bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? |
borç verip kötü olmak vs borç vermeyip kötü olmak

-
-
Niye ben banka mıyım sana para vereceğim kötü olacağın varsa ol yani herkes eli açık olmak zorunda değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
borç alıp kötü olmak.
-
borç vermeyip kötü olmak. borç veriyoz adam öyle böyle geçiştire geçiştire hayattan soğutuyo
-
ülkemizde bunun yolu nettir: kendin borca girecen ve kimseyle kötü olmayacan.
arkadaşım evlendiğinde hemen babasını yolup zorla para koparıp peşinat yaparak ev ve araba almıştı. bunu neden yaptığını sordum, dedi ki şimdi bunlar karı-koca maaçları var. eğer hemen borca girmezsek iki tarafında da tüm akrabaları sürekli borç isteyecekler. versek de vermesek de kötü olacaz. ondan ben gittim babamı yoldum kendim borca girip mülk aldım dedi.
evet bizim ülke böyle. başkasının parasına göz diken birsürü kişi var ve eğer paranı vermezsen de kötü ilan ediliyosun. paranı bor. verirsen zaten geri alman imkansız. o zaman kötü olmamak için kendin borca girecen.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sürekli borc içinde olduğumuz için borcum var diyip geçiyorum yalan söylemek sizin icin sorun değilse borcum var deyin ok
Kişisine göre değişir konu dışındaki kişilerin çoğu genelde verdiği paranın başında duramayan ödleklerle ve önüne gelenle arkadaş olup yumuşak huylu davranıp ağırlığını koyamayan sonrada hakkını aramaya korkup burada konu açıp işte onu şöyle yapardımda efendilik bende kalsın diye bahanelerin ardına sığınan kişilerle dolu olduğu için buradaki konuları ve cevapları okuyarak tüm insanları tilki gibi görebilirsiniz
Ben arkadaşlarıma borç verdim borç aldım ben borç alırken utana sıkıla aldım onlar borç alırken utana sıkıla aldı tabiki bende rastladım forumun şikayet ettiği tarzdaki insanlara ama verdiğimi onların yanına bırakmadım söke söke aldım
Bir insana borç verirken borç verilecek biri mi olduğunu 2 şekilde belirlersin ya sözleşme imzalatırsın yada senden borç istediği tarihi baz alıp 2 hafta öncesini araştırırsın sosyal medyada , eğer tatilli rakılı sigaralı arkadaşlarla ortamlı pahalı yemekli fotoğraflar varsa direkt sallayın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Borç vermeyince kötü hissetmek ve iyi hissetmek için borç vermek de aslında bencilce bir davranış. Psikolojik egoizmi (psychological egoism) araştırabilirsiniz. Prensipte borç isteyen güvenilmezse büyük miktarda borç verilmemeli. Ama istenen borç cüzi ise verilmeli ve geri istenmemeli. Tabii cüzi borç da olası bir sömürme çabasına mahal vermemek şartıyla verilmeli.
Borç vermemek
borç verince geri istemiyorum geri istemeyecegim tutarı borç veriyorum geri vermesede sormuyorum
ilkini ödemeden 2. kez borç istediginde vermiyorum kötü hissetmiyorum
bu konuda yalan söyleyebilirsiniz cebimdeki bana yetmiyor bende bakınıyom gibisinden çünkü bu tür varlıklara çok enerji harcamaya degmez
yalan söyleyip geçin
-
Adama borç verdim ben işsizim adam çalışıyor ona rağmen.1.5 aydır borcumu vermedi üstüne instagramda alkollü hikayeler atıyor.Bense çok iyimser olduğumdan kullanıldım.Pişmanım.
sakın borç vermeyin kendi öz akrabama borç verdim kalpazan öyle bi dolandırdı ki beni daha kendime gelemdim.
-
borç verirken o paranın geri dönmeyeceğini düşünerek vermelisin. eğer umursamadığın bir miktarsa ver gitsin.
-
Halen borç veren var mı
Borç vermemek kesinlikle ama kesinlikle daha iyi. Ben şu ana kadar borcunu ödeyen tek bir insan görmedim.
Hayatımda sadece 2 kişiye borç vedim çok yakın arkadaşlarımdı biri ile 10 yıldan fazla geçmişimiz vardı hatta ama verdiğim para çok küçük meblağlar olmasına rağmen geri alana kadar canım çıktı hırs yapmasaydım üstüne yatarlardı ben bu saatten sonra babama bile borç vermem isteyen de kötü bilsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O zaman borç olmaktan çıkar burada tutar çok önemli değil önemli olan karşıdakinin umursamazlığı. Onu gördüğü an bitiyor zaten ne kadar verdiğinin önemi yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Niye ben banka mıyım sana para vereceğim kötü olacağın varsa ol yani herkes eli açık olmak zorunda değil |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X