Şimdi Ara

Borç-Alacak ilişkisi ve İlan siteleri ( acil yardım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir müşterime Ocak 25 ve yapıkredi 4 taksit ödeme anlaşarak mal verdim. Ancak başıma gelen bir olaydan ötürü yapıkredi pos kapattım ve şuan müşterim bana vermiş olduğum taahhüt dışında ödeme yapamayacağını söylüyor. Piyasada bu iş halledilir fakat en az %8 KDV + 4 taksit için pos oran maliyeti hatta komisyon isteyende oluyor.
    Bu durumda %15 üzerinde bir maliyet var. Benim sizden yardım istediğim konu %5 komisyon alan malüm ilan sitesinden 2.el bir ürün satışı yapsam müşterimde bunu alsa ve ben küçük bir kargo gönderip kargo numarası da ayarlarsam bir sıkıntı yaşar mıyım ? Ayrıca %5 + (( kargo )) dışında başka bir maliyetim olur mu ? cevaplar için şimdiden tş.

• Arkadaşlar konu yukarıda kalsın diye mesaj yazıyorum, forum kurallarını ihlal ediyorsam herkesten özür dilerim. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel
  • dediğiniz şey etik olmaması dışında yapılabilir bir şey. bir sıkıntı olmaz yapabilirsiniz. yalnız yeni üyelikler kullanmamaya dikkat edin

edit : düşündüm de neden etik olmasın ki ? zaten komisyon alacaklar bedava yapmayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairstars -- 1 Şubat 2015; 0:58:13 >
  • fairstars kullanıcısına yanıt
    Bu tip siteler için önemli olan alıcının memnun olması ve tabiki sitenin komisyonu. Bu durumda ben onlardan kredi kartı hizmeti alıp karşılığında %5 bedelini ödeyeceğim, yani dediğiniz gibi aslında etik olmayan bir durum yok gibi. Benim merak ettiğim hocam bu tip işlem daha önce yapan var mı ? Birde bu %5 dışında bir maliyet olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cele71 -- 1 Şubat 2015; 1:01:58 >
  • cele71 C kullanıcısına yanıt
    hayır hiç bir maliyeti yok. kargoyu da gerçekten göndermek zorunda değilsiniz. ilana kişiye özel ilandır elden teslim edilecektir yazarsanız kargo numaranısını gerçekten girmenize gerek kalmaz. ama 5 lira için riske girilir mi bilinmez. onun dışında dediğim gibi bir maaliyeti yok yapılan işlemin.
  • fairstars kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler bilgi için. Bakalım bu hafta büyük ihtimalle yapıcaz böyle bir durum hayırlısı olsun. tekrar çok sağol
  • söylemedi demeyin 1 ay sonra maliye çağırır bu işin faturasını ister sizden başınız belaya girer
  • extrabold kullanıcısına yanıt
    Evinizde kullanmadığınız ne varsa ihtiyacı olan birisine satın vs vs gibi gibi sloganlarla kampanya yapan bu ilan siteleri ve maliye benim evdeki 18 yıllık kabanım için hangi faturayı nasıl isteyecek :) extrabold bu dediğin nedense beni hiç korkutmadı 8 yıldır ticaretle uğraşan birisi olarak, yine de bilgi için sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.