Şimdi Ara

Bootcampten windows silinmiyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler merhaba bugün IMace windows 10 yükledim ama memnun değilim ve silmek istiyorum ama her açışımda o açılıyor ve option tuşuna basmam gerekiyor bootcampi silmek için açtığımda ise bana seçenekler sunmuyor. sadece yükleme seçeneği oluyor. Her şeyi denedim şu an windows diskini bile sildim ama saçma bir şekilde açılış diski olarak duruyor nasıl düzeltebilirim

• Bootcamp esas olarak Apple donanımı Windows sürücülerini içeren; windows kurmak veya silmek için kesin gerekli olmayan bir pakettir. Örneğin şu anda bu gönderiyi yazdığım Mac mini'deki Windows'u direkt Windows DVD'sinden kurdum, bir tek WiFi sürücüsü çalışmadı, WiFi sürücüsünü Bootcamp içinden aldım

Gelelim çözüme: Dual boot olacak şekilde kurduysan yani harddiskte Mac OS te kurulu ise o zaman (tahminen) bir boot manager da kurulmus olmalıdır Mac OS den başlatıp o boot manager'ın config dosyası olması gerekli. Örneğin benim Mac mini'de rEFIt adında bir boot manager kurdum, ondaki config dosyası

/efi/refit/refit.conf

onun içindeki şu kısımdan default OS'yi secebiliyorsun (copy & paste yaptım)

# Set the default menu selection. The available arguments match the

# keyboard accelerators available within rEFIt. You may select the default

# loader using a one-character abbreviation for the OS name ("M" = Mac OS X,

# "L" = Linux, "W" = Windows). You may also specify a digit between 1 and

# 9, in which case the Nth loader in the menu will be the default. You can

# also select a rEFIt tool entry ("S" = EFI Shell, "P" = Partitioning Tool,

# "U" = shutdown). This is intended as a quick fix to change the default

# boot choice until full configurability arrives.

#

default_selection W

Yani bende default OS Windows. Oradaki W'yi M yapınca MacOS ile açılacak demek. Ancak sende rEFIt değil de başka veya hiçbir boot manager kurulu olmayabilr de.

Windows'un partisyonu silmek için de İzlenceler altındaki Disk Utility (izlence) 'yi açıp Windows'un kurulu old partisyonu formatlayıp silebilirsin ve Mac OS kurulumun birinci partisyonda ise, silinen Windows partisyonunu Mac OS partisyonuna ekleyebilirsin ancak bunun için talimatlara bakmalısın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    ”Windows Bu Diske Yüklenemez”
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.