfen?
  • axel_42 A kullanıcısına yanıt
    arkadaşların dediği gibi ps2 klavye ile çözüme gidebilirsin. ps2 klavye yoksa
    piyasa 2-3 lira ya alabileceğin bir usb-ps2 dönüştürücü alabilirsin.
  • usb klavyelerde genelde böyle sorunlar çıkıyor bazende oyun için tasarlanmış usb klavyelerde bu sorun olabiliyor bende bu tip durumlarla karşılaştım bazen biostan bu sorun çözülüyor bazende çözülmüyor klavyenin özelliklerine bağlı olarak bu durum kalıcı olabiliyor
    mecburen ps2 klavye ile boot etmek zorunda kalacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

usb klavyelerde genelde böyle sorunlar çıkıyor bazende oyun için tasarlanmış usb klavyelerde bu sorun olabiliyor bende bu tip durumlarla karşılaştım bazen biostan bu sorun çözülüyor bazende çözülmüyor klavyenin özelliklerine bağlı olarak bu durum kalıcı olabiliyor
    mecburen ps2 klavye ile boot etmek zorunda kalacaksınız

en güzel cevab +1
  • Bu Video Yardımcı Olacaktır Dostum https://www.youtube.com/watch?v=j7i2mEhlLAE
  • İyi akşamlar. Hocam dediğin gibi Windows logo ekranına kadar görünmüyorsa bu bazı anakart modellerinin yaptığı bir özelliktir aslında tam özellik değil de hata diyebilirim kendi bakış açımla

Neyse kesin çözüm ps2 girişli klavye veya dönüştürücü

Benim Önerim dönüştürücü

Hem yer kaplamaz hem fazladan klavye almanı engeller hem de lazım oldukça kullanırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirrigngr S kullanıcısına yanıt
    Dönüştürücü garanti değil. Şimdi dönüştürücüyü her klavye fare desteklemez. Birçok güncel ürünün içindeki çip ps2 desteklemediğinden dönüştürücü ile çalışmamaktadır.

Şu ipucu olabilir elinizdeki ürün modeli hem ps2 hem usb olarak iki alt modelde piyasaya sürülmüşse dönüştürücü ile çalışacağını söyleyebilirim. Ürün sadece usb ya da sadece ps2 olarak piyasaya sürülmüş ise dönüştürücü ile çalışmaması ihtimali çok yüksek.

Usb ve ps2 nin haberleşme tekniği tamamen farklı. Klavye ve farenin içindeki çip dual mod(usb-ps2) olmalıdır. Birçok üretici standart modellerde bu çiplerden kullanırlar. Bu sayede iki farklı ürün grubu için iki farklı çip yapma zahmetine girilmemiş olur, maliyet düşer, hem de daha esnek bir kullanım imkanı sağlar. Sadece ucundaki fişi farklı yaparak hem usb hem ps2 ürün piyasaya sürülebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar ben leptop kullanıyorum siz ps2 bahsediyonuz leptopta nasıl yapıcaz onu söyşeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: KorkuTeam

arkadaşlar ben leptop kullanıyorum siz ps2 bahsediyonuz leptopta nasıl yapıcaz onu söyşeyin
    Hocam sorunun çözümünü bulabildiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir mesajı olan adama soru sormuşum. Çaresizlik işte.

Ben sorunu şu şekilde çözdüm: bazı içinde win7 nün tüm sürümleri olan bir CD buldum ve açılışta bir tuşa basın ekranı çıkmadan kuruluma geçti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.