Bundan yaklaşık 1 yıl önce TL cinsinden arkadaşıma 100 bin TL tam para verdim elden borç diye. 3 ay sonra öderim 1 ay sonra öderim falan beni yaklaşık 1 yıl oyaladı. Geçtiğimiz hafta artık dayanamayıp üstüne gittim. Tehdit ettim mahkemeye gidiyorum rahatsız ederim diye. Zor bela ikna ettim. Her şeye para buluyorsun gerektiğinde dedim. Sonunda iban istedi attım enpara ibanını parayı attı hesaba girdim 15 dakika sonra bloke yedi hesap. Ertesi gün müşteri hizmetleri aradı. Parayı geri ödeyecekmisiniz hakkınızda suç duyurunda bulunulmuş dedi. Ben dedim geri göndermeyecem dekontun açıklama kısmına bakın borç ödeme yazıyor dedim. Tamam bu şekilde not alıyorum dedi müşteri hizmetleri kapattı. Şuan hesap hayla blokeli. Karşı taraf bana bu şekilde bir oyun oynadı. Sizce şuan nasıl bir yol izleyebilirim. Bundan sonra ne olur? |
Arkadaşın Tarafından Dolandırılma: 100 Bin TL'lik Acı Bir Ders
En yakın arkadaşına güvenmek insan doğasının bir parçasıdır. Ancak bazen bu güven, acımasız bir ihanetle sonuçlanabilir. Arkadaşın tarafından dolandırılmak, kalbi kıran ve finansal açıdan yıkıcı bir deneyim olabilir.
Elden Para Vermek: Birhata Mahal Vermek
Arkadaşına elden para vermek, dolandırıcılığa davet çıkarmaktır. Finansal işlemler her zaman güvenilir bir üçüncü taraf aracılığıyla yapılmalıdır. Banka havaleleri veya kredi kartları, işlemlerde şeffaflık ve hesap verebilirlik sağlar.
İçgüdülerine Güvenmek: Bir Tehlike Sinyalini Almak
Arkadaşın borç para istediğinde, içgüdülerin bir alarm veriyorsa, onları dinle. Borcun doğasına, arkadaşının mali durumuna ve geri ödeme planına dikkat et. Bir şeyler yolunda görünmüyorsa, parayı vermemek en iyisidir.
Kanıtları Toplamak: Sahtekarlığı Ortaya Çıkarmak
Arkadaşın tarafından dolandırıldığını fark ettiğinde, kanıt toplamak çok önemlidir. Metin mesajları, e-postalar ve sosyal medya gönderileri gibi tüm iletişim kayıtlarını sakla. Bu kanıtlar, dolandırıcılığı doğrulayacak ve hukuki yollara başvurmanda sana yardımcı olacaktır.
Hukuki Yardım Almak: Hakkını Savunmak
Arkadaşın tarafından dolandırıldığını kanıtladıktan sonra, hukuki yardım almak bir sonraki adım olmalıdır. Bir avukata danışmak, yasal seçeneklerini anlamanı ve kayıplarını telafi etmeni sağlayacaktır.
Güvenini Yeniden Kazanmak: Zorlu Bir Yolculuk
Dolandırıcılıktan sonra güvenin yeniden inşa edilmesi zorlu bir yolculuk olabilir. Ancak zamanla, güvenilir insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmak ve finansal istikrarını geri kazanmak mümkündür.
Arkadaşın tarafından dolandırılma, acı veren ve pahalı bir deneyim olabilir. Ancak bu olaydan ders alarak, gelecekte kendinizi benzer durumlardan koruyabilirsiniz. Elden para vermeyin, içgüdülerinize güvenin, kanıtları toplayın ve gerekirse hukuki yardım alın.