Arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce cumartesi mi 10t cihazını yurt dışı kayıtlı olarak aldım. İmei işlemi için ilk önce bootloader işlemi yapmak istedim mi hesabımı girip geliştirici seçeneklerinden hesabımı ilişkilendirdim. Bugün kilidi açmak için telefonu kontrol ettiğimde geliştirici seçeneklerinin kapandığını gördüm. Neyse tekrar geliştirici seçeneklerini aktif edip telefonu hesabımla yeniden ilişkilendirdim. Mi unlock programına fastboot ile bağladım hesabımı girdim unlock seçeneklerini tıkladıktan sonra yine en başa döndü 168 saat verdi. Telefonun geliştirici seçeneklerinin kendini kapatıp en başa dönmesinin sebebi nedir? Telefonu ilk günden beri aktif olarak kullanıyorum ara ara bu seçenek kapanıyor, ben tekrar açıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
Bootloader Kilidi Açma Sorunu
Bir Android cihazının bootloader'ını açmak, özelleştirilmiş kurtarmalar yükleme, özel ROM'lar flaşlama ve cihazınızı rootlama gibi çeşitli avantajlar sunar. Ancak, bootloader kilidini açmak, cihazınızla ilgili bazı sorunlara da yol açabilir.
Bootloader kilidini açmanın en yaygın sorunlarından biri, MI kilidi açma durumu olarak bilinir. Bu, Xiaomi cihazlarında, bootloader kilidini açmak için Xiaomi'nin resmi web sitesinden izin almanız gereken bir durumdur. Süreç karmaşık ve zaman alıcı olabilir ve bazen izin reddedilebilir.
Bootloader kilidini açmanın bir başka potansiyel sorunu ise güvenlik açıklarıdır. Bootloader kilidini açmak, cihazınızın kötü amaçlı yazılım veya diğer güvenlik tehditlerine karşı daha duyarlı hale gelmesine neden olabilir. Ayrıca, cihazınızın garantisi geçersiz kılınabilir.
Bootloader kilidini açmayı düşünüyorsanız, potansiyel risklerin farkında olmanız ve buna göre ilerlemeniz önemlidir. Cihazınızın bootloader'ını açıp açmama konusunda bilinçli bir karar vermek için yararları ve riskleri dikkatlice değerlendirmelisiniz.
Bootloader kilidini açmaya devam etmeye karar verirseniz, süreci dikkatli bir şekilde takip etmeniz ve güvenilir kaynaklardan talimat almanız önemlidir. Ayrıca, cihazınızı herhangi bir veri kaybına karşı yedeklediğinizden emin olmalısınız.