Yeni bir bilgisayar oluşturmak için parçaları sipariş ettim ve makineyi topladım Conf. aşağıdadır. Makineye XP Windowsu boot ederek kurmaya çalışıyorum, Windows sistem dosyalarını kopyalanmasını tamamladıktan sonra makinayı resetlediğinde makine donuyor ve sistem açılamıyor
Kasa PSU gücü yeterli, Harddisk ide, bios kontrolünü yaptım ide seçenekleri normal VGA nın ek güç kablosu takılı işletim sistemi başka bir makinemde testi geçti, harddiski 2. makineye 2. disk olarak bağladığımda görüyor. HDD jumper ayarları biosla uyumlu, ısınma sorununu berteraf etmek için kasa kapağı açık çalıştırıyorum.(XP nin gördüğü maximum disk büyüklüğü nedir. Acaba diski bölmem sorunu çözebilirmi)
Makineye normal açılış yaptırabilmem için önerilerinizi bekliyorum yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla,
Conf. AMD 3800 64 Byte CPU Cooler Master KASA 420 W PSU Leadtek Wınfast 7800GTX VGA ASUS nforce 4 K8N Board 160 GB ide HDD
disk ide mi sata mı ide ise sorun olabiliyor bende asus intel lga nf4 çipsetli anakartı var 2 gün önce ide hdd ile denediğimde aynı sorunu yaptı dahasonra sata bulup ona kurdum sistemi