Şimdi Ara

Borç verdiğim en yakın arkadaşım tarafından dolandırıldım. 100K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan yaklaşık 1 yıl önce TL cinsinden arkadaşıma 100 bin TL tam para verdim elden borç diye. 3 ay sonra öderim 1 ay sonra öderim falan beni yaklaşık 1 yıl oyaladı. Geçtiğimiz hafta artık dayanamayıp üstüne gittim. Tehdit ettim mahkemeye gidiyorum rahatsız ederim diye. Zor bela ikna ettim. Her şeye para buluyorsun gerektiğinde dedim. Sonunda iban istedi attım enpara ibanını parayı attı hesaba girdim 15 dakika sonra bloke yedi hesap. Ertesi gün müşteri hizmetleri aradı. Parayı geri ödeyecekmisiniz hakkınızda suç duyurunda bulunulmuş dedi. Ben dedim geri göndermeyecem dekontun açıklama kısmına bakın borç ödeme yazıyor dedim. Tamam bu şekilde not alıyorum dedi müşteri hizmetleri kapattı.

Şuan hesap hayla blokeli. Karşı taraf bana bu şekilde bir oyun oynadı. Sizce şuan nasıl bir yol izleyebilirim. Bundan sonra ne olur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arkadaşın Tarafından Dolandırılma: 100 Bin TL'lik Acı Bir Ders

En yakın arkadaşına güvenmek insan doğasının bir parçasıdır. Ancak bazen bu güven, acımasız bir ihanetle sonuçlanabilir. Arkadaşın tarafından dolandırılmak, kalbi kıran ve finansal açıdan yıkıcı bir deneyim olabilir.

Elden Para Vermek: Birhata Mahal Vermek

Arkadaşına elden para vermek, dolandırıcılığa davet çıkarmaktır. Finansal işlemler her zaman güvenilir bir üçüncü taraf aracılığıyla yapılmalıdır. Banka havaleleri veya kredi kartları, işlemlerde şeffaflık ve hesap verebilirlik sağlar.

İçgüdülerine Güvenmek: Bir Tehlike Sinyalini Almak

Arkadaşın borç para istediğinde, içgüdülerin bir alarm veriyorsa, onları dinle. Borcun doğasına, arkadaşının mali durumuna ve geri ödeme planına dikkat et. Bir şeyler yolunda görünmüyorsa, parayı vermemek en iyisidir.

Kanıtları Toplamak: Sahtekarlığı Ortaya Çıkarmak

Arkadaşın tarafından dolandırıldığını fark ettiğinde, kanıt toplamak çok önemlidir. Metin mesajları, e-postalar ve sosyal medya gönderileri gibi tüm iletişim kayıtlarını sakla. Bu kanıtlar, dolandırıcılığı doğrulayacak ve hukuki yollara başvurmanda sana yardımcı olacaktır.

Hukuki Yardım Almak: Hakkını Savunmak

Arkadaşın tarafından dolandırıldığını kanıtladıktan sonra, hukuki yardım almak bir sonraki adım olmalıdır. Bir avukata danışmak, yasal seçeneklerini anlamanı ve kayıplarını telafi etmeni sağlayacaktır.

Güvenini Yeniden Kazanmak: Zorlu Bir Yolculuk

Dolandırıcılıktan sonra güvenin yeniden inşa edilmesi zorlu bir yolculuk olabilir. Ancak zamanla, güvenilir insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmak ve finansal istikrarını geri kazanmak mümkündür.

Arkadaşın tarafından dolandırılma, acı veren ve pahalı bir deneyim olabilir. Ancak bu olaydan ders alarak, gelecekte kendinizi benzer durumlardan koruyabilirsiniz. Elden para vermeyin, içgüdülerinize güvenin, kanıtları toplayın ve gerekirse hukuki yardım alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • whatsapp konusması kaydı falan yok mu? yazmıştır sana borcumu gönderiyorum vs diye bişi cıkmaz yani en fazla dava açmaya calısır

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

Whatsapp konuşması yok sesli arama yapmıştım onda da ses kaydı yapmamış telefon. :( Açsa bile parayı verdiğime dair 2 tane şahit var. Tek delil dekontta yazdığı borç ödeme şeklindeki yazı. Yaptığım ses kaydı da sadece benim sesi kaydetmiş karşı tarafın sesini kaydetmemiş :( Elimde büyük delil vardı yoksa.

• Ne alaka ya bir şeyleri eksik yazmışsın. Senin hesabın niye bloke yesin. Git bankaya görüş yüz yüze.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fairtune kullanıcısına yanıt

Karşı taraf şikayet ettiği için.

• Yarın gidip direk savcılığa şikayet etme kararı aldım. Bu şekilde olmayacak. Banka o parayı teslim etmez gibime geliyor. Kendime yediremiyorum bu durumu ama miktar da az değil.

• 1 yıl öncenin 100 bin lirası şu anın 200 binine denk. Para zaten erimiş gitmiş. Geçen yıl dolar 7 liraydı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşın nerde yasiyo okuyor çalışıyor bilmiyo musun

• 100k parada az degil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşın 100K parayı gönderdi, sonra şikayet edip hesabına bloke mi koydu?
    Böyle bir şeyi de ilk defa duyuyorum.
    Bir banka, şikayet üzerine kendi müşterisinin hesabına niye bloke koysun.
    Ha icra haciz maciz filan olur, bloke konur anlarım da, şikayet olayı pek inandırıcı gelmedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonrada sen sen ol 20 lira bile kimseye borç verme.Senin gibi benzer bir olayda ben yaşamıştım.Şerefsiz izini kaybettirdi.Sen yine şanslısın biraz uğrasican ama paranı kurtaracaksın.Bu sana büyük tecrübe olsun.

Savcılığa gitmeden önce bunun yasal zeminini araştırdınız mı?Belki dilekçe vs...gibi birşeyle bankayla hal olabilir.Tabi olmazsa mahkeme yoluna gidersiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 13 Şubat 2022; 18:41:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı ztn karşı yollamış şikayet edilince sen niye bloke yiyorsun ki

• Seni bu duruma düşürüp dolandırıcı yerine koyduğundan manevi olarakta dava aç + 1 yıl borcunu ödemediği içinde faizinide iste paranın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vladicius -- 13 Şubat 2022; 20:16:43 >
  • The Cebelebettin kullanıcısına yanıt

Bankayı arayıp parayı yanlış hesaba gönderdim deyip şikayet etti heralde

• Csb benziyor bu. Hadi csb değil diyelim. Kardeşim o kadar parayı sen her hangi bir evrak imza almadan nasıl verdin? Neden vermeden önce her hangi bir malını ipotek almadın? Aklı başında hiç kimse o kadar parayı bu şekilde vermez! Eğer yaptıysanda kendin istemissin sorun zaten kusura bakma da. Neyse pek inanmasam da umarım paranı alırsın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • senin geçen sene 100k ya alacağın araba 250k geçmiş olsun her türlü zarar parayı alsan bile büyük zarardasın bunun içinde dava aç

•  100 bin lira borç mu verdin  

• Müşteri hizmetlerini arayıp, blokenin tam sebebini öğren önce. Sonra bize de anlat ki, önce olayı anlayalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.